Връщането на данъка за бедни излезе от дневния ред

Управляващите отказаха да разгледат приоритетно предложенията на БСП за закона за доходите, които трябваше да уредят връщане на данъка на хората с ниски доходи.

Обратно в новината

Коментари - Връщането на данъка за бедни излезе от дневния ред | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква наглост от това, че мнозинството не искат да променят текста на закона. На практика излиза, че никой в бедна България, който живее на ръба на оцеляването не може да си възстанови този данък. А може да се получават огромните суми за субсидиите на депутатите. Може ли да има толкова безмилостни хора в парламента? Апелирам към всички медии, към всички трезво мислещи хора да навдигнат глас и това недоразумение да се изчисти и хората да си получат данъка.

Поздравления за коментара на Иванова - останалите коментари са абсолютна баластра. На мен по този начин счетоводителките са ми начислявали по 340.50, 340.80 и годишният ми доход е с няколко лева над 4080 лева

"най-бедните да получат обратно внесените пари от т.нар. плосък данък - по 34 лева на месец или общо 340 лева." - нещо сте зле с математиката.

Каква наглост! Водителката на олигархията БСП въведоха този данък и смукаха бедните докато бяха на власт, сега се сетиха и искат от проформа противника си ГЕРБ - де факто тяхно олигархично създание да го връща. Това е опозиционната позиция на тази бандитска партия. Да там паднаха в играта си на опозиция и управляващи. Напълно еднакви в делата, различават се само по сурЯтите на олигарсите си дерящи вече 25 години народа. Нищо против нямам да се върнат тези пари, ама и двете партии да го направят от държавните субсидии и членския внос! И да не шикалкавят, а да развързват чувалите с откраднатите пари!

Или сте се объркала , или не можете да разбирате обикновен текст !? .. Препоръчително е преди да се пише-говори да се прочете , и ако има неразбиране , ...Позвънете на приятел да помогне .

Искаме увеличение на социалните помощи!

На практика връщането на данъка не може да стане дори за тези ,които все пак отговарят на законовите изисквания.Като допълнителен доход се допуска само класа към заплата от 340 лв/говоря за тези които през цялата година са били на рз от 340 - общо 4080лв./Предлагам следните изчисления ,за да разбере всеки заинтересован,защо не може да получи обратно данъка си.Ако сте на работа от 01.2014- 10.2014 на рз 340 лв и нямате клас,това прави 3400 лв .През ноември имате вече 2 лв клас /това прави сума 340 + 2 лв,а през месец 12.2014 ползвате платен год.отпуск.Смятам ,че проблемът е точно тук.За м.12.2014 ще имате рз 342лв без клас,защото той се вкл. като брутно възн.в сумата.Така год.ви заплата става 11м.по 340 и 1 мес. от 342 лв.Общо 4084 лв - от които 4082 лв бр.възнагр. и 2 лв клас за м.11.2014.И изпадате от класацията

Няма какво да се заблуждаваме, трябва да се върне социализма, запазвайки демократичното устройство.

А ще си крадем ли пак чистачките? Режим на тока ще има ли? Ще трябва ли да чакам 10 години за жигула?

"Ще трябва ли да чакам 10 години за жигула?" Не! Защо? Ще можеш да си вземеш веднага 10-15 годишен американски "москвич" ( ford ).

Няма какво да се заблуждаваме, при запазване на това корумпирано демократично устройство, ни социализъм, ни комунизъм може да се осъществи. ЧОВЕК, ЗА ЧОВЕКА Е ВЪЛК!

Бедният не се ражда беден. Станал е такъв благодарение на родителите си, а в последствие е продължил традицията на тези които са го отгледали.

Така те искам, движение "21". Ела в "Позитания", за да ти дам 30 стотинки.

Pesh0

Не може БСП да е внесла закона с пропуски . Нали юристката Мая Костинбродска е там ?

КЪДЕ СА ПРОПУСКИТЕ УМНИКО КОСТИНБРОДСКИ И ЦВЕТАНОВ А НЕ МАЯ

Кво правиха БСП докато бяха на власт! Смукаха данъка от бедните, сега искат Бойко да го връща! Нищо против нямам да се върне, ама от държавните субсидии на БСП и от членския внос!

Че това при тях е манталитет още от създаването им!

Вувузел

Е, ми, да не шикалкавят, а да развързват чувалите с откраднатите пари!

не случайно сме най нещастната държава в ЕС с толкова бедни хора какво друго да се очаква и с такива пуитици с червени вратовръзки

Когато се казваше, че този закон е чисто популистки и се целеше печелене на гласове, нямаше кой да възрази на Станишевия и Орешарски. Сега - хак да им е на тия, които все още се връзват на комунистическите хватки. Преди да гласувате, другарю Миков, да бяхте помислили повече, ако можете.

те от тия не обичат да мислят! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Оправданието на мижитурките по форумите е такова: Всички богати са крадци !!!!! Колко удобно оправдание за мизерното им съществуване.

Е какво правеха назначените бизнесмени досега? Да си видял да са произвели нещо? С тия ченгеджийски клишета ги обслужваш в момента.

Ще ги питам тези които не приемат мерките срещу бедността, когато тези хора ги попитаг от къде имат тези пари,за да са толкова брутални. Скоро!

Ами някои работят Анке, не са като тебе лентяи.

Един бизнесмен, пред камерата на Сашката Диков заяви следното: Пуснал обява за оператор на някаква месопреработвателна машина - нула обаждания. Имал и обява за управител на малък цех - 700 "мераклии". В България има много претенции, но професионалното им покритие е незначително.

Еми този бизнесмен с какво е по-различен? У нас най-богатите бизнесмените са назначени.

Този бизнесмен е по - различен с това, че е предпочел да работи, вместо да стене по форумите за своята мизерия. Дали бях ясен, мммм?

СТИГА с тия бедни! До кога ще се обръща внимание само на тях! Не те а богатите са тези който заслужават внимание в тази държава , защото и най малкото положително и градивно идва от тях!

И какво градивно има в краденето?

С тази изключителна грамотност ти си от богатите крадци, нали?

Това, дали някой е беден или богат е въпрос на избор. Нима някой може да накара един скот да промени начина си на живот ...

Какъв избор бе даден .Стига сте повтаряли нлишета на алчността и беззаконието, явно ти си оттези крадци на прехода.

Като оставим ромите (които казваш,че са мързеливи), пенсионерите ни са най-бедни. Май, накрая ще излезе,че си обикновен фен на Хитлер.

Сега е момента комуноидните демагози да се развихрят.

УРА ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ И РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК - ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЪЛГАРИ ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ - ДА САНИРАТ 200 БЛОКА И ДА ОТКРАДНАТ СУМАТИ ПАРИ, ДА СТОЯТ ПЪТИЩА И ПАК ДА КРАДАТ И Т.Н. ХАК СА ВИ А НА БЕДНИТЕ МНОГО ИМ ЗДРАВЕ ДА ДУХАТ ТАРАТОРА ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА

ами тия, дето ти ги избра по хубави ли бяха....аман от простотии..

Държавата трябва да избере кой тип свои граждани да стимулира. Можещите, кадърните, мъчещи се да направят и постигнат нещо, или кибичещите по цял ден в кафенетата и мрънкащи, че никой не бил се погрижил за тях. В България първата група изчезва, а втората процъфтява и се множи.

humfry

Бедните отново да го... нали се сещате.

Да се премахне плоския данък ,а въведе прогресивен ,нарастващ до 60% за много богатите !!!

Де ги видя тия много богати? В цял Пловдивски окръг един единствен с доход от милион. Смешна работа. Ама ти си гладна кокошка и просо сънуваш.

Тези дни дават извадки за подадените данъчни декларации. Пловдив - само 1 с над милион доход, Варна - 3, Русе - 2. Това е тревожното - ниския брой богати хора. А не 270000 некадърни, мързеливи, мрънкащи бедни, чакащи друг да ги храни.

Високите доходи се водят на фирми, а не на физически лица, и се реинвестират. На никой не му трябва доход от милион просто така, за да си го декларира и държи в банката. Тук говорим само за заплати и др. подобни приходи.

Да не мислиш, че фирмите декларирали милион+ печалба са стотици хиляди? И там положението е плачевно.

Посочените данни сигурно са една десета от истината. Тези които са посочили милион много вероятно е да става въпрос за много по-вече. Останалите крия доходи и изпират пари и със сигурност са свързани с управляващите.

Дори и една десета да е, пак е нищо. В белия свят толкова е бонуса на втора ръка банкерче.

Някой неудачник би ли пояснил какви са причините да живее в бедност и да работи на минимална заплата след като е здрав и има свободен пазар на кадри, мммм?

Всички знаем,кой са бедните в България! Бедните са 270 000 циани!!! Те получават помощи,а сега и данък да им се връща!? Ромите са бедни,защото са мързеливи и не искат да учат!!! Като не искат да учат,няма,как да изкарват добри пари! Неграмотните роми в Бг са точно 270 000,за какво сте заревали в този форум,това ли искате,поредната помощ на цианите ли да дадат????

Аз съм шарли бе мамицата ти безработна. Става въпрос за хора работещи с минимална заплата. Ти получаваш помощи. Трол вмирисан!

На минимална заплата работят всички неграмотници!!!! Аман от такива,като тебе!!!! Като не иска да учи,ще работи за 300 лв,тва е!!!!!!

политиците са като птиците:кълват трохички от шепата ти,но щом литнат в небесата ти с.рат по главата..

Всички знаем този закон за кого се прави!!! 270 000 "роми" ще се облажат от него! Какво ревете,не стига ,че им плащат помощи, ми сега и данък да им връщат!!! От къде на къде!!! И гледам,че най много атакисти реват тук,защитавайки "ромите",а нали уж били националисти! Този закон е облагодетелстване на ромската общност за пореден път,те са с най ниските доходи!!!!

Да го духат бедните.Сега управляват умните,красивите и богатите.

Това се нарича, социален дарвинизъм. Фашизмът по време на Втората световна война се обосновава с теорията на социалния дарвинизъм. А в по-ново време неолиберализма

Вижда се колко мислят десните за бедните, ако за някой 340 лв не са нищо, за други са пари. Нали тия шашмалоци в парламента гербаджии, реформатори и тем подобни с тази нагласа да не върнат парите на хората, взимат хилядарки. Какво ги е еня за една шепа хора на които се полага да бъдат върнати по няколко стотин. Е как да им се има доверие, да управляват?... Мислили за социално бедните, друг път...Не ви е срам! За какво сте в парламента? Питам тези които са против връщането на 10% данък, толкова ли много ще се ощети държавата? А за скъпи депутатски коли има пари? За заплатите Ви има пари? Как се ненаядохте, жалки мижитурки!!!

Абе пич, не е баш така...В България в 90% от случаите има не МРЗ, а минимален осигурителен праг, който е по висок от МРЗ с от 2 до 8%...И сасво става като на тези с МРЗ върнат 10%...Ще се окаже че са взели повече от други които не са на МРЗ...Като бяха силни и вилни от БДП, що не направиха праг над който да се плаща плоския данък...Много е сложно да запишат в закона, че ДОД де дължи за получената сума над 300 лева например...Ама не е удобно нали...Що да загубим ний 700 милиона от бюджета, а да го нахлузим на който дойде след нас...

какво стана с пенсионната реформа, без много приказки са вдигнали възрастта и стажа от 2015 г., справка ДВ брой 19/13.03.2015

ЦИТАТ от въпросният вестник: 4. от 1 януари 2015 г. 65 години и 8 месеца; ^^^5. от 1 януари 2016 г. 66 години; ^^^6. от 1 януари 2017 г. 66 години и 4 месеца; ^^^7. от 1 януари 2018 г. 66 години и 8 месеца; ^^^б) създава се т. 8: ^^^8. от 1 януари 2019 г. 67 години. Невероятно, но факт?!

Господ да те поживи ... на 80 лазарника, да можеш да се пенсионираш!

Ами да бяха ги дали на бедните тези пари, като бяха на власт. Планът 'орех' с 250,000-те работни места, съживяването на Химко и двата космодрума можеше да отдели тази скромна сума за бедните. Ама нямаше кой да се грижи дебелян да стане още малко по-богат, сокола да навърже още няколко обръча и кой да фалира едно КТБ. Нагледен пример на поговорката " С чужда пита помен прави". Ма к'во друго да очакваш от комунисти...

Едно популистко облекчение направено без елементарни познания по аритметика, да не говорим за знание от типа "Що е то плосък данък". Естествено ще доведе до проблеми. Дори и без тези случаи то си има пряко противоречие. Ако си с 20 лв. над минималната заплата ще получиш по-малко, от този на минимална - т.е. по-висока заплата води до по-нисък нетен доход. Някаква странна комунистическа логика.

сори, ама като ти върна 30 лв. пак ше си беден - май френд

Ние сме ДЕСНИ, Нямаме келепир да връщаме пари на бедните, те ако може и да поизмрат по-бързо за да се ограничат социалните харчове в България... Няма пари...тв'а е положението.. А пък и да имаше, пак на богатите щяхме да ги дадем...Затова СМЕ ПРОТИВ ОТПАДАНЕТО И НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК....