Божидар Димитров: Обсъжда се ново отличие – ”Герой на България”

Обсъжда се ново отличие "Герой на България", каза директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров в интервю за “Фокус”.

Обратно в новината

Коментари - Божидар Димитров: Обсъжда се ново отличие – ”Герой на България” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак Сме допуснали да Ни накарат да си изпокараме . Не бива ! ....А може би просто Трябва да Си Признаем едно просто Нещо : --Тепърва Ни предстои да Изграждам България . Ние-Всички .

Секач, ти в момента каза нещо много мъдро и струва ми се пророческо! Че ни омръзнаха 23 години преход и е крайно време да създадем една нова България, една България без мутри, чалги, без предателска политика, ЕДНА НОВА БЪЛГАРИЯ, С ЕДНА НОВА КУЛТУРА! Това можем да го направим само ние - Българите, никой друг няма да дойде и да ни я направи!

Skyfall, Колега ! Skyfall и туй то !!! ------------ Вчера в Клубът на Дървосекачите имахме посетител(к)и и оооо-от .... Брюксел ! А това вече Е Нещо . Благодаря на Всички ! ( Всеки ден седем привечер наше време . Когато Кажете -- може и за повече от час На Живо, и/или повече от само-една среща Всеки Ден . ...Архивът ще си стои три месеца.) .....Абе що не изпедепсате един хаирмаил по дира.ника на teddybear зер ?

Шалтер фон Хамбургерб. А аз от къде го познавам Вашия Дроги ? Професионалиста си е професионалист! Фидерзеен, отивам шпацирен . Поздрави на Дроги !

Благодаря! Опитвам се да съм професионалист, т.е. каквото правя, да го направя качествено! С каквот и да се захвана! Сигурно е това, че съм Български националист до мозъка на костите и косите си, и че се опитвам да съм коректен с всеки, който заслужава! Още веднъж благодаря!

обаче аз ще допълня идейката на другаря Димитров- на ордена да бъде инкрустиран със скъпоценни камъни свидния лик на другаря Борисов

Браво на другаря Димитров,но малко е скромен.Аз предлагам по една чанта ордени Стара планина.Какво си играем само по един.

Отлична идея! И като начало нека удостоим с него другаря Бойко Борисов! Нали другарю Димитров, Вие също не виждате по-достоен от него!

Какъв обред е Стара планина!? Един доносник дава ордена на друг доносник...Гоце го опозори този орден с награждаването на Доган...плюя на ордена...червените мръсници са в състояние да опетнят всичко свята

Просто няма никакви други проблеми в държавата. А това,че има още български контингент в Афганистан, си е престъпление.

Старшинка, ти откога стана офицер, мазнико червен? Като не искаш НАТО и ЕС - върви в СССР, ама него ГО НЯМА!

Другарю офицер, прав си- съветските вйски освободиха Афганистан през 80-те години и победениНосно се завърнаха в родината, а сега американските империалисти го поробват отново, гадове мръсни.

Ще си направят по-висок орден, с оранжево знаме и с по-големи пари и ще си ги раздадат на всички гробари. Че то по-големи герои от тях нали няма. Падащи небеса !! Срам ме е.

Тъй-тъй....също като в любимата на стенесе ст. Шибаняков "Рассея"-там Герой на Расея тук Герой на БГ. Гиди ченге и плямпало.И докога ще седи на директорския си пост ? Вече е на 67 години ченгето ?!

1916 год. се налага 100 български войници да тръгнат в атака "на нож" срещу 1000 румъни и сърби.Оцелелите българи са 9,които върху една купчина трупове виждат раниците на бягащите в ужас оцелели врагове.Наградата за командира на полка/който води атаката/ е орден за храброст 4 степен,но не я получава,защото е убит на първа бойна линия 20 дни по-късно.Каква да е наградата за този човек?И би ли я носил той тази награда заедно с някоя мутра или слагач ???Труден въпрос.

Моля те да уточниш къде по-точно е тази битка! Тогава нашите прадядовци са били истински лъвове! Нека всеки да помисли как можем да станем като тях! И дано този орден, ако се приеме се дава на истински БЪЛГАРИ, не на мутри!

А на генерал Божо Димитров, член на "Генералското движение" в БСП-БКП, няма ли да има орден за червени заслуги, именно към НРБ, а не към България?

Ама ти си бил голям глупак. Значи ако някой обикновен цивилен гражданин дори не служил в българската армия няма право на държавна и народна признателност с орден? Само военните са герои, така ли? Направеното от армееца е подвиг, а това от обикновенния гражданин е ей така, между другото. Че ти много унизяваш военните бе к.етен смотан. За гражданина извършеното е в реда на нещата, а за военния е негово свръхусилие. Дано не си военен или още по-лошо - бивш военен. Отивай на личен лекар и с направлението в Ловеч в психиатрията...

това е добре - само да има и закон който забранява с този орден да се награждават лица в периода 1939 до 2053г - освен поети , художници, музиканти и певци!

Ама да не се отнася за "археолози"- фалшификатори на стари кокали като Божидар и да го наградят, че на толкова герои и светци намери останките и сега рови за кокали на римски императори и любовниците им, все край Созопол!

Б.Б ще е първият кавалер на новият орден

Като идея добре! Дано само този орден да не девалвира ценността си като орден Стара планина, който се раздава предимно на гадове!!

ще намериш добра дума, просто си възхитителен оптимист! По достоен беше Ти за президент на Нацията! Но нищо, ако още не се излагаш в гащите, следващия мандат ти ще бъдеш !! И ще съхраниш кучетата на РБ, нали ?!

Защо не си измисли поне някакво име бе, гад червена, като задваш на Дроги въпроси?

Dobromir Dimitrow

Г-не/г-жо/г-це, благодаря Ви за коментара! Възприемам го като комплимент. Аз може би съм по-скоро реалист, отколкото оптимист, но се опитвам първо да търся доброто. Ето един цитат от Р.П Уорън - "Човек трябва да прави добро от злото,защото то няма от какво друго да се прави", Много такива мисли има изказани от много известни и неизвестни хора. Може би мога да стана и по-добър президент от досегашните, със сигурност ще бъда най-честния. Не знам какво по-точно разбираш под излагане в гащите, на ако намекваш за възраст - далеч съм от оцапване отзад. За кучетата в България - твърд противник съм на убиването както на хора, така и на животни. За да съм последователен станах вегетарианец. За проблема с кучетата трябва да се намери друго решение. Хората са по-важни от кучетата, човещината също!

Направо да възкресят герой на социалистическия труд

...и орден "Червено знаме на труда"...

Скара ни с македонците, заяде се с турците, намери кучешкия зъб на Кръстителя и извади десетки вампири от недрата на РБ. Нема по-достоенен, за тоя висок орден, от тоя "професор"!

Не мисля, че е нужен. За тази работа си имаме орден "Стара планина". Просто не трябва да го раздаваме като сувенир за да не губи стойност и да търсим друг орден както сега.

Явно станишево-костовите куневисти във форума ще им липсват отличията с петолъчките.

Защо Костов навсякъде се представя че е унищожител на държавата?От неговите поражения тя за 13 год. трябва да се е възстановила....1918 год. губим война но 1931 българския лев е световна валута и храним със пшеница югоизточна европа.Костов ли е виновен за всичко?

Костов е политическият Раундъп с дълготрайно действие...

В ВС е постъпило предложение първите герои на деградирала дясна милиционерско-мутренска България да бъдат пожарникаря Борисов, шофьора Цветанов, дебелата Фидосова, наглата корумпирана Менда, комунистката от Плевен Цаца Цачева и другите идиоти от ГЕРБ. Така кще имаме оправдания пред ЕС за редките примери на малумни крадци и патологични лъжци, довели страната ни до разгром и пълна мизерия.До разврат на младежта, до невиждана безработица и срив на държавата, до фашизация и лумпенизация на бившия народ, днес - стадо милиционери.

Защо вмъквате политика в един толкова практичен въпрос! Изказването ви е напълно неадекватно.

Наградата да се дава само посмъртно...

Подкрепям казаното от Пресцентър.Първият носител на званието ще е премиера,втория цветанов за "особени заслуги".Това обезмисля всичко.Божидар Димитров е подлога на всички,може и да е третия носител,и идеята да е негова.Повръща ви се.Все пак е редно да се види колко са носителите на орден "Кирил и Методий" по царско време и кои са кавалерите на същия.

гореспоменатите ли са "старейшините " на Герб??

щЕ СЕ ДАВА НА ВСЕКИ КОЙТО Е ПРЕЖИВЯЛ БЕЗУМНИЯТ ПРЕХОД

Плюха стария президент заради медалите, ама май новият ще го надмине многократно...

Ти за стария не ми гАвари.. Когато и да го плювнеш си закъснял..

В ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА, ВЕРОЯТНО ПО УКАЗАНИЕ НА ГРОБАРСКАТА ПР-АГЕНЦИЯ ала началничката на ГЛАВОЧА РУМЯНЯ БЪЧВАРОВА във всеки пост на ГЕРБЕРАСТ неизменно присъствува привлекателната думичка КУМАНОИД. Тя е предназначена за всеки, който не е съгласен с нещо , което праве ГРОБ , изразявайки своето несъгласие в публичното пространство. КУМАНОИД, според тази ГРОБАРСКА агенция би трябвало да означава нещо извънземно, което е живяло преди 23 години в границите на милото ни гробарско отечество и се е присламчило към омразната БКП. Присламчило се е насила под въздействието на омразните насилствени методи на КУМАНОИДИТЕ, които насила са принуждавали мирните ГРОБАРИ, техните деца и внуци да членуват в тази омразна партия. ВРЕЗУЛТАТ НА ТАЗИ НАСИЛСТВЕНА ПОЛИТИКА НА ОМРАЗНИТЕ КУМАНОИДИ, много честни родолюбиви граждани са попаднали в омразните редици на КУМАНОИДИТЕ без своя воля, без заявление и препоръки от други куманоиди, без биография за принадлежност, но и без свидетелство за насилието, което им е упражнявано. Но времена се менят и идва спасението ГРОБ начело с ВЕЛИКИЯ ГРОБАДЖИЯ, наследствено НАСИЛЕН от КУМАНОИДИТЕ, след него и ДРУГИЯ НАСЛЕДСТВМЕНО НАСИЛЕН т.н. ЦВЪЦКО и след тях плеяда насилени, излъгани и обезверени гробаджии. И така, както в една сръбска ПРИКАЗКА: кой е први я, кой е втори я по него. ГАКА ВЪРВИ ГРОБАДЖИЙСКАТА ПРИКАЗКА ВЕЧЕ ПОЧТИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ. Кой е први БОКО ТИКВОЧА. Кой е втори може да ги дописвате. ЛЕОНИД БРЕЖНЕВ

На Хелуин по случей празника на ГЕРБ,ББ раздаде ТИКВЕНИ МЕДАЛИ на КАЛИТКО.IQ146.KGB

Още от сега знам кой ще е първия носител - Бойко Борисов

Да не забраните да наградите посмъртно маршал Леонид Брежнев - три пъти герой на НРБ, ех... маймуни комунистически и смешни.

Смешни комунисти?! Леонид Брежнев си ги заслужи ордените. Той ни даваше (по точно подаряваше) по 10 милярда долара годишно, даваше ни евтин нефт и ние го реекспортирахме на пазарни цени. Като дойде на власт отрепката Горбачов ни спря кранчето, настъпи криза която още продължава.

"...маймуни комунистически и смешни." Имаш в предвид и ББ, ЦЦ, още веднъж ЦЦ, БД и мнооого други ГЕРБери - КОМУНИСТИ ???

Е, какво, дай да отнемем отличието Герой на Република България на Димитър Атанасов Димитров и Христо Проданов защото били комунисти и защото наградили Леонид Брежнев - голям си глупак.