БСП иска задължителни квоти за българска музика

„Подкрепяме Петицията за въвеждане на задължителни квоти за български музикални произведения в радиоефира“.

Обратно в новината

Коментари - БСП иска задължителни квоти за българска музика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЙ се съгласи да има новини на турски? Защо няма новини на руски, на арменски, на иврит... ?

когато гледахме само руски филми и не пускаха по радиото песни на английски и френски, за да не заобичаме музиката на загнилия капитализъм. Ей, БСП 2018г. сме , докога ще си носите старите кърпени гащи.

а и да става не бива. Зад задължителните квоти се крият ИКОНОМИЧЕСКИ интереси. Очевидно нашите творци вече нямат сили да създават качествен и конкурентен продукт и трябва да бъдат спонсорирани по този начин. Още по-очевидно е че по този начин БСП се опитва да ги прикотка за своята клауза - завземане на власта и връщане на страната обратно на изток към Азия.

По повод на това интересно име: Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент Специални проекти" в БНТ, считам, че Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Само един прост пример: Българският песенен фолклор е под ръководството на евреин, проф. Н. Кауфман. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.

Съвременната диско- култура води началото си от НЮ-ЍОРКСКИТЕ ГЕЙ-КЛУБОВЕ.

задължителното винаги ме е отблъсквало и отвращавало. и без да ме задължава някой си пускам българска народна музика, защото ми харесва. преди години също имаше квоти за българска музика и такава от соц. страни. и знаете ли какво стана? понеже нямаше достътъчно българска, авторска музика нашите изпълнители превеждаха тогавашните западни хитове. така от "илюжън" ставаше "ненужен" и т.нт...

Господа, въвеждането сега на квоти за възпроизвеждане на музика - българска или не, е нелепо. Имало го е в предишния социализъм в държавните кръчми. Резулатът бе съмнителен. Нелепи са и доводите са това. Доказвам Ви с пример за нелеп довод: -"Аз съм автор и изпълнител на българска музика. В момента няма конкуренция, а геноцид над независимите български автори. Кой го казва това? Кой се дава за пример? - Нона Йотова! Та тя нито е автор, нито е изпълнител на музика - освен ако не е "изпълнила" нещо на сбирка със съмнителна музикална стойност!

то това е прекрасно! но за да е пълна идио.тията трябва и квоти!! 30 % българска, и то естрада, 47 % русская честушка , и 23 % музика!

БСП,ДПС и Атака трябва да бъдат забранени със закон а техните симпатизанти изгонени от България

сдс И герп ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ И ТО ВЕДНАГА.

Може ли и аз да се изкажа?...значи, напълно подкрепям кхм...обаче не е достатъчно, другари...искаме още и задължително гледане на български филми...ние и без това си ги гледаме де,кхм,но искам да кажа, задължително да е...и, също така...да се направи български превод на маоцарт и бейтовен...и на този, как му беше името? а? какво? не чух бе?! аа, да- страдиривариус,кхм ох, такова...забравих какво щях да кажа...ъъъ...ааа,да!..и да има задължително само български новини. ами, това е. благодаря за вниманието.

To държавата обезлюдява тия за някаква музика се притеснили.Българските политици са пълни измекяри без значение дали са бсп,герб или други такива тиняци

Турколюбците от ОПГ ГРОП и Дълбоките Ради не обичат българското.

ЦИГАНИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ

искат повече чалга . така се печелят избиратели

вклиуцете и квота за балканските песни-най-веце за :гиа та лефта та канис олла:-знаци, за пари сте правис сицко.

Преди промените имаше квоти за съветска музика- 50 %. Това важеше и за кръчмарските оркестри. Македонската музика беше забранена, но в кръчмите никой не спазваше квотите и забраните. Сега пак квоти. Хубавата българска музика и песни и сега са в ефира. БСП още са с соца.

Както прочитам писанията, видно е че опростачването на народа ни е довършено. За да не ме трие ДИР-а, няма да цитирам поименно, кои сили ни докараха до това положение. Но те са тези, на които тия дни отиде да се кланя и президента. На тези долу, които негодуват от подобна идея ми се ще да кажа, че точно световният Сатана е измислил и ни наложи чрез псевдодемокрацията своята либерална политика на разлагане на младежта, нейното опростачване и занижаване на критериите за образование и обща култура. Точно защото им бъркахме плановете, че те са най-интелегентните същества на земята, факт който трябваше да доказва тяхната богоизбраност. Тъпанарите трябва да са наясно, че държавите които държат на своята сила и патриотичен дух, те ги подхранват и духовно със свой фолклор, свои песни и танци, със своя народна култура, със история и опазване на духовното си наследство. Бич за последното са хомо-либералните идеи и джендърски програми за разлагане на мъжете, за чалгализирането на младежта и забрава на патриотизма, за превръщането им в инертна и неспособна маса за защита на родината. Така се превземат държави и се унищожават народи. Така и циганите ни се качиха на главите, хрантутени от тези сили. Но с чалгакултура това нещо не може да се оцени. За - над 60 % български песни и филми в ефира!

Заболя ме главата от толкова думи. дали да не си пусна лили иванова, да ми мине? или направо да мина на фелипе кирко-роф?

Ако пуснеш Мишо шамара да ти лепне два по простата тиква ще ти мине! Такива като теб в Белене, да разберат с уроци и практика, какво е Родина!

Как ще напиша песен, как ще я чуят хората, когато не я пускат по радиото? а как ще пускат песен, която никой не иска да чуе?

Червените тролове мечтаят за времето, когато ЦК на БКП определяше колко песни, и от кои страни да се пускат. В България има стотици програми. А "Хоризонт" стана руска програма - с проруски коментатори, руснак ръководител на симф. о-р, който кани руснаци изпълнители на руска музика. Какво още искат? Не разбраха ли старото НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ!

Кой да им каже, че има радиа и телевизии с определена насоченост? За да не рекламирам станции, няма да ги посочвам поименно, но има с изцяло българска поп музика, има с чалга и попфолк, има с рок, има станции, които пускат и чужда, и българска музика, новинарски радия... Всеки слуша, каквото си иска, въпрос на избор. Тъпите червени идиоти винаги са се опитвали да налагат насила на другите какво да правят. Няма оправия с тези. Чугунът, колкото повече остарява, толкова по-твърд става.

Има ченгене чалгаджийски програми и младото поколение са мангусти. Въртят задници и праскат кючеци.Това е резултатът от 28 годишното затриване на България и българите от евроатлантическите ни гьотверени

Друго си е да слушаш Алла Палачинкова, Филип Киркоров, Муслин Магомаев, Песнярый, Йосиф Кобзон и так далее, а не каквото му се иска и каквото му харесва на човек. Като му харесва чалга на някого - да си я слуша. Това си е негова работа, или не е? Ето и първата другарка Деси Радева каза, че си пада по Азис, пък вие я обожавате. И тя ли мангуста, щом слуша чалгата на Азис?

Каква е тая дебелина бе? Задължителни квоти, за да се дава ефир на некадурници да се изявяват. Читавите имат ефир, а нюза другите на кой му пука? БКП пак се опитва да ни върне в средните векове.

Срамно е да коментираме тук, че трябва да се популяризират български автори и произведения в радио и ТВ. СРАМНО Е! КЪДЕ Е Министерство на културата? КЪДЕ са българските УЧЕНИ, ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ, АВТОРИ, МОН, ПСИХОЛОЗИ???? КЪДЕ??????? КЪДЕ е БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА? РОДИТЕЛИ? ПОЛИТИЦИ ????? Веднага да се създадат отново МУЗИКАЛНИ ДИРЕКЦИИ към всяка област и... ВСЯКО ЗАВЕДЕНИЕ, МУЗИКАЛЕН ТАНЦОВ или ПЕВЧЕСКИ състав ДА ...... ПРЕДСТАВЯ...... програмата си за заведения, хотели, ресторанти и всичко свързано с ТУРИЗМА!!!!! Както едно време. ГОЛЯМ ПОЗОР беше за мен преди 10 години с чужденци да се изкачим на високата част на Ст. планина на н. Емине, пътувайки два часа до там. Перфектно заведение в гората, на ръба на морето. Старинна българска къща с двор - огромно заведение с кътове покрай дувара, показващи целия български бит - мелници с вода, станове, ковачници..... келер-изба с бурета с ракия, с вино, което да помиришеш, опиташ... страхотна кухня, ОГРОМЕН ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ, ПЛАТЕН от Собственика!!!! ГОРДОСТ, ГОРДОСТ преливаше във вените ми пред тези западни туристи - наши гости ДО...... до МОМЕНТА, в който съвсем по просташки един от танцьорите на ансамбъла призова туристите да играят хора с тях и те - възторгнати, щастливи, разчувствени, бяха ПОМОЛЕНИ да ЛЕГНАТ, НАДУПЕНИ НА КОЛЕНЕ на каменните плочници, за да ....станат част от БЪЛГАРСКИ РИТУАЛ-ТАНЦ! О, БОЖЕ! Защо не разтвори земята да се скрия!

леле-мале... чак и "минус" ???? Помак ли си или турчин, изповядващ исляма и антибългарска политика на развитие, а малоумнико?????Подриващ Родината си и спокойствието си и мислещ си, че ако тук настане турско, ти няма да си арестуван и малтретиран от турците, като обикновените граждани там днес???? Или просто си малоумно-продажен българин-индивиулист, изповядващ девиза "ТИ ПЪК КОЙ СИ ДА МИ КАЖЕШ?" и Правилото "ВСЕКИ СРЕЩУ ВСЕКИ"????? Заради което правило България е паднала под турско робство от Шишмановските наследници- нарцисти продажни и алчни? Или си от тия патриоти, скрити, когато водят Левски към София и бесилото километри през гори и снегове само с няколко заптиета???? Или си от тия слепи бг- русофили, невиждащи вредите и загубите на половината почти, територии с бг-население на новоосвободена България в 19-ти век, заради които СТАМБОЛОВ-русофилът, участващ в преговорите с руския цар и разочарован, ОСВЕН от Берлинския договор и от НЕПРИЗНАТОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ от Руския ЦАР, Но....признато от СУЛТАНА, и....ЗАПОВЯДВА... ЗАПОЧВА ..... ИЗБИВАНЕ на всички ЛЪЖЕПАТРИОТИ-РУСОФИЛИ, НЕВИЖДАЩИ фактите и политическите резултати, ЗА ДА ....СЪЗДАДЕ И ОСНОВЕ ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. В името на БЪЛГАРИЯ, като съратник на Бботев и Левски, Стамболов се натоварва с тежката карма да лее българска кръв в името на БЪЛГАРИЯ. ТА ТИ, с твоите тъпи "минуси" ОТ КОИ ТОЧНО ПРОДАЖНИЦИ СИ ?????

Всеки ден по два пъти да пускат Мишо шамар, Криско дриско, Азис и пайнерките. Егати демокрацията.

Всеки петък вечер от 20.00 всички телевизии задължително да излъчват пряко информационната програма Время на руската телевизия, без превод. Следва филмът "Как се каляваше стоманата", или "Разораната целина". Може и някой филм за Втората световна война, те клонят като брой към плюс безкрайност. Дебили.

То хората вижда кой е дебила. Бегооооом - марш! - към говедарника!!!

Гинко Билобата.

комунето си е комуне. Тъпо, тъпо, тъпо.... и какво.. .сега чалгата ще стане "българската музика"???? Ей... тъпациииии... на сила хубост не става. Хайде без да НАЛАГАМЕ кой какво да ГЛЕДА И СЛУША. още малко ще искате и Ала Пугачова да слушаме... А предателя Киркоров ще го направите българин само и само да се слушат руските песни.. Не вили е срам бе???? ЕС ще ви оправя летящата чиния, вие пак с/у свободата плюете. КаПутин един долар ни ви даде за паметниците... ама му лижете задните части и се облизвате.

Това да не е радиоточка? Излъчвайте, а хората ще изберат. Кой казва, че е задължително да храним български автори?

И квота за казачоци, частушки и пляски трябва да има.

А задължително ли трябва да ги слушаме? Под час или на свободен режим?

Точен въпрос.

ЗА ДАПАЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК И БЪЛГАРЩИНАТА! Защото БЪЛГАРИТЕ са БОЖИЯТ НАРОД! БАНКАТА НА ЧОВЕШКИТЕ ГЕНИ! ОСНОВОПОЛОЖНИЦИТЕ на НАУКА, КОСМИЧЕСКО ПОЗНАНИЕ, ВРЕМЕ, КАЛЕНДАР, СТРОИТЕЛСТВО, ХУМАННОСТ, ПОЗНАНИЕ, АНТИ-РОБОВЛАДЕЛЧЕСТВОи -КОЛОНИАНИЗЪМ..... ДЛЪЖНИ СМЕ НЕ ПРЕД НАС, .....а .... ПРЕД Б О Г А!..... за да го ИМА ... ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!!! Това е НАШ ЧОВЕШКИ ДЪЛГ !!!!!!

Вземи се научи да пишеш правилно първо, че се излагаш като кифладжия!!! Важи и за поста ти по-долу!!! Как може да си такъв олигофрен, да пишеш с грешки и да призоваваш да сме пазили езика! Кой език? Тоя, на който пишеш ли???? Като си такъв голЕм българин, научи се първо да пишеш, след това си изливай душата.... за момента си тутманик.

ПОДКРЕПЯМ!!! КВОТА ЗА БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА-НАРОДНА , ЕКТРАДНА, КАМЕРНА,......НЕКА НАШИТЕ ДЕЦА ЗАОБИЧАТ БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА!!!!!!!!