Две знакови уволнения за тузарското селище. Рушат къщите

Заради т.нар. митничарско селище ще бъдат уволнени директорът на митницата в Свиленград Стефан Марашев и началникът на ДНСК Иван Симидчиев. Самото селище ще бъде премахнато.

Обратно в новината

Коментари - Две знакови уволнения за тузарското селище. Рушат къщите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....за незаконните собственици-незабавно затвор !!!! А замъците им- атрактивна туристическа дестинация......

Крайно време е да има ред в тази държава! Строиш на чужд терен - събаряй + глоба. Строиш на собствен терен без разрешително - глоба + събаряне! Няма значение богат- беден! Да видим ще се случи ли - едва ли :(

Ha

Защо ще събарят къщите, да ги направят домове за сираци и възрастни хора.И това не е от сега- още преди 20 години имаше постановление за застрояване на пустеещи земи и някои хора още от тогава са си построили къщи и обработват парчета земя. То си личи кои къщи са правени през последните години и да се провери с какви средства са построени.

Че то толкова сираци няма колкото са застроените незаконни имоти .Да не говорим, че стойността им е такава ,че за да ги купиш трябва поне 20 години да си краднал ,защото с труд такива пари не се правят. Задължително трябва да се бутнат за назидание на всички които са крали и заграбвали ,но не държавата да ги бута ,а тия дето се водят собственици да им връчат по една кирка и те сами да си ги бутнат като каторжници!!!

според мен трябва да се съборят ,ако са незаконни , защото всеки ще строи навсякъде където си реши и когато си пожелае.Времее всички да спазваме законите и разпоредбите в страната.Мисля,че тия които са построили къщите не се страхуват от нищо и никой,но е време вече да започнат да спазват законите и да спрат да се чувстват безнаказани

Без дървени философии. Разрушаването е задължително и тези които са безчинствали да платят сметката за почистване на терена. Аз не искам да плащам за повдението им.

Хора какво се чудите, преди няколко години сам работил в хотел на черноморието от 160 помещения, който в кадастралната карта на Несебър две години след отварянето му се водеше нива Давай Бойко

Хайде сега е време и на ДИков и на Калинов да им се покаже червен картон. Да се види и следственото дело 170 /2009г в НСлС .Преписка 70-00-263/2008 случаят солни пазар, Разрешение за строеж ) 425/04.07.2008г, заповед РД 09-50-1108/06.08.2008г. - с едното разрешаваш строеж с другото отказваш градоустройство за едно и също упи и касаят зета на Бойко - Стенли.А жалбите на хората глас в пустиня. Делото се води срещу неизвестен защото Диковия приятел БОКО не дава да ти се повдигне обвинение въпреки доказателствата приобщени към делото. Медиите ако вярвате проверете.Има двоен стандарт в правораздаването. За едни секира, за други помилване.

Последната новина е хит на един преход. Оказва се че всеки може да си прави каквото си поиска в тази държава . АЗ ПИТАМ - 1. ЗАЩО ОСТАВКИ - НЕКА СЕ ВИДИ КЪДЕ Е ОБЩИНАТА - КМЕТА , СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР/НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО . КОИ Е ДАЛ РАЗРЕШЕНИЕ , КАК СЕ СТИГНАЛО ДО ТУК. НЕ ОСТАВКА А ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ КОИТО СА ПОГАЗИЛИ ЗАКОНА . 2. ЗАЩО РАЗРУШЕНИЕ - АМИ ОГЛЕДАИТЕ ТОВА КОЕТО Е И ГО ДАИТЕ НА ТЪРГ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА , СИГУРНО ИМА КАКВО ДА ВИДИ ЧОВЕК ИЛИ АКО ЩЕТЕ ЗА ПОЧИВКА . 3. ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ТОЛКОВА ЛИ Е БОГАТА ДЪРЖАВАТА ЧЕ ИСКАТЕ ДА РУШИТЕ , НАЛИ ВСЕ ИСКАТЕ ПАРИ В ХАЗНАТА . ЕТО ВИ УДОБЕН МОМЕНТ . МОЖЕ ДА СЕ РУШИ АКО РАЙОНА ИМА СПЕСИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ . МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ГОВОРИТЕ . НАЙ ЛЕСТНО Е ОСТАВКА А ЗАЩО СЕ СТИГНАЛО ДО ТУК . ОТГОВОРНОСТ ДАБСЕ ТЪРСИ НА СЕГАШЕН И МИНАЛ КМЕТ ЗА ПЕРИОДА ОТ НАЧАЛОТО НА СТРОЕЖА .

ами в ловеч незаконните строежи са и на главната улица

А циганските бараки законни ли са? Предпочитам в България да няма цигански квартали отколкото такива богаташки квартали!

Циганските бараки се рушат в момента. Тези бараки са от картон и НА ТЕБЕ не ти струват нищо! за разлика от тези на тузарите.

Тук е пълно с комплексирани идиоти. Бойко, куха лейко, защо не ги накараш да платят скъпо и прескъпо за узаконяването на тези имоти. Нека си ги купят по пазарни цени - около 2000 евро/м2. Нали бюджета беше пресъхнал, ето ти изворче.

Лейката си ти, и то пробита! Вземи направи си труда да разбереш разликата между "забранено и незаконно" строителство.

И докато вие се джафкате тук,да ги събарят ли палатите или да ги правят на домове,комуни и мангалски общежития,баничката от вчера стана 80 стотинки ,беше 70.Както и много други работи. Заплатата е същата обаче.Хаховци, лайте си вие тук,това е целта на занятието.накрая ще има съд,той ще реши,че всичко е по закон, както с Трактора и ще се забрави всичко.Лахте за Мургина и какво? Млъкнахте.Паплач проста.

много отдавна щяха да ги бутат и на искъра така че и тия ще си останат

По кое управление беше това "много отдавна" ? :)

На много хора ще отговоря, тези които не са запознати но въпреки всичко използват момента да се изкажат (макар и незнаещи). 1. Тези постройки са застроени в "забранена зона", което означава че там строителството е опасно и макар че съществуват вили , те са потенциално опасни и не могат да се използват. Именно заради това не се препоръчва да се настаняват хора а ще ги съборят. 2. Уволнението на двамата директори , толкова светкавични не е правомерно но въпреки това Премиерът го налага. Следствие ще има, и още колко уволнени ще има - това по-късно защото не може да се отреагира така бързо. 3. Някой от нас твърдо застават зад "тузарите" и не искат тези къщи да бъдат разрушени. Но когато стане въпрос за "Циганските гета" всички сме съгласно. Трябва да се гордеем с това че именно журналистите и управлението започват да работят заедно, защото комбинацията е с поразяващ ефект. 4. Незаконно строителство ще има и за напред, както и катастрофи и вируси. Просто трябва да се стремим да ограничим до минимум. 5. Следствието ще покаже не само хората които трябва да последват директорите но и същите те да понесат съответните наказания за престъпните деяния. 6. Всичко това което се е застроило и средствата които са осигурени става чрез знанието на управляващите. Тук въпроса е кои са те ? и имат ли готовност да реагират в интерес на обществото? Преди да си зададете въпросите и предложенията, помислете добре и отговорете сами защото можете.... Все пак не сме в тази страна от вчера!

МАЙТАП БЕ УИЛИ ВСИЧКО Е ЗАКОНО ПРОСТО СИ НАПРАВИХМЕ РЕКЛАМА

прегледах снимките от варна в другите медии и ми направи впечатление че нап не са снимали тан кадето трябва, може и да има причини за това. наи-яките имоти строени с изпрани/крадени пари са в местностите салтаната, свети никола, кк чаика, долна трака, евксиноград и наи-вече бившето арабско селище в бившиъ курорт друзба. там палатите почват от 1 милион евро нагоре без да се смята земята под тях. защо ли не снимат там? защото няма даржавник или мастит магистрат, митничар и "биснесмен" които да не е придобил "скромен" имот в границите на гореспоменатите раиони. а да не говорим че и мафията - балгарска, руска, грузинска, чеченска, арменска и т.н. много добре са представени в тези райони. има едно каре от 3 или 4 луксозни кащи в района на долна трака, добре заградени с високи дувари за да пазят собственоста на г-жа етем от зли очи, всички саседи на този имот знаят кои го владее и кои го ползва.

Абсолютно си прав! На тези явно някой казва къде да не насочват обектива!

Браво!!! Смо так да работи правителството през следващите години. Ще видите, че респекта ще си окаже влияние на алчните сляни.

Няма смисъл да се харчат пари на данакоплатеца , а да настанят ... братята роми от бл.20: те знаят как ... да им видят сметката!?

Тц-тцъ - две уволнения за 45 незаконни строежа, много бе бат, Бойко. Що не идеш да живееш във Факултето в София, фърли си и си гръмни по шапката, живот ще си живееш. Никой нема да те пита тузар ли си, мутра ли си, пожарникар ли си или си обикновено лайно. Важно е да си жив и да се кефиш, за кво ти е тоз ПР, без да имаш никакъв келепир. То всъщност ще си имаш и при нас - всички вече знаят къде да носят сандъците с пари, щото ти куфарчета не вземаш...

Хора , ако на света има един само роб, всеки от нас е потенциално такъв !

Задаваме ли си въпроса защо застарява нацията, защо сме на това положение. Аз всеки път си го задавам когато имам време, защото не ми е безразлично, това което става с всички нас. Защо се озлобихме един към друг до такава степен. Незаконно построените сгради са построени с укрити средства от хазната,която е всъщност наша, на народа, като ги разруши хазната какво ще вземе от тях,какво ще вземем ние тухли и желязо. Най лесния и злобен път всъщност е най грозен и неприемлив в що за варвари се превърнахме. До кога ще се саморазрушаваме и самоунищожаваме. Аз съм да се дадат на нуждаещи се хора. Най-малкото могат да се продадат като малки хотели или др. Ако трябва да се промени закон, но това да се разрушат сградите всеки малоумен неадерталец също може да го направи. За да се развива една нация трябва да мислим как да създаваме и градим, а не да разрушаваме. Всъщност за това и застарява нацията защото сме озлобени и рушим. Така било в Европа и ние го приемаме за нормално при нас. Ама там народите са ако видите в гугъл население - има за всички народи, ние сме от страните с най-малко население. Накъде още да намаляваме. Деца раждат хора, в които има повече добро и топлина, способни да обичат. Аз съм убеден, че ние също можем и ще можем, но трябва да сме по-смели. Свикнали сме да сме студени и затворени в себе си, защото ние е по лесно. Егоисти сме. Доста хора карат скъпи коли, а я имат едно дете я не, вместо три-четири.Имали сме такава традиция в началото на 20 век-да има в семейството повече деца.Някои ще каже, че за да работят. Аз ще кажа не само.Защото децата растат с обич, а колкото повече деца има в семейството, толкова повече обич има в него.

Връчете им по една кирка на собствениците и да почват да си ги събарят. Преди няколко месеца гледах за кеф луксозни имоти в чужбина. Направо ахках в захлас. бяха по няколко десетки милиони, но все бяха къщи на известни бизнесмени, спортисти и т.н. След кадрите по телевизията какви палати имат митничари, бизнесмени във държава с 240лв мин. заплата и т.н. си дадох сметка какви колосални кражби са извършвани и как това е ощетило всички българи. Ето затова няма пари за нищо! Аз лично искам сурови наказания!

Господ здраве да ви дава г-н Борисов ! Заради всички критици които само псуват пред телевизорите и в интернет сме на това дередже ....

Много се съмнявам, че всички къщи, които не са въведени в експлоатация, ще бъдат съборени. Вместо да се разрушават, по-добре да се превърнат в домове за изоставените деца и домове за болни възрастни хора, които сега живеят в домове с кучешки условия! Тогава няма да се налага да се просят пари от хората с разни игри с SMS-и! Разбира се, трябва да се вземат всички мерки за безопасност при едно евентуално покачване на нивото на водата в язовира, застрашаващо живота на хората! Но за да се случи това с тези незаконни постройки трябва не само политическа воля и смелост! Не защитавам никого, но не трябва ли първо да се докаже, че са незаконни и тогава да се предприемат действия?! Така утре могат да решат да съборят къщата на всеки един от нас!...

Стига приказвахте врели -некипели,идиоти с вашите домове -Еу изисква в най скоро време да се закрият домовете и да се премине към приемни семейства или цнст,както е в цивилизованият свят ,тези тъпанари домове та ,домове !Къде да има домове до язовира ли?Къде ще учат тези деца?Откъде персонал?Как ще се отопляват ?Как ще бъдат обучени в различни професии?Как ще пътуват ?Къде ще отиват фекалните води от дома ?В простите ви тикви ще отиват...

Този Танов чак сега ли ще разбере на какви хора реално е шеф и каква собственост реално притежават; аз не съм шеф, ама ако бях щях да се информирам много добре по отношение данните на подчинените ми- коректни или не са. Ще излезе, че в България хората много си вярват, щото бъка от честност и морална чистота.

Мисля че цялото ръководство на ДНСК трябва да си замине, а не само Симидчиев. Казвам го щото в голямата си част бившите ми колеги /инспектори/ си вършат съвестно работата. Имах случай с бензиностанция работи преди приемателна комисия да я е приела и хоп 1000лв. НП и малко шивашко ателие за 5души без удостоверение за въвеждане в експлоатация , но с РС и техн.ръководство при промяна на предназначението на сградата и хоп за 5работни места 5000лв. НП от ДНСК. Ха сега кажете ми при еднакви нарушения различни глоби. Е шивашкото ателие плати 5000лв.глоба и фалира.

Господин Борисов и Диков не знаят за какво става дума в София.Звучи смешно.Не става дума само за имотите около София а в самата София.Градът ни заприлиюа на Азиатско гето.Имаш пари строиш.Да и всичко е законно ти си платил всичкото това.Защо не се направи ревизия на строителните фирми от къде се финансирани , печалбите който са реализирали и колко са платили данъци.Мисля че много пари ще излязат на яве.Това че ще проверят няколко къщи на неудобни хора на власта и ще се вдигне много шум е само за общественоста.Тази вечер казаха какви позиций е имал началника на Свиленградската митница.Началник по времето на царя и Станишев.Махнатв последствие и после възтановен от съда естествено че е неудобен и му намериха цаката.Защо не споменават други имена.Защо не споменаха имена на собственици в София.Защо б Пловдив споменаха митничар и магистрат само защо не обяват и други имена просто поредната шумотевица.Нещо ГЕРБ да са започнали и да са г докарали докрай не знам да има такава акция

Не мога да разбера защо само ше им бутат постройките, няма ли да ги разследват как са се сдобили с парите да ги построят?

Значи за да построиш нещо си наемаш архитект (понеже естествено митничари с интелект на архитекти няма). Правиш проектче-то и сетне го носиш на конструктора да го сметне - бетон, армировка, шайби т.н. Отделно се смятат ВиК, Ел. и топло. след всички тия неща Архитекта взима плана и го носи за одобрение от Главния Архитект на общината или се събира Архитекттурен съвет за да го одобри. Чак тогава проекта "става човек". Въпроса е че за да почнат да проектират архитектите и строителните инженери трябва да имат заверена скица на мястото където се проектира. Иначе проекта може да бъде разглеждан само като идеен , но не и като работен. Така че явно има и архитекти и строителни инженери които са бръкнали в кацата с меда и за които има законови основания за отнемане на лицензи и финансови санкции:)))

Правилно! Но има ли гилдията ви здрава имунна система? Ще сезира ли някой Комисията по професионална етика към вашата (на архитектите) Камара? Всъщност, ако сте избрали там личности, те трябва да се самосезират... Но докато архитекти и останали проектанти могат да правят опити да се измъкнат с измислени оправдания, че "само са давали идеи на приятели", не знам как могат да обяснят нарушенията тези, които са им открили партиди за ток и вода и тяхната глава е за дръвника!

хора бягайте :(

хехе вещното право е много обширна материя. Ми какво правим ако са законни или търпими? препоръчвам съвсем приятелски в тез експертни комисии които ще доказват "незаконността" да вкарат по 1-2 адвоката спецове във вещното право та да не стават грешки. В необятната и обширна материя "Право" освен Прокурор съществуват и други понятия :)

Ще ги разрушат. Правилно. Къде е тук равенството пред закона, обаче? Мислят, че ние сме съвсем изкукали? Митничарските вили ще бутнат, все пак това са само митничали. А незаконните в Бояна ще си останат. Собствениците им ще минат само с глоби за неплатени данъци. Все пак те не са прости митничари.

Какви са тия глупости нямало път, с лодки ли са прекарвали строителните материали. Има път, местото южно от с.Дъбовец, може би на около 5км. Особено интересен е имота на координати +41 37' 58.24, +25 59' 2.24. Голяма, поне два етажа постройка, с огромен басейн, мисля че се вижда и тенис корт, може бе е хотел с изглед към язовира, обаче кея е малък и само с една лодка, което навява, че може би е за лично ползване, но не разбирам за какво ше му е на някой толкова голямо нещо.

Хора! Какво става с вас?! "Да не ги разрушават вилите, да настанят там сираци..." Чувате ли се! Мислите ли?! Как ще настаните деца и старци в чашката на язовир! Не мога да повярвам, че толкова много изперкали пишат тук, по-склонна съм да мисля, че дребни шмекери са се разтрерили за свои безчиства и пригласят като папагали суфлирани реплики.

Кви сираци та гонят, мари како ??? Я питай Марашефф кво става с автомобилите и стоката, къде я конфискуват митничарите му. Да не би да ги дават на сираците, да джиткат нагоре надоле ? Агенцията за държавни вземания ги пуска на търг с явно надаване. Ей това трябва да се случи и тука. Пускат се на търг и забележи- парите от търга се дават на домовете за сираци. Може и ти да надаваш. Така се прави кака, ша знайш друг път. Апък кой е изперкал- ти не му бери кахър.

Ми то две трети от форума са все лица пряко засегнати . Какво чудно има в реакциите им. Всички които плюват по Бойко никога не са гласували за него нищо че се пъчат как нямало да гласуват за него. Правилното решение е да ги изравнят със земята тези незаконни строежи заграбили държавна земя и не само там, а на всякъде в България. После да ги накарат да си платят за операцията по бутането и да си отлежат безобразията. А колкото до безпризорните деца то те всички биха се събрали и в някой замък в Бояна примерно ,защото не са чак толкова много на фона на застроените площи .

Тъа овц ! Како ти разбира главата от чашка ! Разбира се, че не трябва да ги рушат, а да ги ползват за настаняване. 20 години смо рушим. Нищо вече не остана от изграденото преди. А хората спят по улиците. Да направят комуни за наркомани например.

Съгласна съм с вашето мнение и ви подкрепям.Никога сираците и старците няма да видят през живота си такъв лукс,нима не го заслужават.Та нали от нашият гръб са направени тези къщи.

и като прелее язовира и издави сираците, ти ли ще понесеш отговорността? или пак ББ ще е виновен?

До всички ,които повтарят -"не ги рушете,направете ги детски ,старчески домове,курорти и не знам какво още.Строенето на каквито и да е сгради до язовира е незаконно.Вие предлагате едно беззаконие да се замени с друго. Ха помислете си къде ще отиват фекалиите от тези домове-в язовира.Плюс всякакви други боклуци.Мислете малко с тези тикви,бе!

Ако не ги съборят сега, след време (дано да не се случи, но кой знае), като се върне Станишев на власт - ще върне имотите на тези типове.

Имайте търпение и прочетете написаното по-долу. След това си признайте пред самите себе си - колко дълго обрулената ни държавица имаше нужда от точно такъв човек? " Премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняване на цялото ръководство на ДНСК заради това, че не са били предприети навреме мерки във връзка с незаконното строителство в яз. Ивайловград. Това стана ясно от стенограмата на днешното правителствено заседание, пълният текст от която е публикуван на сайта на Министерски съвет. Дянков и Плевнелиев, толкова години ДНСК Националният строителен контрол да не предприеме нищо?! Да бъде отстранено цялото ръководство на ДНСК, категорично! Това означава, при всички публикации в медиите от години наред просто те са дали възможност на всички тези хора да направят тези безобразия", казва премиерът. "Министър Дянков, не може сегашният шеф на митницата там да е един от тези лица. Ако има ръководство на митниците, то би трябвало отдавна да го е отстранил. Надявам се в рамките на днешния ден. И също директорът на митниците да установи кои хора под него са допринесли всичко това да се случи. Защото, ако аз съм шеф на митницата и чета изказвания от типа да дойдат с празни куфарчета да им ги напълним, значи тези хора години наред са ги пълнили. Това означава просто всички пълначи на куфарите да си заминават, а ако не искат да си заминат да кажат на кого са ги давали, къде са ги пращали. Защото при нас не са идвали те самите. С това нещо казват, че видите ли това им е зорът на сегашните управляващи, че няма кой да дойде да напълним куфарчетата. Ние куфарчета не щем. Държавната дотация за ГЕРБ е толкова голяма, че ние имаме толкова пари в партията, че не можем и да ги харчим, сложили сме ги на влог. Дянков и Плевнелиев, с прибирането днес в министерствата кадрови наказания, отстраняване и това трябва да се прекрати, заявява премиерът. Истината е, че това е индулгенция. Тези хора са събирали пари, пращали са ги към високите нива в държавната власт и с парите, които са оставали за тях, защото не можеш примерно да вземеш сто евро и сто да ги предадеш нагоре, са си оставили и за тях по схема някакви пари. И с тези пари те са си направили там къщички от по 1000 квадрата, достатъчно атрактивни. И то, четете и виждате изцяло в нарушение. Там е работила цялата държавна машина общинска, държавна, едни са давали скици, други ПУП, трети са се правили на улави и се намираме на днешното положение, става ясно още от обсъжданията на днешното правителствено заседание. "

От google maps се вижда само едно "селище" на координати: 41 38' 4.10", +25 58' 46.13" и като че ли до него има път. Лесно се идентифицират много "тузарски" имоти по кейовете и големите басейни и вида (макар и от космоса гледано) на къщите. Само идиот може да си мисли, че може да се скрие. Цяла България може да я прегледаш и да откриеш лесно къде има богати.

За да добият хората представа за какво става въпрос още през 1992 бедните собственици на магазинчета на паркинга Генералово и Капитан Андреево държаха на влогове в наши банки по 1 000 000 долара официално. Същите тези собственици се "менкаха" - изгонят го от ГКППто и той отвори магазинче на паркинга. След някое време пак го върнат и той наеме хора да му работят или постави някой от семейството да му върти бизнеса. Сами се сещате че щом отвънка хората правеха по 1000 долара на ден, вътре на ГКПП-то е страшно. И тия митничари отдава са си ги пратили парите по оффшорки. Това се знае много добре от Бойко и Компания ама нали трябва да се хвърли малко прах в очите на хората.

maks  nik

"2 уволнения за тузарското селище. Рушат къщите" Запомнете заглавието, нищо няма да се събори и скоро нама да чуете!