БСП - София скочи в защита на Паметника на Съветската армия

Поводът е нова гражданска инициатива, която настоява за демонтиране на монумента, а останките от него да намерят място в Музея на социалистическото изкуство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

скочили... в защита.... интересно само на какво точно; а дали некой от "защитниците" ще се наеме да обясни с думи прости от какво точно ни "освободи" руската армия след като България не беще оупирана както да речем унгария или гърция, щото беше съюзник на германия.... иначе казано, щом не са ни освобождавали, май че те са окупаторите .....

Европа от фашизма

От Националсоциализма !!!

От свободата

Аз искам да има паметник на съветската армия, защото съм българин живеещ в свободна държава в свободна ЕВропа благодарение на нея.

Ние можем да решим въпроса и помогнем--поканете ни братя

Стотици ,хиляди хора, ....ти наясно ли си с числата и цифрите???Кой идиот все още милее за чужд паметник, а не за български! Не мога да разбера каква е тази руска любов???Какво ви грее това подлизуркване???

Явно е, че и в България има много голям стремеж за предизвикване на вътрешна война! Има ли някой, който си въобразява, че пред паметника на Съветската армия в деня определен за събарянето му няма да има жива верига от стотици хиляди хора, които с телата си ще попречат на това безумие! Ще ни избивате на място ли - в България няма толкова арести и затвори за да поберат всички които ще бъдат там. Аз ще бъда! И много други ще бъдат! Ако трябва със сила да се запази историческото минало - това ще стане факт с нашата воля! Неясен остава въпросът - кой печели от всичкщо това! Лумпени за които пранославието не значи нищо, национал - нихилисти рвусофоби с чугунени глави, които искат да измолят някой друг девалвиран долар за НПО-тата си ? Кой? Дори и без отговор на този въпрос, ние ще бъдем там! Но няма да сме със скръстени ръце пред Вас - тези които трябва да ни преодолеете за да се харесате на една вече пропаднала система - капиталистическата. Няма да стоим със скръстени ръце! Помнете!

Байка, Първо - пред МОЧА ще се съберете стотици, а не стотици хиляди. Мога и да ви опиша: - баби и дедовци, облечени във въшлясали съветски униформи с медали - комунисти от бсп ( тия от тях дето нямат срам) - някои платени и дрогирани копейковци от Варна най-вече - сивите вълци може да долетят с хамериканските и японските прогнили капиталистически мотори - от руското посолство (е тия може най успешно да се опитат да осуетят демонтажа, заради избягването на дипломатически скандал) Второ – всички, без изключение дечичка на водачите на твоята матушка, си живуркат в “проваления капитализъм” и хич не са съгласни с твоето мнение Трето – само ти напомням за двореца на цар Владимир ( на адашо де!) Та така…

Аман от БСП, аман от мутри вън и вътре и някакъв шантав"народ", аман от червени демократи.... Тази България я разпъват на кръст и все я тикат под ботуша на така набедените за освободители, които всъщност са окупатори. Докато всички изброени по-горе съществуват България все ще е на дъното.

Само дебили могат да искат премахване на Паметника на Съветската армия. А глупаци и отрепки да го премахнат .

А защо не са съборили Хеопсовите пирамиди?

незабавно ! Този паметник е символ на комунистическото поробване на България от СССР.Никой не ги е канил тук.След преврата на 9 септември 1944г. подкрепен с щиковете на руската армия е избит цвета на българската интелигенция от сатрапите в БКП.Стига с тия простотии паметници,мавзолеи и комунистически кичове.Този паметник заедно с цялата БСП /БКП/ в музеите на социалистическия позор и блюдолизие.

Кой бомбандира и срина София - да си чел за Списаревски???

Защото България обяви война на САЩ , а дружеската СССР ни окупира.

Ако руснаците си сменят царя, тогава паметника може да остане.

ммного царе ще се сменят ... паметника остава путьо

Хиляда закони и спогодби защитават шмайзера от народа. Какво защитава народа от шмайзера остава неясно.

Тя именно съветската армия им поднесе България на тепсия - как няма да си харесват паметника!

“Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”. Логично и закономерно беше това разтурване. Както е логично и закономерно това, че нито един съветски войник не участва във войната срещу Саддам. И как иначе – нали отсреща стрелят със съветски калашници. Не върви да се биеш срещу една армия, която е твоя рожба. За залива не заминаха и български кинтексаджии, които години наред продаваха оръжие на иракския фюрер, след което се връщаха и купуваха от българския Кореком “Лада” и кожено палто за своята другарка. Срам ме е, че нито един български войник не замина за Кувейт. Срам ме е за тези, които нападнаха Желю Желев, когато стана дума за българското военно присъствие в залива, пък макар и символично. Това са хората, които издигат паметници на своите агресори. За тях Альоша винаги е бил страж на собственото им дебелашко благополучие. Войната в залива потвърди истината, че в края на двайсти век велика сила не е тази държава, която има голяма армия, а тази, която има голяма икономика и висока култура. За да гарантираш нечия свобода, собствената ти държава трябва да се състои от свободни хора и да е що-годе цивилизована. Тези две качества липсват в съветската империя. Нейната армия беше страж на мира през четиридесет и пета година, когато трябваше да се изолира половин Европа от цивилизацията. Тя беше страж на мира и през 56-а в Унгария, през 69-а в Чехословакия, през 79-а в Афганистан, през 91–а в Литва… Не е ли време вече да го освободим вече от този наряд този верен страж… Да изуе най-после мужишките си ботуши и да си гледа работата.

Тия цоциалистите да си го взимат моча и да си го складират на Позитано 20 ! От 93та има излязло решение за събарянето му ! Просто най-накрая някой трябва да си свърши работата !!!

Народ, който не познава миналото си, няма бъдеще!

да си вземат на позитано съветски съюз отдавна няма

Платените рубладжии си измислят "исторически факти, спрете с четеното на съветска литература! ЗА да не пишете лъжи като един по-надолу,че след 09.09.1944 сме съюзници на Германия. Окупацията си я има, само слепите рубладжии не виждат нищо освен руски пари. Със или без ридания паметника ще бъде демонтиран и ще отиде в музея. Предателският срам на Отечественият фронт ще остане завинаги.

Само напалм и динамит за паметника на руските окупатори издигнат от българските гъзолизци.

Напалм и динамит за теб.

Напиши си цялопто име Альоша или вече те е срам от него, а? Руски гъзоблезец прокажен....

Всичко ни е наред само паметника на армията на страната окупирала Царство България на 5.9.1944 г. ни е проблема.Оставете го за да напомня на поколенията за падението на което са способни подлогите и слуги на чужди интереси в България.По -добре забранете БКП като наследник на престъпните комунисти и шествията около паметника организирани от чужди държави с чужди знамена и на които посланички на чужди държави държат речи на чужд език....

Опаковайте го този монумент, така че хем да остане, като лош пример, за поколенията, хем да излъчва любов към живота. Ако на други места по Европа, са се водели боеве и е имало хиляди загинали, тук в Б-я е било съвсем друго, не е гръмнала нито една пушка срещу Съветската армия, но пък в замяна на това същите тези бойци довеждат на власт свой подобия, който избиват цялата интелигенция на страната, защо след като Б-я единствена не е воювала срещу тях? Дори напротив воюва до 11 май срещу елитни германски сили в Австрия. За всички запознати е ясно, че това не е реален паметник, там няма кости а е монумент един от многото такива изградени във всяко населено място, като част, от комунистическата пропаганда.

Каква интелигенция е убита, бе? Да не би да визираш фашагите, получили си заслуженото от Народния съд?

кукувица ли ти е изпила акъла

Ако не беше тази "русская сволочь" дрогирано лайнарче сега щешеда носиш фес и да се подмиваш като излизаш да не би да те погалят по дупето ; И като те хванат в нарушение да пресичаш на червено задника ще ти светне в червено в полицейския участък момченце

промит мозък

Много платени рубладжии, много нещо ....

цял живот са лапали

добре,нека го демонтират,но по-напред да демонтират паметника на американските пилоти бомбардирали София и избили хиляди мирни граждани и деца.. Това е върхът на раболепието. Също така и паметника на неуспелия артист реализиран като президент на САЩ Р. Рейгън. Той пък какво търси в София и с какво е свързан с историята ни. Смешници.

Неуспелият артист ни отърва от расейските орки.

След 9 септември България е съюзник на СССР и воюва с Хитлеристка Германия. Ква окупация , кви 5 лева. Приемете този паметник и като признание за героизма на хилядите български войни във ВСВ . Ако бяхме воювали срещу СССР , тия дето сега пищят срещу паметника нямаше да ги има , щото нямаше да има кой да оправи бабите им ! Краката трябва да целуват на руснаците такива като Инджев , а не да подфърчат да събарят паметници !!

Руската окупация е мека форма на окупация, която се втвърдява тогава, когато вече не искаш да си съюзник и да планираш икономиката си по съветски план. Видя се какво стана в Чехия преди 50 години и в Украина преди не чак толкова много. И един въпрос за размишление - защо убиха Трайчо Костов и след това го реабилитираха, но чак след смъртта на Сталин?

Абе нали говорихме за паметници , къф мек ,къф твърд ?

Те убиха и техния човек Георги Димитров Тарбата ти за Трайчо Костов говориш?

3евзек

Възможно е да са направили така. Обаче си е бил техен, покрили са го така, че да не личи и може много да се спекулира по въпроса. Обаче за Т. Костов всичко е публично известно. Не може току тъй на екзекуртиран бивш враг на партията посмъртно да му отменят вече изпълнената смъртна присъда. Не преди, а след смяната на властта в СССР, която също е минала по модела с враговете на партията, а именно върхушката около бившия вожд Сталин - половината на разстрел, другата в затвора.

Баш същият мек или такъв твърд, на който се прекланяш, пробутвайки го като "признание за героизма на хилядите български войни във ВСВ". Не те ли е срам бе?

И в други столици в Европа има паметници на съветската армия, но там са внимавали с мащаба и разположението в града. В София всичко е прекалено и прекалено сервилно. Много висок, много доминиращ за центъра на една столица. Най големия паметник в София е за една армия, при това не за наша, а за чужда. Но все пак е паметник, а паметници не бива да се рушат. Пиедесталът и скулптурната група върху него, както и другите скулптурни композиции могат да си останат например само в полето на Княжевската градина, без помпозния открит излаз към бул. Цар Освободител, който да бъде залесен. До паметника да се достига само по паркови алеи. Така няма да доминира и да променя характера на този район. И няма да предизвиква негативни емоции.

По тази логика да са махнали и пирамидите - за това са ПАМЕТниците, а който ги унищожава - унищожава и историята, независимо каква е тя.

Тази логика е куцата логика. Пирамидите не са издигнати в чест на египетската окупация на София.

За Списаревски и другите чувал ли си изобщо???

Моментално премахване на този руски символ на окупацията на Европейска България !!!

Не те знам колко си "Европеец", но че не си българин е сто процента сигурно,дедовото! За каква окупация хортуваш след като България е съюзник и сателит на фашистка Германия?! Нали знаеш, че доста бомби се изсипаха над София точно по тази причина?! Ти какво предлагаш, по време на война Червената армия да не влиза в България, щото била обявила неутралитет, а немските части още не са се изтеглили от България. Пий си хапчетата, дедовото! Точно благодарение на нашето по нататъшно участие във войната и застъпничеството на Сталин, не сме загубили поне една трета от територията си. Това си го запиши и го запомни! Не е за кухи лейки като теб,ама ти се напрегни малко.

Заради хора с ограничено мислене, като вашето, децата ни ще четат в учебниците по история, как 5 века сме били "под турско присъствие" и как Левски е бил най-големия терорист. Вместо да се поучим от допуснатите грешки и не само да не ги повтаряме, а да направим нещо да подобрим настоящето и бъдещето,не ние паметници ще бутаме.. ОВЦЕ Гласувайте да построят паметник на политик-мутра в S класа, която на гръб носят тумба мангали. Миналото не може да се промени, дори и всички доказателства да бъдат заличени. ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА!!!

Ти правиш ли разлика между СССР и Русия? А защо да не издигнем паметник на Хитлер? При Хитлер НИТО 1 български войник не воюва на фронта. Така е запазен генетичния материал на прадядо ти .... за да се родиш и да словоблудстваш за чужди окупатори. При Хитлер България е 200000 кв.км. и Българската войска не участва в боевете по фронтовете. След Девети 1944г Сталин намира българските мъже да умират за Славу СССР, мать твою сука блядь! Войната 1877/8 г. Русия води накарана насила от Ротшилд за дълг от днешните $150 млд. И не за "свобода" на България е войната а за ПЪРВИЯТ НЕФТЕН КОРИДОР, на който султана не дава право. Веднага след войната, през 1878г потича ПЪРВИЯТ НЕФТЕН КОПИДОР от Баку-Батуми-Варна-Русе-Виена. Априлското въстание е умишлено вдигнато от Русия с цел да се създаде ГЕНОЦИД и Русия да се намеси. До днес Русия само с това се занимава: в Осетия, в Абхазия, в Грузия, в Молдова, в Украйна, в Белорусия. В Армения пробва ....и бе смазана от Азербайджан и Турция. Както бе смазани Русия през Рускотурската война 1877/8 г. на Кавказкия фронт. В Кавказ никой не празнува 3-ти март, дори арменците, сибирска ушанко.

Рано си минал на твърдо гориво,дедовото!

Ле ле дедовото много си зле...

Всеки народ е отговорен за своите детерминатори.

С много лесна ръка рушим спомени на съпричастност . Ако не беше Русия , нямаше да има България ! Това да си припомнят новите политици .Искам също да кажа , никога не съм гласувал за БСП , но имам чувството за признателност към нашия освободител . А , че всеки си гледа интереса , винаги е било така .

Това не е памаетник на Русия, а на несъществуваща вече окупационна чуждестранна армия. На Русия има посветени поне 4 паметника в София- храм-паметник Св. Александър Невски, Руският паметник, Докторският паметник и паметникът на импертор Александър пред Народното събрание.

Няма как да се окупира държава,която е сателит на фашистка Германия,дедовото! Ние участваме на определена страна и на наша територия има немски войски. Глупостта за окупацията си я избий от главата. Тя за нищо не става.

През 1944 от какво ни освобождава съветската армия? Ако не беше тя правешката кратуна щеше да е овчар най-много, а внучка му шивачка. Много обичате русофилите да смесвате Освобождението на България и окупацията от съветската армия. Ми не е едно и също. Това не е омраза към Русия, никой до сега не е осквернил нито Руски паметник, нито Докторският ......

Може би са ни спасили от фашизма и дивия капитализъм ! Сега е друго . Работникът има истински права има и синдикати и т.н.

Разбира се че трябва да се разруши паметника. Това дори и не трябва да се подлага на дискусия Този паметник е позор за всеки истински българин

Позор за България са такива идиотчета като теб,дедовото!

Деде, айде млъкни вече, никой не иска да маха паметниците посветени на Русия, тук става въпрос за съвсем друг вид паметник!

Там трябва да има паметник на истински герои, велики българи, а не на армия която не ни е освободила от нищо, напротив натрапи режим, който върна България десетилетия назад.

Щях да съм макар и малко скептичен,то поне готов да ислушам доводите за "културната стойност" на този монумент, ако срещу него седеше паметник на цар Борис покръстител или на цар Симеон или на хан Тервел или на Калоян, Иван Асен II или на генерал Владимир Вазов ,но такива паметници в центъра на Соофия няма.Вместо това има минумент на една на практика окупационна за България армия в центъра на столицата ни защитваван от хора, които счупиха и изхвърлиха мемориала на загиналите ни бащи, дядовци и пра- дядовци от 1 ви и 6-ти софийски полк и вместо да се застъпят за поставянето им на мястото където бяха, те плачат на "чужди гробища" и ни обясняват за героизма на някой друг народ, а не на българската кръв и плът.Този паметник не му е мястото там.Той трябва да е в музея, а на негово място да застане подобаващ паметник на българската саможерта и героизъм.България на е държава с история от 60-70 години, за да ни се натрапва само и единствно тя!

Тия дето искат да го премахнат, да отидат да видят какви мемориални комплекси на Червената армия има в Германия, в Австрия ... и как се грижат там за тях! Явно тук някои игноранти искат да им се завъртят имената в публичното пространство на гърба на Червената армия.... Нещастници!

Ало, #победата, А за паметниците кой се грижи? Онези същите, които наричаш либерасти и джендури, нали? Знаеш ли къде да си я завреш тази идеология?

Три кила пироксилин му е майката !

Трябва да останат такива паметници. Най малко за това да ни напомнят на чия страна да заставаме. А най добрите десетилетия за България са от 50-те до 89-та на 20 век.

Вярно че за простите некадърници беше по-добре.

Такива паметници, които да напомнят, трябва да останат в музея.

Най добре да се взриви

Заедно с теб.