Божидар Димитров се извини на проф. Овчаров

Министърът без портфейл Божидар Димитров изказа удовлетворение от изявлението на археолога Николай Овчаров по повод съмненията дали са открити мощите на Йоан Предтеча.

Обратно в новината

Коментари - Божидар Димитров се извини на проф. Овчаров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да шибан народ сме ,след като избираме правителство от пожарникари , деца на милиционерски шофъори/ в таози случай конкретно , си имаме работа с един провинциален гларус -шмекер боядисващ не само косицата си рядка ,но и рядката си душа и безпринципното си партийно членство ....../Така ,че шибан народе ,да не страдаме от изказванията на тези временни властващи,нека просто си вземем поука и на следващите избори да не гласуваме за шибани нереализирани прости и необразовани охранители ,гларуси ,шофъосрски синчета,провинциални юристки и въобще ,крайно време е да се научиме да разпознаваме истинското от лъжливото ....живота е доказал ,че ако не се справяме сами с проблемите си - никой няма да ни помогне ,независимо какви лозунги издига ,или какво обещава. Не на шибани недоучки и случайни невежи .

3ащо се извини? 3аради казаното, заради другите или заради кариерата? Da, интересно!?

Обещаха им от правителството едни шибани 900 000 лв. за осъществяване на шибани археологически разкопки на и шибаното им достойнство на гилдия се завря в шибана миша... дупка. А междувременно половината от шибания ни съсипан, но все още работоспособен народ иска да има поне някаква шибана работа, за да си изкара с шибан честен труд шибаната минимална прехрана... и максимални на такива на министрите-хулигани. Отдел нагайки и нагани явно яко е натиснал Овчаров да си наляга артефактите и да не се прави на мн. интересен пред тяхното момче предпенсьонерче, че времето летиии, а средствата от европа не са усвоениии... Питаме се, когато в една държава има има дори едно , ако не смъртно гладно, то поне системно полугладно "държавно" дете, не е ли по-държавнически ход когато копаш земята, да е с цел да посадиш в нея нещо годно за кльопане , а не само да отравяш оттам мухлясали вековни кокали, чирепи и тенекета за изтъргуване в странство? Поне държавен цех за сувенирни шибучици да бяха направили с част от тези изгладувани от народа държавни пари. А те... --- *) Моля, модераторите да приемат и преподнесат нашите извинения към интернет-потребителите , за които уличният правителствен жаргон не е бил езикът на детството им в семейна среда, но види се с политиците ни в момента на друг език е трудно да се разговаря. Г-да политици, вие също приемете шибаните ни извинения на грамотни и в литературния и в уличния български език, електорато-поданици, но имайте предвид, че са в качеството си на последно предупреждение .:)

И аз се опитвам да изляза от тази маса "шибан народ", но ми е много трудно! Вие как се справяте? Имате ли си организация? Някой чува ли Ви? Или си въобразявате,че сте вече личности? Въпросите ми са към пишешите коментарии.

Неинтелигентен,нечистоплътен и с просташко поведение е Божидар Димитров.Селяндур! Ako ne e bil takav, niamalo e da stane komunist. Da ste sreshtali umen, inteligenten, obrazovan, s moral, dostoinstvo i otgovornost komunist? Vsichkite sa dolnoprobni otrepki. Zatova sa stanali i komunisti

Божидар е прав, но това не е език на министър. Остава да избере: или министъргербаджия/разбирай случайно курдисан/ или уважаваният Божидар Димитров.

Komunyakata e prav dori kogato sagreshi, a BD e kamunyaka. Tvardi, che e bivsha, no niama bivsha kamunyaka, kakto niama bivsh fashist i bivsh negar.

BD e prav, ima i "shibani" balgari, koito sa v "shibanata" komunisticheska, sega kapitalisticheska ili socialisticheska partia, chiito chlen ili kur e bil i samia BD. Tezi "balgari" sa "shibani" tolkova yako ot chervenia Satana, che sa s napalno promiti mozaci i mu sluzat verno kato robi i do dnes.

А на мен кога ще се извини? И аз съм част от този народ!

За мен най-важното сега е, какви са резултатите от изследванията на тази и другите находки от това място? Не ми хвърляйте пясък в очите с разни реплики, извинения, писма и др. глупости! Да говорим по същество! За политиците зная, но питам, има ли в тази държава археолози и историци? Има ли медия, която да ми предложи съществени коментари, а не тази помия?

Когато властта се приеме за привилегия,а не за отговорност гафовете са налице.И не само при този министър.

За ония си приказки Божидар Димитров трябваше вече да са му върнали портфейла, да се е сврял в едно кьошенце и писмено да се извинява на всеки един българин поотделно. Ама какво да се прави, след като шефът му изобщо не може да различава културния език от уличния... Пък и доколкото си спомням не много отдавна шефът му наричаше народа си калпав материал или нещо подобно, а където е калпав, там е и шибан...

За разлика от анонимните драскачи,професор Б.Димитров е един голям българин и уважаван учен.Чест и почитания,професоре,и за това,че наричаш всяко нещо с истинското му име.А на тях прости,те не са много виновни.

Дори и да е голям учен, незаслужената титла пред името (той сам каза, че не е професор) хвърля голяма сянка върху него.

Българино, кой портфейл да му върнат? Ами че той си е без портфейл. И какво толкова е казал. Нима ние самите не си говорим по същия начин за себе си? Стига с тази истерия.

На никого не трябва да се извинява - него Бойко го е избрал и само той може да му търси сметка!

А Бойко кой го избра?

Яз пак да кажа: стайтие са с изглиед към морието. 5 лиева за възрастиен и два лиева за дитие. И да е жив Божидар Димитров и неговата чета. Спаистели на черноморските курорти. След две три хиляди години, когато намерят кости на Божидар Димитров, хората ще се тълпят за да се докоснат до светинята спасила "Сезон лято 2010"

На първия коментар.Защо ще чакаме извинение нима не е така .Ако не сме шибан народ ще чакаме ли бездейни нещата в нашата държава да се оправят от самосебе си?Не е ли по-голяма обида да живееш и да чакаш милост? Не е ли по-голяма обидата, че ти отказват лечение,че някой си решава,че не не необходимо да ти достави живото спасяващо лекарство,че някой казва ,че антимагнолицина не може да бъде лекарство при толкова доказани факти.Не е ли обидно друг да решава как и с какво да се лекуваш особено когато вече си безнадежден.Не е ли обидно да ти згазят детето на спирката или на пешеходната пътека неправоспособни и пияни шофиоре?Е тези неща ме обиждат и затова ни наричат шибан народ, защото за сериозните неща не реагираме , а за дребните се горещим и то само от стола пред компютъра,

извинението дойде от огромният натиск от страна на медиите и форума, но според мен не е достатъчно, то трябваше да е придружено с ОСТАВКА, защото премиера не реагира адекватно

Хайде, сега. Цяла седмица живеем с това шибано изказване и още по-шибаните му коментари. Съдържателно не е ли прав Б.Д? Пък стилистично погледнато - ами че в тази държава така се говори, за да те разберат всички. Това е част от стилистиката на кабинета, между другото, заради която бе избран. И му отива...

Не виждам защо Божо да се извинява... Защото е казал една на всеки известна истина... Хайде стига сте искали да ви се извиняват. Вярно е, че сме шибан и най-вече ЗАВИСТЛИВ народ, както е вярно, че сме лош МАТЕРИАЛ, и с това визирам цялата нация... Нека някой ме убеди в противното - ще го почерпя...

Не, този арогантен Б. Димитров трябва да застане и да се извини пред целия български народ и след като се извини, да си подаде оставката.

Такива като теб разбират само от такъв език.

Не може да не е "шибан" народ, който: 1) избира на първите демократични избори пак партията, която го беше лишила от демокрация; 2) Не защити Конституцията си при регистрирането на политическите партии; 3) слуша поголовно чалга и сръбска музика - т.е. музиката на поробителите на българите; 4) пие по съветски образец концентриран алкохол в чаши за вода; 5) напуска и заплюва България при най-малкото затруднение в нея; 6) гледа като добиче евтини сапунени сериали (справка рейтингите) и т.н., и т.н. Някои от Вас в този форум може и да не са от "шибания" народ, но вие сте само изключение от правилото.

Стамболов, аз не съм от "шибания" народ, защото "шибаният" народ е словесна измишльотина. Първият Ви аргумент: "избира на първите демократични избори пак партията, която го беше лишила от демокрация". Ефектът от възродителния процес увеличи или намали несигурността в началото на прехода? "Голямата ексурзия" предизвика не само отрицателен международен отзвук, но се отрази много тежко и на селското стопанство, защото нямаше кой да пребере реколтата. Ние започнахме прехода не заобиколени от симпатии, а остро критикувани за нарушение на човешките права. Разпадането на СИВ имаше най-негативно влияние върху България, защото 90 процента от търговията ни беше в рамките на СИВ. Разпадането на Варшавския договор в контекста на Възродителния процес добави ново ниво политическа несигурност. Отчитаме и привързаността на населението към старата система, за което също ще кажем. Идеята на международната общност за преход беше мирен преход, а не като в Югославия, Крабахския конфликт, Чечня или Таджикистан. Като отчетем високите нива на политическа несигурност в страната, всяка дестабилизация в България би увеличила дестабилизацията на Балканите, което би било крайно нежелателно. В тази ситуация аз бих казал, че не виждам нищо, което да идентифицира "шибаност" у народа. Що се касае до привързаността към строя-едно просто сравнение на страните с "привързаност" и страните "без привързаност" показва, че там където модернизацията е извърпена през комунизма привързаността е по-голяма. Което е обяснимо с ползите на населението-икономическо развитие, образование, наука, щедра пенсионна система и пр. А Полша, Чехия, Унгария бяха модернизирани преди да станат социалистически държави....Б. Димитров е казал това на журналисти, нали така? Това е евтин популизъм. Още в началото писах, че ще влезем в "лингвистична спирала", завихрението е илюстрирано и в друг форум "Нинова-забравих кой" и в интервюта и пр. И ще става още по-неприятно по простата причина, че "директното" изразяване търси ресурс извън неутралния пласт лексика. Ако приемем, че сме "шибан народ" това на практика означава да си кютим кротичко като при ЦК на БКП, защото като "шибан народ", завистлив народ, привързан към комунизма народ и пр. негативи нямаме "правилното" мислене и поведение. И откъде ще почерпим потенциал да ги развием? От елитите, включително и интелектуалния, разбира се, включително и г-н Димитров. Умно. И практично. Чрез петилетно планиране или в по-лежерен стил?

Г-н Димитров вземете си отпуската и се скрийте от медийни изяви 4-5 месеца, защото ставате все по-шибан и все по-шибан (няма отрицателно значение) в моите очи.

Пак ли бръмна?Такива като теб разбират само от такъв език.

Пич, на 2 места пишеш "такива като тебе"... може ли малко обяснения... че... нали... ние сме малко прости. и .... нали

Не се обиждай,щом си ме разпознал на две места,защото за второто аз не си спомням.Ако си мислиш,че може да бръмчиш,без съответна санкция в твой стил - каквото повикало....А проф.Б.Димитров е сериозен учен и мъж и е твърде голяма лъжица за твоите нещастни определения и препоръки....и на такива като теб

Божидаре, не се променяй и не се извинявай на никого. Бъди себе си.Времето лети ,нека му подражаваме!!!

БРАВО "ВИЛИ"...!!! Ти си "ГЕРОЙ" ама истински ...те го пикаят , а той си мисли , че лоса Господна го роси!!! Кво трябва да ти кажат, че да се замислиш поне малко или сигурно няма с какво да се замислиш...????

Ей, ама Божидар Димитров не се научи, че докато е министър трябва преди да каже нещо да преброи до 10. Иначе всички го знаем, че е "език по -бърз от мисълта"!

Ех, тия шибани министри...Нищо лично.

Божо, всички знаем, че си голям националист и патриот, но за съжаление въобще не си голям българин и човек на място след като обиждаш така народа, който ти дава заплатата на министър.

Не е достатъчно господинът да се извини. За дивашки и обидни изказвания за българския народ, Божидар Димитров трябва да бъде незабавно отстранен от състава на българското правителството, а после да бъде съден, осъден и наказан.

Г-н Профан, добре си се извинил на проф. Овчаров, а на този ШИБАН народ няма ли да се извиниш, като си подадеш оставката? Няма червен уклон в думите ми, има само ШИБАН уклон, Сталинистко човече, свикнало да няма кой да му каже нещо насреща и свикнало да изпълнява доносническо- комунистическите си задължения! Един ШИБАН гласоподавател те моли - махни си ШИБАНОТО присъствие изобщо от публичното пространство! Освободи ни, моля те от некадърното си ШИБАНО съществуване! А в същото време, дано проф. Попконстантинов да е прав, дано всичко което е намерил бъде потвърдено!

гледаи му изказването и тогава коментираи-тои човека се възмущава и затова реагира така, а това за шибания народ има кои да се сеща, ако ти се оприличаваш с тях че си така се чувстваш обиден -сещаи се от кои си

Този галфон няма ли да си ходи. Бойко Борисов не е ли време да го изпрати - стига еправил гафове и да се извинява, за кой път. Той просто не му е мястото там. Има министър на културата, има министър на външните работи. Той прости излага правителството. Защо не се извини на българския народ, затова че го нарече "ШИБАН", това звучи като тъп, прост народ.Е, докога. Божидар Димитров - много си зле, Станишев е три метра над тебе!!

Б.Димитров нещо много се извисява:Кой е той че да дава оценка на археолозите и квалификации на цял народ!!!!А проф. Овчаров да не се опитва да го измъква от нелепата и просташка ситуация, която Димитров сам си е забърка..А кога ще се извини на народа..или другите за него са ш----и послушковци???? Би трябвало да си понесе сам последствията а не да се измъква по елементарен начин..

на това извинение ли му викат? един вид "докато не признаете, че това са свети мощи, няма да ви се извиня". това е още по-зле дори, защото става въпрос за изнудване чрез власт. ОСТАВКА!

По телевизията водеше хубаво, патриотично/ националистично предаване и дори ми харесваше. От както влезе във властта, си показа магарията. Несравнимо голям глупак излезе, жалко.

Прав е Димитров за твърдението си към норода. КРАДЛИВИ,ЗАВИСЛИВИ,МЪРЗЕЛИВИ и РАЗБИРАЩИ от всичко.Валери Петров ни определи правилно:НЕ народ,а сбирток.

Ако,Божидар Димитров е работил по подозрения и като агент,това значи ...Сами преценете кадърността му.

Шибания народ също чака извинение. Някой ще ми разтълкува ли значението на "майка му стара", и то ли е от работния разговорен? Шибания премиер незабавно да уволни шибания министър, докато шибания народ не е решил да уволни цялото шибано правителство.

Защо не ръкопляскате ?! ;)

Ами г-н Шибаният Министър (моля модераторът да не ме цензурира както обикновено, когато казвам нещо неприятно за ГЕРБер - самият Шибан Министър ни убеди, че думата "шибан" не е лоша!) каза, че не се извинява на анонимници. Така че извинение не чакай, щом никът ти е "шибан народ". Обърни се лично, писмено, с ЕГН и т.н., в 3 (три) екземпляра. Тогава Шибаният Министър може и да премисли.

Непорочна госпожице, изразът "майка му стара" е синоним на бахмааму. В някои държави му викат фък. Ако се тръгне с една камера по света, за да се записват неформални разговори, може се научат и други форми на този паразитен израз.

В нормална бяла страна още на следващия ден такъв министър ще бъде попилян от гражданското общество и сам ще подаде оставка. Но нали ние българите сме си овци и сме свикнали да търпим - при нас това няма как да се получи. Защото всички сме силни във форумите и в интернет, но никой няма да излезе на улицата, да хване сопата и да търси отговори лице в лице. За това и аз мисля, че българският народ сме шибаняци! къде са сега новите Левски и Ботев...пръв ще тръгна след тях...

Божидар Димитров с тези изказвания стана част от Българската Чалга Култура и е абсурдно да дава оценки за действията на достойни хора като г-н Н.Овчаров

кой ще се извини на шибания народ,за мене той винаги ще си остане шибан човек.

Ама тия двамата са големи смешници :( Кой от кой по-комплексар, кой от пой по-идиот...

Щом се "предполага" защо Б.Д. се изхвърля толкова и се дърви?

Божидар Димитров се извини и призна, че се е набъркал в материя, която е извъ неговите правомощия Сн.: БГНЕС Димитров се зарече повече да не прави гафове - A + 21:01 / 07 януари 2010 /

Оставка на дядо Божо!