БСП поиска ”чинията” на Бузлуджа и оставка на областен

БСП си иска собствеността върху сградата на връх Бузлуджа. Освен това социалистите настояват и за оставката на областния управител в Стара Загора, който я е оставил да се руши.

Обратно в новината

Коментари - БСП поиска ”чинията” на Бузлуджа и оставка на областен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важно уточнение. Името на върхът е Хаджи Димитър и в подножието му е създадена Българската Социал Демократическа партия (има малък паметник). Която партия няма нищо общо с БКП! Тази чиния, този бетон рушене няма :) А и чинията си бе разграбена още преди 92-ра. Според мен чинията е собственост на народа и по-добре е да се даде под рента на инвеститор за туристическа хижа и да се спре това комунистическо нашествие!

Жалко и смешно! Нито предишни комунисти, нито сегашни цоциалисти имат някакви права над Бузлуджа. Там се проведе събора на Дядото, който беше първия натурален Марксистки социалист, но не и комунист, нито сегашен цоциалист. Дори да си я приватизират чинията на Бузлуджа, никой не е в състояние да направи от БСП истинска социалистическа партия, понеже политическия бандитизъм, завзел всички пространства в ръководството на партията, не позволява това и държи партията само на ниво "бандитизъм".

Нека влачат-да вложат там част от парите, които изнесоха и пак внесоха препрани-архитектурата е добра и заслужава чинията да се поддържа.

Нищо хубаво няма в историята на БСП!Лъжи,измами,корупция,турски мекерета-заедно с ДПС и още и още...!!! ПРОДАЖНИЦИ !

БСП може да претендира за собствеността, само след като направи обратно изкупуване - т.е., издири и изкупи по осъврвменена стойност всичките милиони марки, с които НАРОДЪТ, къде доброволно, къде под натиск, ФИНАНСИРА СТРОЕЖА НА ЧИНИЯТА. Всяко друго "прехвърляне" би било форма на "присвояване" (за БСП- "сефте")

При условие, че обласният не я стопанисва, да я вземат да си я стопанисват, ако искат и с нея да летят. Не виждам къде е проблема, те и без това си ходят там всяка година, да поемат задължения за почистването и т.н. Това са нормални работи в цяла Европа. У нас само си изпъват мускули едни на други и правят дребни политически интриги от такива естествени неща. Искат чинията да им я дават, то някого друг изтрябвала ли е?!?

БСП за пореден път признава, че всъщност е БКП.

БСП няма нищо идейно общо с БКП, тя е чисто нова партия чийто начало започна от регистрацията 1990 г. И няма нищо общо нито с комунистическите идеи, нито със социалистическите, тя е само бизнес корпоративна партия, собсвеност на няколко новопръкнали се олигарси.

Ох Дядо Пръцо... разкарай ми се с простотиите си и спамвай някъде другаде. с идеите си как да окрадете българия. Колко пъти ти казах, че твоята с плювалнята няма да стане. Стига си се пенил вече и храчил и в ляво и в дясно само и само да си пробиеш път. Стой си в цензурирания "свободен" форум на сайтчето си и се радвай на простотията си на сапъртииците... упс... то май още си нямата и партия... деструктивно мислещо алчно човече от живеещо в западна европа но мечтаещо да е фигура в источна. Чупка.

Ако им я върнели щели да основът фонд за набиране на средства. Етот ти новата хранилка, пари все ще се наливат от бабите а те все ще ревът, че не достигат и така пак ще си папкат на наш гръб.

искате си чинията ли,ами добре върнете ми 5те лева които събирахте през 70те години от всички задължително и то с лихвите и е ваша

Не давайте нищо! И ний реституките си имаме исканията. Що чинията да им я дадат, аз имам документи от турско, че е на прадедото но макя ми!

Халал да им е! Ще ходя там ако го направят елитен сер ГЕЙ КЛУБ!

Ми къде другаде ще ходиш? Щото и във вашата партия се навъдиха едни сер ГЕЙ КЛУБове. Да ти подсказвам ли кои са?

За таа паница съм платил насила 15 лева. Бирата беше 17 стотинки. Ама сега предлагам следната рационализация. В паницата да се събира дъждовна вода. Водата да се пренася в най близкио град. Май беше Казанлък. Бабите да перат с мека вода.

Гаден.По гаден.Най гаден.Костов.Комунист.

Доган. Борисов. Да продължавам ли?

Такава безстопанственост има,по-добре е да им се даде на кумунягите.Инак държавата да я стопанисва както трябва.

ДАЙТЕ ИМ Я, ДАНО ЛИТНАТ И НЕ СЕ ВЪРНАТ!!! ДА НЕ ЗАБРАВЯТ И иван костов!!!

Аз я давам, аз я взимам. Аз ви плащам пенсии и заплати. Само аз работя, аз... аз...аз... Други няма.

Настане вечер - месец изгрее, мандри блещукат леко в тъмата; гора зашуми, вятър повее, - бабички пеят песни в гората! А комунистки в бяла премена, чудни, прекрасни, песен поемнат, ален мак берат в трева зелена и при Станишев дойдат та седнат. Една му с билки мандата върже, друга го пръсне с вода студена, третя го в уста целуне бърже - и той я гледа, - мила, зесмена??? -Недей другарко, Моника види, йоще и мойта верна дружинка, пали зведата, аз тук ще гледам, после ще легам - утре си идвам! Но съмна вече! А над Балкана нещо стърчи, грозно и страшно, - ни вълк,ни куче, ни комунистка там не минават...що - много ясно!!

Махнете я тази партия,махнете ги тия изроди...тя е проклятието на България

Господа, разумно е това държавно имущество да стане собственост на Българските Социални паразити като им се продаде или ако държавата им го дари. Но ... и в двата случая, договорът трябва да определи задълженията на новия собственик за осигуряване на условия за безопасността на възможните посетители, за висока степен на хигиена, за постоянно назначен поддържащ персонал, включително планиски спасители. Естествено е да се иска доказване на законен произход на средствата за покупка на имота, както и правила за разделяне на собствеността при бъдещо разделяне (разпадане) на БСП. Искането за оставка на областния управител е редно да се отхвърли или приеме от самия управител. Не на партия се полага решаване на личен му въпрос. Ако паразитите считат, че управителя е нарушил законността, редното е да го съдят. Но... Факти за това няма, има за техни нарушения.

Страховити глупости.Чинията не е на БСП.Цял народ я е строил с парите си.Даже на учениците събираха пари,по левче за великата идея.Уникален паметник на комунистическата глупост и мегаломания.Ако има пирамиди по най-забутаните кътчета на Андите,поне инките са брояли звездите от там.От тази чиния,какво се прави?Кой да я реставрира,подържа,държавата ли?Просто са извънземни тези хора или жегите им дойдоха в повече.

Сега имам питане , това паметник ли е , сграда за конгреси, летяща чиния с побит камък със звезда или ...? Може да е тяхна само ако е построена с пари от членски внос или дарения . Подаръци да се правят по време на криза , това си е разточителство . Има си начин как да се придобие от всеки , който има желание . Против сме да се подарява на БСП . Оценка , търг и да си го купи , който пожелае . Да се използва по предназначение , ама какво е то ? И се връщаме пак на първия въпрос какво е това , паметник, конгресна зала , летяща чиния . Ауу това да не е чинията на Доган ...

"чинията" все пак не във въздуха, нали? Как една умираща паразитна партия иска част от връх Бузлуджа, от спомена за Хаджи Димитър и Стефан Караджа ???

Не рабрах, чинията ли мразите или комунистите? Не съм съгласен да я подарват на която и да е партия, но не искам да виждам ка се руши. Интересна е, ВАШИТЕ пари са я построили, на красиво място е.. да, мегаломанска е, ама такива са и ЦУМ и Райхстага и сградата на Еврокомисията... такъв бил духът на времето. Така че помислете си кой ви е виновен, че се съсипва построеното с ВАШИТЕ пари, о бедни прее-таковани от живота бивши пионерчета и трудоваци жалки, които само ревете по форумите!

ВЕрно си марсианец... Така ни се пада - с нашите пари по нашите глави. Затова видиш ли кУмАнист, бутни го в канавката - той исторически знае защо...А ние, потерпевшите не слизаме от Марс.

Браво! Войната на българските комунисти с българския народ приключи. Искат си чинията. Това означава, че отлитат.

отлитат щото са си построили чиния,а герб си стоят магистралки по които да се изнижат и те когато се налапат достатъчно ,следващите ще си прокопаят тунел сигурно и т.н докато и последния глупав избирател не предаде богудух

Това определено е най-добрият коментар. Дира, що спите бе? Сложете го в избраните!

Представям си как Станишката, Антон Кутев и Курнелия летят с тази чиния към червената планета. Пилот, естествено е Станишев, понеже може да кара предизборен трамвай. А червената петолъчка гордо ще свети отгоре на чинията. Би било толкова хубаво....Но пък ще замърсят вселената.

А там кой ги чака? Аман им е работата на червената планета. като се знае кой отлетя за нея преди тях.

Прехвърляне на собственост може да има само ако комунягите докажат, че са я строили с пари от членски внос!!!!!!!!!! Иначе да плащат от авантаджийската партия!

Цирка е пълен! Билети не връщаме!

За някои това е цирк, за други мизерия в изминалия живот, за трети - партийна "дъвка". И днешната история с партийни спектакли не е по-различна... Но наглостта надминава житейските граници.

Защо се палите толкова, а не погледнете на новината като на поредната смешна бсп сценка? Още повече, че и Кутев се е изказал. Той, като "млад" социалист, постоянно участва в разни плиткоумни постановки и разказва небивалици по телевизиите...

..не се палим.. Тогава заплатите бяха по 120 лв.от онези пари..Не говорим за УБО, където серджовците взимаха над 500 лв....

Ами държавата да обяви на търг чинията и който спечели - да я взема. БСП участват, печелят, плащат и придобиват - просто е.

убо си слушал само и сигурно знаеш че централа е в Подгумер до мегдана...))))

Така е, пак циганте са ви виновни. Срам. Срам. Срам.

Прехвърляне на собственост може да има само ако комунягите докажат, че са я строили с пари от членски внос!!!!!!!!!!

Да им я дадат , но при положение , че няма да излизат от там поне 45 години !

Бяха на власт ,защо не си я взеха ами сега ревът пред изборно?Знаете отговора.....мишки:)

наглеци нагли, не помните ли, че и от децата събирахте по 5 лева за строежа на това чудо (сериозна за времето си сума), както и от родителите им срещу едни марки бе, дзверове нагли!!! Да не би да сте платили земата под нея или бетона в нея???

за лозето на търновския социалист Габровски обаче не се обелва и дума. А там е "зачената" българската социалдемокрация, на която БСП е толкова предана напоследък. Да, но един връх е всячески по-удобен от едно лозе (щото лозето трябва и да се копае), най-малкото за контакт с комунисти от други галактики! Тя за това тая гробница там прилича на летяща чиния!

Тоя Явор Гечев преди да подкукуросва комуниста Борисов рълво да проучи с чии пари и от кого е построена "чинията" и да не бръщолевят за "безвъзмездни " неща..Гювечът със социализЪма свърши.

БСП = реститути

Ама до сега къде спахте, бе комуняги? Що не си съхранихте скъпоценната чиния толкова време. Бяхте заети с крадене на народа, а?!

Нека да направят чинията публичен дом да може който иска да отиде да го начука на комунизма! Ей за толкова години не им писна да крадат тия червени изроди!

Много ниско ниво на коментарите, чак да ти стане тъжно!!!???

Ниско като отношението на болшевиките към "раята".. Това е истината. Минаха моста по гърба на народеца..

Интересното е, че почти всички коментари са герберастки. Що пак не си поговорим за нивото на пишещите тези коментари?

Абе тия комуняги аз ги знам.Те са много лакоми.Сега искат да вземат чинията, а утре ще искат да им дадем и нож,вилица и лъжица. Да ги е.а у хрантутниците.

тази чиния не е тяхна, а на народа. трябва да бъде превурната в монумент или музеи с туристически и духовен замисъл.

имам няколко марки ,на различна стоиност с които съм заплатил за строежа.тия Кутев,Станишев, и сие трябва да са по ниски от тревата.

Г-не питайте болшевиките кога ще ни върнат парите, с които ни задължаваха да купуваме специални марки за построяването на тая чиния.

Бате не само ти имаш но и всички родени преди '64-та година имат...

ееееее срама няма комуниста гладен - 20 години ручахте от държавната паница, ся и чинията искат да изручат ... пфу...

Защо трябва да стават собственици, за да събират пари за чинията. И с какви пари е строена тази чиния, за да претендират за собственост. Като им е толкова мила защо не са се грижили за нея. Като бяха на власт, освен за личните интереси, за чинията не се сетиха.

Тия от БСП и сие все гледат към кухнята, към посудата... Едно време с държавни пари строинелни войски построиха тая пуста чиния, която е празна като тенджерите на червените бабички на митинг. Така се харчат държавните пари на майка България... за кефа на червената буржоазия.

Когато БСП ми върне парите за построяването и ще им я дам.

Тъжно ми става като гледам как сте се накокошинили всички срещу БСП... Аз също не ги харесвам, но това не означава, че една сграда с историческо значение трябва да тъне в мизерия. Нека я вземат и да си я оправят, че е срамота да стои в това състояние. Скапано племе сме. Навсякъде по света си пазят и ценят историята при нас всичко се руши, защото е от "лошото старо време" като например мавзолея в София.

С чии пари ще я оправят? Пак ли с народни ??

Така като го гледам този паметник, най-ще е добре да го опаковам. Един превЪрзатив ще му отива много!

+1;о))))

Да си вземат символа на разрушента си партия и да гръмнат в нея...Комунисчетата се сетиха,че се е разрушила, като че ли това е станало вчера, къде бяха когато бяха на власт, същата мизерия беше, каквато е халката им партийка..

..не ви ли стига откраднатото, че и това искате, бе червени мошенници! Имате пари да си купите египетските пирамиди, те пари от дарения щели да събират!

Както едно време събрахме пари, така и сега ще е съберем левчета от мизерните си доходи и ще ремонтираме чинията. Децата и внуците ни също ще участват, не се съмнявайте. Обаче вместо една звезда ще направим повечко звезди, може и да са в кръг. И ще се виждат много по-отдалече. Демократите от държавата веднага ще поискат чинията обратно!

А, вашите принципи са ни познати още от бригадите;о) - "Хайде да отидем да работиТЕ , другари" и "Дайте да дадеТЕ, другари".