БСП: Санирането продължава, 20% данък за 7000 българи

Лидерът на БСП обяви, че БСП ще продължи програмата за саниране, ще обложи заплатите над 10 000 лв. с по-висок данък и ще въведе мандатност на депутатите си.

Обратно в новината

Коментари - БСП: Санирането продължава, 20% данък за 7000 българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова се радвам, че получих заема си от Помощ за заема на принц Луис и съм щастлив, че бизнесът ми вече може да издържи. Получих заема си от 22 000 лв. Имейл: 24hoursloancom@gmail.com, ако трябва да вземете заем.

Ще продължите санирането лесен начин да крадете,а от нас бедните пенсионери няма комисионни.Да не дочакате пенсия.

А ще махне ли огромния "данък" върху т.н. максимална пенсия. Платена, изчислена, заработена законно, но обложена по неясни противоправни причини.

Максималния осигурителен праг е 2600 лева при който се внася максимум 780 лева. Пенсия от 910 лева е нереална при това положение. Каквото и да е плащал човек през живота си надали е платил и сумарно 50% от сумарната такава пенсия за период от 10 години.

Корнелий

Значи за 40 години по 780 лв не може да събереш пенсия за 20 години по 900?!?!?!?

Не отговаря на истината, че санирането се извършва с европейски средства. Парите са от 2 филиала на Световната банка. Световната банка освен лихвата винаги налага политически искания. Агенти на чужди интереси промениха само една дума в Закона за ет соб. Вместо жилище , пише" самостоятелен обект" Това е направено с далечна цел за заобикаляне на Конституцията РБ чл 33 за неприкосновеност на жилището, когато дойде моментът за разплата между Длъжник/моно обект=апартамент/ и Кредитор- Свет банка, която държи в ШАХ Бюджет РБ със своя филиал БбанкаРазвитие 3%+3%++ лихва. Много жалко за Нинова, която за 2-ри път след Решетников пада в тигана с олиото. Дойче банк даде кредит на БГ да купи Манлихери и карт Шварцлозе за да Балканската война. Като залог закачи Фердинанд за Германската колесница в ПСвойна ,където българи умираха за германския интерес. Когато БГ трябваше да удари Солун Герм казаха "НЕ"- защото 500 000 англ/фр/ сръбска армия щеше да се окаже срещу Гемания

Ти не отговаряш на истината. Фалшив си! Точно по фондове за енергийна ефективност се отпускат голяма част от тези средства.

Хахаха. И защо тогава подпис слага собственик на апартамент, а не Кмет при който остават ПАРИТЕ. Защо до 2027 не можеш да излезеш от Съдружето? какво ще работиш 10 год и то регистриран по БУЛСТАТ , Митница ли ще минаваш с данъчна декларация или ще търкаляш кестени пред Парламента? 3. за замяна на термина жилище от Конст с 'самостоятелен обект" бяха платени $$$ милиони. 4 . Лично съм запознат как завърши подобна операция с участие на Банката в Харлем-част от Манх-трагично за длъжниците. Ваш ред е за отговор!?

Разликата между Европейски и Пари от Свет банка е, че вторите се връщат с лихвата. Свет банка никога не губи и винаги има и други скрити цели. Тя наложи в БГ да се приеме закон за Концесиите с който вече ще може да рекетира собствениците на апартаменти, тъй като земята под блока не е тяхна. След сложни банкови мурафети, мазни салтанати, джумбарлаци, сладкопойни чъруликания и плонжове на подставени хора- собствениците на апартаменти ще се окажат като наематели на собствените си жилища и ще плащат дължими такси на концесионера. Който не плати- Банката има за него специална оферта , подготвяна стаателно от векове..

Облагате с данък заплатите? Не печалбата, на едрия капитал, а просто високите заплати? "годишна печалба над 150 000 лева и пет човека персонал" Това дребен бизнес ли се води или среден? Стартиращите в бизнеса с двама души персонал, тези облекчения не ги лови май?

Точно така е в либералнодемократичния модел. Не бива да се наказва икономическата активност, развитието на бизнеса, а да му се оставя повече за реинвестиции и иновации например. Твърде големите заплати обаче са много често глезотия, а и метод за източване и износ на капитал от фирми тук в чужбина. Така се получва винаги при нисък плосък данък Скъпи лимузини, вили, яхти, а наокло мизерия и опашки пред кофите за боклук.

Източването на капитал се решава много просто с няколко закона като при бай Тошо. Това обаче противоречи на неолибералната парадигма - свобода на движение на капитала - която обслужва кого? Колко обикновени българи които познаваш, тази година прехвърляха пари от Кайманите до Панама?

Облагат заплатите, защото е сигурно.

Проблемът с плоския данък е, че концентрира все повече пари във все по-малко хора, което скапва масовото потребление и от там цялата икономика.

Ако ще има прогресивна скала, то тя трябва да е семейна. 600 лв на човек в семейство трябва да не се облагат, защото това е издръжката на човек от семейство. Т.е за 4 членно семейство - 2400 лв не се облагат. Така едно семейство ще получи 240 лв повече, което пък от своя страна може да доведе до премахване на детските от които се възползват само тъмнозелените!

Плоския данък в размер 10% се явява спирачка за нарастването на заплатите в България, тъй като всеки лев отделен за заплати струва на фирма-работодател около 40% данъци - 28% пенсионно и здравно оситуряване, 10% ДОД, още некви за безработица и кво ли не. Всъщоно време данък печалба е 10% и 5 % данък дивидент. Т.е. всеки работодател има интрес да плати до 15 % данък върху доходите, вместо 40% за да увеличи заплата на служител. Глупавата пенсионната реформа на Калфин предвижда допълнително увеличаване на облагането с 2% в следващите 1-2 години. От друга страна повишаването на заплатите и намаляването на печалбата ще намали инвестициите и новите работни места. Трябва внимателно да се пипа, като според мен, за да се получи балансиране трябва плоския данък да се вдигне на 15%, като същевременно при заплатите отпадне ДОД за заплати до 5000 лева, като за сумите над 5000 се плаща 15% С това ще се изравнят 15-те % облагане на малките фирми с 10% облагане на голями фирми изнасящи капитал и не плащащи тук данък дивидент. Разбира се тъпотията на Калфин трябва да отпадне с тези 2% допълнително облагане. Така приходите на богатите вече ще се облагат с 15 % печалба + 5% дивидент=20%, а облагането на заплатите ще се намали от 40 на 30%. Същевременно трябва да се увеличи тавана на осигуровките, който в момента е 3500 лева. Самата вноска трябва да се раздели на социална и лична, като за социалната таван няма, а личната да е до 5000 лева.

Напротив - осигуряването има горна граница. Над нея не се дължи нищо. Така че в момента, имаш сметка да плащаш по-големи заплати, на по-малко хора. Защото колкото по-голяма заплата, толкова по-близо до 10% отиват отчисленията. А корпоративния данък си е 15% независимо какво правиш.

Отива, ама 10% ДОД си остават, Т.е. движението ще е от 40 до 10%, т.е. при 10000 плащаш близо 17%. А СРЕДНАТА заплата е 950 лева. От друга страна пенсионното осигуряване е солидарно при максимална пенсия 910 би трябвало и максималната вноска от тавана да е 910 лева, а тя е максимум 780 лева. Та първо трябва заплатата да мине 2600 лева, а до тогава всеки лев ще струва на работодателя 1,4 лева, докато за лични средства ще му струва 1,15 лева. Корпоративния данък печалба е 10%, 15 е за дребния бизнес който не плаща данък дивидент.

Абе ти сериозно си много прост и неграмотен. Корпоративният данък е 10%, данъкът на ЕТ е 15% и си има мотиви, правилни или не, за това. Баси, в тая държава само неграмотници, без минимални финансови знания, ама дават акъл наляво и надясно, после с претенции разни. Образовайте се, бе хора, иначе такива политици като тая ще ви въртят на малкия си пръст докато свят ви се завие!!!

Сега цялата БСП ще обеднее и ще е с доход 9 999лв. Хитреци!

Още от 2000хил нагоре трябва да е 20%, за горницата до 10000 поне 30%, за над 20000 40%. Както е в цивилизования свят, разбира се.

Така лииииии? В цивилизования свят викаш тия с 1000 евро заплата са богати?!?!?!?!? И 2000 лв са много пари при 600 лв издръжка на месец на човек?!?!?!? Че то един богаташ в България, по твоите разбирания, с 2000 лв заплата няма да може да нахрани и облече двете си деца. Ейййййййй, аман от селяци! Той не иска 5000 лв заплата. Иска на тоя с 5000 лв заплата да му вземат 3000, че да му дадат на него 1000 докато не прави нищо!

Аз точно 5 чисто взимам. Казвам, че за да функционират норамлно държавни и обшествени институции, за да има читави общински училища, детски градини и мн др. неща, трябва да се плащат данъци като в държавите, където изброените по-горе неща ги има и редовно ги даваме за пример. Няма откъде другаде да се вземат. Другия вариант е и училищното образование да стане платено, примерно, понеже не е редно един учител да ти обучава децата за мижавите сегашни подаяния? Ок? Не е редно и детските градини да се субсидират от идиотското нещо Данък автомобил. То в нормалните страни е заместено от пътна такса. Данък е понятие от феодализма и султана и си го държат като данък, за да могат да си го харчат за квото им скимне, както и правят. Остатък от соца.

Точно там за 1000Е/мес 20% ДОД. Няма мърдане.

Удар по несъстоялата се благодарение на БСП средна класа. Сега разбирам защо в текста написан със партийна стилистика от времето на Живков, който стичаше Радев, нямаше нито дума за средна класа.

Средната класа в БГ взима 10000лв на мес заплати?!?!?!?!?!?!?!?!

Защо само БСП? СДС при Филип Димитров унищожи селското стопанство. В резултат закъсаха и всички селски цехове и преработвателни предприятия. БСП при Жан Виденов ликвидира спестяванията на хората. Бонус - липса на кредитни институции, които да подпомагат предприемачеството. Пак СДС при Иван Костов ликвидира почти цялата лека промишленост и голяма част от големите предприятия. Нещата тамън тръгнаха нагоре, след влизането в НАТО (по времето на НДСВ) и в ЕС (по времето на БСП) и ни удари кризата...

Това са нагли лъжи. Филип Димитров никога не е унищожавал земеделието. Имаше закон приет от НС и според който всеки можеше да се сдружава. Много и така направиха и продължиха кооперациите, но фалираха преди всички. Това няма нищо общо със ФД. Иван Костов не е унищожил леката промишленост. Това пък е още по дебела лъжа. Масовата приватизация е на БСП и Виденов и там се продадоха ПЕЧЕЛИВШИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ на червените Приватизационни фондове. Големите предприятия бяха в списък за изолация и ликвидация. Костов СПАСИ голяма част от тях. Точно при Костов нещата тръгнаха напред с по 5% разстеж годишно. Как тъпунгер става това с "унищожени" предприятия?

Какво излиза? БСП беше против санирането и строежа на инфраструктура само защото не го изпълняват те. Това ли са новите идеи - ще продължим старото? ..ако такива са и новите им лица, ще имат проблемчета..

Ами и Винету не беше по-назад. Помниш ли как подскачаше срешо Ореха за 1 млрд. заем а изтегли почти 50 млрд с лихвите.

Корнелий

Ей тоз Боко! До преди 6 месеца бяха 16 милиарда, до преди 3 ,есеца станаха 30, от днес вече са 50 милиарда, а до изборите поне 100-150 милиарда ще станат

Тъй като пропуснахме да направим дълбоки и всеобхватни декомунизация и лустрация, когато ги правим ще трябва да ги съчетаем с дълбоки и всеобхватни дебесепезация и лустрация, зд да можем напред като народ и да просперираме.

Два мандата трябва да има и за :кметове и депутати.

Хайде нека да са 3 ... но не последователни

Докато не се появи реално предложение за промяна в закон всички приказки за безсмислени. Популистки приказки насочени към зависливата природа на балканеца. 10к на месец са 120к на година. В крайна сметка 120к доход се постига като си продадеш апартамента и хоп скачаш в категорията на "супер богатите" и започваш да ревеш колко нечестен е закона и как ти си продал е мънинко апартаментче и как този закон е много хубав, ама не трябва да важи за теб.

Явно българина няма да се отърве от социалистическия капитализъм. Искате да богатеете по нашенски - аз съм закона аз съм най-силния, и мога да застрелям всеи, даже и с кола да го згазим закон за мене нема. Е па нема не видите ли....

Вариант първи. Вие имате месечен доход 9500 лв. След удръжката на 10% и ако се абстрахираме от другите данъци (защото не е само този) ви остават чисти 8550лв. Вариант втори. Вие имате месечен доход 10500 лв. След удръжката на 20% ви остават 8400 лв. Сиреч имате със 150 лв по-малко, защото сте в графата наказани от завист с двоен данък! Тогава какво ще се случва? Ще си получавате 9500 лв, а другите 1000 ще бъдат на черно! И никога няма да се обложат. Това са типичните БСП-ейски трикове. Правят се заради масите и тяхната доминираща глупост! Правят се, за да може да се оживи сивата икономика. Защото те винаги са били партизани! Айде да видим кой ще се хване на обещанията им вече? И ако ли пък си откраднат властта - колко още ще има България и българско население по тези земи???

А защо да не помечтаем и ние за тези 8900 лв на месец за които говрите?

Вместо мечти е добре да си стегнем задните части и заплатите ще са наред. А данъците да растат както преди - постъпателно от-до.

A ако заплатата е 35хил/мес.? Ако някой иска да ги спести се превръща в престъпник. Не е трудно да бъде хванат. Е може да иде в германия или Франция. Там ще му вземат поне 40% средно. Минималните ставки са 20% и то за доста скромна сума. Горниците до 50-60%.

Данъците в Западна Европа са високи, но услугата срещу тях е видна - вземете предвид здравеопазването, обществения и реда по пътищата, образованието, и много други неща. Така че, сравнението на две цифри не показва реалната картина.

А увеличение на данъкът върху дивидентите за другарите кога?? Или БСП продължава да граби от всеки "враг" в полза на общото (ограничено в техния кръг) благо?????? П.С. Аз съм програмист в България и имам годишен доход от 95 хил. лв., което ще рече, че съм "почти богат" по стандартите на БСП-то.... Само където от 4 години имам оферти да се преместя в САЩ, с начална базова заплата от 130 хил. долара (240 хил. лв по днешен курс). Досега не съм приел, защото ще е стрес за семейството ми, основно трите ми деца и родителите, които ще ни виждат най-много веднъж годишно. Но ако се гаврят с мен, викат ми старите комунистически лозунги "Дайте да дадем", "За всекиго според нуждите, от всекиго според възможностите" и т.н., то ще ме хванат за дедовия... Никой от тези "другари" не ми е помогнал в лишенията, с нервите, през безсънните нощи, липсите вкъщи и безкрайните пътувания, за да ми казват, че съм зъл-иззедник. Никой не е учил вместо мен за поредния курс или допълнително образование (магистратури, езици).... Аз имам червена линия, която няма да прекрача, и това е да се лиша от моето достойнство. За ваша информация - ДОД в Румъния за ИТ сектора е 0%

Принципно си прав (макар че, ти няма за какво да се притесняваш - доходът ти не надхвърля 10 хил. месечно.). Презумпцията на другарите е, че всички с по-високи доходи са "крадци" и е редно да бъдат санкционирани. Като цяло е продължение на политиката - да продължим да изземваме от хората за да има какво да харчим.

Там баце по същия начин ще смърдиш, защото и там ще плащаш според заплатата даже много повече. Там се лансира живота на кредит и нямаш ли кредитна история си никой. Програмирай си и си прави парите но трябва и този който те храни да му се плаща достойно. Защо мислиш че си супер мен като си програмист а ония на село дето ти подготвя храната е циганин?Според мен си за САЩ за да се научиш на комунизъм и тогава се върни в България да се перчиш колко си велик.

Малко уточнение: В САЩ данъка ще ви бъде до 50%, наемът или къщата за семейство с три деца ще е около 250К $, и т.н. И освен това в близкото минало в България имаше прогресивен данък като във всички развити европейски държави. Така че, я си направете един алгоритъм да ви сметне и сравни реалният финансов бюджет и тогава заминавайте за САЩ.

Тая овца има ли представа как се изкарват 150 000,00 лв. печалба от малки предприятия,или само си тропа.....ли тропа.........

Първо узаконете незаконните сгради и после санирайте.Така ще започнат да влизат пари от данъци в общинските бюджети.И спрете тази "борба с контрабандата", от която някои контрабандисти ни продъниха ушите.

БСП започват да стават нормална партия. Дай боже да си спазят обещанията.

Не се ли съкратят поне едно 300000 държавни служители, все едно нищо не е направено.

Да вземем от богатите и да дадем на бедните... колко комунистическо като мислене и колко безплодно. Вярното икономическо действие не е да накажем едни 7000 за това че са инициативни и разтропани; от това ползата ще е минимална, чисто математически и финансово практически. Вярното действие е да печелят повече масата хора, а не изключенията от няколко хиляди. Да кажат БСП как доходите от 800 лв. да станат 1500. Но такава мисъл в тях няма изобщо. Как да помогнем на средната класа, а не на циганите. Ще гласувам вероятно за БСП, макар и с отвращение. Нямам как да се изплюя на още по-отвратителните. Но БСП дразнят с глупостите си.

Мислиш ли, че екзекуторите на комунизма, САЩ и Англия, са комунистически държави?

Лява партия - либерален модел, дясна - вдигане на данъците. Полюсите се местят, казват.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Copy paste Бягай в друга държава.

Ще стоя и ще чукам щерките ви за отмъщение ;)

Добре де нали искате капитализъм, да го направят както в САЩ, що се дърпате?!?!

БСП, ще обложи заплатите над 10 000 лв.! Кога взехте властта, та да започнете отново грабежа, беееее? Ей, не си напълнихте гушките!

искам БСП на власт! да разкажат игрите на всичко!! яко да стане мизерия като преди. да се върнем в 90-те!

Е потърпи още малко де... ама, че си нетърпеливко

Смалката подробност че сега по данни на БНБ валутните резервите са 47 милиарда лева, от които само Фискалният резерв е 14,5 милиарда. Докато скапат нещата ще минат поне 4-5 години, т.е. желанието ти е вредно и неприложимо за близко бъдеще.

Ей да се чудиш и маеш как бедния българин защитява крадливите супер богаташи на България. Направо ме шокирахте!!!

Лесно, баце. Бедния е и тъп. Ако не беше тъп - щеше да има квалификация или да се премести в град в който има работа. Тогава нямаше да е беден.

Баце не може всички в Софето и за шлифера на Винету.

Ммм... не сте напълно прав! И на село има възможности да се изкарват пари, стига да не си както казвате "тъп", а аз ще добавя и мързелив...

а ака, и субсидиите 0.50 лв. на глас .!.

Тази крадлива мърша да обясни как електората и беше научен от нейната партия да не работи, да карде и отмъква от заводите каквото си хареса за личните с нужди, да не се образова щото всичко му е гарантирано. Сега има хора, които работят и знаят повече и естествено имат повече пари. Има и крадци и мошенници, които трябвада отидат в затвора, а незаконното им богатство да бъде използвано за благородни цели. Не може да взимаш от честно работещите и имащи повече пари за да храниш некадърни и мързелви електорални единици, гласуващи за крадливата партия. И пак да попитам ограбения след 09.09.1944 пенсионен фонд защо не се възстановява от наследницата на БКП - БСП, нали милеят за пенсионерите и социално слабите.

Ти май живееш в чужбина!

Да има регулация на заплатите на управителите да бъде от 5-10 средни заплати от работещите по трудов договор. Не може работните заплати по трудов договор да са 15хлвна работници, а заплатите на управителите да са 60хлв

Стани и ти работодател, изкарвай големите пари - лесно е да гледаш в чинията на другите, ама вземи ти да носиш отговорност и да развиваш бизнес. Аре у лево. Който си е заслужил голямата заплата, си я получава и получава признание за усилията си. Останалите като ви мързи да се учите и да работите както трябва, ние работодателите не сме ви длъжни.

НЯКОЙ ОТ БСП ИМИТИРА ОРГАЗЪМ ...!

луже, маже и...краде.

Поредните глупости на БСП - няма как и няма световна практика да се облагат хората с различни ставки! Могат да обложат частта над 10 000 лв с по-висок данък, но не й цялата сума, тогава обаче няма да е плосък данък, а форма на прогресивен данък.... Ако не беше трагично, щеше да е смешно, да гледаш как абсолютни неграмотници създават закони в тая държава, като оня с неграмотния законопроект за чистота на българския език. Как обещават абсолютно неприложими неща, които, ако ги веведат, всички данъкоплатци ще плащат глоби, пропуснати ползи, лихви и прочее от заведени дела, както междувременно и става, поради неграмотно създадени закони, неграмотни чиновници... и за всичко това са виновни всички като тая оФца, които не могат да си държат чейнето затворено, докато не прочетат и не се образоват малко, и не чуят хората, които им изкарват заплатите с труда си. Срам, срам за всеки, който се хване на кукичката им.

Ти тъп ли си или на тъп се правиш!!! Я вземи виж подоходното облагане в САЩ (пък и във всички развити страни). Единственото изключение е Русия, където също има плосък данък.

Ти вземи прочети какво е подоходно облагане. Всички доходи до определена сума се облагат с една ставка. примерно - ако получаваш 1000 лева, а брат ти 400, до 400 лева и двалата се облагате, да кажем, с 10%, сумата от 400 до 800, пак примерно, се облага с 15%, а от 800 до 1000 с 20%. Това е прогресивното облагане - така е честно за всички. А не че цялата сума се облага с най-високата ставка. Сериозно - образовай се и не ми давай САЩ и Русия за пример, те не са в ЕС, а ние сме и трябва да се съобразяваме с регулациите на ЕС

око,отиди в скандинавия преди да пишеш глупости.там дори и пенсиите се облагат с данак стигаики до 40 %.преди човек да изтърси ниякоия глупост е добре да се поинтресува

понякога си мисля, че в тая държава заслужавате да бъдете бедни - толкова сте неграмотни и прости, че просто няма накъде повече, и на това отгоре не желаете да се научите. Това важи и за коментиралия по-горе. Спасение аз не виждам изобщо - докато вярвате на подобни политици, не се чудете, че сте затънали с два крака в незнанието и мизерията

Ха ха, 7000 били. Ами, че то само милионерите, олигарсите, министрите, депутатите, адвокатите и прочие, прочие неофициално получават много над тази сума. А тези 7000 дето официално са си признали, че имат по голяма заплата, вече ще се осигуряват на около 880-900 лева. Резултат от акцията както досега- никакъв.

Ще си оправят закона и ще вкарват в затвора както в САЩ. Защо мислиш че голяма част от американците бягат от САЩ в страни с по-малко данъци а други отиват в затвора за укриване на такива.

Ще си го оправят друг път.

Това с мандатността на депутатите го приветствам, че много от тях го приеха пожизнено.

Май преди 27 години друга партия раздаваше милиони... Тези хора са за освидетелстване

Няма никаква необходимост да се пипат закони, ставки и правила. Единственото, което трябва, е да се премахне шуробаджанащината и корупцията. Че вече и за суми от 50лв почнаха да искат подкуп. При това организирано - като се почне с правилата за издаване на елементарно удостоверение, което отнема половин минута (заради стария принтер), но е разписано в рамките на три дни, мине се през изкуствените опашки и се свърши с "нужния" овек, който срещу почерпка, решава всичко за няколко минути.

Продължаването на санирането лидерът на БСП аргументира с европейските средства, които България получава целево за програмата. стига бре... парите са на заем я прочетете програмата бюджета ще ги връща .... някога, или снираните люде

За най-богатите с месечен доход над 10 000 лева обаче налогът ще бъде 20%. Това са около 7000 най-богати българи. Май от тези 7000 крадци има и в този форум а бедния българин разбрал, неразбрал пищи като маймуна на дърво улесняващ леопарда да я хване. Чететеееее.......... В САЩ ви казах как е по-долу, това е социалистическия капитализъм.

Викаш няма начин тези с високите доходи да са по-умни, по-кадърни и по-красиви от тебе. Щом взимат повече от тебе - значи са крадци. Логика на селски неудачник.

Ха ха много умни синчета на бивши комунисти крадци.

Проста жена, уви. Иска да обложи доходите на най-добрите мениджъри и специалисти, създаващи най-много стойност в обществото и с доходи на светло. И какво ще направи с тези пари - ще ги даде на циганите и търтеите, които не работят. Ще изгони един куп чужденци, които стоят нарочно в България и си харчат парите тук, заради ниските данъци. Вместо да се чуди как да привлече богати и можещи хора в страната. Пази боже това да оглави бъдещо правителство.

Диди тъпа ли си или си една от тези 7000 крадци. Кой получава 10 хилки на месец ма....

Тези, които работят грамотно и качествено. Тоя филм с "да вземем от богатите и да дадем на пролетариата" сме го гледали няколко пъти преди - и в Русия, и в България, и в няколко други държави. Всички знаем как завършваха тея експерименти...

Кой не знае кака Нина, срамно нагла и лъжкиня?

Кой не знае кака Корна , да краде е неуморна.

Представяте ли колко сме бедни, щом само 7000 души изкарват над 10000 на месец! Вероятно в африканските столици има много повече.

Не ги изкарват, а ни крадат.

И откога с 10 хиляди лева на месец ставаш богат? Една прилична Европейска заплата, нищо повече. Бокати са Пеевски, Златев и Цвъцо. Но те май не разчитат на заплата.

Една година слушам как щяла да премахне плоския данък. Това означава, че една година ме е лъгала. Браво Корнелия Браво Нинова

за МОСКВА СМЕ, ама защо за не цуцаме и от будалите в Европа. Нашият народ казва, от два стола та на земята в този случай...

Популизъм до дупка! 7000 човека по 1000 лв на месец повече са 7 милиона на месец. Това са 70-80 милиона годишно, абсолютен максимум. Има и по-високи заплати, но може да се окаже внезапно, че някои ще намалеят - просто ще намерят начин да се укрият. Освен това, ясно е, че хората с реално най-високи доходи са предприемачите, които изобщо не са на заплата (или поне са на малки заплати, сравнено с доходите им). Всички знаем как се строят палати, карат се коли за стотици хиляди, и нищо от тези неща не се купува със заплати, а се прекарва през фирмите. И данъчни облекчения за млади предприемачи? Really? И без да гледам в кълбото ще се опитам да позная как изведнъж ще има бум на прехвърляния на фирми на голобради синчета, племенници и прочие хлапетии.

БСП имаше възможност да предложи тези промени и сега. Едва ли се очаква да имат пълно мнозинство в новото НС. Да бяха направили анонс и да видим какво щеше да стане. А те, както и ГЕРБ, предлагат предизборно неща, които знаят, че ще бъдат блокирани.

Всичи тия щуротии могат да станат само ако БСП са на власт. А това няма как да стане! Взеха един президентски пост и се взеха насериозно. Смешници! Никога няма да има червено управление в 21 век (освен, за жалост, служебния кабинет на Радев).

Напротив "мен" , бъдещето е на лявото управление!Не може двама да крадат 2000 и всички да са щастливи !Американския начин на живот се провали , така както и руския социализъм , но ....китайския капитал-социализъм изгрява на небосклона!Чети бре мен , образовай се малко , стига клишета на отрицанието!