Борисов: Няма да покрием допълнителен дефицит в НЗОК

Бойко Борисов призова НЗОК "да седне" и да си направи разчетите. Владислав Горанов предупреди, че здравната система е в състояние на свободно падане.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Няма да покрием допълнителен дефицит в НЗОК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баце Боце! Нали щеше да излизаш да протестираш? Хайде, грабвай тъпана и вувузелата и излизай на борба срещу тая шибана държава, срещу тъпото правителство, срещу цените на тока, срещу НЗОК, срещу правосъдната система! Хайде, излизай на протест! Ще бъде истински спектакъл!

г-н Бойко М.Б ,а 2.5 милиарда ,които с м-р Флик Дянков свихте от ,,Здравната каса",къде ги заровихте? Имали шанс да ги върнете нашите пари внесени в НЗОК? Селски хитрец си Бойко и манипулатор.

каквото ни е здравеопазването, такива са ни и магистралите. Лекарите/ политиците са едни и същи. А и лапачите са същите.

Няма да покрием допълнителен дефицит на НЗОК, но ще приберем всеки излишък. Девиз на кандидат -приватизаторите в здравеопазването.

Защо,бе, другарю Борисов,не искате да давате от нашите пари , а не от вашите, за нашето здраве? Защо можахте да вземете над милиард от същите наши пари, а не можете да дадете от нашите пари за нашето здраве?Що, бе, другарю Борисов заобикаляте вашата отговорност за състоянието на здравеопазването? Вие администрирате изпълнителната власт , вие администрирате правоохранителни органи, вие имате законодателна инициатива, с която можете да направите здаревопзаването много удобно за администриране и да лишите системата от възможности за злоупотреби. Въпрос на управленска импотентност ли са вашите пропуски или или въпрос на прекалена любов към махмурлука на популизма?

значи за КТБ има а за здраве нянааа

1/ Кой вкара търговците в храма на здравето ? 2/ Кой трябва да промени системата като се изключат лекарите, които са пряко заинтересовани и в противоречие с интереса на пациентите ? 3/Кой краде парите от касата, защото те не изтичат хей така в канала, както казват лекарите, към които подозрително е насочен въпроса ?

НЗОК е каца без дъно, в която изтичат парите на осигурените. За четири години са увеличени четири пъти парите за здраве и пак няма подобряване на медицинските услуги. Трябва да се премахне монопола на НЗОК.

нормално да нараснат - нищо медицинско не се произвежда, лекарствата супер оскъпени, доходите намалели

призова НЗОК "да седне" и да си направи разчетите, като обеща, че правителството ще изпълни РЕШЕНИЕ 8 от 2012-та година на КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД!!! С което КС обяви ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ВЗЕМАНЕТО НА НЯКАКВИ СИ 2 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗДРАВНИ ВНОСКИ НА БЪЛГАРИТЕ... Онез, за които МЕНТАТА СТОЯНОВА каза: "Ако похарчим парите от здравни вноски за здравето на българите, ЕС, ЕК, абе въобще Европата ще ни накаже...

НАГЛИЯ БОКО И ЧЕРВЕНАТА МУЦУНА ДЯНКОВ ОКРАДОХА ЗДРАВНАТА КАСА В ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ, Е СЕГА ДА ПЛАТЯТ СМЕТКАТА ИЛИ ЩЕ ИМА БОЙ, ДОКАТО СЕ НАСЕРАТ!!! ...И ПОСЛЕ ОЩЕ!

БРЦК

Абе - нали нема пари ? А що лекувате БАЗПЛАТНО здравно неосигурени - около 2мил. по сметки на НЗОК ??? Кой ги плаща ? Да не говорим какви кражби и далаверки се въртят из сектора ... И тн и тн и тн. В региона имаме най - скъпите лекарства. Повечето лекарства са по-евтини в Германия отколкото тук. А най - ироничното е ,че се произвеждат в БГ.

Тиква, ами ако направят разчети, нали ще те питат, де са двата милиарда, които ти и Дянков откраднахте? Де е плячката, тиквааа?

БРЦК

Тука гледам тролчетата повтарят мантрата за парите дето прехвърлиха в държавния резерв. Бойко или Дянков не си ги е отнесъл вкъщи. И за прехвърлянето гласуваха ВСИЧКИ партии в парламента.

ти и онзи изрд с очилцата, някога ще върнете ли парите които най-нагло ограбихте от здравната каса, в предния ти ялов кабинет????????????колкото до изказването на този мега, мега прот човечец, оставам безмълвен...

...хората не са доволни от качеството на здравеопазването,,. Борисов да не се прави, че не знае за какво недоволстват хората. Те са недоволни защото плащат здравни вноски, а все трябва да доплащат за какво ли не. Ето, затова недоволстват хората. Линейки оставят раждащи по пътищата, няма лекарства за онкоболните, цели селища са оставени без Бърза помощ и лекарска грижа! На това се казва ГЕНОЦИД и ти Борисов си веновен за това.

Борисов:Ще покрием допълнителен дефицит в НЗОК.После ,къде са парите?

Според нашия гений ББ,всяка сума изразходена трябва да се приравнява към магистрали,а за Москов към кафе и цигари,а за мен към 1кг.череши,затова вървя пеша.Всеки от своята камбанария гледа.Само дето вече държавата е окончателно на автопилот майтап няма.Кой ще остане тук?

Банкя филм Ентърпрайсиз и ГЕРБ - ООД Продакшън представят втори сезон на сериала 'Втръсникът' По сюжетната линия на 'Планетатана маймуните' със заети ситуации от 'Има ли пилот в самолета' и персонажи от 'Смотаняци' От създателите на 'Приказки без край' Билети на касите на НАП, а скоро и на НОИ

Държавата няма пари, НЗОК няма пари, общините нямат пари, а пък министър-председатели, министри, кметове - милиардери...Нещо намирисва тука яко. Има нещо- не на ред.

А как се изпариха онези 16 милиарда, дето ги теглиха?

НЗОК няма пари и с много и сложни приказки искат да ни обяснят, че трябва да плащаме още. 1/ НЗОК набира вноски и се финансира от 1.4.2000г. До октомври 2010г тя беше натрупала 1 милиард и 400 милиона резерв дето го източиха Борисов и Дянков. После декември 2012г източиха още 108 милиона. Общата източена съма емалко повече от годишният бщджет на НЗОК. Какво излиза? Че плащайки със сегашните си проценти НЗОК даже беше успяла да събере някакъв резерв и то при положение че за сметка на НЗОК са лекувани и неосигурени лица, главно от ромски произход. В задачата се питат 2 неща: 1/ За къф чеп да ни вдигат вниските, след като парите всъщност биха стигнали, ако правителството не ги крадеше? Затягането на това да не се лекуват неосигурени си трябва, но то е второ на ръка. 2/ Къде бяха всичките депутати и други политици, че за перверзиите с НЗОК научихме чак към края на 2012г, като са я източили 2010г? Те и да не са гласували "ЗА" поне са знаели. Знаели, ама мълчаха! Туй БСП, туй Атака, Туй РЗС - мълчаха. ЗАЩО?

Никакъв резерв е нямала Касата!!!С "прехвърлянето "на милиарда и 400 млн към общия бюджет ,просто се замете под килима ФАКТА,че дори и мизерните пари ,които държавата уж плаща за осигуряваните от нея граждани се привеждат само по документи ,а не реално.

Реаервът не е някакъв, а за 10 години и полвина събраха резерв долу-горе колкото бюджета на НЗОК за една година. Това означава, че са ни събирали такива вноски, че въпреки загубите за 10 години са събрани пари за 11 години.

Хвани Москов, удари Рашидов ,Павлова сама ще падне.

Заради използването не по прдназначение на 1 милиард и 508 милиона лева от резерва на НЗОК!!!

На РАЗСТРЕЛ!!!!!

Е, това го решава съдът, макар че нищо не пречи да го реши 2-3 дена подир каквото има да става... Иначе как мислиш че ще отсъди съдът, като ВСС е избиран от ГРОБ ООД и Цецка Цачева?

И както се пееше в една песен- Небето като от коприна, това е моята Родина... Сега погледнах-2-3 натовски изстребителя си кръжат на воля, смущават покоя на природата, смущават съня на отрудените и почиващи българи, бачкащи нощна смяна за 360 кинта, всяват смут, паника, напрежение, предизвикват стес и ръсят с отровни и канцерогенни аерозолни алуминиеви частици, летят вместо гълби и гургутки... Това е днес моята родина. Нищо...Ще хвърчат още малко, пък ще престанат да хвърчат. Българския народ ще им помогне.

Ето сега е момента да се направи реформа в съдебната система - който се разболее - съд !!! То пък няма да има достатъчно затвори - не е една беля !

Няма да ми стъпи крака повече да гласувам. Писна ми едни и същи боклуци, които нищо не правят за тази държава, а само гледат далавери.

За първи път от 10 години за Атака! Само Волен може да изкара Държавата от мизерията и американското робство!!!!!

Стига сте приказвали глупост за финансирането на НЗОК бе, олигофрени невежи!!! НЗОК няма да има никакви проблеми, ако се финансира над 70-80% от държавата. От къде пари ли? Ами, как от къде? оТ СПРЕНИТЕ СУБСИДИИ НА ПАРТИИТЕ, ОТ СПРЕНИТЕ РАЗХОДИ ЗА БЕЖАНЦИ И ИЗГОНВАНЕТО ИМ, ОТ ПОВИШАВАНЕ СЪБИРАЕМОСТТА НА ДАНЪЦИТЕ, ОТ НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ ЗА ИЗДРЪЖКА НА ДЕПУТАТИ, КАКТО И НАМАЛЯВАНЕ НА ТЕХНИЯ БРОЙ ОТ 240 НА 80. 80 ТЪРТЕЯ СА НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ. ОТ СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА СКЪПИ КОЛИ ЗА НСО , ДАНС И ДРУГИ ПАРАЗИТНИ СТРУКТУРИ..и още, и още, и още... Паразитите ви лъжат , че България е бедна страна и няма пари. Не е вярно, пари има за всичко, даже има в излишък, но много се краде.

Изгонване на ЕРП-тата и преминаването им напълно в Държавни ръце!!!! 2.Изгонването на Дънди прешъс метал-канадската фирма за добив на злато,която КРАДЕ от България около 3-4 милиарда на година!!!! Има и още но само това да направят ТИКВИТЕ и ДЕФОРМАТОРИТЕ България ше бъде РАЙ!!!!!

А те тръгнали вчера да вдигат на хората колите, че били спрели на зелени площи. А защо първо не усигурихте места за паркиране? Защо никой нищо не направи за хилядите незаконните гаражи, които заемат толкова място. Абсурдна държава!!!

За изборите 2013г четох в www.dir.bg , че ББ и ЦЦ под охрана струват на данъкоплатците 450 хиляди на месец, т.е. по 225 хиляди на калпак МЕСЕЧНО. 225 хиляди месечно са колкото МЕСЕЧНИТЕ детски надбавки на 6428 Български деца, което прави около 1/10 от един набор родени. За 12 месеца това е цял един набор + 20% от още един 225 хиляди МЕСЕЧНО са ГОДИШНИЯТ делегиран бюджет на 173 ученика, което прави 7 паралелки по 26 деца + още 1 дете 225 хиляди МЕСЕЧНО са 900-1000 от масовите месечни пенсии на хора работили и осигурявали се десетки години. 225 хиляди МЕСЕЧНО са ГОДИШНИТЕ здравни осигуровки на 1116 човека безработни които се самоосигуряват 225 хиляди МЕСЕЧНО са 132 пъти необлагаемите "представителни" разходи на един депутат 225 хиляди МЕСЕЧНО са месечната издръжка на 173 затворника която е 1300 лв 225 хиляди МЕСЕЧНО са издръжката на 750 кучета в общински кучкарник, месечният бюджет за едно куче е 300 лв 12 х 225 хиляди ( за една година) е сумата необходима за построяване на консервна фабрика с цялото и оборудване, в която да работят около 300 човека, да си изхранват семействата и да плащат данъци и осигуровки всеки месец, като печалбата остава за държавата, а поражда пазар за зеленчукопроизводителите, т.е. още работни места. МЕСЕЧНАТА издръжка на един нелегален емигрант 1085 лв са: - Детските надбавки на 31 Български деца - 3 брутни минимални работни заплати без отбити данъци и осигуровки - Приблизително месечните пенсии на 4 (може и 5) човека работили и осигурявали се десетки години - месечните здравни осигуровки на 64 безработни,които се осигуряват сами - 83.4% от ГОДИШНИЯТ делегиран бюджет на един Български ученик ( дето са нашето бъдеще) - 90.4% от семестриална такса за един семестър на платено образование във ВУЗ И както се казва в западнярските реклами И това не е всичко. Скоро тия хора без работа ще ревнат че тук не живеят по своите разбирания и ще искат да им построим за своя сметка джамии.

Ще го копна и пействам всеки божи ден по 20 пъти!!!!!! И други хора могат да последват примера ми!!!!!!!

С цялата си политика и управление и в държавата и в спорта, мен ме загубига като гласоподавател, участник в каквито и да било референдуми и избори...

Не може някои доктори да взимат по 20000 лв и повече, а някои по малко от 1000. После повечето директори на държавните болници са некадърници и вкарват болниците в милиони задължения. Някой искал ли им отговорност? Е как ще има пари в касата?

Стига сме си играли на шикалки!!! За да се реши проблема с НЗОК, ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРА НЗОК И С НЕЙНИТЕ АКТИВИ ДА СЕ ОСНОВЕ ДЪРЖАВНО ЗДРАВНО-ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО!!! Какви са предимствата? 1/ Такова дружество всъщност ще е със статут на търговско дружество и няма да може да се източва в бюджета. Застрахователните полици обаче по з-на за застрахователното дело могат да се наследяват... От това най-често има нужда преживелият съпруг в семействата от старци, когато единият почине. Това са все хора с крехко здраве.Обикновено стресът доразболява човека, загубил другаря си в живота, а ударно тогава се събират и много други разходи и това може да стане причина човек да не може да обслужва финансово здравето си. 2/ Естествено че ще се запази солидарният принцип при лечението на тежки социално значими заболявания - хипертония, диабет, паркинсон, но в социалната част на фонда ще отиват (примерно) 40 процента от всяка вноска. Останалите 60% - Всеки ще си има индивидуална полица по която става и натрупването на неговият здравно-застрахователен бюджет. За застрахователно събитие да се счита възникване на заболяване. Това като минимум ще вдигне реалното ниво на профилактичната дейност. Мнго по- лесно и евтино се лекуват заболявания в зародиш или ранна фаза. Насреща получаваме реално здраве. 3/ По волята на титуляра на здравно-застрахователната полица, средствата могат да се прехвърлят по друга полица. Това може да е полезно на семейства, където родителите са болни, а децата им в цветуща възраст и здраве имат набрани средства, които не се харчат. С тия средства няма да се товари здравно-застрахователното а ще се прехвърлят по роднинска линия. Може и от родител на дете, ако се наложи.

4/ Здравно-застрахователното дружество всъщност трябва да печели от стопанска дейност, за да може да покрива разходите си. Идеалната възможност за това е то да се занимава с доставката на лекарства и мед. консумативи поне за болничните заведения.. Така аптекарите няма да могат да крадат и играят с цени, защото ще работят за застрахователното дружество, а то трябва да краде само от себе си. 5/ По никакъв повод от здравно-застрахователното дружество да не излизат пари за друго, освен за здраве - прегледи, лечение, медикаменти, помощни средства, ако това е регламентирано и по регламентираният начин.

В момента касата пак е празна, така че това няма да породи трудности с преизчисляване на активи. Всъщност за да стане предложеното трябват само законодателни мерки и осъвременяване на наредбата за работа на НЗОК

Айде стига па вие с тия комунистически червеи- Борисов- БУДА( Рапоня- мутра от прехода) и Владко Горанов- синче на комунистически плужеци, некадърно, некадърно, неуко, просто, нооо- видите ли, от сой и червено потекло! Стига ни занимавайте с нелепите изказвания на двамата дебили. БУДА това казал, Владко - онова, голобрадото кьосе Митов- и то се перчи , ама ако стане някой военен конфликт, първо ще бяга да се скрие под полата на майка си, МИС Пиги и тя ръси едни бисери... Откачане невежи, събрани от кол и въже.

Боко кой открадна 1,5 милиарда от НОЗК а бок нещастен.

"Бойко Борисов призова НЗОК "да седне" и да си направи разчетите." Това на Борисов е като старият лаф - определение за нахалство - "Да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш що е паднала...

Убийствено здравеопазване, превърнато в търговия с живота и здравето на народа!

"Ако направим една сметчица, ще излезе, ЧЕ ТИ СИ ЗА ЗТВОРА!! КЪДЕ Е МИЛИАРДА КОЙТО ОТКРАДНА ОТ НЗОК БЕ ТИКВУНЯК?! ИЛИ НИ МИСЛИШ ЗА ИДИОТИ НЕПОМНЕЩИ КОЙ И КАК ОКРАДЕ ПАРИТЕ НИ ЗА ЗДРАВЕ ПРЕЗ 2013 ГОД. ?! ЕГАТИ МРЪСНАТА И НАГЛА ТИКВА! ТОЗИ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ РЕКЕТА КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ! ЩЕ НИ ДОИ КАТО КРАВИ ДОКАТО ПАДНЕМ! АБЕ НЯМА ЛИ АРМИЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА И ДА НАБУТА ТИКВАТА И ЦЯЛОТО ОБКРЪЖЕНИЕ ОКОЛО НЕГО В СТАДИОНА НАДЯВАМ СЕ НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН ДА СВЪРШИ РАБОТАТА И ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ТАЗИ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА УПРАВЛЯВАЩА ДЪРЖАВАТА НИ!

Кое в тази скапана територия наречена държава, не е в такова състояние на свободно падане?

Здравната каца, без дъно я закрийте и всеки да се лекува сам.

Пробвай сам!Щом имаш имущества за продаване!

Ами ще е в свободно падане както енергетиката след като държавата не иска да сложи ред в секторите! Министъра говори за реформа но в болничната помощ , а къде оттиде доболничната помощ и черешката на тортата наречена ДОСТАВКА НА ЛЕКАРСТВА?

Затова на лекарите да се заплаща за излекуван пациент , а не за вечно лекуван и да им ставаш абонат пред кабинетите! И все изследвания и от скъпи по скъпи лекарства изписват! И все искат и искат...

Има и хронично болни пациенти, които нямат излекуване, но имат нужда от поддръжка. Даща ми е диабетик т 40г, но с периодични грижи по него е добре за неговите 75 години. Аз съм с кръвно и тиабет тип 2. Лекувам се от 7 години и съм в добра фора, която не изисква нито инвалидност, нито трудоустрояване, но иска периодични грижи, лекарства и следене на състоянието. Така аз си пия сутрин и вечер хапчетата а иначе работя и живея нормално все едно че нищо няма. Интересно ми е каква песен ще запееш ако някой ден седнеш и ти на същия стол. Дали няма да ревнеш да те инвалидизират и ще искаш привилегии...

Да не забравя... За лекарствата ми за месец плащам около 22-23 лева, ласата ми дава едното безплатно и реимбурсира другите (доплаща) в размер на 5-6 лв В тая връзка ходя веднъж годишно на кардиолог и веднъж годишно на ендокринолог, но се въползвам от случая да ми дадат направление и за нефролог ( но той е и вътр. болести - с 2 специалности) та покрай друготочистим ако има камъни в бъбреците и жлъчния мехур. Смятали сме ги че 2-та прегледа годишно и видеозона (редовен и контролен при нефролога) струват на касата 4-5 до към 20 пъти по- малко от чистене на камъни по по -сериозни начини, а аз в болница не съм влизал, иначе един леглоден струва поне колкото единия преглед. Отделно че и там пак ще има видеозон, изследвания и пр.

Г-да управляващи ,омръзнахте на целия Народ ,само голи обещания и лъжи да ръсите по тия поръчкови и купени медии,бре...!?Или правете живота ни поносим, спокоен,даже радостен..,за каквото сме Ви избрали ,пък и вие сте обещали , или....,дим да ви няма ...!Ще си търсим да си изберем други...,по-кадърни и добри от Вас...!!!Писна на ни от корумпирани,алчни и некадърни управници,вече 25години....,ДЖАААА...!!!

Господа управляващи ,защо си имате отделна Правителствена /сега Лозенец/болница ,която гълта 1/3 от парите за здравеопазване?Заприличахте на генерали без армия!!!

Докато съществува тая тъпа солидарна система на здравно осигуряване, краденето не само няма да спре, а ще прогресира.Необходима е система на принципа на здравната застраховка, по индивидуални партици.Като влезеш в болница по пътека, застрахователя ще бъде контрол след лекарите.

Плащаме здравни вноски,и като отидеш на лекар ,ПАК СИ ПЛАЩАШ .... Е,...КАК ДА СИ ПЛАЩАМ ВЕЧЕ ЗДР.ВНОСКИ????

Някои отрасли по правило не носят печалба, но са жизненоважни за оцеляването на обществото. Това са образованието, здравеопазването, социалните дейности. Функцията на държавата е да поддържа именно тези сектори, като ги дотира. Чистият капитализъм трябва да остане за производството, услугите и всички други дейности, които по презумпция биха могли да носят печалба.

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ НЯКОЙ ДА НАПРАВИ СМЕТКАТА НА ТОЗИ БАНДИТ?! ТРЯБВА ДА СИ МНОГО НАГЪЛ СЛЕД КАТО СИ ОКРАЛ НАД ЕДИН МИЛИАРД ОТ ЗДРАВНАТА КАСА ДА ГИ КАРАШ ДА СИ ПРАВЯТ СМЕТКАТА!!! Какво всъшност стана с този един МИЛИАРД окрадени по времетоп на правителството на БОРИСОВ -1 ??!!! ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ ЩЕ НИ ОБЯСНИ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО СТЕЗИ НАШИ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ?! КАК КАКВО?! ОТИШЛИ СА ТАМ КЪДЕТО И ДРУГИТЕ МИЛИАРДИ - по нечия сметчица ЧИЯ?! Ами на Борисов или на кака му Цвети!

"Министерството на здравеопазването ще предложи държавните служители с високи заплати да плащат сами здравните си осигуровки, каза пред журналисти Москов. " Крайно време е! Чист цинизъм е сегашното положение - кака Пена чистачката да плаща здравните на магистрата Корумпирчо, например!

Ще предложи - и дотам. Това е страшно несправедливо и източва касата, време е тази привилегия да отпадне.

Какви ремонти, каква сила...

Борисов ,карай с ремонтите ,там ти е силата.Борисов проблемите за решаване д тази малка държавица вече са неупесуеми.Днес здравеопазване,/къде остана съдебната реформа/утре енергетика,вдругиден МВР,после МО,после пак Банки,БДЖ,Просвета,ЦСКА,Граница,Митница,Екология,Горското,Земеделието,Животновъдството,Тютюнопроизводство.......

Дори си нямате идеи какви далавери стават в здравеопазването, но със съдействието на висши политици и чиновници, които лапат проценти от обслужващите ги фирми!