БСП иска рестарт на проекта ”Белене”

БСП ще внесе в НС предложение за отмяна на решението за спиране на проекта за АЕЦ Белене.

Обратно в новината

Коментари - БСП иска рестарт на проекта ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разбраха ви всички, че сте лапачи-крадци. Не ви стигна МИЛИЕАРД И ПОЛОВИНА, а искате и още пет-шест. ИСКАТЕ АМА НЯМА-А-А..

Не знам, и не ме интересува, какво искат червените убийци, но знам, че целият български народ ви иска на 2 метра под земята......до 9 коляно.

Тия искат да рестартират Белене чак в 1954 година. По друг начин избори няма да вземат.

"Внесохме законопроект за решение за отмяната на закона, приет през 2012 година за спиране строенето на "Белене", заяви депутатът от левицата Таско Ерменков". А ЗАЩО НЕ ПРОДЪЛЖИХТЕ БЕЛЕНЕ ПРЕЗ 2013 КОГАТО БЯХТЕ НА ВЛАСТ БЕ НАГЛИ ПОПУЛИСТИ? 21 Февруари 2013 Станишев БСП: Ако управляваме пак, ще продължим АЕЦ "Белене" 27. Февруари.2013 Михаил Миков пред руския "Известия": Ще пуснем построена от руснаци АЕЦ "Белене" Според него към тази цел са насочени и останалите енергийни проекти, предлагани от БСП 29 Aприл 2013 Орешарски допусна отказ от рестартиране на "Белене" 20 Май 2013 Михаил Миков БСП: В момента няма пари за строеж на АЕЦ "Белене"

Тези нещастници от БСП са смешни. Всички са за психиатрията, като гоце-тата, румен петковци, ниновки и целият им електорат. Вземи едните, че удари другите. Отрепки.

Що бе, те руснаците плащат в долари, а Гоце изгоря. Та, затова се натягат другарете.

Щото като зависеше от тях,първо си пълнеха джобовете,а сега се сетиха,че нищо не са построили.Изключете Станишев от БСП,може и да я съживите

Предупреждение към всички български граждани: АЕЦ Белене не трябва да се строи не само по икономически съображения, защото е губеща за страната. Това е въпрос от най-голяма важност за националната сигурност. Построяването на АЕЦ в Белене ще доведе до катастрофа, която е съпоставима с тази във Фукушима. При голяма вероятност за силно земетресение в този район, половин България ще бъде унищожена. Всеки политик и държавник, който вземе погрешното решение за строеж на тази централа, поема отговорност за всички гибелни последици и ще бъде заклеймен от поколенията. Прочетете моята статия в Списание "Екологично инженерство и опазване на околната среда", кн. 2, 2014 г. стр. 13-21.

Да се строи в Белене с това,за което сме дали пари! Очевадно е,че друг път да не загубим набутаните 3 милиарда лева в този гьол няма!

ТО ВИЕ И В СВЕТОВНАТА РЕВОЛЮЦИЯ ВАРВАХТЕ АМА НА... ГОТОВ СЪМ ДА СЕ ОБЗАЛОЖА, ЧЕ И ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ НЯМА ДА МОГАТ ДА ГО ПОСТРОЯТ ТОВА ЗАВЕТНО БЕЛЕНЕ

Личи си, че наближават избори, щом пак се задъвка вмирисаната дъвка Белене.

Вие от БСП-то винаги сте били ЛЕКИ. Кажете най-после нещо умно.

А бе Ерменков,ходи на село да управляваш ермомелката а не АЕЦ. Това нве е за тебе.Знам Гошо Параванов залеби яко и купи два скъпи по 8 мил.хотели на синчетата си.Но ти искаш нова писта и ти да се намърдаш с другите руски лакеи да лапате. Спрете само от тук сте излапали над 3 милиарда-СТИГА бе !!!!

НА КОГО ПОДАВАТЕ РЪКА БЕ ЦЪРВУЛ? ФИЛМА С ПРЕГОВОРИТ ПРИКЛЮЧИ! РАШКИТЕ СИ ИСКАТ ПАРИТЕ И ХИЧ НЕ ГИ Е ЕНЯ ВИЕ С БОРИСОВ КАКВИ СТЕ ГИ ДРОБИЛИ! ИДВА ВИДОВ ДЕН ЗА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА! ЗА НАЦИОНАЛНОТО ВИ ВИЕ И БОРИСОВ ЗАСЛУЖАВАТЕ ПРЕДАТЕЛСТВО ЗАСЛУЖАВАТЕ САМО ЕДНО. ВИЕ ГО ЗНАЕТЕ! ТО ПРЕДСТОИ!

Лигите им потекоха на тия като си мечтаят за лапачката

Ехехееее ехее и замириса на море (пардон на комисиони).

Нали правихме референдум, бе Матросов ? Пак ли искате ?

Начи ко става! Маймуните комуняги признават референдума в Крим, а плюят на референдума за Белене на който народа гласува против ядрената смъртна опасност! На кого служат комунягите и кой им плаща за да работят против българския народ и да предават България за жълтите копейки на "Россатом"?

да, ама на референдума народа гласува за, а не против....

Къф рестарт? Нали имаше референдум БелеНЕНЕНЕ! Белекзит! БСП пак плюе на ГЛАСА НАРОДЕН! Колко пъти, ДОКОГА ще ги търпим!

След като милиарда на Гоце от Големият Шлем на Росатом Грос Оупън приключи е време за "Голям Шлем 2"

Политиците, точно това искат да разделят народа на червени, сини, зелени и т.н., а реалното разделение в България е на Политици и мачкан народ.

Тати му,обирал мандри,а той иска,да обира-комисионни!

може ли някои да ми каже защо ни е токът от Белене - ще бъде два пъти по-скъп от настоящия. И защо - защото няма какво друго да кажат нещастниците.

Защо им е тока от Белене ли - за да задължат народа български и него да изкупуват, та някои да богатеят. Но народа български толкова много е озглозган, че ще има да чакат. Тия от това измислено БСП толкова са зле, че се чудят какво да измислят.

Не ни трябва българска Фукушима. Всички трябва да знаят, че Белене очаква катастрофално земетресение.

Тия комундета не мирясаха...КУРнелията се разбесня като разгонена к.чка

Трябва да има Независим Международен съд за тези които пробутаха мегаломансия комунистически проект Белене, без да поемат никаква отговорност . За тези , които харчат милиони и милиарди без да подписват договори, за тези които искат да загробят България и всички Българи да плащат за някакви глупави идеи на изкукуригали комунисти.

За комунделите не е важно кой е опропастил държавата, за нас също не е важно какво е казал таско - всички знаят , че са те - които опропастиха държавата. Таско Ерменков -"Не е важно кой е виновен. Подаваме ръка към вашият джоб"

си инсталираме реактора на космически кораб и останалите българи в космоса, роско и боко в гърция а другите с краденото кой къде намери.

В българския парламент има 4 руски и 2 турски партии ! ДОКОГА?????

нямат значение цветовете на управляващата партия - видяхме всички цветове на дъгата - и какво от това ? ВСИЧКИТЕ ХАРЧАТ БЕЗСТОПАНСТВЕНО И БЕЗНАКАЗАНО НАРОДНИТЕ ПАРИ - НЯМА ДЕЙСТВУВАЩ МЕХАНИЗЪМ ЗА ФИНАНСОВ КОНТРОЛ!

НЯМА ЕФЕКТИВЕН КОНТРОЛ ЗА ХАРЧЕНЕТО НА МИЛИАРДИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ - това го доказват резултатите от управлението на държавната собственост, защото не действува защитния регулатор на свободния пазар : за лошо управление - фалит, съд, конфискация, затвор. Държавните пари се харчат НЕЕФЕКТИВНО, БЕЗСТОПАНСТВЕНО И БЕЗНАКАЗАНО . Години наред политически подскоци , но без резултат.

Аман от руската партия БСП !

американска е, тъпако! Даже Вагинин беше в киев при соросите.

Този е един от онези ( дето снощи по БТВ Трайков каза ) са ги привиквали в изолираната стая и са го питали какво иска ...... Ама за разлика от Трайков , този е от тези които са взели , а те в БСП са доста !

краденето.Само че не тука. Да си търсят друга държава, която просто да налива пари в червените фирми.Тука вече стана ясно и на децата какви са целите на БСП.

И пак достигаме до очевадното!Което се знае открай време! Заровените в Белене 2-3 милиарда,може да се върнат само и само ако се строи атомна в Белене!!!! Всичко друго са мечти! Та,стягайте се и стройте! Нали искате да вдигнете икономически севера? Ето ви начин! Целия район ще хвръкне ! Това ще са милиарди инвестиции,работни места,жилища,заплати..... Не губете време,а започвайте!Вие или частен инвеститор,без държавна гаранция,разбира се!

Има неща, които не могат да се върнат- времето, комунизма, АЕЦ Белене.

на БСП им е блокирал компютъра, трябва рестарт ..

Икономиката ни не е много силна, а енергийните проекти особено ядрените централи са скъпи. Освен това наша основна задача е да удължим живота на 5 и 6 блок в Козлодуй. Фалитът на КТБ , както и евентуални плащания по реакторите за Белене сякаш изчерпват ресурса на държавата. Мисля че този проект беше политически. От нас се искаше вярност в безсмислено начинание и определени среди го демонстрираха. Някъде към 2025 година ще изплатим тецовете и ВЕИ централите, тогава ще стане ясно , колко евтин са батериите на електромобилите и колко е цената на соларните панели , ръстът на икономиката ни и нуждите на ел. потреблението. Едвам тогава може да се прави сметка за някаква нова мощност. Няма причина да не оставим този реактор на склад или да го продадем. Но това непрекъснато купуване и продаване на реактори оставя тягосно впечетление. Ако се отървем леко при един рестарт на проекта най вероятно ще дадем 10 милиарда евра за закупуване на руска техника и така и централата няма да се завърши. Ако искаме да я построим трябва да почакаме 10 - 15 години и ако не сме в трагично икономическо състояние да я строим. По начало , ако ни е нужна , ще се намери частен инвеститор.

БСП като иска да се строи АЕЦ Белене първо да осигури договор с марсианците за продажба на тока от нея,в противен случай без осигурен КУПУВАЧ - АЕЦ БЕЛЕНЕ е излишна.

Всеки трезвомислещ би проумял че Белене е напълно ненужен и безмислен проект. Държавата се обезлюдява , всеки може да прочете статистиките. Повечето заводи и предприятия които консумираха огромни мощности вече са в унищожени и историята. Токът поскъпна много и енергииното потребление е доста намаляло и свито , да не споменаваме че има ромейски гета където електроенергията никога не се плаща /незнайно защо/. Постоянното обедняване на нацията съответно намалява нейната покупателна способност а от там и консумацията на електроенергия. Дано някой трезвомислещ проумее тези неща и се спрат всякакви безмислени проекти които са чиста проба хранилка за някой.

Самите руски храненици като Таско го знаят съвсем добре. Сега просто показват активност и вярност. Като не стане, ще посочат някой за виновен, проста работа. Те са ченгета, няма как да е сложно.

Червените гниди ще вредят докато мърдат.

знае ли някой истинската година откогато започва сагата АЕЦ Белене? Може ли някой да каже колко пари за проучване и ТИД са платени на Енергопроект преди зам.министър Таджер да освободи половин етаж в МЕ, да даде всички български разработки на французите, да им назначи и преводачи и да плати отново за проучване пари ..... и това е само началото - ако някой се разрови в историята така ще се развони ...... Тук се коментират само догадки, но хабер си нямате за истината около похарчените досега пари , а те са МНОГОООООО пари без никакъв резултат. В света на капитала 30 години проточване и умуване дори и на най-добрата идея си е ОГРОМНА ЗАГУБА - едва ли някой голям капиталист би допуснал такава финансова грешка , но щом е от дълбоката каца "държавен бюджет" много политици са готови да рискуват чуждите пари.

Да, така е! Даже познавам човека /техен разбира се/ който беше директор на дирекцията в Техноимпорт за вноса на оборудване за АЕЦ Белене. Тогава беше на около 40 години. Познавам и др. Таджер.

Хайде пък да се хванем на бас, че американските партии ГРОБКПФ+ДПСДСБДЦ+АБВ не искат да се строи централата! И Това са само предизборни лакърдии!

може и да си прав , НО ФАКТ Е че България е ОСЪДЕНА ДА ПЛАЩА ЕДНИ ГОЛЕМИ ПАРИ и не са важни лакърдиите, а как ще се плати !!!!!!!

Щом начинанието е смислено и печелившо, ръководството на БСП да си регистрира едно ООД, да си построи централата за своя сметка и свой риск, и след това да продава произведената енергия на НЕК или да я изнася навън. Но всичко това да си бъде от техния джоб ! Да, ама не, те не искат това ! Защото е много лесно (и е голям келепир) да се разпореждаш с бюджетни средства, тоест с народните парици !

че те без държавния бюджет ще са гола вода!

Брей, каква активност на "неправителствения" планктон и герберастката пасмина! От де се взехта толкова "грамотни", че чак се пенявите? Вождът ви окъка мерията с хвалби за спрените проекти, а кат' Му дойде яйцето на г..а орева орталъка, че ония предишните били виновни. Да попитам, струваше ли си само за едно потупване по рамото да се осе...ш отвсякъде? Много скъпо ще ни струва това "конграчулейшънс" този път...

Ежко, ваште я осраха! Брей, че наглост!

Като искате рестарт на проекта го платете вие червени алчни разбойници. За 30 години напред имаме енергия, кому е нужен този проект.

ВЪПРОСА Е:ЗАЩО КОМУНИСТИТЕ ПРОДАДОХА=ПОДАРИХА ЧЕШКИЯ РЕАКТОР. ЗАЩО НЕ ЗАВЪРШИХА ПЪРВИЯ БЛОК В бЕЛЕНЕ. МОЖЕ БИ ОТ СТРАХ , ЗАРАДИ СЕИЗМИЧНАТА АКТИВНОСТ НА ТОВА МЯСТО. ВСИЧКО ОТ САМОТО НАЧАЛО Е МРЪСНА ИГРА.

Цената беше обявявана многократно, най-близко до реалната цена от 3,99 милиарда беше, познайте, Р. Овч. Невероятно, но факт.... При следващите (п)грабителства тази цена бе многократно надувана до невероятните 11 милиарда евро. Дори на сайта на atomstroyexport пише: "Стоимость проекта составляет 3,997 млрд. евро за 2 блока по 1000 МВт." Факт, е, че Козлодуй бе затворен (малки блокове), за да се строи Белене, за да се откраднат комисионните от всички партии. И като си сложат комисионните всички министри, като онзи педераст прокуратора от ЕВН, сумата елементарно набъбна от 4 до 11 милиарда евро! Иначе е пределно ясно, че трябва да имаме базови мощности, които да заменят ТЕЦовете като ги затворим след няколко години. Но ЕВН прокураторът ТрEVNю и plEVNю лобират мощно за ФЕЦове, нали? Та именно той разписа лицензите за над 2 ГВт преференциални цени, но тези 2 ГВт не са базова мощност, с тях можете да си захранвате вилата, но не и да правим индустрия и икономика.

Защо ГРОБСП играят винаги от една и съща страна на ринга? А за пред простолюдието разиграват опозиция - демек доброто и лошото ченге? Време е за НАРОДЕН СЪД спрямо тази седморна коалиция в парламента концесиониран от Мафията. 180 дупетата от всички партии имат ВЕИта!!! Какво искали от ГЕРБКП, да рестартират Белене? Ще се напикая от смях и от яд (че ме правят на идиот=соросоид и си мислят, че ще им се вържа на тъпотиите. Лицемери проклети!

БееСееПее да бяхте гласували против новия "модерен закон за концесиите" на другарят мутра Дончев, а не са се изнизвате от парламентарната зала, като мокри въжета! Защо не изхвърлихте ЕРПтата през 2013-2014? Защо не вкарахте Цацаров и Борисов в урановите мини, а? Защо пратихте Вагинин при фашистката хунта в Киев, а? Защо Драго Стойнев ходи на секскурзия до Вараде, до Фашингтон, за да се връща с Уестингхаус? Защо първата секскурзия на Корешарски беше също във Фашингтон?

Явно още има за крадене оттам, еееей:(:(:(

на собствениците на ВЕИ и техните слуги. Морските вълци влачат сифилис и всякакви зарази от чужбина - айде марш обратно!

Нека БСП ни кажат колко ще струва Белене?? И дали само тези 600 милиона евро ще са достатъчни?? Ако не са, да забравят. Щото за довършване на Белене са необходими поне 15 милиарда, и за какво точно ще ги плащаме , след като 2 ректора струват 600 милиона евро??

Беше направен Одит с Доклад за изгодноста от Дострояването на АЕЦ Белене . Докладът на HSBC беше Засекретен по настояване на ГЕРБ . Най общо стана ясно ,че дострояването е Изгодно,и централата ще се самоизплати без проблем и ще е Гарант за Енергийната сигурност на България и региона.