Дилма Русеф пристигна в България

Президентът на Бразилия Дилма Русеф стъпи на българска земя в родината на своя баща - Петър Русев, късно вечерта във вторник. Официалната й двудневна визита започва на 5 октомври и е съпроводена с голям бизнес форум.

Обратно в новината

Коментари - Дилма Русеф пристигна в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

право на жената ,жалко че не е примиер или президенд в бг, а сега тия смотани българи които казваха че бг е само за българите и че само българин може да управлява сигурно се гордеят че българка е президент на друга държава ,тия смотани ганювци нека се научат на демокрация

Дилма Русеф, една кадърна жена, пробила си път ВЪПРЕКИ произхода си, изпълнена с вяра, ентусиазъм и борба да осъществи мечтите си. Дълбок поклон пред такива хора. Всякакви други коментари са плод на озлобени, завистливи и най-вече некадърни хора.

И моля коментирайте! Забелязвате ли закономерността? Все ми се набива на очи! Когато става дума за комунистическа подлога, може да е пълен боклук, например Кадафи (а то няма как да не е боклук една такава подлога), стилът ала Станишеви клакьори веднага започва да набъбва с кухи, бедни на истина хвалебствия. Когато обаче се появи някой българин, който е успял с интелект и способности, а не с диктатура и простащина - тогава същият този стил, описан по-горе се показва с хастара наопаки и по циничен просташки начин почва да се присмива, да комнетира килограмите, носа и какво ли не - на иначе доста изявената с качествата си личност. Прозира мръсотията на една класа. Тази класа се чувства заплашена от капитализма и интелекта. Тя се гърчи в безпомощни конвулсии - безсъзнателна, пошла. Дори не се сещат да погледнат, че техните 'събратя' пролетариите назапад живеят по-добре дори от възползвалите се партийни водачи в България, камо ли да сравняваме с жалките им гъзолизци! Това са жалки същества, научени да четат и пишат...

Ти прочети, уважаеми, каква е по убеждение и принадлежност Дилма Русеф. Папагал!

Шизофренията не се лекува, но все пак хапчетата са задължителни.

Закономерност, бе българино, не шизофрения. Прочети назад из статиите за Либия какво коментират за Кадафи. Прочети и за Кастро. Можеш да намериш и за Тодор Живков убиеца какво пишат. А в същото време Меркел е дебела, Русефф е грозна... Излиза, че Живков е сексапилен, та за това и добър. Знам, че сексуалните вкусове при хората се различават, но аз нешезуфренично считам, че те едва ли са силен мотив в политиката. Освен на Станишев, който трептеше, акто вкара секссимвол отново в политиката. А ето че и по повод на моя постинг пак се появиха двама, които по гореописания начин реагират. Явно е генно обусловено... От прасе не можеш да чакаш опера, вярно е!

Много се надявам след това посещение да подпишат преференцялен договор за създаването на бразилски авио-завод ! Бразилския самолетостроителен сектор е добре развит (3то място в света) и завод в БГ(ЕС) е много примамливо за тях ! Така България след близо век пак ще строи самолети и то от световна величина !!! ДАЛ БОГ МОЛИТВИТЕ НИ ДА СЕ СБЪДНАТ!

договор за авиозавод нямало да има ,но щяли да подпишат договор за съвместни ткзс'та след като им направило впечетление колко много "едър рогат добитък" има в българия

Напук на всички злобари-тъпанари, аз пък се радвам за Дилма Русеф. Ясно е, че тя не се чувства българка, но в нея има български ген и той е качествен. Тази жена е успяла да постигне много, харесва ми.

уважаеми редактори , автори и други подобни там, аз съм циганин с трудно завършено основно образование и не съм компетентен, бихте ли ме светнали защо след като има лекар - лекарка, учител - учителка, министър- министърка, председател- председателка, циганин - циганка, за тази особа пишете президент а не президентка ...аз ли съм изпуснал някои урок в училище или вие сте неграмотни...

Ами в интерес на истината ти си неграмотен :) "президентка" като дума няма в българския език ! Както няма и "премиерка" ! Има "президентша" която обаче е съпругата на президента .... айде сега манго обратно в училище !

да , но като имаме предвид че думата президент е от мъжки род и реша да кажа " тя президента много хубав(а)" става малко по нашенски ве брадчет...то маи езика е малко оскъден... вземете си от нашия език някои думи ве брадчет...

сега влез в гоогле и напиши "президентка" и търси в български страници , прочети материалите и се опитаи да разбереш колко по оскъден си дори и от мен циганина... няма нещо което да го няма но да се ползва...Ганьо , Ганьоооо

Браво, и народе вместо да завиждате и да трупате глупави изказвания ...поне веднъж признайте за успеха на някого .

голяма българка!!!!

на килограми, нали?

много...много...че чак и португалски знае..нали? тя е наща гордост...да се обяви за национален герои и да се чества рожденната и дата като официален празник в българия ( не работен ден )

Много й пука на Дилма за "бългерия", не знам защо въобще се е навила да дойде тук?

Нито пък на някой му пука, че си кръгъл идиот.

Там Дилма Русеф призова Европа да вземе пример от Южна Америка за справянето с кризата." айде и тая като Боко Тиквето дава акъл на стара,интелигентна и чиста Европа как да се били справили с кризата,хахах! Абе къде е Европа..къде е Южна Америка..все едно БГ манго да дава акъл на скандинавец кое и как да си оправи!:-)) ако не се изцепят нещо по южноамерикански,т.е. по цигански-не може!

Интелигентна и чиста Европа?

Преди месец се водиха дебати в Бразилския парламент дали Бразилия да не изкупи външния дълг на Португалия ... като жест на добра воля ...

Какво само се чудят и пари печатат, и пак същото положение. Откога се занимават с Гърция и докъде стигнаха? А на опашката чакат другите от PIIGS. С тях какво ще правят? Да не отваряме дума, че ако бяха толкова умни, изобщо нямаше да допуснат това да се случи.

Вълнуващо е, наистина, Дилма, добре дошла у дома. Господ здраве да ти дава.

Дилмано дилберо кажи ми как се сади пиперо???

а тая дилма дето обрала банката в Бразилия как станала президент а???

Ами те по такива постове обикновено са такива престъпници. За справка вижте как е у вас в България!Намерете си някой като мен да поорави нещата.

Както каза Мандела преди години : Всеки десидент-президент,така Ж.Желев беше и Дилма е станала и Доган и още много може да ги видите там в президентството. Винаги такива борци са обръщали историята -Левски,Ботев,Капитан Петко войвода,партизаните и т.н.

абе макетата маj се беха изцепили пак че дилма била македонска мома.

Готина е, кефи ме.

За времето от 19.00 ч. на 30.09.2011 г. до 04.00 ч. на 01.10.2011 г. на територията обслужвана от РУП - Угърчин се проведе специализарана полицейска операция за осигуряване на добър обществен ред по време на откриване на предизборната кампания на ПП "ГЕРБ" в културен дом гр. Угърчин. Участвали сили и средства : инспектори - 1, полицаи - 4, автомобили - 2. проверени МПС - 27, проверени лица - 59, проверени питейни заведения - 6, съставени АУАН - 3 по ЗДвП. Преди по време и след приключване на мероприятието нарушения не бяха допуснати.

И аз бях там ядох,пих и се веселих!!!!

Тия ордени за нищо ги нямат бре. Все едно времената в Германия преди Хитлер когато са купували хляб с ръчни колички натоварени с банкноти.

Добре дошла в България Дилма. Браво на теб. Така и трябва да е - да дойдеш да видиш откъде са ти корените. Има една поговарка- КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА. Приятна среща с цялата рода. Макар и малко , но весело прекарване в България. Следващият път за повече дни да ни гостувате.

Всичко хубаво само да не предложи да се справим кризата както там, защото и без това не ни останаха гори ;)

Бат Бойко строителят на магистрали ще съпроводи ли Президентката на Бразилия по магистралата за Велико Търново?

ха ха ха , не ще минат по лунната пътека

...която тои наскоро асфалтира и откри...

Дилма е безкрайно обаятелна, вижте как човек с амбиции колко високо може да стигне без някакви скверни връзки и интриги.

Добре дошли на Родна земя. Кръвта вода не става. Гордееме се с Вас ! Бъдете много здрава,успешна и щастлива ! Бог да Ви пази.

какво има толкова да се гордееш , като че ли отишла преди 5 години в бразилия и станала президент... напротив , трябва да се запиташ, защо след като баща и е българин не я е научил или не се е научила поне на думичка български , от голямата любов по родината ли....или човекът като избягал от българия си казал "за мен вече българия няма" и така е възпитал и децата си ...i az se gordea che sme bradchedi s pele po prezidentska liniia :)))

Колко кинти ще изпросят от нея българските просяци?

А ти неможе да се вредиш!!!

тази не беше ли комунистка?

Не се ли сещаш, че именно затова, тя е успяла да получи поста си без интриги и далавери и се ползва с любовта и уважението не само на бразилците?!

Божееее, пак негативизъм, и пак БГ плюене - докога бе, хора? Това ли ви храни всеки ден?

Покрай всички споразумения и договори за сътрудничество,г-жа Русефф,г-н Първанов,г-н Борисов и т.н. да договорят и 22 футболисти за националният ни отбор от Бразилия!!!

Неграмотници , Дилма Русев е президентКа.Няма нищо срамно в това да използвате женски род на имената, напротив , добре е да го правите и най-вече , това е правилно. Като напр учителка , лекарка , журналистка , канцлерка ( и германците така казват:"Die Kanzlerin" i никак не се срамуват от това). Ако изпитвате поне малко неудобство от това, че сте толкова неграмотни , а трябва да дращите все пак във вестника , това ви е работата,научете поне елементарната българска граматика.

и Русева да я пишат, ама то като си имаме Надежда Неински...

Интригуваща среща.Дано промени лошата пътна карта на нас българите по света.И най - важното да се почувства българка макар и наполовина!

Добре дошла Дилма!

добре дошла, дилма!!!

Харесва ми тази жена! Да е жива и здрава!

интересна подробност е, че баща и е бил комунист, които е избягал от българия през 20-те години на 20ти век, защото са го преследвали

Е и?

Аз пък прочетох че е бил бая задлъжнял и решил да се спаси, та бременната му жена да се погрижи хем за дете хем за дълговтет му.....

ЛОШО ПРВАНКАТА ЛОШО БРАЗИЛИЯ НЕЕ КОСОВО ......

Добре дошла! Дано опитващите се да вредят шуробаджанащината ДГД ;)

Нет, это не Рио де Жанейро...

Чест и почитание към една успяла жена,с български корен.

Да праща Дилма тука некой бразилец за тренъор щото сме в нокаут

брадоТвчеди, които никога не е виждала. ХА ХА ХА ХА

Ето това е истинското призвание на българските емигранти и техните потомци - да възстановят и развиват връзките си с България. А не някакви миячи на чинии от Щатите да се хвалят колко са добре там и колко сме зле сме били тук.

Добре дошла в България! А някой дали знае, дали жената говори български?

Супер новина. Най-после нещо положително.

Този орден "Стара планина" вече за нищо го нямат. Уважения към президента на Бразилия, ама орден "Стара планина" е ЛИЧНА награда за особен принос към държавата... та питам - какво е направила г-жа Русеф за България лично, че да бъде награждавана с най-високото отличие на държавата?

Да е добре дошла! Само да не се стрестне от "напредъка на" и "високите заплати в" България...