Брюксел даде още малко време, преди да накаже и Румъния

Северната ни съседка може да стане третата страна в ЕС след Полша и Унгария, над която виси тежко наказание за неспазване на правовия ред

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коя е Социалдемократическа партия (СДП) на Румъния? По време на румънската революция 1989 комунистическата партия на Румъния на Николае Чаушеску се разпада. Една част от бившите комунисти основават Frontul Salvarii Nationale (FSN, Фронт за национално спасение). 1992 FSN се разпада, като част от останалите комунисти основават (FDSN, Демократичен Фронт за национално спасение). През 1993 FDSN (Демократичен Фронт за национално спасение) се преименва на Partidul Democratiei Sociale din Romania (PDS, Социалдемократическа партия на Румъния) Ще рече, че зад Социалдемократическа партия на Румъния се крие Комунистическата Партия на Румъния на Николае Чаушеску, верен слуга на СССР!

От всички соц. ръководители, точно пък Чаушеску беше най-малко верен на руснаците. Няма да споменавам неучастието на Румъния в потушаването на Пражката пролет, връзките с Китай, посещението на ам. президент Никсън Явно не си живял по това време, четеш само догми.

Германия, Франция, Холандия, Дания, Швеция винаги ще бъдат обединени в някакъв политически, икономически и военнен съюз! Независимо дали той ще се казва ЕИО (Европейската икономическа общност), ЕС, НАТО или не! Независимо дали България ще е член внего или не! На Западна Европа й е през оная работа, дали бившите-настоящи комунистически страни България, Румъния, Унгария и Полша ще членуват в ЕС или в НАТО или не! Те винаги могат да напуснат! Но не го правят, понеже знаят, че Русия ги чака с отворени обятия!

ЕС като какви се имат. Много започна да им се услаждава абсолютната власт.

Майданът не успя, минават на административни мерки, а Румъния толкова се старае.

Ей за това ги уважавам западните демокрации! Не са като бившия соцлагер,дето на непослушните им изпращаха наказателните бригади с танковете. Сега всичко е хуманно и демократично-няма кинти, няма и права!

ЕС се разпада: Брекзит Каталуния Унгария Полша а сега и Румъния, да не забравяме и Македония, чието население се оказа трудно да бъде изпарзаляно по Глобализъма!!

Този европарламент взе да се превръща в някаква модерна форма на инквизиция. Не знам какви ценности си въобразяват, че защитават евролицемерите, но със сигурност внасят разделение и отслабват ЕС.

докато е банскялийският тиквун на власт няма да има наказателни процедури от ес. той е мнооого послушен пред началниците от Брюксел.

Истински любящата майка не размазва децата си от бой, а ги възпитава с приятелско отношение и съвети и чат-пат по някое слабо шамарче по дупето.. Брюксел щял тежко да наказва Полша, Унгария сега и Румъния... България няма да я коментирам, ние сме си все на "топа на устата", нас най-редовно ни санкционират. Е докога така, за какво "европейско семейство" говорим изобщо?

Европейско семейство дрън,дран. Ограбиха ни след разпада на комунизма и сега продължават още по-ожесточено да ни грабят чрез ЕС и НАТО.

след товс Чехия и всички от ЕЕА. т.н. източен блок, трябва безприкословено да се подчинят...

Става все по- интересно. Полша, Унгария, Чехия (днес долната им камара е отхвърлила наказанията с/у Унгария), Румъния под въпрос Австрия и Италия vs. джендърмерията. Очакват ни супер избори за ЕП през 2019г. Бягам за пуканки докато не са им сложили мита.

Време е всички да се разкарат от това недоразумение ес, да оставим брюкселските зелки сами да си налагат санкции. Самозабравиха се!

В Унгария е зле, в Румъния също, но според "началниците" в Боколандия положението е: Шоколади, шоколади, бони-бони, шарени бонбони. Весело е, хубаво и отвсякъде се чува музика.

А в БГ-то милиционерите арестуват журналисти, за да прикрият изгаряне на важни документи за европроекти и нищо не се случва. Ама наш Тиквунчо е послушен и папка. Добро детенце е и мама няма да му се кара, че пълни памперса.

В колонията Соросаландия всичко е цветя и рози,и се изсипват само еврофондове.

Ето виждате ли ... в България всичко е наред. Мутрите си крадат, явно плащат и на европейските си господари и никой нищо не казва, за помията, в която живеем. Другите тръгнаха да се оправят, а ние пак лапаме мухите.....

В ЛЬО РАЙХА НЯМА 6-5 ...

Еврогейския бавно ама славно проправя пътя на разпада си след като единствените им действия са наказания на тия които не искат да продават народа си, не искат да приемат еврогейската ''законност'' просто искат да си останат човеци..

А в Тикволанд всичко е цветя и рози! Царят мир, любов и правов ред.

А няколко ушати гуменки...интересно!

признавам си, че не положих усилия да разбера за какво става дума. разпнете ме ся. (

Schilo

Ба си, то европейския авторитаризъм е по-кофти и от комунистическия, бе! По времето на комунизма, поне не са наказвали цели държави.

През 1956 Г. кой"наказа" с танкове и съюзнически армии Унгария,а през 1968 г. - Чехословакия ,после през 80-те години - Полша.Уж си шило и се вреш/аме да не си бил едно време доносник/ къдет трябва и не трябва,ама много бързо забравяш някои неугодни комунистически действия.

Schilo

Може и да си прав. Тогава слагам знак на равенство. Това, успокоява ли те?