Британски съд осъди 8 поляци за "съвременно робство"

Групата - петима мъже и три жени от Полша - са примамвали свои сънародници с обещания за доходна работа във Великобритания

Обратно в новината

Коментари - Британски съд осъди 8 поляци за "съвременно робство" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българските роби в чужбина живеят и работят при подобни условия!

Че то и българи правеха същото . Нали имаше филм .

те зер в Полша щот работели а не в Невеликобритания...голям смях

шъ ви скъсъм трътляцити робски ва добитък

Де да беше само в Англия... Излизали са разкрития за български "роби" в Германия; в Италия...

същото правят в Южна Италия българи робовладелци - избират и привличат неграмотни българи ги третират като роби.

Тук трябва 2/3-ти от българските работодатели да ги осъдят за робство,ако така се процедира! Ама българинът си е свикнал да е роб и да е превел главица,пък ако дойде някой от вън да го оправи ще е най добре и така чакането и робството е навеки.

Англичаните с пиратство и робовладелчество са станали империя. Сега наказват всеки който се опита да направи империя по техен пример.

Затвор между 3 и 11 години. Тук за убийство н пътя дават условна присъда.

Ама това в Англия ли става, тц тц тц

Правата на циганина се спазват зорко само у нашето гето! В Англия права имат само пакистански и афганистански пещерни примати. Белите от изток са нежелани, защото ги бъркат по боята със себеподобни търтеи

Капитализмът убивал Четете Маркс.

Изказванията на новите водещи политици в ЕС. Борел казва, че докато той е на власт Русия няма да дочака отмяна на санкциите. Няма да има европейско финансиране, ноу хау, обмяна ама опит, няма да има абсолютно нищо. Сега вече руската икономика я чака блестящо бъдеще. Путин преди казваше, че самата Русия не искала отмяна, защото това подтиквало руските фирми да инвестират и да се развиват по бързо. Сега ще падне голямо развитие. Единствената руска кола ВАЗ вече спря да се произвежда. Съвсем скоро по същия начин ще се развият и много други отрасли на икономиката. Само чакайте и се смейте

Само дето не е смешно, защото и ние не сме най-добрия пример нито на икономика, нито на управление, нито сме забогатяли чак толкова...

За забогатяването на българина можеш да съдиш по колоните автомобили на границата с Гърция, по препълнените колички в супермаркетите и по пълните пликове с пари хвърляни от балконите от бабички...другото са празни приказки. Защо циганите не вярват, когато бабичите казват че нямат пари за хляб. Защо не им искат примерно 100лв, а направо им искат 30 000лв...Еми защото са наясно с нещата. БЪЛГАРИНА Е СВИКНАЛ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ ДА СЕ ОПЛАКВА И ДА КРИЕ....

А ти се позаинтересувай и за други негови изказвания! Щото те май, май няма да се харесат на Шорош и компания! А и си мисля, че на този пост са го тикнали не заради Русия, а защото е против отделянето на Каталуния, което си е голям европейски проблем, ако се замислиш!

Бреййййй....новината е за поляци и британци...обаче Путин е виновен...

виждал новите руски коли, нито знаеш за трите завода Мерцедес там. И кой според теб, освен България спазва санкциите? Санкциите са за съсипване на глупаците, които ги спазват, с тях се целеше съсипването на Европа, ама другите държави се изхитриха.

Вижте ТВ Фантастико... Стаята за почивка, 4 щанги и дъска, а баня само на книга...

И в България все повече ще става така, циганите правят по 10-15 деца, до като българите я направят 1 я не. Ще вкарат циганския манталитет масово.

То половин България е така!

Ми тази практика едва ли изненадва някого, защото отдавна е факт. И българи постъпват така със сънародници. По-важното е, че са осъдили строго източно европейци, наи-омразните им там...Англосаксонските свине заслужават само жестоките брадати примати, с които се препълниха.

Какви 50 цента!!! 50 пенса или 50 американски цента или евроцента...

Т.н. редактор е имал предвид 50 грошци (стотинките на полската злота), но в бързината да приключи "статията" е допуснал първи в журналистическите си изяви пропуск!

Работодателите не знаят ли за условията на труд или са се правели на разсеяни!Те са превеждали заплатите на лични дметки оттам нататък в неведение какво се случва на място е странно!Полските цигани и циганията нямат граници!То не че много от българите или малцинствата на запад не ги третират така други тартори от БГ.Имаше такива случаи е Германия,но ще има и е Англия!

Не мое да сте толко некадърни, заклевъм се. Гугле транслейшън е немате ли , интернет ли немъте? https://www.birminghammail.co.uk/black-country/evil-slavery-gang-made-2m-16463447 Greedy Juliana Chodakowicz was jailed for five years after she used her position at a Worcestershire recruitment agency to get the victims jobs The recruiter, living in Evesham but from the Polish city of Grudziadz, was praised by “gullible” bosses for her stand-out performance – believing workers had been attracted through contacts and clever marketing. Yet in reality she knew the men had been trafficked. тфа ко ви говори, циганите са направили рекрутмент ейджънси и са действали от Полша, не от Англия, и това ги е прикривало, както и езиковата бариера. Аман от некадърници, неграмотници, идиоти, гъзни продукти и пръднята на пияни откаченяци с меризливи чревни ухания. Махайте се и се самоубийте, абите върздуха, храната и пиячката, за нищо не ставате, другорани откаченяци и неграмотни селени.

Да абсолютно манипулаивна статия....едно е поляци ..друго е цигани..и това е известно на всички..за цигани е вярно..те са способни на това ..иначе много лъжи ..че не и леко не е ама пари изкарват повече от родината сш

А пък собсвенниците на фермите/предприятията нищо не забелязали. И така 5 години.

Първо, превода е отвратителен, непълен и гнусно неграмотен. Второ, оригиналната статия е тук: https://www.birminghammail.co.uk/black-country/evil-slavery-gang-made-2m-16463447 и ясно ама като слъченФ ден си казва, че това не са поляци, а са цигани с полски паспорти. Една единствена полякиня е била захваната в групата, която е била счетоводителка работеща редовна британска работа която е осигурявала легалното лице на престъпната група (за което вероятно и тя е била малтретирана и/или заплащана мизерно). Понеже преводите ви са безкрайно некадърни и неграмотни, не знам с какви очи се тръшкате, че други хора са неграмотни, като дирниците пърдящи и меризливи не могът фори да си обърът насрания неграмотен гЗ. Понеже тека сте претупали идеологично нещата, че абселутно нищо не ви се рабоира, и ако не бех чела оригиналната статия, немаше и да се сетим за оригиналните факти.... та си мислим, че неска дирниците са биле масово пияни в петак, и са крещели и писали от кръчмата, нафиркани и насвиркани и недоебани. Който там е писал превода, да върне парите. Виждала съм преводачески агенции да си пребирът парите обратно в джоба, ако са платиле и са намериле по една едничка грешка на страница. И си пребирът парите обратно с платежно нареждане, по договор, за целио превод, с глоба за загубеното време и клиент. Не знам кога ше се научите, прогрес не се вижда, минаха 25 годин откак дирника сере, и не ми е ясно кой изоПщо ви плаща заплати, ас ако съм, ке ви наритъм сичките на улицата и ше тъсим обезщетение за некадърна раута и измама на доверие.

А ти "умнице" се научи първо да пишеш грамотен български език, защото си за кашмер - не искам да ти оправям тъпите граматически и жаргонни лафове !!

ЕЙ ДРУГИРАНАТА. ПОГЛЕДНИ СИ ПИСАНИЦИТЕ НА НЕСВЕСНА И НЕАДЕКВАТНА МАГАРИЦА С КУЧЕШКИ ХУЙ ФГЗА. ТЕКСТА Е НАПРАВО ПИСАН ОТ МАЙМУНА НА РАНДОМ ТАЙПИНГ. НЕМА ЛИ КОЙ ДА ВИ ПРОВЕРЕВЯА РАБОТАТА, НА КЛОЗЕТ СТЕ ГО ОБАРНАЛЕ, ЗА ТЕКОВПО НЕЩО СЕ ИЗХВЪРРЛЕТ ХОРА ОТ ГОЛДИЯТА, АКО БЕХТЕ ДОФТУРЯ, ЩЕХТЕ ДА СИ УЗБИЕТЕ ПАЦИЕНТИТЕ БЕ!

Превода не е пълен и от IC.От обиди ,простащина и душевни комплексарски изказвания забрави смисъла на коментара!А български с македонски диалект също не е правилен превод,допълнен с изобилие от граматически грешки!Иначе,да трябва да се превежда обстойно и ясно,да не се създават погрешни престави!

млакни лайно. секи с език мое да види какво стаа. на неграмотните гъзни продукти от офиса ли расчитате. вините, пърдящи отпадаци гъзни. Нема толко гнусна пръдня, но това бие секи рекорд по малоумие и безсрамие, и некадърноЗ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГНУСНИ ЛАЙНА!

Да лежат в затвора - има Видов ден!

Вероятно са полски цигани които сме чували че го правят в Германия и Англия. 3-4 години затвор е смешно на фона на милионите откраднати от човешка мизерия. Ако в България такива Експлоатирани се оплачат, ще бъдат осъдени Те самите а не Виновните. В държавата на герб са виновни невинните и Невинни Виновните... Черното е Бяло а Бялото Черно.. .. ГЕРБ са с Власт, а читава та опозиция оставена без средства за издръжка..

едно време ни промиваха мозъците, че капитализЪма е гаден и гони само парите, пък то не било така.

Така се получава когато социалист/комунист тръгне да става капиталист.

европта и най-вече британията са основните робовладелци! взели да съдят другите! да осъдят кралете си и правителствата си! кво направиха в африка, а? в конго, а?

Ако тоя съд е в България,ще осъди всички т.н. бизнесмени !

Това нещо капитализмът все по-хубаво става, едно такова свободно и ценностно...''Робството е свобода..'', както казваше някой...

Тоя ''''капитализАм '''' е циганското разбиране за нещата, и оригиналната статия ясно си го тресва, че са цигани. Аман от недоучени тролове и дирнишки вонещи задни преебани гъзни дупки. ТОЛКО МИЕ ПИСНАЛОТ ОЕ НГЕРАМОТНОСТТА И ИЗВРАЩЕНИЯТА ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ТУКА, ЧЕ МОЕМ ДА ИЗБИЕМ ЦЕЛОТО ВОНЕЩО ГЪЗНО ДИРНИШКО ЗАСРАНО ЛАЙНЕНЦЕ. НЕ ЗНАМ КОЙ ВИ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ, ТРЕБЕ ДА ВИ ТАКСУВЪТ, ЧЕ ИМ РАБОТИТЕ.

Що за говедо трябва да си, за да се държиш така с други хора?

И що за говедо трябва да си за да позволиш да се държат така с теб.

Човекът като е отишъл за някой лев,какво да прави. И да го е..т,си кюта .

В гетата са така, едни са господари, други роби.