Това каза премиерът Бойко Борисов след водосвета и тържественото издигане на знамената на София по повод празника на столицата, предаде „Фокус”.
Днес беше извършен водосвет, в който се включи и главата на Българската православна църква Патриарх Максим, предаде "Фокус".
Той се помоли за здравето и благоденствие на гражданите и отправи молитва за избавлението на града и държавата.

Точно вчера обаче дойде новината, че Европейският съд по правата на човека в Страсбург окончателно осъжда държавата да плати 50 000 евро на алтернативния синод на митрополит Инокентий заради изгонването им от църквите през 2004 г.

Министър-председателят пожела на софиянци, на всички гости на столицата и на хората, които управляват града, дълъг живот и здраве. Той изрази надежда, че в средата на 2012 г. всички ще станем свидетели на един по-модерен в инфраструктурно отношение град.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък заяви, че в лицето на Бойко Борисов софиянци имат най-силното лоби и разчитат на него. Тя изтъкна, че над 60 хиляди души на ден от цялата страна избират да посетят столицата и това я прави солидарна с цялата страна.
Бог да пази нашия град от бедствия и катастрофи", си пожела Фандъкова, цитирана от БГНЕС.
Тя обеща, че до 4 години столицата ще бъде преобразена.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри, депутати, общински съветници и граждани.

Вижте видео от изявлението на Фандъкова и Борисов по повод празника на София