Божидар Димитров се пенсионира

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров е подал заявление за прекратяване на трудовото му правоотношение по взаимно съгласие.

Обратно в новината

Коментари - Божидар Димитров се пенсионира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ех, да можеше да пенсионираме всички номенклатурни агенти..., но без право на пенсия!

БРАВО! Вместо да го изхвърлят с шутове, той сам решава...

Не мога да простя на БД неумелото му твърдение,че не сме били под турско робство!

Божовата работа за българщината е 50-50, колкото полза е принесъл за нея, толкова и вреда! Лъсна като руски агент и той и винаги защитаваше с думи или с премълчаване руската позиция в българската история! Затова е добре, че вече се махна!Да ходи да си прави зъбите и простатата!

Кардаме -няма да ни липсваш. Бега да откриваш вампири и светена вода,рубладжия нещастен.

Най-после да се махне тази ФУРНАДЖИЙСКА лопата,този гълъб ПРЕМЕТАЧ!!!!! Да върви да полива и охлажда тиквата,защото скоро не само ще му пламне главата,но и ще му се подпали дебелия ЗА..ИК!!!!!!!

Каква е това пенсиониране на 72 години бе, наглец с наглеца му, вместо да даде път на някой млад човек, гер..бераст с..мотан

Крайно време беше! Съвсем изкуфя горкия!

един професионален лъжец и заблудител по-малко!

Адмирации Професоре !

Умен човек, но тарикат, затова стана ренегат от БСП и след това пудел на Бойко Борисов! България се доминира и управлява от тарикати! Даже и Партия им създаде големият тарикат ген.Бойко Борисов! тарикат - нагъл хитрец

Достоен за уважение ,почтен и съвестен патриот ,жалкото е ,че такива хора са рядкост ! Да е жив и здрав да си харчи пенсията .

Сега ще може да ближе сладоледа по цел ден!

Най-на края! Агент Кардам излиза в заслужена почивка да си харчи рублите.

Фильо, ограмоти се! ..най накрая...

Ей ся агент-доносник Кардам, ще се преметне няколко пъти, ще се пребоядиса и ще напише най-новата македонска история. В тази най-новата македонска история доносник Кардам, ще напише за велики македонски дела. С тази голяма книга-тухла, ще се моли в Скопие, да я признаят белкимартефакти получи голяма македонска пенсия. То с българската пенсия за къде, само за пиячка няма да му стига. Е ако като агент Кардам и кадър на иманярската мафия, може и да е скатал някои ценни артефакти и да ги изтъргува я за рубли, я за долари или евро, а може и за юани Той си е агент, знае да агентува.

най-вероятно си е наумил да си взема максималната пенсия и да иде на някое друго място на хранилка при Боко. Отделно е водещ на най-различни предавания по телевизиите и това също не е без пари. Изобщо не го мислете Божо. Няма да го видите да си купува кисело мляко и да си брои стотинките в магазина

Божо е пич!

Защо всички пишете така сякаш е починал. Просто се оттегля от поста. Едва ли ще престане да бъде такъв голям българин до края на живота си.

на скоро трябваше да обяснявам кой е бащата на историята . учебника ми ,,каза,,че е Хиродот. но аз казвам че е Божидар Димитров.

ти вземи първо граматиката да оправиш, па после може и историята...хах

хиромант е "бащата" на историята...

браво,ти ме уби!

Не време, ами крайно време!

Ооох,лошо ми е! Сега кой ще полива главици с фекани водици?Кой ще ни бае против вампири и вещери? Кадърен бил,способен бил! Абе,хора,ченгето си е ченге до края на живота!"Развенча" в едно книжле митовете за много български личности, новите властници не го отразиха,не му се "отвори парашута" и стана...ПАТРИОТ! Абсолютен натегач,въпреки че беше обявен за ченге,вместо да се оттегли,остана и сам си плю в лицето!

Най-после да се махне тази ФУРНАДЖИЙСКА лопата,този гълъб ПРЕМЕТАЧ!!!!! Да върви да полива и охлажда тиквата,защото скоро не само ще му пламне главата,но и ще му се подпали дебелия ЗА..ИК!!!!!!!

Браво, дядо Божо!

един простак по малко!

Струва ми се се по една или друга причина с много лека ръка са отказваме от кадърните хора в България.Убеден съм,че принудителното оттегляне на професора ще се отрази крайно негативно върху цялостния културно-обществен имич на страната ни. Та той е една жива енциклопедия. Факт отдавна признат не само у нас но и далеч в чужбина. Та дори и чак отвъд океана, \в страната пред която не знам защо, днешните политици и съвсем неприкрито сервилничат отричайки се от всичко свято

Напуска в разцвета на силите си, а можеше да поработи още 20-30 години като пенсионер.

Ми той пак може да работи като пенсионер. На граждански договор. Хем ще си получава заплата хем пенсия - най-сладкия вариант!

Айде бе! Не може да бъде! Верно ли? Е що толкова млад се пенсионира? Има още много хляб в това момче!

Лили държи фронта

наскоро посетих националния исторически музей. направи ми впечатление, че всички данни от историята след 45 година просто ги няма изложени.попитах една женица от персонала, къде е тази част от историята ни. Тя уплашено въртеше очи и каза, че този исторически момент е твърде спорен и затова не се показва. Реших да се поразговоря и и казах, че хората имат собствена мисъл и могат сами да оценяват историята си и не трябва тя да се крие, а да се показва такава, каквато е. На което тя ми смутолеви - такова е разпореждането. Ето това е светът, който Божо създаваше около себе си. Буламач от псевдопатриотизъм, слагачество и прикриване на неудобните неща. А когато го хвънеш на тясно, почва да ломоти злобничко по старчески.

ще се крие още дълго, точно защото всеки може да си направи логичните изводи, като му се предоставят документите. Затова дори разсекретените ще си стоят недостъпни или трудно достъпни. И до днес 99 % от българите не знаят, че бае им Тошката остави 24 милиарда лв вътрешен дълг, освен външния, за който много хора са чували. Но ясно да ги знае всеки българин, както едно време - за отряда "Чавдар", едва ли ще се случи.

А да си чувал приказката, че трябва да минат поне 50 години от събитията (понякога и повече) за да станат те история? Ей заради такива като теб е казана, дето не правят разлика между политика и история...

за Хитлер веднага я казаха. Комунягите веднага написаха "фашистката" история. Сега за тяхната трябвали 50 години.

Човек и ченге да бил, един ден се пенсионира!

Има смелостта да казва доста истини. Понякога бе краен. Македонистите ще подскачат от радост. Годините са си години. Пожелавам му дълъг живот.

Това е хубава новина! Дано да престане да ни занимава с безумните си, псевдо-исторически теории.

Историята е толкова относителна, че аз не бих я нарекъл дори наука. Божидар Димитров говори за всичко от българска гледна точка и това не се харвесва на много кланящи се на Москва историци. Хареса ми как по едно предване Божидар Димитров разказа , че БЪЛГАРИЯ Е В ОСНОВАТА НА СЪЗДАВАНЕТО НА РУСИЯ! А това,че за писменост, религия и култура, ние сме култивирали руснаците всички си го знаем.

е казал Наполеон: "Историята е сборник от лъжи, с които всички са съгласни". Имал е предвид тези, дето някой ги пита.

Като ченге- доносник кой знае как е преиначавал истината да е удобна за Партията комуняги иначе щяха да му резнат главата още тогава.

Харесва ми. Но определено има здравословен проблем. Последния път по ТВ не изглеждаше въобще добре. Крайно време е да си почива.

Най-после една добра новина.

Хубав Българин с главно Б, но аз като икономист твърдя, че пенсионери по възраст да работят по трудов договор е несправедливо! Да пише книги и т.н. и т.н.

Ха ха, наследничката му е от библиотекарския...

Божо е пич, колкото и да го плюваме. След сърдечните проблеми вече му е по-тежко. Да му пожелаеме здраве най-вече.

Професор на УниБИТ. В УниБИТ, ВСИЧКИПРОФЕСОРИ СА СЪТРУДНИЦИ, ИЛИ ЧЕНГЕТА ОТ дс. ДИМИТРОВ НЕ ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.

Е, и? Това го прави некадърен ли?

да

Как така, бе хора! Сега кой ще изкопава вампири? Кой ще накара да бликне от кладенеца светена вода за Бойко? На кого ни оставяш?

Калинките са на ход и то навсякъде - послушковци си трябват. Бъди жив и здрав професоре!

да е добър историк и агент. Българската история ще започне да се пише, когато спре да ни управлява ДС. Дотогава ще повтаряме глупави измислици за смях на целия свят.

А дали не се става доносник след като видят , че си добър учен и трябва да те контролират? Аха.

"реформата" на Тодор Павлов в БАН, не е било възможно да си добър учен. Да си добър учен означава да си честен и добросъвестен към използването на изворите, както казва Ганчо Ценов. А според ДС - да си предан на партията. Достатъчно красноречив пример е Геза Фехер, който е унгарец и е обявен за великобългарски шовинист. Или истината, или партията.

се, че си голям спец в областта на историческите науки. Интересно тогава защо киснеш тук и пишеш за пари. Най ме е яд като гледам как дребни хора се мъчат да дават оценки на по-големи от тях.

Само Исус Христос има право да упреква ДС-арите в БПЦ. И това ще стане...

божо вече е стар и вероятно болен. всеки може да забележи по телевизията че не е съвсем добре. така че нека го оставим да си гледа старините.

НЕКА НЕ БЪРКАМЕ СЛАДКОДУМИЕТО И ДАРБАТА ДА ОБЕСНЯВАШ НЕЩАТА КАТО ЗА ПРОСТИ ХОРА С ДЕЛАТА НА ЕДИН ЧОВЕК . ... СПОРЕД ВАС ОТКЪДЕ ИМАНЯРИТЕ НА ЧРЕПА И ДРУГИТЕ МАФИОЗИ ЗНАЯТ КЪДЕ ДА КОПАТ И ВИНАГИ КОПАТ 3 ДНИ ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ АРХЕОЛОЗИТЕ :)) ... НИКОГА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е НЯМАЛО ТАКОВА ОГРАБАНЕ НА КУЛТУРНО-СТОЕИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ :))

По този свят, мнооого. Дано поне да ти е забавно...

НАПРАВО ХАМЛЕТОВСКИ МИ Е ... КАТО СИ ПРЕДСТАВЯ ВАСИЛ БОЖКОВ ЧЕРЕПА СЛОЖИЛ СИ ЗЛАТНИЯ ТРАКИЙСКИ ВЕНЕЦ ОТ КОЛЕКЦИЯТА СИ ВЪРХУ ЧЕРЕПА , ГЛЕДА СЕ В ОГЛЕДАЛОТО И РЕЦИТИРА "ОГЛЕДАЛЦЕ , ОГЛЕДАЛЦЕ Я КАЖИ ...":)))

верно, бил е ченге, н както пишат в областта на историята. Може би е трябвало да работи тайно за българите в чужбина ли, българските интереси ли - знам ли, но сигурно и за интересите на комунягите по онова време. Но едно не може да му се отрече - знае българската история, а и световната, има феноменална памет и е българин!

само дето работи за ръцките, а не за българските

е един достоен българин и аз го уважавам.Стига сте плюли по умните.Но съм сигурен,че на негово място ще сложат някой калин или калинка.АНТИСЕЛЕКЦИЯ. Тук всичко е гмеж,порнография,като в БНТ,сложиха най-най-най-неподходящия,неадекватен алкохолик.