БСП занесе на ръце папки със 773 447 подписа за референдума за ”Белене”

Председателят на БСП Сергей Станишев, членове на ИБ на БСП, депутати и младежи, участвали активно в кампанията за събиране на подписи за референдум за АЕЦ "Белене", внесоха в парламента 773 447 подписа.

Обратно в новината

Коментари - БСП занесе на ръце папки със 773 447 подписа за референдума за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този референдум го искат, защото идват избори.Ей сега ще дойде следващото лято!А българският народ още не разбира,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ, важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за здраве, пенсии, заплати, благоустройство и развитие! Иначе всичко ще отива в приближените на политиците! И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ! А без пари НИЩО НЕ СТАВА! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА! Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е! Почтени хора от БСП, СДС, ДСБ и всички останали? Да заповядат! САМО ДА НЕ КРАДАТ!!! Лява или Дясна политика? Какво значение има каква политика ще се провежда, АКО НЯМА ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО Й? Без ПАРИ никаква политика не може да се осъществява. Ще има само МИМИКРИИ, предназначени ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ-вижте дупките по пътищата!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО ТАЯ КРАДЛИВА ПАПЛАЧ КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ!!! И ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР Е НАРУШЕН! Общественият договор, който гласи Ние плащаме данъци, а вие, политиците управленци, ги харчите съгласно закона за бюджета, не да ги КРАДЕТЕ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ!!!И накрая, КОЙ Е КРАДЕЦ, всеки сам ще реши. Аз лично този въпрос го решавам "Според делата". Така, както Иисус е съветвал.... Моят призив КЪМ ВСИЧКИ е от тази гледна точка да се обосновава гласуването, а не по сини, червени, пембени и тем подобни безполезни пристрастия и зависимости!!!

Аз съм против АЕЦ Белене и комунистите бяха ПРОТИВ на предишните избори.Изпуснаха кокъла и сега са ЗА за да се докопат пак до него.В Белене ако има АЕЦ или във който и да е друг град няма да дойде работата за беленчани ,а напротив ще дойдат още повече глад,а покрай тях наркотици,убийци,и каква ли не измет защото в Белене няма квалиицирани хора които заслужават да работят във АЕЦА .Ще дойдат специялисти с техните си кланове както и беше пълно с руснаци а беленчани стояха отстрани и само гледаха.Енякои ще са доволни като собственици на магазини ,апартаменти и т.н. но това са малцинство

Най после в България да се случи нещо европейско, народа да бъде попитан и да му се чуе гласа. Усърдията на БСП и лично на Станишев заслужават уважение. Това е демокрация в действие. Пък народа да си каже как да бъде.

но народът не знае как точно стоят нещата.Медиите са продажни и разпространяват изкривена информация.

нали фотоволтаиците трябва да се захранят отнякъде за да изкарат скъп ток ,то само от слънцето не става ,особенно нощем а те трябва да работят по 24 часа като в комунизма за лежат и гушкат пари или казано крадените пари вложени в фото трябва да правят пари

Инициатор на подписката са сем.Мая Манолова и Ангел Найденов /живеят на сем.начала/,а не БСП..На нас ни писна от тъпата им ДЕМАГОГИЯ .Кой от двамата е с по-увреден мозък, не зная,но тези искат непрекъснато да са в публичното пространство.И как така се сменя мнението на Манолова след има-няма 3 год.През 2009 г.се обявява срещу референдума /вижте профила й/,като иска средствата за провеждането му да се насочат за соц.дейности и здравеопазване.Така е справедливо!Но защо сега яхна метлата,вие си отговорете.ПИТАМ:С КАКВИ СРЕДСТВА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМА ?

Цялата стойност на проекта АЕЦ Козлодуй е много трудна за изчисляване. Голяма част от помощта на СССР не се е заплащала, а самият проект е финансиран пряко от националния бюджет на НРБ. А сега ще строим Белене.Може би русия иска да си прибере неплатеното от Козлодуй .

Аз не съм комунист и никога няма да бъда! Аз не съм подписал подписката на БСП и никога няма да подпиша тяхна такава. Но! Аз ще гласувам на референдума за построяване на Белене и пак няма да съм комунист. Това е най лесно да се подклажда - който е за Белене е комунист. Аз мога сам да преценя кой е и кой не е! И не може да ме убедите, че бившите /дали?!/ комунисти, които ни управляват в момента защитават националните ни интереси.

Ти си сбъркан. Защото и сега има излишества от електроенергия. Още повече излишества са...излишни. Нито ще намалят цената, нито ще повишат сигурността. Прост си, не го ли разбра. Не си комунист, но си подведен от тях.

И ти не знайеш какъв си...една заблудена офцъ си

Основно цигани, които така или иначе ползват тока безплатно, пенсионери, които мислят, че се гласува за връщането на Тодор Живков и русофилски подлоги. А сигурно и някой турчак от коалиционния партньор.

Станишев, аз помня как изритаха баща ти от апарата на БКП. Него, Велчев и други, които тато с основание не долюбваше заради това, че са правени с Ти, момче, така и не разбра, че с криминалитета не се воюва с подписки, а със сопа. Не изкара народа на улицата, не направи дори една стачка, нищо! Хората гладуват, пенсионерите отдавна са свършили курса, работниците не получават заплати, страната се управлява от един простак, а вие в БСПси играете на политика. Пак ще ви бият! Страната губи лявото си пространство, губи закрилата си против негодниците от милицията на ГРБ, а вие се готвите пак да крадете. Така не става! Това е срам!

Не помниш ли, не знаеш ли, брат? Още преди 90-та БКП/БСП предаде лявото пространство, заедно със суверенитета на държавата, за да получи американска благословия и да извади на бял свят капиталите на своите капиталисти. От уважение към белите коси и ръцете на работниците и селяните, нека да не ги асоциираме с БСП!

Опитах се да обясня на комунистите ,че е по -лесно да се пуснат нановово 3 и 4 блок на Козлодуй,а те ми отговориха ,че Тиквата нямал материал за тая работа.

ДО АМЕРИКАНО-КАТО СИ ТАКЪВ ГОЛЯМ ОТВОРКО ЩО НИ СИ ВЛОЖИШ ГУЩЕРИТЕ И ДА ГУШКАШ СЛЕД ВРЕМЕ.А АЗ НЕ ИСКАМ ДАНАЦИТЕ МИ ДА БЪДАТ ВЛАГАНИ В СМЪРТ ЗА ДЕЦАТА МИ И ВНУЦИТЕ ВИЖ КАКВО СТАНА В ЯПОНИЯ.

То и автомобила, който ползваш може да се нарече смърт. Отказал ли си се от него? Начини да умреш- хиляди. Много по-малко са загинали от аварии в АЕЦ отколкото от много други неща.Най-много са загинали от човешка глупост.Смъртта е единственото сигурно нещо и никой не се е отървал от нея. Но не е причина да се живее в мизерия. А как ще си влагам гущерте не искам акъл от такива като теб с ограничено мислене и затова живея добре.

Ами хайде след като така или иначе едвам оцеляваш заради мръсния възхух, химията в храните, стреса на работа и т.н. да ти сипем още отрова. То е все тая от какво ще пукнеш!

kgb777kgb

Не те знам в коя Америка си , но явно не е северна там могат да смятат! При цените на строеж и ПОСЛЕ на гориво , съхранение на отработеното и рехабилитация на АЕЦ България няма никаква сметка от такава централа ! Само червените крадци ще налапад поредния милиард . Ако някой нормален беше подписвал за ветропарковете и фотоволтаиците след 5 години можеше да имаме най-евтината енергия в Европа , ама не и там едни червени крадци откраднаха едни милиарди - сега ние ще ги плащаме - аре нема нужда !!!

УТРЕ ДА СИ ГИ ЗАНЕСАТ НА БУЗЛУДЖА И ДА СИ ЗАПАЛЯТ ОГЪН. ХОРАТА ПО ЦЯЛ СВЯТ ОТХВЪРЛЯТ АЕЦ НИЕ ТУК ЩЕ СТРОИМ?!?!А СЕ-ТИХ СЕ ЗАЩОТО ЩЕ ИМА КАКВО ДА СЕ ГУШНЕ.В РЕЧНИКА ТРЯБВА ДА СЕ ПИШЕ:КОМУНИСТ-К Р А Д Е Ц.ЧАО.

Объркал си се Стефано, ние в САЩ си ползваме АЕЦ и не мислим скоро бройката на работещите реактори да падне под 100. Само идиоти могат да отхвърлят най-добрия начин за производство на евтина енергия. Фотоволтаиците са ни за експеримент в бедни тъпи сателити, но за сега не дават добри резултати експериметите.

Сигурна съм, че Вие Америка сте я виждал само на снимка. Не може един човек да живее в САЩ и да защитава червената комунистическа мафия. Не разбирате ли , че тези хора са взели големи комисионни и сега трябва да ги връщат, затова със зъби и нокти се борят за нова АЕЦ. А кой и срещу какава цена ще ни вземе отработеното гориво?

да ама там си имате вестингнаус а не расатом е това е разликата

Заедно с подписите да се събират и средства за АЕЦ Белене. По 100 хил. от всеки. Аз ги нямам и никой не може да ме задължи да ги дам.

720 000 , толко ли са мангалите в България ?

Много добре - хайде сега, тези които искат АЕЦ Белене, да си внесат спестяванията, да си заложат апартаментите и да си направят една частна фирма и със собствените си пари да си го построят този АЕЦ! Нали щял да бъде печеливш?! Ще си изплатят капиталовложенията, ако е така! Аз не искам да го плащам с моите пари и от моите данъци, а и от тези на децата ми.

Ако баща ти и дядо ти бяха разсъждавали така, нямаше да го има и Козлодуй и сега щеше да плащаш тока като македонец.

Едно време се е появил Козлодуй, защото не е имало две мнения по въпроса. А сега първо са повече от две и второ - някакви референдумчета тръгналида правят. Твоят дядо как е гласувал на референдума за АЕЦ "Козлодуй"? Ха-ха, проблемът не е в изплащането. Тази централа ще се изплати на инвеститора й при всички положения. Но на каква цена за потребителя? Ако тръгне да се строи, тогава бих сложил спестявания там. Поне да съм и от печелившата страна, не само от губещата. Обаче няма кой да ми даде да направя така.

най-тъпия референдум.. той ще бъде за защита бизнес интересите на ет"българия" на р. овч..

Това е голям мръснишки бесепарски томер и поредната подигравка с българския народ и с идеята за демокрация! БСП ме пита искам ли нова АЕЦ. Но не ми казват, с колко ще падне ежемесечната ми сметка за тока! И кога? И дали? По принцип, съм за референдуми. Но при условие, че мога да разчитам на ДОСТОВЕРНА и ПЪЛНА информация относно питането! При положение, че всичко се прави тайно и в моя вреда, въпросът на Станишев стои така: искаш ли пак да бръкна в джоба ти или да? Демокрацията изисква свобода на медиите и високо нивото на информираност и образованост на населението. Другото е всенародна легитимация на диктатура! БСП имат опит от това през 46-ва и 71-ва.

Аз искам да има референдум и е крайно време като искаме България да стане Швейцария на Балканите да се поучиме от тях.Да приложим нещата на дело, а не да си чешеме езиците. Там всяко важно нещо се решава с референдум. Друг е въпроса ако се стигне дореферендума за или против Белене как ще гласувам. Но искам най-после да започнат да се позлват демократични форми за вземане на важни решения в тази страна. Не искам еднолични режими, партии или политици да решават вместо хората.

И аз искам да има референдум и е крайно време да се извадят от летаргичния си сън хората оправдаващи се с "всички са маскари". Това са 73% от електоралните единици. От 133 години, в Третата българска държава в много малко случаи отделният човек е имал условия за информиран избор. Пример: Християнството е наложено с огън и меч в 855 година, а през 20 век и до сега религията и атеизмът воюват всекидневно. Атентатът на 18 юли е последен ярък пример.

Търся, човека! Който може и иска да предоставя на обществото (защото то е питано!) достоверна и пълна информация. За да бъде изборът информиран! Нямаш ли информация, нямаш никакъв избор! А само легитимираш политическите игри на този и онзи.

Ако не беше Цветелин Кънчев и неговите списъци с 200 хил. електорални ромски единици, въобще не ви виждах подписката! Охарчихте се, ама пък се показахте мъже! Преброихте си електората.

И за какво ни е още една атомна централа? Да погледнем чисто практически. Забиват се едни 20 милиарда от бюджета дето ги нямаме. След това се изплаща от нашите данъци. Е за какво ми е 20 стотинки по-евтин ток като данъците ще са ми двойно по-високи? Защо забраниха фотоволтаиците? За да не им се разбие кочинката с монополите. С още една атомна централа монопола им е в кърпа вързан!!! А пък тия дето са се подписали 90% съм сигурен, че са някакви недовиждащи пенсионери, бленуващи "славното" комунистическо минало.

Искам да знам ЗАЩО нямаше рефендум за влизането на България в Европейския съюз, което си е едно от правилата за членство. България плати милиарди за лобиране при приемането без да е готова за ЕС, а сега ни занимават с фалшив проблем, които се дискутира от 40 години. Ако някой искаше да строи АЕЦ в Белене, то отдавна щеше да започне, и пари шяха да се намерят, и кой да го направи и пр. НЕ ЗАБРАВЯМ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СМЕ ОБЕКТ НА ОГРАБВАНЕ И НА ЛЪЖИ, т.е. сме ЗЕМЯ НА БАЛКАНСКАТА МАФИЯ! Но си стоим с пръст в носа и нищо не правим когато ни съдират кожата от гърба

Това е малоумно....Вместо папки да носят 10 милярда евро в парламента...Кой ще плаща на този комунуиден плъх сметката за нова АЕЦ????

Напук на всички платени идиоти , със сигурност мога да ви кажа , че атомна централа в Белене ще има. Това нещо не се решава от идиоти които взимат пари за да пишат по форуми по цял ден и не се решава от купени политици като цялото сегашно правителство. Изчакайте няколко месеца и пак ще си поговорим. Чао на всички платени идиоти.

Като си толкова сигурен за Белене...Поне ми дай обяснение от каде ще вземеш 10 милярда евро за Белене....Въобще смисъл има ли да заробваме БГ за още 20 години със такъв заем????

Щяло да има АЕЦ ...И после се събуждаш - двата ти пръста са в контакта и г...за ти ръкопляска - ти си само рашън гении на неколко водкен - нема начин да си друг ....

Фашистите-терористи искат български Чернобил. Примерът на СССР е заразяващ. Уж няма СССР, уж няма комунисти, уж са "борци" за народни правдини. А искат смърта на България! С подписи на нещастници.

подписката е фалшива и няма за цел насрочване на референдум, а просто да се заговори за дугаря Станишев председател на БСП и президент на незнам какво си. Ако не са такиве кьор фишеци ще ги забравят и никой няма да ги забелязва.

Спомням си преди години, опозицията събра подписи с искане оставката на Станишев. Събраните подписи му бяха връчени и не бяха никак малко, а той посрещна хората с думите : Здравейте, циркаджии! Мисля, че е време тоя му жест да бъде върнат подобаващо!

Май все още не схващате а? Няма нужда от никаква ядрена енергетика! Бъдещето е на енергийни източници от съвсем нов тип! Съвсем скоро ще разберете за какво става дума! Безопасни, малогабаритни и няма нужда от НЕК, ЧЕЗ и тем подобни мошеници. Очаква ни голяма забава в най-скоро време! "СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ"!

"СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ"!, а през декември ще изгрее НОВОТО СЛЪНЦЕ НАД НОВАТА ЗЕМЯ.

Моля за малко помощ ! Някой би ли ми обяснил какво точно иска станишев,че нещо не мога да му разбера какво говори и какво върши.Иска да построи атомна централа за 20 милиарда лева ли? Аз лично нямам нищо против атомната енергетика. По тази логика обичам и да ям домати ,но ако ми предложат да ми ги продадат по 20 лв . на килограм разумно е да се откажа!

Споко брато! И той не знае какво точно иска, важното е движение да има!

Случаят ти е крайно паталогичен. Няма начин да ти се обясни.В никакъв случай нищо неможеш да разбереш.

Алекс, и теб не те разбирам като станишев ,но само да знаеш ,че се пише патОлогогичен!

А ти, дугарю Лилов разбра ли? Искаш да ни кажеш, че 700 000 глупака защитават комисионните, взети от другарите? Не ти вярвам! Дори комунистите не са толкова тъпи!

БСП! ПОВРЕДА!

Защо БСП не организира първия за България референдум с въпрос: "Трябва ли въпреки кризата правителството всяка година да индексира доходите на населението ?" Може би подписите щяха да са реални - всеки може да прецени какъв да бъде отговора на този въпрос.Но за ядрена енергетика - странно допитване - ако се направи проверка колко хора с начално или никакво образование са се подписали ще стане цирк.Повечето от хората бяха убеждавани че ще плащат ток по 50 ст ако няма Белене.ЗАЩО ТАКЪВ ИНТЕРЕС ОТ СТРАНА НА БСП ЗА БЕЛЕНЕ А НЕ ЗА ДОХОДИТЕ ЗДРАВЕТО СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА.ОТГОВОРА Е ЛЕСЕН - В ИЗБРОЕНИТЕ ПОВОДИ НЯМА ТАКИВА КОМИСИОННИ И ИНТЕРЕСИ.

Референдума е безмислен, защото не отчита цената. Важното е дали ще излезем на сметка от тази работа или не. А тези неща се описват в условията на договара, които не са ни известни (поне аз не знам какви са).

Толкова ли е важно в случая, кой и как ще внесе подписите!!! Важното е, че трябва да се осъществи този референдум и най-после да имаме възможността да изразим волята си по такъв важен въпрос - бъдещето на ядрената енергетика в България! Ще бъде повече от страшно, ако и този път управляващите начело с този клоун ББ, потъпчат волята на 700 хил. българи!

Важно е и как ще бъде формулиран въпросът на референдума са да не се окаже, че вместо "Да" на ядрената енергетика в БГ да не кажем "Да" на ядрената и енергийна мафия.

Важно е и каква информация за двата избора ще бъде дадена. Ако е от 3 противоречиви източника, тогава да им имам и вота.

Ако референдума е за намаляване броя на парламента наполовина,ще гласувам с две ръце.

БСП е единствената отговорна поличическа партия,която се интересува от съдбата на българските граждани и демокрацията.В Европа виждат всичко,затова е и обективен доклада на ЕК,затова и Станишев беше избран за председател на ПЕС. ГЕРБ ни погребаха в мизерия.Само се вдигат цените до безобразие.Народа измира от глад и болести. На българите ни е необходима демокрация затова референдума е крайно необходим.

Да, а един мармот гледа от ъгъла...

Другарю, с тези пламенни речи утре на Бузлуджа! С този патос тук не вървиш! И да не забравиш тениската с образа на Чегевара!

Другарю,когато няма какво да кажеш по добре замълчи. не дрънкай простотии.

социализъм == да откраднеш чуждото, за да се направиш на щедър пред глупака, като му подхвърлиш петак; и тъй като си страхлив и подъл, не ти стиска да грабиш направо, а присвояваш през ръцете на държавата. Да, Европа си има ПЕС - мързеливи хитреци-тарикати има и в Европа. Но - това, че са на европейско (демек - по-високо) ниво, а не на твоето селско равнище, няма да те направи по-легитимен. По-голямото л...но е просто по-голямо такова. И твоето Сергей Станишев е до ушите в него. Знаем ви коисте. Помним ви и ще разкажем на децата си за вас.

Работиа в руска компаниа,и то голиама .Ако тиа ни правиат цетрала по добре да раздават и куфчезите безплатно. На тиа им даи водка и салиотка и коли за да се правиат кои е по голиам началник.Ако нее голиамата заплата небих седиал и минутка .

Па може да си и прав,щом като взимат на работа такива неграмотници като теб, пък им плащат голями заплати Г-н кУфчек.

Взе ми думата от устата!

Не могат да си позволят транспорт ли, че ще ги носят на ръце?

аман от демобстрациите на ти комунисти не разбраха ли че вече сме 21ви век и нямаме нужда от тях *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КАКТО И от ЦЯЛАТА УПРАВЛЯВАЩА КЛИКА в КОМПЛЕКТ!