Борисов: Северен и Южен поток да се мерят с еднакъв аршин

Бойко Борисов заяви, че България държи когато в ЕС се разглеждат газовите проекти Северен и Южен поток - те да бъдат мерени с един аршин.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Северен и Южен поток да се мерят с еднакъв аршин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия пуска 130 през северен, а през южен 30 и после се чудят братушките защо има бежанци от юг на север, и за да няма ходят да пускат бомби на непослушните южняци. Всеки иска да има полза от всеки, ама няма как да стане....

ми те батушките искаха да направят южен поток ама нали нашите тъпаци се поддадоха...

си е тиква, както и да се завърти, на юг или на север.

Северен и Южен поток, Турски поток, Гръцко поточе, Силата на Сибир СА ПРОВАЛИТЕ НА ПУТИН На Путин му остана Украински поток

Аз

Ский ся, свиня: Туск ще те подкрепи, поради 3 причини: 1. Щото е дипломатично. 2. Щото е поляк, а всеки кубик по Северен поток е кубик по-малко такси за Полша. 3. Щото е поляк, а всеки руски кубик в ЕС е трън в дирника на Полша. А за да се мерят Северен и Южен поток с еднакъв аршин, трябва: 1. или България да стигне Германия 2. или Турция да влезе в ЕС.

Първо се наду като балон от напъване да провалиш всякакви опити за строеж на "Южен поток", а сега отново се напъваш отново да започне строежа на този газапровод. Жалко, но надутия балон става прозрачен и всички виждат не само колко е празен, но виждат и през него! Та за това кой ли отново ще ти повярва на думите ти?!

Комунистическите тролове яко са се разграчили. Стига, бе ще ви заболят гърлата .

Е както предполагах ще трябва да купуваме Руски газ през Германия. Страхотна диверсификация ни спретна другаря Борисов. Остава да започнем да вкарваме и Катарски газ за по 700-800USD. Е какво му е Българина е нали е с най високи заплати в ЕС пука че му дреме.

Ако правителството не успее да защити позициите на Българи по добре да си ходят.

Аз

Предния път как си тръгнаха? Ще напомня - като им се наложи за пръв и единствен път през последните 70 години да извадят танковете срещу хората. И не кога да е, ами на 19.02, щото да попречат на хората да изразят почитта си към Апостола, докато свинете грухтяха пред паметника Му.

Какви красиви Български думички използва другарят Борисов АРШИН. Сигурно я е научил от приятелите си Местан и Доган. Иначе за северен поток какво да кажем. Нали направиха остров на морската граница на Германия. До острова Руски след него Германски. Явно нашите "умни" политици усетиха как ни извръткаха Германците не без намесата на Вашингтон и Брюксел.

Тва за аршина да го беше казал на МакКейн. Сега за кво се обажда изобщо?

Абе, Боко, като ти е важен ЮП, защо не го защити, ами го спря. Сливи ли имаше в устата да кажеш, че щом СП не е проблем, то и ЮП няма как да е проблематичен?

Тъпите българси политици прецакахте Южен Поток и сега ревете. Късно!

Бойко и Туск засенчиха Т. Живков и Брежнев с прегръдките и поркането край Варна!!! Потърсете ги из сайтовете и ще се уверите!!!

ще е южен или севрен, все някой ще те свали от власт тъпако.

Господин Борисов е или много наивен или някой го заблуждава .По-добре вместо да чете "Винету" ,да прочете малко Оруел и по точно "Животинска ферма" и там ще намери отговор на своето питане.Там има една фраза "всички са равни , но някои са по-равни".Отношението на ЕС към България е като към третостепенна и от четвъртия свят държава.Това донякъде се дължи и нашите родни "yes"-совци били те от мъжки или женски пол, сред ,които се откроява с предателският си блясък г-жа Пръмова/Кунева/,част от реформаторите ,част от НДСВ и предполагам част от други структури

ОТНОШЕНИЕТО ИМ Е КЪМ ТУЗЕМЦИ...

Газопровод означава не само газ, а транзитни такси. И защо руснаците да строят газопровод, от който БГ ще събира транзитни такси при условие, че един комсомолец ги обявява за най-големите агресори, а репресираният комунист от школата в Симеоново им събира самолетите по дъното на Черно море? И крайно време е да скъсаме със скъпия руски газ. Започваме да купуваме евтин европейски!

Я отвори Евростат и виж колко струва газа в Западна Европа и в Източна Европа и България! Там е поне с 50% по-скъп. Така, че не вярвай на поръчкови експертчета, като тези от НПО-вските институтчета.

хахаха боко тъпото защитава българските интерси ... хахахаха

С еднакъв аршин хахахаха Къде го тоя южния и аз да го мерим?

Не ми е ясно с каква цел ББ поставя този въпрос пред Доналд Туск.Въпреки високия пост,който заема ,Туск не може да се освободи от бремето на русофобията си и ако зависеше от него ,щеше да спре всякакви газови потоци от Русия и не само тях.Ако ЕС се води по акъла на Туск може и война да избухне!За трезвомислещите хора е утешително това,че хора като Туск са обречени на политическо фиаско и скорошно изчезване от политическата сцена!Не вярвам ББ да желае такава съдба!?

кви патоци те гонят бе момче?!? Свърши тая. Сега е война и няма да има патоци. Най много някоя патка да ти ударят като си от грешната страна.

Ако се изгради Северен поток 2 и Южен и Турски стават излишни.Западна Европа ще има газ , а след спирането на транзита през Украйна ще го отнесат основно Румъния и Словакия / в малка степен/ а основния прецакан ще сме ние.Загубите на руснаците ще се компенсират от липсата на транзитни такси за Украйна а ние пак ще бъдем изненадани и ще мигаме на парцали. Защото умните хора са казали : Никога не плюй в кладенец , откъдето си пил вода , защото може да се наложи пак да пиеш от него.

Интересно това изказване на Борисов идва след една статия каква е средната работна заплата на работещите в ЮП. Просто да се разсее вниманието на хората и да не питат как така : Хем спрян , хем заплатите си вървят и то какви заплати само Руският директор на проектната компания Южен поток България АД Игор Елкин получава над 15 500 евро, или 31 000 лева, заплата на месец. Извън нея той получава бонуси, безплатно жилище, на което са покрити всички разходи, безплатни застраховки и безплатни самолетни билети за него и семейството му. Според европейските правила при полети до 3 часа билетите на свързаните с държавата чиновници са за икономична класа, но Елкин ползва бизнес класа при всичките си пътувания, дори за 40-минутен полет до Варна. .

БATKO

А знаеш ли колко вземат шефовете на американските ТЕЦ и на ЕРПтата. Стотоци хиляди на месец. И тези заплати ги пишат на сметката на НЕК и оттам на бедните български потребители на ток.

Русия го била "замразила". Ами направо го отписа, след като от ЕС и САЩ толкова се постараха и от България толкова им помогнаха. Защо изобщо се губят времето за отминали неща ... !? Когато беше времето да се натиска "за" те се изкинаха да доказват колко вредно и отровно ще е да имаме газопровод. Сега след дъжд качулка.

Аршина го определят други хора, на друго място. Толкоз! Тъй че, приоритет на нашите управници, би следвало да бъде подредбата на къщичката ни, а не да дават акъл за аршините.

Надрънкахте си взаимно глупостите , пофотихте се , похапнахте , похилихте се и аре чао .Ефект няма да има.

Не разбрах - Русия ли била замразила "Южен поток"?? И как "замразяване", след като ние се отказахме, след като ги уведомихме ги, че категорично се отказваме от него?? И като резултат и едва тогава се почви вариантът за Турския. Ега си връткавата и лицемерна Европа:-((.

И, какво, като наблюдавате. Очевадно е, че има двойни стандарти, но нито ще питат, нито някой се съобразява с мнението ни.

Как само го гледа боцко ... аха да го награби и разцелува....

Добра идея, но проблема е, че Северен поток стига директно до европейския енергиен пазар, докато Южен поток минава през САЩ (Източно европейският им протекторат - България).

Ни Южен, ни Северен, ни Западен и т.н. поток ще видим. На ЕС им трябваше буферна зона, колкото по-нестабилна толкова по-добре. Получиха я на тепсия от проамериканските "демократчета" в България, станали изведнъж "бизнесмени". С тяхна помощ ликвидираха нещастната ни икономика и енергетика, купувайки я на безценица, а сега в никакъв случай не искат да видят в България силна съдебна власт. Защо ли? ...

Не само силна съдебна власт. Не им трябва и силно правителство, като например това на Орбан

Учителката към Иванчо: - Кажи една съгласна! Иванчо: - Меглена Кунева. - А в мъжки род, Иванчо? - Бойко Борисов.

Много точно и правилно го казахте!

деер

Защо в Северен поток 2 ще участва ЕОН , ОМВ и ШЕЛ? Нали тези три компании крадат българския народ?!

От една страна е Газпром, респективно ЛукОйл, от друга са западните фирми, които имат интерес и пари да финансират проекта. ..Булгарплод ли ви липсва или коя точно фирма?

Бочо ти утепа сичките патоци! Даже и една патока не можеш изкара ку та фанат да вариш ракия! Патките мигрираха далеч от БГ! Ти поне апни една голяма патка по Пекински!

Лошото е, че ако започнем да строим ЮП без благословията на УСА 100% ще имаме сериозен проблем я с турци, я с цигани. Може и така да трябва да стане, за да разбере и последния глупак в БГ какво представлява УСА.

Hе знам, с какъв аршин, ще мерят северен и южен поток, Hо,.. едно е сигурно: 100% ще има "Cирииски поток"!?;))

А да видим как ще ги накараш? Много ще ми е интересно.

Властта на Боко тиквата е колос на глинени крака, с тиква вместо глава.

Генерал Борисов знаете, че "съюзниците" ни от германия "не ни бръснат за .....". Стегнете се в кръста и се борете за българските интереси. разходете се до Москва и си поговорете с Путин. Организирайте по градове курсове на българските младежи за боравене с оръжие и самоотбрана, ще им потрябват. Поздрави!

В задния му двор в Банкя това си е чиста заповед. Умее СИК-аджийчето да заповядва и да се прави на "мъж" на баба си под спалнята.

Борисов вместо да говори за ЮП, който никога няма да се състои по причина, че ГАЗПРОМ няма пари, а да вземе да договаря по-ниска цена на газта, ДОКОГА ще купуваме най-скъпата газ в Европа ????????

"избирател"-ю, дали Гъз-пром има пари или нема, ти не му бери гайлето. А ти с нас-рания си зад-ник и не-адекватвните ти управници не си мисли, че като псуваш Луната (енергийните доставчици) ще се стоплиш. Не, няма да се стоплиш и вечно ще си виеш като замръзнало куче Луната, а през това време зад-никът (фа-милията) ти ще замръзва още повече, докато изчезне във вечните ѝ ледове.

БATKO

Според Евростат цената на газа в България е най-евтина в ЕС, равна на тази в Източна Европа. На Евростат ли да вярвам или на ибрици като тебе?

Като се има предвид всички унижения случили ни се за 7 г. чудя се за чий го дирим все още в този колониален ЕС.Целта беше да ни набутат в НАТО и да ни направят плацдарм към Русия.Вън от измамния ЕС.

Правилно, Борисов! Ха сега от думи към дела;о)

И аз това си мисля - какви може да са делата на практика. Работим за този Шенген от години, а аз никак не съм сигурна, че ще имаме полза от него. Поне не такава, каквато бихме оценили - примерно кебапчета и лютеница на аванта.

Споко, ей сега влизаме до няколко месеца,Красная- когато им трябва територията ни за бежански лагер.

Аз за потока(газовия) си го мислех... Но пък засега така да се каже, само един поток е сигурен и ни е квотно гарантиран - "бежанския" поток ;о)

Демагог и евтин ЕС-слугинаж си ти,Бойко. В очите също мога да ти го кажа, не си ми страшен, смотана саката сикаджийска мутро.

Яаааааа!!! Днес сме за Южен поток?! Не смея да си мисля нищо!!! Ще изчакам поне до утре сутринта за по-сигурно!!!

Не съм фен на ББ, но ако някой има г*з за панаир, това е той. Я си представете Станишев или Кунева дасе опънат на някой? Бат Бойко може приятно да ни изненада...

За панаир на думи и във форума много ни бива,този трябва да е по делата,принципно. Ама нали така няма да чуе "Конграчулейшън,Борисов!",си трае. Иначе може да му пратят Интерпол да го пита кой продава амфетките в региона.

БATKO

Няма никаква разлика между кунева-пръмова, станишев и мутрата. Всички са тотален слугинаж. Е, тоя лъже повече по нашите медии, та някой по-глупав може да се върже, че е по-малко мекотело от тях.

Северен поток свършва на границата на Германия. Южен поток руснаците не даваха да свърши на българската граница и искаха да държат тръбите в България, а България да ги плати.

Германия плаща за тръбите по дъното на северния поток, както и за тръбите и помпените станции в Германия. България може ли така?

Абе Германия плаща, ама и прибира част от печалбата. Да не говорим, че Германия не е енергийно зависима от Русия и позициите ѝ за преговори са съвсем други. За разлика от България, която получава вдрено гориво, газ и петрол само и изключително от Русия!

И колко са тия тръби на немската суша бе?! Да ти кажа - 500m! От всичките 1222км тръбопровод, 1.5км са на руска суша, около 1220км под водата и половин км на сушата в Германия. Нямам нищо против руснаците да си държат ако искат и 100% от подводния газопровод и да не пускат никоя друга фирма да прекарва газ по него. Но веднъж стъпили на българския бряг, тръбата трябва да е достъпна за всички по общоприетите европейски правила!

БATKO

Глупако, потока свършва където свършва, а не в глупавата ти тиква.

Дали по случайност, ама този път Борисов вярно е казал. Ама е сбъркал публиката - Туск никой го не бръсне за слива.

Как ще го бръснат Туск за слива! Избрали го за Председател на върховния орган на Европа само за да му се подиграят. Да не говорим, че нито е признат от бай Пешо, нито от бай Стамби от нашата кръчма.

Те и Бокова ще изберат за председател на ООН-то, ама това не я прави фактор (с шареното й минало). По въпроса - посочи ми един случай, когато Туск е заявил нещо, което се различава от изказвания на Меркел и Оланд и да се е станало неговото, а не тяхното.

Добре, че има избори след две седмици, та да чуем от български политик, че еврогейският съюз се отняса лицемерно и двулично към нас - по отношение на Шенген, по отношение на Южен поток и много други. След изборите пак ще има "Yes, sir"

Браво, малко по малко нрябва да се опъваме на гадините от ЕС и САЩ. Защото ако тупнем по масата като нищо да ни спретнат един "хубавичък" конфликт, виждали сме на какво са способни!!! Иначе си спомняме как Орешарски и БСП затвориха ЮП веднага след като пристигнаха тримата американски сенатори. И дума не казаха, само рапорт даден-рапорт приет, мижитурки лицемерни.

БATKO

Орешарски го спря само на думи, докато тулупа на снимката го спря наистина.