Борисов към подчинените си: Върнете бонусите или ще уволнявам!

Министри, зам.-министри, началници на политически кабинети, областни управители и зам.-областни управители трябва да върнат взетите бонуси до петък, заяви пред правителството в началото на днешното заседание премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов към подчинените си: Върнете бонусите или ще уволнявам! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отвратен сам! ББ се прави ,че пак нищо не знае за "Боносите"!?? Това си е брутална,безсрамна кражба от народа!

Кои са тия БОНОСИ? Некво племе в Африка?

нашите заплати от пет години са замразени,включително и бонусите - нищо не получаваме по-вече от заплатите 500лв.Цинизъм е да си раздават бонуси от по шест цифрени числа за" заслуги".Дайте ги за хората пострадали от наводненията

господин Борисов,радвам се че поставихте този ултиматум,само се съмнявам дали ще успеете да ги накарате да върнат парите,за нас пенсионерите от 3 години няма и 1 лв.бонус ,а за тях има по 7000 на месец и место да бъде оволнена и да няма право да ходи на борсата,тя нахалницата ще взима 9 месеца по 1100 лв.,нека да и е лошо,предлагам да им дадете по една минимална пенсия и да ги оставите да поживеят една година.

Ами то целия ГЕРБ е взел бонуси. ББ трябва да уволни и себе си

Борисов мълча една седмица и мисли... и измисли сценарий: "Аз тропвам по масата да се върнат незабавно парите или уволнявам. А, и казвам парите да са за болните деца. Със сигурност ще ми се вържат ако не всички, по повечето от матрияла." Аз пък искам да го попитам: Защо трябваше да афишира къде ще се дадат парите, ако изобщо се върнат. Да ги дарят без да бият тъпана и то предварително. Лицемерни, слаби актьори в този смешен и жалък театър.

щото ще им ги върнат. Да сме видяли баланси и подробни отчети къде са отишли парите за болните деца. На моя позната дарител преведе пари в държавния фонд за операция на детето й. Но тъй като не успя да уреди операцията в ЕДНОМЕСЕЧЕН СРОК от постъпването на парите ги блокираха и въобще не й ги отпуснаха. Дарителите бяха написали за кое дете превеждат сумата. За един месец е невъзможно да се запланува и извърши операцията. А преводите към чуждестранните здравни заведения става само чрез държавата. Нито върнаха парите на дарителя, нито се извърши операцията. Познайте в кои джобове е преведената сума.

Шефе, на мен тези 170000 ми стигат!Чао!

Не бих си върнал бонусите. Не бих слогувал на толкоз подготвен премиер.

... свърши времето на евтиният PR ..." Няма такава държава" ...

A, бонусите за 2012г. ще се връщат ли ?

Абе, тоя нали преди две години щеше да оправи тая работа с бонусите на държавните чиновници ? А сега се пише силен-вилен. Борисов не е луд тоя дето яде зелника, а този дето му го дава, т.е. ти и твойте подчинени дето не са оправили закона когато трябва. Айде улево

ЧЕ ТОЙ ББ СИ Е КОМУНИСТ

Вожде, вожде, а случайно да си разбрал какво каза днес бившата министър Попова и настоящ вицепрезидент? Ама да видим кой ще по-по-най, ТИ или ТЯ!

Малии.... Този още ли се мисли за опозиция или пожарникар, след като повече от десет години е властимащ? Вярвате ли му още? Всичко се потушава, след като станат белите.

Шегаджии,наистина ли вярвате че някой ще върне пари?:)

Вдигнете пенсиите и заплатите,а не да се връщат парите.Как може човек да живее със 192 лв.пенсия?????????????

Уволнение и назначаване на по-добро място. Гавра. Безобразие.

Бойко да не се прави на ударен защото неговия подпис стои под бюджета на държавата в който са заложени всички тези пари които си разпределят чиновниците..Всеки пищи че са му малко парите а след това раздава на воля от тях а в същото време няма пари за лекарства, пенсии, образование,и други задължения на държавата към хората.

Не е ли знаел ББ че се раздават бонуси във министерства и агенции. Трудно е да се поверва без неговото знание това да стане , а на народеца без ризата не гърба новите цени и данъци за да имат некои пак но повисоки бонуси в кроя на годината . Всички да си ги върнат не само министрите - всеки получил под различна форма бонус от бържавният бюджет.

Непростимото и дразнещото в цялата история с бонусите е, че докато заплати и пенсии стоят замразени, висши държавни чиновници получават значителни суми НАД заплатите си (тайно от обществото). Лицемерно, гадно и долно. Министър Дянков, радетелят на икономии и затягане на коланите, за да сме отличниците в ЕС, защо се прави на ни лук ял, ни лук мирисал?! Къде са журналистите да поискат пресконференция ОТ НЕГО по въпроса?!

Чисти си боклуците.Голяма част от хората са зад теб.

..Бойко ще усети сладка болка след изборите .

Този е пътник на следващите избори. Ако няма предсрочни

Бойко пак прикова опозицията на кръста ... БСП и ДПС ако върнат бонусите и хонорарите, които са взели законно или незаконно, България няма да има никакъв проблем. Всички ще са доволни и щастливи като в Люксембург.

Да сумаризирам / Дянков каза че министрите техните заместници и началниците на кабинети трябва да върнат около 100 000 лева. На страницата на Министерски съвет са дадени имената на 17 министри, Ако сложим че всеки министър има по 2.5 заместника и по един началник на политически кабинет се получават 59.5 глави добитък. Което ще рече че всяка глава ще трябва да връща по 1680.67 лева. .... Или с други думи що Бубата ни прави на будали?

Отделно ако прибавим областните и заместник областните управители сумата пада до скромните 1197 лева:)

А КЪДЕ БЕШЕ ДО СЕГА???И КАКВО СЕ ПРАВИТЕ ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ СЕ РАЗДАВАТ ТАКИВА БОНУСИ САМО НА ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ ПРИБЛИЖЕНИ НА ГЕРБ...А УВОЛНЕНИТЕ КАК ЩЕ ГИ ВЪРНАТ??/ИЛИ ПАК ПИАР АКЦИЯ??/

ДА ВРЪЩАТ! И ОТ ДРУГИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА БОНУСИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ! КАКТО МАЙКИТЕ ВРЪЩАХА МАЙЧИНСТВАТА, ТАКА И ТЕЗИ СЕГА ДА ВРЪЩАТ! И ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ И ЗДРАВНАТА КАСА И ЩЕ ИМА И ПАРИ ЗА ПЕНСИИ!!

Онези поне не обещаваха, че няма да дават бонуси. По тяхно време се увеличаваха и пенсии и заплати. Взеваха и те. БОРИСОВ ДЕКЛАРИРА ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИ, ПРЕМИИ , БОНУСИ, а в действителност те са крали от това което ние сме пестили. Това са завършени бандити и измамници.

ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ! ТОВА Е , КОЕТО НАЙ- ПОСЛЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ. ОТ ПАРЛАМЕНТА ТРЯБВА ДА НАПУСНАТ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ И ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ТОЗИ ПОЗОР. КОЛКО ДЪРЖАВИ НАПРАВИХА ТОВА, САМО НАШИТЕ РАНТУТНИЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СТОЯТ НА МЕСТЕНЦАТА СИ И ДА ЧАКАТ ДА ИЗТЕЧЕ МАНДАТА И НА СЛЕДВАЩОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. Фантасмагории! Щял Мафиот 1 да иска от тях да върнат парите които са взели /забележете за 2010г./Колко са откраднали през 2011 и през 2012г? Другият мафиот С.Д. окраде здравната каса 1.5 млрд лв.и никой не му потърси отговорност.

А защо сега, след като Опозицията ги Изобличи ?? През Ноември 2011 имаше Предложение в Парламента , да се Забранят Бонусите !!! ГЕРБ-парлам. група казаха НЕ ?? Бонусите Останаха ама БОКО не знае за това ?? Боко е строг.

Само когато са Изобличени, ГЕРБ правят Театрални промени. Само когато са Хванати !! Контрол на Парите в Управлението на ГЕРБ ,Няма ! Контрола е само от Полицията към Народа! Всъщност Дори и когато бяха Хванати да Закрилят Контрабанда- Борисов-Мишо Бирата-Танов.... Резултат Нямаше ??? Горята само Малки Бушони, а Разграбването продължава !!!

Въпреки,че не работя в държавната администрация съм против да се връщат бонусите. и без това вземан малки заплати,а работят много, заслужават си ги.

78 000 лева са над десет ГОДИШНИ заплати. И кво, мацката си взела заплата за десет години напред. Няма бонуси в криза. Фирмите фалират, безработицата расте, а който работи-работи за жълти стотинки, коледни нямаше, данъци и монополни цени хвръкват до небето. Това всичкото се случи при изпълнението указанията на фин.министър. Примиерът, че увеличение на доходи, пенсии и допълнителни пари в кризата няма за никой. Работодателите от частният сектор под егидата на олигарсите стриктно изпълниха указанията на великото правителство. В същото време цветелина става от богата, по-богата, най-богата, а държавните служители взимат авансово заплати за 10 години напред.

ЖАЛКО ЗА МИНИСТРИТЕ И ВСИЧКИ ВЗЕЛИ БОНУСИ.КАТО ЛИЧНОСТИ -КАК ЛИ СЕ ЧУВСТВАТ- УНИЖЕНИ И ЗАСРАМЕНИ,КАТО КРАДЦИ- БЕЗ ДА СА ТАКИВА.КАКВО СТАВА В ТАЯ ДЪРЖАВА????? ЗАщО СЕ ИЗЧАКВА КРАЯ НА ТАЗИ ИСТОРИЯ С БОНУСИТЕ И ТОГАВА СЕ ПОСТАВЯТ ТАКА БЕЗКОМПРОМИСНО НЕщАТА???

ДААА, БОНУСИТЕ щЕ СЕ ВЪРНАТ,ЗА ДА СТАНАТ ОТ ТОЗИ МИМЕНТ ЗАПЛАТА - МЕСЕЧНА. НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ,ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕТЕ ОТНОВО ИЗИГРАНИ - НАЛИ ДЯНКОВ РЪКОВОДИ ФИНАНСИТЕ. ДА РАЗБРАХТЕ НЕщО ОТ ДЯНКОВ- БЯГА КАТО ОПАРЕН-ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.

След тази забележителна тирада на Великия вожд към министрите ще стане ясно има ли поне един от тях капчица достойнство и да си хвърли оставката след гаврата, на която са подложени пред очите на целия български народ. На такова унижение никога не е бил подлаган български министър и всичко това за имиджа на вожда в очите на опростачените му избиратели. Нещастна България!

Бойко трябва да призове и Бориславова да върне изпраните пари. Е то стават много призовките ще се умори човека!

А защо Бойко не призове Калинка да върне всички неправомерно получени заплати и бонуси? Защото е дъщеря на негов приятел-пожарникар ли?

Борисов е изнесъл, дръжки и нечленоразбрана както винаги реч. Само общи приказки и прах за битите магарета. На него му разбира само Ало, Ваню, Д Пенев и тук там Стоичков. Прост народ Бедна и гладна държава!

Борисов изнесе поредната кратка, но разбираема лекция за отговорност и държавност. Кратко, точно и ясно. Като отдельонен командир на строената и застанала ,,мирно" опозиция от новобранци и запасняци с големи шкембета. Да се учат, когато им дойде времето пак да поемат властта. Макар, че няма да е скоро ... Но да внимават, защото ще има легни - стани и извънредни ,,помпи"...

Мазохисти и глупаци! Догодина изберете пак ГЕРБ вижте какви сладки и общи приказки има, оправдания за комуняги и не знам какви още подобни крадци - Но ще ВИ е сигорен ГРОБа.

Е па, па че ги избереме, тебе шо те бърка? Оти се косиш, като от тебе нищо независи?

Като в оня виц:"Ами, вие защо биете негрите?"

Ако бяха откраднати тези бонуси защо не се осъдят хората, които са ги взели?? Ако не са откраднати, защо да ги връщат??!!

Ако имаше акъл в главата, можеше и да разбереш, защо.

А ти имаш ли?

Прах в очите, общи приказки и чудо за три дни. И всичко по старомо. Лъжи, кражби и разсейване до слезващата интрига и скандал. Беше измами с чували, запи, за изборите, беше саморазправа на полицията, обийства къде ли не и в Перник, президент, помилвания, бонуси и стимули. Сега ги връщаме, след малко вземаме друго. Лъжи, лъжи, лъжи и ограбване, безработица и общи приказки, злоба, завист и интрига! Е това вече е България!

Що за човек трябва да си, за да си гласувал за бсп, дпс или гоце? Днес, Бойко изнесе лекция на тройната коалиция и на българския народ, как трябва да се управлява. Нека догодина, да е живот и здраве, пак да изметем комунягите от политиката в България.

?????????Какво "коментирате"?????

Днес Боко-Т ти изнесе лекция какъв хаос е това управление!! Ако не бяха медиите, дали щеше да се случи всичко това? Нима един министър председател не знае какво става в поверената му държава?! Всичко е някакъв хаос! Лапаме докато се разсмърди, след това се правим на велики смешници! Важно е, че цивилизования свят ни вижда и си повтаря всичко в докладите си, а някакви самозванци търсят виновен за бездарието си!

Познавам още един министър-председател, който не знаеше какво става в поверената му държава. Например, най-отговорно заявяваше, че криза в България няма да има, пък то какво ни сполетя още същата година... Но това го казвам, не за да ти опонирам, а само за да бъдем точни!

Що за човек може да продължава да се възхищава на това нещо, което ни управлява от телевизорите? Колко прост трябва да бъде човек, за да не може да осъзнае, че Слънцето му доказа, че не знае акво става в министерството му, не знае с какво се занимават министрите му, не знае за какво отговаря. И с тази си пиар акция показва личен нарцисизъм и неуважение към избирателите си и дори към тези, с които работи. Използва ги като тоалетна хартия след употреба.

хора, дано се вземете в ръце и промените съдбата поне на деца и внуци..аз се отказах доброволно от бг поданството си преди 15 г., за да си спестя унижението от произход...да, произход...просто се опомнете най-накрая, това не ви ли е достатъчно, което се случва в страната...

И какво да правиме,та ние сме българи?!

В анадола по - хубаво ли е? Като си се отказал доброволно от БГ гражданство, какво се правиш на интересен? Я марш при доган.

И ти си се отказал от БГ поданство, колкото и гоце се е отказал от ДС.

ББ да излъже, това не може да се случи? Той никога не го е правил и сега няма да го направи. Интересно ми е дали че се разберат до петък преди да затворят банките, кое е бонус и кое не е, защото досега не успяха да го уточнят.

А защо само бонусите да връщат? Какво ще правят с комисионните (уф, грешка: хонорарите от супер експертните им умения), парите за участието им в бордове, за извънредна работа (в ресторанта), заплатите на назначените роднини, ... цял ден трябва да изреждам.

важен въпрос. Че ако започнем и БСП и компания да връща, току виж бюджетът ни излязъл на излишък. Само Доган има да връща 2 млн. А колко са вземали от бордове и други Р. Овч. и другите червени болкучарници - бедна ви е фантазията. И Станишката не е останал "капо". Как иначе ще плаща по 1600 евро наем на месец. Верно, от една година се премести при оная джофра дето я баха заплодили като дойна крава с уж негова сперма, ама все пак. А пък ако се разбере Гоцката какво е взел за "Големия шлем" от руските другари.... Колкото и да обича Русия, то братството си е братство, ама сиренето е с пари....

Тшш-немай барай Доганя,че и цветелинка ша лъсне,а след нея и товия идол.:) Кажи сега на теб колко дадоха -иначе защо се абиш тук с пяна на уста да ги защитаваш? 9грешките са умишлени)

оли, поспри вземи въздух

като му знаем банката кадри, Калинки, малинки, Бил Гейтс от "напоителни системи", С кого ще ги замени тези скици? Ами тези министри, които са допуснали това? Сега по кои разклони ще им търси заместниците, да се наредим, пък може и да ни излезе късмета, да запишим в CV, че сме били министри. Особено в земеделското министерство всички имаме шанс.

БРАВО,БОРИСОВ!

Ооо,Силве...:)Ма къде мааш ... никаква те няма... И гледам- големи букви... Нещо с диоптъра ли...

Класация на българския Форбс" подрежда 60-те най-влиятелни в българското общество. Сред тях са политици, банкери, бизнесмени, социолози, синдикалисти, представители на НПО Бойко Борисов е в топ 30 на влиятелните българи, но май не е от първите. Това се разбра от интервю на главният редактор на българското издание

Бесепарчетата пак се ошашкаха. Съвсем изперкаха. И някои други покрай тях ... От няколко години Бойко им набива спиците, а те още не могат да разберат, че каквото каже или направи, все е истина и все е правилно.

ХахахаахаХ! Слава! Вечна слава на другаря Бойко! Урррааа!!!

БСП -то е в постоянен шаш ...