БПЦ няма правомощия да отвори отново Руската църква (видео)

Светият синод подкрепя напълно писмото на патриарх Неофит до руския патриарх Кирил и изпращането на двама български свещеници, каза говорителят му, митрополит Киприан

Обратно в новината

Коментари - БПЦ няма правомощия да отвори отново Руската църква (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма смисъл от руска църква без руски агенти. Губи се смисъла.

Нито съветският съюз нито сегашната руска федерация са приемник на царска Русия. Навремето още Ленин го отрича и на това основание отказа да плаща дълговете на царска Русия. Поради липса на легитимен собственик, съответната собственост преминава в ръцете на държавата, в която се намира.

Бихте ли така се хванали да проверите какво се е случило от времето на построяването на тази църква до ден днешен????? Или за вас това не е важно? Да сте чува ли че нещо важно стта и правата на така наречените руска църква? Да сте чували така за едно нещо наричано октомврийска революция и създаването на съветски съюз, който категорично отказва и отрича да е приемник на царска Русия? Или това не ви го преподават в Русия? Така че, дори ако изключим дарението на тая църква на България преди доста години, сегашна Русия като наследник на Съветския съюз не е приемник на царска Русия построила тази църква. Все едно да твърдите че нещо е собственик на несъществуващата византийска империя. Която също няма наследник.

И за какво беше първоначалният цирк да се назначават български свещеници? Или вместо дядо Неофит друг решава? Имам чувството, че на власт са хора, които не се вълнуват много-много от закони и правила...

Какво чакаме? Да разбием катинарите и да отворим вратите на храма!

Големи познавачи на църковните правила се оказаха тук пишещите. Че мразите руснаците е ясно, но колко пъти влизате в църва като дълбоко вярващи или само защото е модерно. Оспорване дарението на парцела за църква преди 100години не ви прави чест. Благодарност от вас не се иска,а уважение.

БПЦ няма правомощия от руския патриарх да отвори отново Руската църква . Тогава искайте правомощия от украинския патриарх.

Нерде Ямбол, нерде Стамбул...

сега уверихте ли се ..че все още сме Московска Zадунайска Губерния ...тая гадюха Стефчо Софиянски ( роднината-сватята на Ал Божконе Дубайския ) е предала и Халите и Руската Църква ..човек не може да раZбере в БГ ли се намира или в Московия ...най голямата ни църква носи руско име Александър Невски ...най големия и най висок паметник в столицата на БГ е паментника на Съветската Армия ..най голямата компания в БГ Бургаския Нефтохим е руска собственност ..най много недвижими имоти по БГ морето над 300 000 са руски ..в Софето в центъра има беZброй улици с руски имена ...Дондуков ..Московска ..бул Руски - Цар Освободител ..Гурко ...Тотлебен ..немат край ..човек се пита докога ще сме руска zадунайска губерния ?

Да ги преименуваме на Хитлер, Гьобелс, Гьоринг, Химлер, Борман, може и на Наполеон - освободителя на Балканите

Ако си купя нива и в нея открия стара църква, тя на кого ще принадлежи, на държавата, на мен или на БПЦ?

На кого е нужна въпросната църква? Освен на КГБ. Явка на руската пропаганда и агентура.

Като църквата е строена от българите и с пари на българите.От руското посолство са извадили само един крепостен акт,че земята е тяхна,но този акт е от 1898г.,а църквата е строена 1914 до 1918г,по време на 1вата Световна война когато с Русия сме били противници.Затова сме я направили тая църква за да се ползва от избягалите белогвардейци от ВОСР.Нека руското Посолство покаже Нотариален акт за църквата,щото владеенето преди това на земята не я прави собственост и на църквата от Русия.Иначе в София всички блокове щяха да са собственост на Столична община,защото земята е общинска.

Нито една твоя дума не е истина. Чети, не се излагай. Стига опорки. Пренаписваш историята точно както в '1984"!

Дир е рубладжийска сводка, требва да е ясно на всички.

Синода разбра, че няма как да назначава свещеници в църква, която не е негова. Това е напредък. Най-добре е двата патриарха, нашият и руският, или техни представители, да се разберат какво да правят. Църквата не трябва да се бърка с политика. Слушах интервю на руският свещеник и той говори много хубаво за България. Въобще не обвини никой, което беше умно. Кога наши свещеници ще се научат да говорят така?

Църквата и политиката да не се мешат е добре,а църква с шпионска агенция добре ли е

А за 10 дена, какво казаха от агенцията по вписвания, имотния регистър и държавтия архив??? Мълчат като пръднали...

Да живеят всички ДС-та по всички земни кълбета!!!

Че как да имат, като са Задунайски клон на Руската църква?

Уточни че си от Русе че се чудех от каде беше онзи който беше отворил уста да я налапа тази църква.

На руснаците църкви не им трябват, нали си имат джамии!!!

Така е. Те си имат и мавзолей на другаря Ленин. Там се кланят. По стар съветски обичай.

Бих проучил собствеността на земята зад църквата И ако има възможност ще построим параклис за молещите се миряни Все някой ден руснаците ще погледнат и ще отворят любимата ни църква

Нека си стои затворена. Какъв е проблема?

Съгласен съм. И без друго този храм беше център на руско съветските мекерета. И руската пропаганда. Или по точно пропагандата на Путьо и путьовците около него. Той самия им патриарх е офицер от КГБ. Майор Владимир Гундяев. Той и другите агенти на КГБ подкрепят агресията на Путьо в Украйна.

Да се смееш ли или да плачеш?Ако всички поддръжници на зеленото човече сте толкова прости,значи сте загубили.

Всъщност, на козяците какво толкова им пука отворен ли е храмът наречен "Руска църква", който е собственост по нотариален акт на руската православна църква? Истинският козяшки боклук е с християнско вероизповедание от деноминациите католик , протестант или мормон. В краен случай е униат. А много често е просто евреин.

Хич не ми пука. Радвам се даже. Ако може и пАсолството да затвори тетка митрофана - най-добре.

Даже по добре че руснаците сами си го затвориха. Този храм и без друго си беше център на про путинската пропаганда. Котило на руско съветските мекерета. Който работи срещу България, в полза на Русия. Поради си ствебата си глупост руските милиционери затвориха собствения си пропаганден център.

Задграничния офис на КГБ пусна кепенците.

Руснаците сами затвориха един от пропагандните си центрове.

Имаш на предвид че не е отворен всеоще.Знаят че нашите(вашите) пак ще им спретнат нещо.

Имам предвид, че едва ли ще пропуснат пак да си отворят пропагандния център.

Ще стане рано или късно и ти ще правиш теманета там.

Теманета ли? Пикая и плюя на руската църква и на тебе руско изчадие.

За какво са тези полемики? Действаща руска църква в България няма да има и толкова. Мутрафонова така каза.

Бяха си сринали повечето църкви в Руzоя, поповете им са от ФСБ

И май така ще е по добре. Защото този Храм е котило за руско съветски мекерета. Поне като ги гледам тия дето подкрепят Мутрафонова. И да не забравяме кой е началник на тия шпиони, предрешени като чипове,дето ги изгонихме. Това е майор Владимир Гундяев, сега по известен като Патриарх Кирил. Може и генерал да са го направили милиционерите. Тъй че, хайде да си спомним хубавата българска поговорка. Вържи попа да е мирно селото

Докато се установи чий по документи е Храма , наречен Руска църква, а предлагам да махнем срамния паметник на съветската армия окупаторка. Той със сигурност е български. Поне така пише. От признателния български народ. И като е така да се разкара от центъра на София. Но не само той . Има още един паметник в Лозенец. На някакъв руски гащник. Поставяме им ултиматум да отворят храма си събота. И ако не го отворят махаме всички статии. И не в музея, а на боклука. Да се изгаврим. Няма само Албания да се гаври с Русия в ООН.

Има проблем обаче. Ти не си народа.

Ти също

Аз и не твърдя това. Дебилът който репликирам обаче се слюнчи от името на народа.

Ти даже не си един от тримата а си четвърти.Защо не направите референдум?О забравих вие ги мразите(защо ли?)

Ти явно бавно схващаш.Нама нищо за доуточняване. Има си документи.А ако си забравил това… Рама: Реакцията в РСМ на "бъдеща Западна България" е трагикомична и още…Албанският премиер сравни България с Путинова Русия

Американският нахуйник Денков пак викал полиция да бият и плашат миньорите! За последните 1342 години българска държава, няма по-нагло, крадливо, продажно и некадърно правителство от правителството на мишката Денков и сополите от ПП и ДБ!!!! Кога най-после ще изметем и изринем веднъж завинаги тази гнусна фашистка пасмина от ПП и ДБ??? Колко още ще им търпим кражбите и безобразията на тия американски подлоги????

Руско съветския нахуйник или по точно капут Лайньо Радев незабавно да се погрижи за българските граждани. Да вземе пример от своя албански колега, който се изгаври с Русия в ООН. Браво на албанеца. А нашия лайнар чеп за зеле не става.

Само да отбележа, че руснаци бяха първите, които ми пръснаха анала и откриха за мен тоя нов свят. Затова ги мразя !

Носът но Кирил. Е в задникът на Путин. Не е ли по правилно да се помоли митрофанова. Да съдейства. Да ни се опростят греховете.

БГ-поповете същите мсрсолковци, като българските политици - всички заедно колективно нагъзени пред Козяк! Жалка картинка!

Всъщност всички по дърти архиереи са агенти на ДС. Во главе с Неофит. С изключение на един. По младите не са били агенти. Патриарх Кирил е всъщност майора от КГБ Владимир Гундяев. Преди е бил майор, сега сигурно вече е генерал. Така ги правят в Русия. Знаем добре че родното ДС беше филиал на КГБ. И продължава да бъде. Нищо че им смениха имената. Значи агент на ДС патриарх Неофит изпращапусмо до агента на КГБ патриарх Кирил. Или Гундяев, не знам вече как се води. Та по линия на КГБ ДС даразрешат проблема.

По-младите бг калимяфки не са от ДС поради липсата на такова в момента. Това не пречи обаче да са хомосексуалисти.

В ход е държавата са си върне храма, както е били по реалните документи.

Прочети и се ограмоти козяшки боклук. Храмът десетилетия е поддържан с дарения от български и руски граждани.

Именно да стане публичен, или обществен или общински, или държавен. С една дума да се върне на българската държава!

Щом руската църквата е на територията на България, значи е българска собственост, както и всички други църкви, джамии, синагоги, будистки храмове и езически капища.

Ти ако си купиш имот в чужда държава той собственост на съответната държава ли е или твоя собственост бе тъпоумник ?? Ебахти и идиота ..

Това да попитам тоя говнар

Няма разлики между руската и българската православни ьъркви. Българи и руснаци вярват в едни и същи православни светини, служат по един и същ начин, на един език, вярват и почитат един бог ... Вярата е обща, духът е еднакъв и храмът е общ

Глупости и простотии,да и двете служат на дявола,иса съставени от престъпници и крадци.

Дето редовно ти порят анала.

А, бе, на вас, прокремълските идиоти, все мъжка любов ви е в ума и на езика! Освен че точно като фашистите сте антисемити и хомофоби, май, май сте и подтиснати хомосексуалисти?? Нищо чудно, такива дългогодишни сексуални репресии над себе си явно избиват отнякъде рано или късно - във вашия скучай в пропутински неонацизъм.

Руснаците вярват в Отца Ленин, сина Путин и духа на Сталин. Руснаците не са православни, а КГБславни. Те не са християни, а са езичници кагебисти и са се отрекли от християнството, когато са приели Болшевизма. Управлява ги мюсюлманин - Путин, наскоро е обявил да се строи нова огромна джамия в Москва. Путин е епитомът на Антихриста!

Нямаразлика. И двете църкви са управлявани от КГБ. Неофит е агент на ДС, което е филиал на КГБ. А Кирил си е кадрови офицер от КГБ с гражданско име Владимир Гундяев. Майор. Сега сигурно вече е генерал. По стар съветски обичай.

Храмът е построен от Имперска Русия, 1920-те Съветският съюз купува собствеността по всички международни закони! ... Нормално е Сатанистите да избиват гъзна пяна от фактите, Истината ги плаши много!

Странна работа. През 1920 в СССР се разрушават църкви и манастири. Превръщат ги в краварници. И лагери на милицията. И изведнаж комисарите ще купуват църква в България. Която да служи на белогвардейците. Такова нещо да го видя няма да го повярвам.

Лора Крумова свинята грозна от НТВ да отвори руската църква ,тя знае как .

Ще минем и без нея.

И без теб също ще минем

е, че по света само в Украйна свещеници са подгонени от нацистки шпицкоманди за "шпионска дейност". Само у нас се намериха шибани задници да имитират фашагите...

Защо ще я отварят тая църква, като няма да е средище на руската пропаганда!?

Тебе тия неща не те засягат. Съсредоточи се върху чернокожите ти гаджета дето те праскат отзад системно.

Одринският договор е сключен между победителката Русия и победената османска империя 50 години преди освобождението на България. Знам че според пълната ти липса на знание, едни страната война между Турция и Русия е така наречена по такива като ваш освободителна война и е започнала само и единствено заради освобождението на България. Само че за съжаление историята не признава вашите желания. Та в този одрински договор, любимата ти Русия изрично настоява да върне обратно на турската империя земите на днешна България. Защото- цитирам- Русия не желае слаба турска империя и не това е нейната цел- край на цитата. За същия период на имперски войни между Турция и Русия, Русия е била и съюзник на Турция. Потърси в интернет превземането на остров Корфу от съюзните войски на Русия и Турция. Командир на руския флот осъществил десанта се нарича адмирал ушаков.

И с платени коментари не можеш да промениш историята. Всеки българин може спокойно да напише одрински договор в Интернет и да прочете каква е истината. Вече независимо от работническо дело жалък предателю.

Човече, чети повече, учи и не употребявай дрога.

Малоумен ли си?За нас е освободителна ,за теб може и завоевателна да е.

Може да е всякаква.За мен и умрелите български опалченци е освободителна.

Смея се от сърце. Козяшките тролове са най-глупавите и неуки в целия свят. Такова безподобно малоумие имат само козяците.

сега уверихте ли се ..че все още сме Московска Zадунайска Губерния ...тая гадюха Стефчо Софиянски ( роднината-сватята на Ал Божконе Дубайския ) е предала и Халите и Руската Църква ..човек не може да раZбере в БГ ли се намира или в Московия ...най голямата ни църква носи руско име Александър Невски ...най големия и най висок паметник в столицата на БГ е паментника на Съветската Армия ..най голямата компания в БГ Бургаския Нефтохим е руска собственност ..най много недвижими имоти по БГ морето над 300 000 са руски ..в Софето в центъра има беZброй улици с руски имена ...Дондуков ..Московска ..бул Руски - Цар Освободител ..Гурко ...Тотлебен ..немат край ..човек се пита докога ще сме руска zадунайска губерния ?

Уверихме се, че си продажна отрепка и изкара 5 цента

...бай Иване,нали си знаеш ...кой къде те фане ! В това сме убедени !!!

Видяхме как изпълзя като въшка на чело.

Синодът сам казва, че църквата не му принадлежи, но Киро, Боко и Пеевски са толкова загрижени, че искат техният главен прокурор да докаже това по безспорен начин.

И България като църквата принадлежи на Русия Ама не си познал, доноснико

Зелена, с цвят на танк, и вътре с икони на Сталин, жуков и Путин Руските дяволи само в такива ,,църкви” ходят

Радвам се да видя че щом сме стигнали до едната руска църква, ще рече че сме се справили със стотиците турски джамии по България ;-)

Джамиите бяха на българското мюфтийство и се използват от българи мюсюлмани.

ОТВОРИ БЕ

Германия че българските патриарси се оказаха сътрудници на държавна сигурност? Ама нямат нищо общо с шпионска дейност и разбира се вярата в Бога те задължава да шпионираш. Вярно ли е че руският патриарх е също агент на кгб? Организацията занимаваща се с шпионаж и терор над собственото си население? Ама и той сигурно няма нищо общо с шпионажа ? Или по-точно и той като другарите комунисти получил изведнъж просветление и станал вярващ християнин.

Турция никога няма да превземе българската църква Свети Стефан. В България правителството мрази православието и краде чужди църкви.

Трай, бе резняк, еиете в центъра на София

Ти жалкия български предател наследник на партийни секретарчета си бил кръстен 70-те години? Как ти се съчетава православната Вяра със службата ти на антихристи??? Как ти се съчетават божиите заповеди с предателството което вършиш и лъжите които бълваш всеки ден? Абе странна работа, да вземем да отворим архивите на църквите от 70-те години да видиме дали ще съберем и 1 000 българи кръстени по това време? Между другото как ти се съчетава вярата в партията и комунизма, с православната Вяра, която проповядва че всичко е от Бога а не от партията?

Аз съм кръщаван, да. И за разлика от вас новоевропейците съм горд възпитаник на социализма. И не само това, ами съм израстнал с приятели учили в Семинарията. Никой никога нито ги е гонил, нито ги е тормозил. Отделно едно от най-добрите образования по време на социализма се даваше там.

Завършилите семинарията по онова време се броят на пръсти. И всичките задължителни бяха сътрудници на държавна сигурност. Ти как по-точно си израснал с възпитаници на семинарията и в кой град по-точно?????? Или за израстване броиш времето ти прекарано като агент на държавна сигурност?? Съмнявам се. Прекалено си тъп дори за да си бил агент на държавна сигурност. Като ти гледам простотията и липсата на знания- бил си най обикновен селски доносник мечтаещ да бъде агент на държавна сигурност.

Назначаван свещеници да служат, но нямат правомощия да я отворят! Интересно

Така и не разбрах какво значи изпращане на двама български свещеници. Къде ги пращат? И за това се пише само в заглавието . Изобщо каша голема.

Ако не бе Русия, нямаше да съществува и БПЦ. Както и България.

Още щяха да се друсат на клоните и да викат у у у у у Като шимпанзета, каквито бяха, без да ги научим на четмо и писмо

Да разбирам вече православната и разпространена от Русия в България??? Това според Путин или според Сталин? Да разбирам ли че одринският договор с който Русия изрично настоява България да остане под турско робство не съществува???

Човече, отде го измисли Одринския договор ? Кои ти подсказа ? Едва ли съзнаваш за какво пишеш ...

Ето, сегашните руски слуги на дявола го потвърждават. Пратиха ни фалшиви свещеници руските безсрамници

Козяшкия платен трол

руските и глей тебе си спукана тикво.

Мазна руска мутра, оплезен нечист език и малки очички на мръсен руски доносник от кариерата