Нинова: Всички против продажбата за земя на чужденци

БСП е против предложението да отпаднат ограниченията за закупуване на земеделска земя.

Обратно в новината

Коментари - Нинова: Всички против продажбата за земя на чужденци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде, хванахте се пак на евтиния популизъм. Земята и сега се продава. Има си законен начин.

Никакво продаване на българска земя а този мишок порожанов, няма ли кой да го нокаутира и да го прати във вечните ловни полета, за урок на бъдещите кандидат мишоци с меки китки!

НИКАКВА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ! ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ ГЛОБИТЕ! ДА НЕ СТЕ ПОСМЯЛИ ДА ПРОДАВАТЕ СВЕЩЕНАТА НИ ЗЕМЯ!

Зиеяшщзхь Престъпната шайка БСП на червената лъжкиня и куроездачка продаде свещенната българска земя на империята на злото за паница квас и едно спасиба от Путя! Сега Спасителя на България -Бойко Борисов трябва да положи нечовешки усилия за да върне отново заграбените бащини имоти на озлочестените българи в лоното на единната и неделима Българска държава!

Цената на наказанието за неизпълнение на тази разпоредба на бюрократите от ЕС е пренебрежимо ниска. При всички положения ни е по-изгодно да я плащаме, но да запазим последните остатъци суверенитет и се предпазим от Косовски вариант.

Ако трябва, нека НАПУСНЕМ Европейския Съюз. Важното е да запазим БЪлгария... Щото заради някаква корумпирана германска Идиотка, която е съгласна с всичко, само за да си държи Поста, Арабите искат да завземат Европа... Дори и при КОмунизма от 1945 до 1989 г, не е имало такава намеса в вътрешните работи на страните.... Освен това, НИКОГА не са били допускани ЧУЖДИ башибозуци... Думата"" Бежанци"" я измислиха арабите , за да могат да взимат пари от Европа... Нека всички араби се махат.... И нека да плащат на държавата по 1000 евро на ден за Виза, ако искат да дойдат в България. Шут към Турция на всички сирийци - бежанци... Тия май забравиха как ги убивахме при Константинопол 718 г и при връх Шипка 1878 г.

Кобри да си наляга парцалите и да се скрие някъде ! Видяхме колко са добри с управлението на земеделието , хайде спестете ни словоблудстовото сега .

Когато Вие----си спестите ръкоблудството! :)))))

Взимайте мотиките тогава с нея и на нивата , да видите как откъде идват доматите

защо и аз съм против: като гледам как българските политици се отнасят към собствената си земя, (като към майките си, които пратиха на магистралите)то силно се съмнявам, че чужденци ще засаждат по-добро гмо.

Да ти продам стотина декара за екологично земеделие ? Или само чешеш клавиатурата

...."помни ---че е грях--да убиеш присмехулник....!".... Харпър Ли ++++ :)))

И като не се продава и стои буренясала , а в нагазините има всичко дрого , но не български плодове и зеленчуци кой печели ? Да поевтинее още повече държавата и да я харижете накрая на московския император ? Дали земя или апартаменти и хотели , каква е разликата ? Земята трябва да ражда и нека я обработва който иска и знае как

Земята трябва да ражда, но не ГМО и не е задължително да я обработваш, стига да я запазиш чиста за поколенията. По пазарите рятко се среща български домати, но истински вече няма никъде. В България вече всичко е ГМО въпреки забраната. Единственният препарат против вирусите по зеленчуците е на Минското. Познайте защо? Тровят ни нарочно.

Когато става дума за исконни национални интереси , не е необходимо да си Левски или Нунева . Нужен е беспристрастен разум и патриотизъм !!! Истината е истина , независимо от къде идва . Само лумпените блеят ! Събудете се.....

Когато-----соросоидните келеши започнат --всяка сутрин да казват "Отче Наш....""--пред снимката на Ернесто Че Гевара.....: Тогава ----България ще помръдне мъничко напред! :)))))))))))

В случая съм напълно съгласен с г-жа Нинова ! В противен случай след 50- 100 години , българите няма да има къде да погребът починалите !

След 100 години България няма да я има!

На простата и злобар а На злобаря и простака все Комунистите, БСП и Нинова Им са виновни.

И ТАЯ ДОЛНОПРОБНА ШАРЛАТАНКА, ЩЕ МИ ГОВОРИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС..... ТЯ СТО ПРОЦЕНТА СЕ ПРОДАВА НА РУСНАЦИТЕ!!!

Когато----соросоидните келеши започнат---всяка сутрин да пеят "Интернационала": Тогава----България ще помръдне напред! :))))

"В справката на варненската областна администрация комплексът Камчия фигурира със сделка за близо 80 декара в землището на село Близнаци, община Аврен. Земите са купени през 2008 г. средно за 9,72 лв. на квадтратен метър. Бившият първи секретар на ЦК на ДКМС Станка Шопова се води управител и мажоритарен собственик на компанията Агенция Русия днес. Именно Шопова купува втори терен в землището на Близнаци, този път от 21 дка, а цената е малко под 14 лв. на кв.м. После проектът е реализиран на терен, включен в потенциалните зони на екомрежата Натура 2000, но през 2007 година Националното управление по горите намалява обхвата на защитения район и дава зелена светлина за реализацията на отдавна заявените руски интереси към устието на река Камчия.

Значи като пресметна в единия случа става думата за над 9 000 лева на декар, а във втория за 14 000 лева на декар. Къде е уловката за тази високо цената? Да не би да е в реголация?

Ти къде се кри когато се продаваше земя в Камчия на руснаци?

Българите да си продават земята на когото си искат. Славяните комунисти да не я продават и да си я динкат.

Много разумно предложение!

Чета коментарите и се чудя какви хора пишат. Каквато и статия, какъвто и въпрос да се разисква отговорите са едни и същи. Пак комунистите, комсомолските секретари, ченгетата, руснаците ........ Няма ли мислещи хора, които да говоря по изложените теми. Да си кажат мнението, да дадат предложения. Докога тази злоба ще движи живота ни!!!!! Хора, Бългаария затъва, спасението е в нашите ръце, на всички!!!!

Няма дим без огън. Концентрирана народна мъдрост.

Вие ----сериозно ли не разбирате----че купуват страната Ви?

Това са "хора", които се занимават със земеделците във фейсбук или фермеррама.

Когато----Българи изкупят хотелите в Инсбрук.....: Тогава: австрииците да придобият право--да продават вурсчета в Бълтария! :))))))

Ей няма спасение от тази чума наречена комунизъм. Сега на патриоти се правят тези безродници. Пак са се "загрижили" за народа.

Проводниците на руска имперска политика в България нямат място в политиката и са нежелани в бъдещата обща европейска държава.

Защо си мислиш, че ще бъдеш първата която е спряла река със шепи? Върви се към обща европейска държава. бавно но неумолимо. В нея руски слуги и лакеи ще изпитват затруднения.

Карасъна сиктимини ве, аркадаш!!! От потурите на ердуан---ли се обади, тъийба в циганина!:))))),)

Теб, най-близките ти роднини и всичко що мърда до километър от теб.

Всеки народ си заслужава политиците! Плащайте глобите!!!

земеделие" в ръцете на големите и крупни землевладелци и арендатори ежегодно изтощават българската обработваема земя като сеят само пшеници и слънчоглед ,докато "загубените" западни селскостопански предприемачи сеят всичко което ражда земята им/пример за берачите на ягоди в Англия/.Работата е ясна.За производството на пшеница и царевица се изисква почти изцяло механизиран труд,разходите са по малко,а печалбите грамадни.Те това са нашите "зем.производители".Няма да сеят ягоди и малини,я.То иска много труд,разходи,а печалбите са мижави.Англичаните са много прости.Да дойдат да се учат на земеделие от "нашите арендатори,бивши комсомолски деятели.

Все България и българско и се мотае в устата, а все руско произвежда с действията си. Мислех я за славянка. Нали комунистите не са българи , а славяни и от още от времето на Благоев?

Когато----Български винари изкупят лозарските масиви в Тоскана...: Тогава----италиански чикиджии--да идват да ни обясняват, че пица-е повече от филия с лютеница!!! :)))))),)

Българските комунисти не са свикнали да работят. Предпочитат да купуват скъпи имоти в престижни места пред земя. С нашите пари.

Пълни глупости! Приемаш определени правила, а след това не ги спазваш с мотива, че не ти изнасят и си готов да си плащаш затова! Глобата е санкция, която не легитимира нарушението. Тя не е месечна рента и след глобата задълженията остават. Ако след глобата правилата пак не се изпълняват, тя се увеличава прогресивно, като няма времеви интервали за налагането на глоби. Тази жена е юрист. Разбирахте ли сега, защо българите са най-бедни, най-нещастни, най-болни и пр.?

Един кв. метър теракота е 30 лв (15 евро) Един кв.м земя 1 евро

Къде видя такава цена ?

Чакам патриотични цени . Имам някои друг декар . Ще го продам на патриот и родолюбец , изобщо няма да се занимавам с чужденци . Само да ви помоля офертите Ви да са адекватни. Уточнявам =продавам , не подарявам ! Айде със здраве , после се чудете защо за земите около магистралите държавата им даваше по 36 стотинки

Кой знае дали си виждал мотика и как се копае с нея в реда,примерно на лозето.Сигурно заставаш със гръб към вътрешността на реда и замахваш със мотиката.

Какво те смущава? Какви мотики сънуваш?:)))))

Когато----Българи изкупят лозята--в района на Кобленц....: Тогава----да се разреши на нацитата да се гръмнат---с ,, валтер парабелум,,,,,! :))))))))

И сега като е на Българи какво? Има две фирми, които получавт супсидии по 1 милиард годишно и 2 милиона дето се тупат в гърдите какви земеделци сме, нищо че внасяме всичко от чужбина. На тия с по 1 милиард им стига само субсидията. Няма какво да се пънат да произвеждат, че и да продават. Най-много да излезат на загуба от цялата тая работа!

Да, две фирми получават субсидии, но те са определени от правителството. Няма случайни форми, с пари от ЕС. А и те си плащат определените проценти за всеки проект. ,Нямаме държава , нямаме правосъдие. Колко фирми хванаха в измами, някой да е осъден?

БСП, защо чакахте толкова дълго?!? Проучвахте общественото мнение ли? Не трябваше ли веднага да скочите като един срещу този безумен антидържавен закон, измислен от либерал-фашистите?!? Трябва да си пълен малоумник, за да не схванеш, че с подобни закони ЕС ни влече към дъното - на държавно разграждане и изземване на суверенитета. Задействайте се, БСП, иначе ви броим и вас към либерал-фашистите! Никоя глоба не е толкова страшна, колкото съсипията на държавата ни. А и винаги може да се оспори в съда. Справка - действията на ОРБАН в защита на националните интереси.

да те светвам". 15 лв. на декар е рентата за обработваема зем.зема,засята /както в почти цяла България със пшеница и слънчоглед/, а рентата за пасищата е ... 5 лв.При положение,че районът е такъв със развито животновъдство.

определено цените не са реални,преди години в нашето землище имаше подобен проблем,но се събрахме голяма част от кооператорите и поставихме условия ,арендаторите омекнаха веднага.след време се появи още една кооперация и сега в общи линии не е за оплакване.

Като ви гледам глупавите коментари направо се чудя дали не е време да емигрирам. Щом като смятате, че трябва да се губи време за да убеждаваме европейците, че е нормално останалите да спазват ангажиментите си спрямо нас, а ние да не го правим това означава, че никаква работа с българи не може да се върши. Така сте във всяка работа - вместо да вземете да я свършите само се чудите как да намерите проблем в друг. Да го оклепате, да го дискредитирате за да може да не сте виновни вие. Да де ама като вместо да се работи само се клепа накрая НЯМА ПАРИ. Най-нормалното нещо е, че българинът е най-беден в целия ЕС. Нинова е напълно наясно, че това са глупости, но е и напълно наясно колко прост е българинът и ,че за да има електорат трябва да прави колкото се може повече глупости. Така са и останалите политици. До един. Лошото е, че така е и в бизнеса.

Кой кого клепа, учителю? ..... ТИ--клепаш Българите!

Когато-----българи изкупят земята около Схевънинген...: Тогава----холандци да могат да купуват земя в България--да отглеждат моркови(за жените си!) :)))))

Да ти светна.За Габровско иде реч,със "арендаторки" две моми софиянки на по на 30 год.А тези камънаци са изхранвали родителите и дядовците ми.Има и зем.земи - ІІІ категория,и пасища,и лозя.

ако си дал ливади под аренда не можеш да очакваш голяма рента,изхранвали са твоите предци ,но те са ги работили,а 3-та категориа земеделска земя е една от най-хубавите ,това е чернозем не поливен.И на мене ми се виждат малко 60лв на декар рента за такава земя но пък труда ми е само да си взема рентата ,земята не пустее и си пази стойността.Твоя проблем е ,че имате само един арендатор.

Ами то това е целта - да няма конкуренция като се наложи забрана граждани на ЕС да купуват земя. По-малко купувачи, по-малко арендатори, по-малко конкуренция за местните дерибеи. Схващаш ли сега защо се агитира. А това, че ще ни наложат жестоки санкции - много важно. Всички ще ги платим, а шепа хора ще поучат облагите. Просто народ и това си е.

Този път Нинова е права! Голяма част от земята в България вече е изкупена от чужденци. Изкупуват я с имената на наши "сънародници с български паспорти" живеещи в Турция. Нали са уж и Български граждани и имат право да купуват земеделска земя. Така, че голяма част от България вече е продадена на Турция.

Когато----българи изкупят земята около Брайтън...: Тогава----ингилизи да могат да купуват земя в България--да отглеждат ечемик и просо за смрадливото си уиски! :)))))

В България има 70милиона декара земеделска земя.Слагаме средна цена 1500евро.Продаваме ги на арабите,това са 105милиарда евро.Изчакваме 2-3 години да навнесът селскостопанска техника.Правим революция,национализация.

Правилно! Християнкомунистите---ко ви разправяме толкоз време?:))))))

не ям и пръст от нивите си,на които съм наследник от родителите ми,те от техните родители.Въпреки всичко,вече 20 год.в края на всяка година чакам арандатора/поставени две момичета на 30 год. от София/да ми подхвърлят по 15 лв. на декар рента,ама не е сигурно всяка година или ги бавят със месеци.Е,така ли ще продължаваме и когато и внуците ми станат наследници.А,Курни кво ши каиш?

ти камъни ли си дал под аренда,кви са тия 15лв

Нинова е абсолютно права, забрана за купуване на земеделска земя от чужденци трябва да е тотална за да не станем като Аржентина, там земята беше изкупена от чужди компаний, предимно американски и сега аржентинците са гости в собствената си страна, и стига с това сервилничине пред ЕС, ако се направи раферендум ще излезнем от него, защото колкото е полезен два пъти е вреден за нас

у нас чакаме кърдалийска и разградска република!

Дания. Това е държава в северните части на Европа в която само 2% от населението се занимава със земеделие.Държавата ефективно субсидира земеделските производители,като зем.продукция на Дания се изнася във всички европейски държави в големи количества.Как стават тия работи в загнилия капитализъм?Ха сравнете сега със нашето "земеделие" от 28 год.насам,въпреки,че селското ни стопанство почна да загива още при социализЪМА.

Специално за това е права Нинова ! Не е дошло още времето за свободна продажба на земята ни !Не бива да се допуска такова предателство !

А да се разхождам свободно по улиците дали е дошло времето? А да се изказвам свободно и това ли време не е дошло? А бе кой си ти да ми налагаш ограничение на мен? За какъв се имаш?

Когато---българи почнат да купуват земя в устието на Рона--за да гледат маслини: Тогава----франсета да могат да купуват земя в устието на Искър--да развъждат жаби за гурме! :)))))

" Нашите прадеди войни са водили и са загивали за земята ни...",а ние я продаваме и отдаваме под наем за жълти стотинки на крупните червени землевладелци и арендатори и какви собственици на земя сме сега?Та тя земята е изкупена в по-голямата си част от тези червени чокой,като например големия землевладелец Дичевски/фирмите"ОКТОПОД"/ от Шуменско до Видинско.За тях рИве другарката ви лъжлива Курни.

ЕВРОПЕЙСКИТЕ СУБСИДИИ ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВИЛА. А ТЕ СА ЕДНАКВО ТРЕТИРАНЕ НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА ЕС. Щял да дойде европеец да купи българска земя и не било честно да получи субсидии, които чрез данъците реално плащат европейците. Ама верно ли е не е честно? А бе ви е връзка с главния мозък имате ли. А защо не измислите как по субсидираните от ЕС магистрали да взимате такси само от европейските граждани? Ама само от тях - ако си гражданин на друга страна безплатно. Така де - да се научат те какво е даваш пари на идиоти. Толкова прост народ със самочувствие не знам да има някъде. Щели да ни изкупят земите. О ужас ще дойде немеца и ще ни даде пари. Я по-добре да я подарим на местната мутра нивата. Така де - той е българин, патриот и като истински патриот не говори никакви езици освен местния диалект. Ако дойдат чужденците и какво ще прави местния феодал? Той не се научил да се конкурира. Ще фалира, ще изчезне. После кой ще ни е кмет и ще ни бие ако не правим каквото ни каже? Как ще живеем без господар?

Ех,да те чуеха нашите предци щяха на кол да ти забучат тъпата глава,че за тази земя колко кръв се е леела за да има къде да живееш.Ето затова не ни уважават никъде по света и ни се пресмиват,че нямаме никаква гордост,а си даваме задника,който ни го поиска.

Простия си ти, защото субсидията е от нашите вноски. В Германия субсидията е 300€, тук е 35лв. Имаш ли връзка с главния мозък да разбереш, че един Германия е около 20 ПЪТИ по-конкурентно способни ито не по обективни причина.

Колко добре си им го написал, като за молоумни роби или пък поръчкови драскачи, мисля че дори и те схванаха! Браво!

те не си добре с главата

Ако се разреши купуването на земя ще настане конкуренция на пазара ще започнат осъждания и разследвания и ще стане ясно кои са всъщност собствениците на най хубавите обработваеми земи и атрактивни за застрояване или за отчуждаване за комуникации земи в България! Я думаю что много из нас знают кому ето принадлежит?!Нали другарко Нинова?