Мъж съди болница, че поддържа живота на бременната му жена

Съпругът на 33-годишна бременна американка, която е в мозъчна смърт от ноември, съди болница в Тексас, която поддържа с апаратура живота й, за да може бебето, което носи, да се роди живо.

Обратно в новината

Коментари - Мъж съди болница, че поддържа живота на бременната му жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка майка би дала шанс на бебето си да се роди и да живее дори и при такава сложна ситуация ! Тази жена ако можеше да говори, сигурно щеше да каже същото. Верно, че семейството парамедици са оставили писмо, че не искат да бъдат спасявани ако изпаднат в кома, но тук става въпрос за бебето им, не за тях. То бебето да се роди, пък после да оставят жената да умре ако не могат да направят нищо повече за нея.

И какво ще роди? Поредният изрод, който докато е жив ще е в тежест на обществото. Ако няма пари ще умре, защото е в зависимост от някого за да живее. По-добре да умре преди да се е родило. Друг въпрос е дали въобще трябва да са го правили.

Ако мозъка на бебето не е бил захранван с кислород известно време вероятността да има проблем с него и да се роди в най-добрия случай малоумно е голяма. След като майката е изпаднала в мозъчна смърт 14тата седмица е било по-добре да да оставят и нея и плода, колкото и жестоко да да изглежда това.

Сигурно могат да я преместят в друг щат, където не важат тези закони и там да изключат потдържащите системи.

Болницата подържа живота й защото сигурно си взема пари от застраховката, а и някой доктор си прави експеримент , за да пише дисертация, в което няма нищо лошо. Все пак постиженията на медицината са на база опит , а опитът е поуката от грешките , които сме направили. Върху болните непрекъснато се експериментира , макар и да не го вярват някои. В случая въпросът е по-скоро етичен и морален. След като природата не иска жената да е жива и да продължи вида, значи има нещо дефектно в нея , може би. И това дефектно ще създаде повече проблеми на вида в последствие. Може да е нечовешко , като мисъл, но е така. Много от постиженията на медицината създават проблеми в последствие. Трансплантациите те правят зависим от медикаменти до гроб. Диабетът се разпространява , заради премахнатата с инсулина естествена граница на заболеваемост от 4-5 %. Когато млад човек с някакви отклонения създаде поколение той прехвърля проблема напред във времето и естествено обществото се заема с допълнителни здравни грижи на повече индивиди.

Ако беше прочел статията, щеше да разбереш, че не я изключват защото по ЗАКОН е така. Май малко трудно вдяваш, че законите се спазват, независимо дали ти харесват или не...

доколкото ми е известно федералните закони на Щатите по йерархия са над тези на отделния щат.

Много вероятно е твоят пост никога да не беше публикуван, заради естествения отбор, за който си писал ти.

Абсолютно си прав! Тъжното, е че малко го осъзнават. Трябва да се размножават силни индивиди, така се формира силен род. Дефектните трябва да им се забрани да се възпроизвеждат. Света принадлежа на силните и успелите, болните и бедните са осъдени да умрат в мизерия. Такива са фактите, колкото и на някой да не му харесва.

"болните и бедните са осъдени да умрат в мизерия." Ти сигурно сега в този момент си здрав, млад и богат, но това никога не е гарантирано, може да изпаднеш в горната група. Знай ,че на на всички им се живее, без значение да ли си млад,стар, богат, беден. Затова хората се борят за по-справедлив свят. Аз съм живяла в такъв в България преди 1989г.

Това е безобразие. Тази жена е човек и има права. А тея си правят експерименти на нейн гръб. Била е в 3 месец когато е починала. и сега е само инкубатор. Представяте ли си какво им е на роднините? Американски ...

А ти постави ли се за миг на мястото на лекаря, който трябва да я изключи? А после - ти ли ще лежиш вместо него в щатския затвор? Иначе на думи сме мнооо велики....

Ако това се случваше в Сливен, до сега родилката да е дарила всичките си органи.

Всичко опира до парите които ще се плащат след това драги ми прости и грозни. И трябва да ги плащат две поколения след това. Отидете да видите "белия свят" и да видите че там не пръскат цветя и рози по пътя за такива лумпени като вас.

За какво говориш простако?

Да бе, къв е тоя? Изобщо не му се разбира нищо! Пълно е с такива тиквеници!

За съжаление в Бг никой няма да те разбере, тук сме на принципа, че като е за здраве, значи трябва да се дава. Това е ок и съм много за, само дето баницата е константна величина, т.е. за да се даде за едно, трябва да се отнеме от друго. Иначе казано - за да се поддържа тази жена и евентуално да се роди дете, трябва да се платят едни пари, а "гадните и долни империалисти" са преценили, че тези пари се плащат от човечеца - там не е като тук: искам да ме лекувате, ама нямам кинти и ако не ме лекувате, ще бия лекаря. там е демокрация - имаш пари, лекуват те, нямаш пари - оправяй се както можеш. И са много прави, затова и обшеството им е богато, а тук тънем в ла.на. Знам, че няма да ме разберете и ще се разцепите от минуси, но човекът е прав - сметнал е, че шансът да се роди здраво дете е пренебрежимо малък на фона на сумата, която ще трябва да плати от джоба си. Сума, която ще му трябва, за да отгледа другото си дете. Затова предпочита да запази парите по поддръжката на живота на жена си за малкто си дете, отколкото да ги забие в нещо, за което не е ясно какво ще излезе. Алтернативата му е да плати една огромна сума и независсимо дали се роди здраво дете или не (а шанмсът да се роди здраво е минимален, според него, а той все пак е парамедик - т.е. едно ниво над хомеопатите в Бг на които толкова много народ вярва тук), то тй няма да има пари не само да гледа болното 9евентуално), но и здравото дете. Чист цинизъм, уж, а всъщност просто прагматика - здравото трябва да има възможност да оцелее, а не после да реве през месец на американската коледа или мексинаксия великден за пари. So sad but true...

той или тя може да е напълно прав, но самият факт, че се обръща към останалите с обръщението прости, грозни и лумпени, без да е бил обиден от тях, вече е показателен що за стока е

убаво си го написал...

bufalo_bil@abv.bg

По всяка вероятност ще останеш неразбран, но истината си е истина.

Ами ако детенцето се роди напълно здраво?! Парамедиците - учили недоучили - са явно почитатели на евтаназията. Но не се ли опасяват, че могат да извършат убийство на нормално бебе? Щом плодът е още жив, може би нещата не са толкова зле.

а ако не се? ти ли ще го гледаш?

Искаш да кажеш, че ако шансът да е в ред бебето е дори 1%, то няма да го получи?! Не е за вярване, че има хора с такова мислене!

Тази жена да не е инкубатор случайно??

Ако се роди напълно здраво ще наследи да плаща цял живот болничната сметка на майка си, щото здравните застраховки на парамедиците надали покриват 6 месеца престой в болница.

Дано ги осъди егати наглите тъпаци!

Какво пишете минуси на човека, прав е. При положение, че шансовете бебето да е здраво са малки и има друго дете само на една годинка, как очаквате сам баща да се грижи за две деца, не дай боже едното с малформации.

Ако всеки ВГмен разсъждава като тебе - ужас!!! Ще продължаваме да се топим като народ... Гледната точка на жената е - Винаги да се дава шанс на ЖИВОТА!

Ти си тъп.