Ципрас иска от ЕС „съвместен“ план за 4-годишни реформи

Новият премиер на Гърция Алексис Ципрас заяви в Брюксел че е оптимист за постигане на "взаимно приемливо споразумение и компромис за нашето общо бъдеще" с ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас иска от ЕС „съвместен“ план за 4-годишни реформи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ципрас, ако не беше спрял приватизацията, може би щеше да е друго, но ти много лошо удари някои олигарси. Запази си семейните ценности както ти каза. Така трябва. А нашите ги раздадоха за жълти стотинки, направиха ни бедни и сега си правят каквото искат с нас. Поставените им лица за наши управници им помагат.

той не може да ИСКА, А МОЖЕ ДА СЕ ПОМОЛИ! И искането да бъде превърто в желание. Искането е когато имам власт а другото е търсене на помощ!

да не би ти да си им давал заеми та да искаш съвместна програма. Ела на себе си, изборите минаха.

беше тя. Eвропа на лъжи не вярва. то не бяха лъжи, не беше чудо по време на изборите. а сега плачат за реформи. ама няма кои да им вярва.

Гърция трябва да вземе заем от БРИКС, за да влезат свежи пари за социалната политика - плащане на тока на бедните, и разкриване на нови работни места в държавния сектор!

дългът си е дълг. Кат сядаш на масата трябва да си подбираш менюто.

kumalissa73@

Да, ама МВФ е като бърз кредит, дават парите после връщаш тройно. Ако банката на БРИКС е като ДСК от живково време (не сегашната помия) познай към кого ще се обръщат за помощ закъсалите страни.

Гърците щели да вдигат отново минималната заплата?? От 500 и нещо на 670?? И с какво ще я вдигат?? С европейските пари?? Искат да уговорят европейската помощ за следващите 4 години?? Абе те луд ли са?? Да се захващат да работят и сами да си плащат сметките!! И както се бъзикат с Германия ,ще видят скоро един среден пръст!!

колкото и да завиждаме,гърци не сме. да погледнем към селото ни първо.

ЕС забавя,но не опрощава.

защо клипът към новината е от РТ ?

Защото май РТ остана единствената нормална адекватна новинарска телевизия.

РТ няма такива амбиции, а само да оглася партийната линия.

RUPTLY е като рубриката No Comment на Euronews. Само показват видео без коментар.

Банкрут означава да ти се срине заплатата на 5 долара, да минеш само на картоф, и да си бършеш дирника с трева. Защото в такива държави тоалетната хартия е дефицитна стока. А сега пука ли ти тролче Сидеровно?

да си изяде вратовръзката, подарена му от Ренци.

оставането на Гърция в ЕС не е гарантирано, драги Умнико. Хвърлянето на обиди смекчава ли изострения ти комплекс за малоценност? ;)

Абе а га ядохте кщфтаците не ревахте, а сега ... много ограничения! Де*а и византийците!

Кога ли Apple ще си купят Гърция и ще си я превърнат в лятна резиденция ?

За да си върнат дълговете трябва да започнат да работят. Как да стане това?

Сега ще си проличи България има ли политици. Ако ЕС опрости на Гърция значителна част от дълговете и им позволят руски газопровод (изключен от 3-тия енергиен пакет) да мине през тяхна територия, България трябва да реагира остро. но като знам какви подлоги управляват страната ни - много се съмнявам това да се случи.

"... Ако ЕС опрости на Гърция значителна част от дълговете и им позволят руски газопровод.." Това посмъртно НЯМА да се случи:) Но нищо не пречи на цироза/ т.е. сириза/;) да ЛЪЖЕ избирателите си, че ей така- на - ще изнуди за хиляден път ЕС и еврозоната и ЕС ще клекне:D Съвсем други сигнали дава и председателя на еврозоната, и ЕС:)

Ще видим, веднъж вече бяха опростени значителни гръцки задължения.

Абе вие още не сте наясно какво се случва. Няма какво да разрешава ЕС на Гърция. Руснаците строят "Турски поток" до границата с Гърция и от там използват капацитета на ТAP/TANAP за трети доставчици и пълнят тръбата до горе - 50% руска газ. Другата пак Руска ама под друго име. Това което от ЕС искаха да стане с "Южен поток" ще стане наобратно с TAP/TANAP. България духа междувременно.

Значи за българите негативни доклади и стягане на коланите,за фалиралите гърци целувки,водене за ръчичка и отпускане на колана!

Еми като има тъпи, послушни и наведени български управници, които да се връзват на такива като Юнкер ще е така.

трябва да се забрани на всички тролове да гласуват да ходят в сибир

стига си се пенил ами дай в прав текст - да теглим на ЕС една майна и ..към Евразийския съюз. Нали :)))

Бойко Борисов, Барак Обама и гръцкия премиер отишли при Господ . Първо Бойко попитал Господ кога България ще си върне дълговете? - След 10 години, обаче ти Бойко вече няма да си политик- отговорил Господ. След това Барак Обама попитал кога Америка ще си върне дълга? -След 200 години, обаче ти Барак няма да си жив- отговорил Господ. Накрая дошъл ред и на гръцкия премиер да попита кога Гърция ще си върне дълга? Господ се разплакал и казал : - Ох, аз няма да съм жив!

Бе я да им опрощават тези дългове, та да могат и нови да натрупат!:)

Банкрут означава да ти се срине заплатата на 5 долара, да минеш само на картоф, и да си бършеш дирника с трева. Защото в такива държави тоалетната хартия е дефицитна стока. А сега пука ли ти тролче Сидеровно?

Ципрас явно плаши ЕС с дефолт. При него Гърция не е задължително да излезе от еврото просто ще откаже да плаща поради невъзможност и толкоз. А и ще им се размине не както се случи с нас когато Луконов обяви спиране на обслужването на кредиторите ни (т.е. дефолт)

БРАВО, МНОГО ИНТЕРЕСНО И ЧИРТАВО МНЕНИЕ ..... ... А АЗ БИХ ПОСОЧИЛ И ПРИЧИНАТА ЗА СТРАХОВЕТЕ - АКО ГЪРЦИЯ ОБЯВИ ДЕФОЛТ НА ТЯХ МОЖЕ И ДА ИМ СЕ РАЗМИНА НО НА ЕВРОТО НЯМА - ЩЕ БЪДЕ ЯКО УДАРЕНО ...

Снимка 1 - мазни мазни мутри и неприлично водене за ръчичка. Май ЕС демонстрира откровено двойни стандарти?

Мноого безмислени дрънканици. Няма нищо конкретно. Явно се водят тайни разговори. Гърците с пенсии от 700 евро опищяха орталъка, че са бедни. Ние с 150 евро пенсии сме супер и само слушкаме.

Хааа, по супер сме си! Има хора и с по 150 заплатки... А има и с по 100 евро пенсийки...

Абсолютно сте прав, на една фалирала държава не могат да и вземат нищичко. И именно по тази причина на гърците ще дадат още много милиарди, докато за България и 700 млн е страшно много. Затова наши пенсионери ще умират от глад и болести. Но това за зомбираните тъпи соросоиди е най-лошото което можете да им кажете и най-лошото на което ги учат господарите им, да са сервилни слуги и да предават интересите на собствения си народ.

сериозна литература имам и познати ирландци.. но ти несъмнено си се родил всезнаещ. Все пак -прочети малко относно последствията за банкрутиралите държави като Аржентина например.

ПИПО

Абе и каква стана тя? Вместо да се карат на лошите гърци, те взеха та ги посрещат топло. Дори има и намек, за това Гърция, да стане газов разпределител.

Ами да им спират парите и да гледаме как ще се оправят гърците... Може пък да научим нещо полезно!

Много омекна нещо популистчето, нали уж нямаше да има компромиси... ала бала ... само празни приказки същия като Орбан.

Не се ли усещаш,че веселиш аудиторията?И дано да не е целомъдрена,че сме го закъсали с раждаемостта....Ами ти и ''целомъдрена'' не знаеш какво означава..Бъркаш ги двата щата

не беше ли че фалитът означавал 'просто рестарт'? Плюс- изхвърлянето на Гърция от EU/EMU днес ще има далеч по-малки последствия за Европа отколкото ако беше станало през 2012та.

изпи горчиво лекарство и плати тежка цена за стабилизацията си, но то явно не си запознат..

в краткосрочен план означава -УДВОЯВАНЕ на и без това огромната безработица, банкови и корпоративни фалити -нищо работа за теб, ама какво ще влезе в бюджета? .

Значи викаш никакъв проблем да вземеш 300 МИЛИАРДА кредити и после да кажеш "няма да ги връщам, е...е си таковата"? То ако е така, значи всички останали са глупаци, че не са се възползвали от тази врътка. А ако номерът мине, тогава всички ще правят така. Въпросът е кой ще иска да е кредитор ако така може!? ;)

На този Кретьо не му стига акъл,че да се сети..Така ако ставаше,всички щяха да си трупат заеми..И да започват отначало.Чиста работа.Пък да го питаш Кретьо,кой ще ги печели тези пари?Карай,нека да забвлява

Ама тоя идиот как ме разсмя..Че и обяснява на другите,разбираш ли?!Значи,започва отначало,а?Наистина трябва да има образователен ценз за гласуване,че иначе...

Словашкият земеделец Ярошек дали е съгласен да плаща на дебелата и неграмотна гъркиня от Кснати да ходи всека седмица на масаж?Защото това било начин на живот ?? Финландския работник Маати дали е съгласен да плаща на Алексис за правото му да има втори дом и вила на морето без да плаща данъци за това???Гръка трябва да си отдъхва-нали??Така е справедливо!!:-))))).Това е начин на живот:-)))) А холандския предприемач дали е съгласен да плаща евро-субсидиите на цяла група гръцки фермери от Серес,Драма ,за да могат те всеки уикенд да играят хазарт в Сандански,да си ходят на басейн и да викат на българите:варвари и загубеняци-))))

нито един обикновен грък,не е взел и едно евро от твоя маати и ван гаал и нищо няма да им дължи! а ти.....помисли,колко си тъп и нещастен с кухата си глава и как ти е промит мозъка,че всеки дължи пари и че всичко е пари?? мислиш си,че ще живееш 200 години ли?? прекалил си с онанирането??!!

Да, да, а държавните чиновници вземаха по 15 заплати годишно, а пенсионерите по 15 пенсии. Та, не са вземали?

Най-важното на този свят миличка е вярата в единият и непобедим КОМУНИЗЪМ:-)) Само в него и в света на Алиса всички са щастливи и задоволени.На всекиго според потребностите:-)) И миличка искам да те уведомя,че и аз се застъпва за Единий,чист и свят комунизъм!!!Защото по време на комунизма секса със жена като теб е безплатен:-))Отделно съществува и тъй наречената "Комсомолска любов":-))))))....за идеята свята ще си готова на всичко:-)))

Нищо не разбирате и само си чешете езиците - да не сте без работа! Ще отпуснем толкова заеми на Гърция, колкото струва самата държава! Като не си връщаш заема - вземат ти апартамент! Изводите оставям на вас!

ще,вземеш,на магарето...саксифона!!! ти "бос човек събувал ли си"?? хахахаха...нещастник..хихи

естествено, че ще го посрещнат топло - 1. този, който защитава народа и държавата си и отстоява собствена позиция, е достоен за уважение; 2. а този, който се кланя на всички е достоен за презрение. познайте, кой от двата ваарианта винаги е печеливш и втория вариант на кои политици по-приляга.

вие сте глупаци повече няма да влизам в тоя тъп безсмислен форум :)))

А дали не са се излупали зад завесите след тази гореща любовна игра. Гъвкавост на езика на ЕС значи отзивчивост за анални приключения, така излиза.

в склада на Атака има ли нещо друго освен тотална олигофрения ?

И пици за претопляне.

Гърция сега цъфти и скоро ще върже. С комунягите Господ наказва народите, като им ги изпраща.

наказва глупаците, познай на кого приличаш?

е ,че си социопат. В това правителство участва и дясна партия. Но главното е ,че това правителство мисли за народа и държавата си. По резултатите ще разберем , а не по тъпите заклинания на плиткоумни антикомунисти.

тук има един които се пише "OZZY",..вероятно е ,необразован ром?!

тоя винаги и навсякъде се слага - подозирам, че не само е необразован ром, но и необразован г.е.йски ром...

100 ++++++++ браво,...прав си!!!

Ми ОЗИ си е певец другарю.Малко по-добър и малко по известен от колегата му Йосиф Кобзон:-)))))) Ти защо ни си пернеш прякор Кобзон??:-)))Всички начетени бабички ще побеснеят по теб:-)))

какъв другар съм ти бе,онанист??

а тоя евросъюз е ебати ташака гърците го скубят и никой неможе да ги контролира финансово и всякак , американците дават тон какви отношения да има евросъюза с Русия...ами не ми се вижда серизна организация на мястото си тоя евросъюз невиждам голямо бъдеще пред него а моето мнение е че Русия няма да се огъне и няма да я пречупят с тоя световен чифутски сговор на глупци или дори да успеят да пречупят Русия най-губещи ще са всички европейски страни - евросъюза ....вместо да си търгуваме с руснаците спокойно ;) разбрани хора ми се виждат - казват "искате газ - плащайте газ" на Украйна казват - "искате независимост - плащайте си на пазарни цени газта и кредити за вас и преференции няма вече" ама пусти Американци нали са пред фалит и отчаяно напират да влязат и в Украйна и в Сирия и да мътят водата та до Иран чак да опрът ...ми то това случи ли се и Европа е загубена и Евросъюза и цялата дивотия ще е на ниво

Чугунът не се гъне а се троши..

Циганска работа,теглят заеми,а после не искат да ги връщат?

Хайде да помислим!? Как Америка си плаща дълга и лихвите по него? 1- Продава на целия свят всякакви боклуци - ГМО, химич.препарати, фармацевтични изделия. 2. Продава оръжие на целия свят - затова предизвиква революции! 3.Намесва се като регулатор в търговията с петрол, ценни метали, енергетика и др.! 4. Продава технологии във всяка област на икономиката/ всички големи учени след Втората световна война отидоха в Америка/! А гърците какво правят - само консумират! Няма ниекакво място за сравнение!

Излъгани хора остават само тези ,които ИСКАЛИ да вярват на лъжи:-)) Искам да видя радостни и радушни гърци и в края на 2015,а не през януари:-)). Искам и да видя усмихнати руснаци пред банките им и пред чейндж бюрата!! П.С...днес водеща московска банка е въвела лимит на тегленето на пари от банкомат-10 000 рубли ,които се равняват на колосалната за този град сума от 240 лева:-))))) Но за сметка на това 1 бут. водка 0.5 л е само 185 рубли или 4 лева и 60 стотинки!!!УРА,СЛАВА!!:-))

споко Руснаците ще устискат повярвай :) ама ние тука ще сме зле и ти и аз и цяла България и Европа и даже Америка ще се възстанови по-бърже от нас

те ще устискат 'олрайт' ама Русия няма да е същата - благополучието м/у 2004 и 2014та ще е далечен спомен.