Върнати са 603 675.62 лв. бонуси, шефът на кабинета на Караджова е уволнен

Преводи от 603 675.62 лева има към момента в сметката, открита за връщане на бонуси, съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Началникът на кабинета на министър Нона Караджова е бил освободен, след като не е върнал взетите пари.

Обратно в новината

Коментари - Върнати са 603 675.62 лв. бонуси, шефът на кабинета на Караджова е уволнен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А пък сегашния премиер и неговите министри изрекоха толкова лъжи, че никой вече не си прави труда да ги брои!

КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ??? За 2011 г. служителите от системата на Министерството на финансите са получили допълнително материално стимулиране в размер на 55 085 865 лева.

А може би др.Дянков не е подписал за милионите и се кле пред цялата държава , че там не са взели пари.На лъжата краката са къси.Лошото че се опитват да ни правят на балами и е крайно време да този пост да застане човек който разбира от макроикономика и финанси.Този ще съсипе държавата.

Ами не знам да са връщали нещо, Цветелина след като продаде банката не е върнала нищо, но пък си купи нова...

Борисов като не си наясно /с всичко/ да ти обясня: Станишев повиши пенсиите в средата на 2009 г. защо така трябва да се направи ПО ЗАКОН. Прилагаше се тъй нареченото швейцарско правило за индексация. Защо не спазвате закона вече три години???

Законно получените пари са частна собственост и не може да се говори за "връщане". Незаконното им отнемане (под страх от уволнение) е престъпление.

гЛАВНИ БуКвИ заПЕтаи??? Да нямаш само половин клавиатура?

Dinko

Гледайте ги по БТВ сладурите.Мале,мале

"Премиерът заяви, че медиите имат на запис как Станишев обяснява, че в България няма криза. " - Ами прав е бил Станишев. Може и причината да не е в него, но по време на неговото управление в България нямаше криза. Кризата дойде есента на 2009 г., т.е. малко след началото на управлението на ГЕРБ. Може това да е чиста случайност, или съвпадение, тъй като кризата в България просто дойде със закъснение, но не виждам защо и за това трябва да е виновен Станишев. Дори да приемем, че последния е управлявал лошо, ако Борисов мисли цял живот да се оправдава с него - по-добре да се откаже от премиерския пост. На нас ни трябва деен човек за премиер, който да върви напред, а не сто години да се оправдава с предишните управляващи.

Да, есента на 2009. Иначе кризата е международна и запчона в началото на 2008, само на Позитано дойде 2 години по-късно. Погледни който искаш индекс, вкл и Софикс. И гледай кога започва стремглаво да пада, е не кога му е най-ниската стойност. С изненада ще установиш, че спад-а започва още декември 2007, а ПРОЛЕТТА на 2009 е най-ниската стойност.

Въпросът е в това кога и как средностатистическия българин е усетил кризата.

Предлагам в-к "Галерия" да издаде сборник с изтъкнати изказвания и фрази на видния държавник и политик д-р хонорис кауза Бойко Борисов! Това ще бъде поредният принос във фонда на българския фолклор!

Абе моного честни ще дойдете всички пишещи тук. А дали и един от критикуващите и възмущаващи се би отказал и доброволно върнал даден му бонус Ъ? Обзалагам се че никога, ама много сте силни анонимно зад мониторите си. А и то злобата и зависта българска са пословични. Основния ви проблем не е, че тези хора са взели бонуси, а че вие не сте могли.

Точно за това е укоризнено и неморално. Един пенсионер как да вземе "бонуси", нали преуспялото правителство трябва да им ги даде. Затова, ако вземат пенсионерите, тогава правителството си е свършило работата и може да взима бонуси. Това е критерия за свършена работа .

Стига сте хленчили и обвинявали някой друг за вашите неволи. Живота е такъв какъвто си го направиш. На нас българите ни е най-лесно да плюем и да гледаме в кошничката на другия, тупаме се в гърдите че сме най най по какво ли не. Разберете скъпи хора никой с нищо не ви е задължен дори и българският премиер. Той не е там за да ви увеличи заплатите. Бъдете живи и здрави.

halidas

Не,драги!Тези,които се издържат от данъците на данъкоплатците са им задължени.Да им служат и да им се отчитат.Народът е суверен на тази държава,не царят-батюшка. Премиерът /и правителството/не е длъжен да ни увеличи заплатите,но е длъжен да създаде такива условия в държавата,такова функциониране на държавната машина,че да има работа и нормални за европейски живот заплати.Като не знае как и не може да ги осигури,да си ходи.

Когато работех в чешка фирма, даваха бонуси по една заплата за Великден, Коледа и при излизане в платен отпуск - всичко 3 заплати в годината.

Сигърно е уволнен не само началника на кабинета на министърката Нона Краджова. Неговите бонуси не ги научаваме, така, както и на онези, които са предпочели да напуснат без да връщат. По този начин вместо да говорим за взетите ен милиона лева бонуси, трябва да ръкопляскаме за връщането на една троха от тях. Отделен въпрос е дали взимането на такива огромни бонуси е било възможно без да се заделя част от формални и неформални предишни и ДНЕШНИ партийни лидери.

Не всички бонуси са върнати , г-н Борисов , нали думите ви бяха : "няма да бъдат раздавани никакви бонуси когато държавата е в криза" . Не са върнати бонусите , върнати означава да върнат всички бонуси , нали за това е апела към БСП . Щом едните върнаха , ще върнат и тези които не са ги върнали не зависимо на какво равнище са . На населението заплатите не са вдигнати а за бонуси по работни места и дума не може да става . Като не им харесва заплатата да напускат работа в частните фирми колкото щеш и пари бол на калпак !!!

КАТО СЕ ВРЪЩЕ НЕЩО НА ДЪРЖАВАТА СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА БГ СЕ ВРЪЩЕ С ЛИХВИТЕ ТЕ КАК СГИ ВРЪЩАТ

ЯЗЪК ЗА СРС ТАТА МАЙ ЗА БИЛИ ИЗКЛЮЧЕНИ ИЛИ БЛОКИРАЛИ И ЗАЩО КАТО УЗНАХТИ ИСКАТЕ ДА ГИ ВРЪЩАТЕ НЕ ПО ЗАКОНИЯ НАЧИН ЧРЕЗ СЪД ИЛИ БЕШЕ НАРЕДЕНО ДЕ СЕ ДАВАТ А СЕ СЕГА ИЗЛЕЗНА И Премиерът Бойко Борисов заяви, че не е знаел за раздаването на допълнителни бонуси 07 март 2012 13:23 Агенция "Фокус" Начало / Министерски съвет София. Премиерът Бойко Борисов заяви, че не е знаел за раздаването на допълнителни бонуси, предаде репортер на Агенция Фокус. Не, ако съм знаел, нямаше да им дам. Ако аз съм знаел, ако преди три-четири месеца, когато им напомних да внимават, не бяха го направили, те нямаше да бъдат унизени по този начин, да вървят по банките, да внасят пари и да събират от приятели, за да могат да ги върнат. Няма друг, който да може да накара министри, заместник-министри, парламентарни секретари, областни управители, да отиват да връщат законно взети пари, заяви Борисов. Премиерът каза, че Нели Нешева е освободена от поста управител на НЗОК заради изказванията и реакцията й в първия ден, не защото е взела бонус. Според премиера връщането на парите възстановява абсолютно чувството за справедливост. Борисов заяви, че администрацията има право да бъде стимулирана, защото работи и усвояемостта на фондовете е увеличена над 20 пъти. Една част от хората в политическите кабинети са си дали брутните суми, така че един вид е малко наддадено над това, което е трябвало да върнат. Но понеже вече е в сметката, няма начин ние да го връщаме. Като цяло са дадени нетни суми, така че не би трябвало да има проблем с данъци или социални осигуровки, каза министърът на финансите Симеон Дянков. В Министерски съвет започна среща на премиера с над 30 кметове от страната. Веселина ЙОРДАНОВА

Бойко не знаел ли? Даже в парламента знаят, нали те гласуват бюджета, а там на всяко министерство е залегнато перо - ДМС /допълнително материално стимулиране/ в милиони!

Вие пък, все сте недоволни..Върнали толкова много пари, пак недоволни. Крута мярка и сериозна постъпка, едва ли някой от критикуващите би си върнал бонуса,ама говорим,че има криза и управляващите все са лошите.

Това, че предишни безсъвестни управляващи са крали и получавали "хонорари" (не бонуси) НЕ оневинява сегашните КРАДЦИ от ГЕРБ! Те новите (стари - вече 3-та година) управници да не се правят на ощипани госпожици и да се опитват да си изтрият мръсните ръце с предишните управления - така ще стигнем до турското робство! А защо да не си поискаме турците да върнат заграбеното от тракийските бежанци; добре би било! Та да се върнем в наши дни! Шопската примитивна логика на Бабаита е: щом Станишката е крал, защо да не краднем и я! Да, ама нали дойдохте да покажете (като крадлив Дедо) "нов" (крадлив) МОРАЛ! Къде ви е новият морал - в портфейла и новия джип! ГЕРБ - банда от лъжливи крадци и демагози!

Г-н Борисов нали казвахте че за нокой няма да има пари при тази криза, сега какво за някои пак ше има. Шом има за държавните служители и тези в администрацията при тази криза да има за всеки българин, или .........

Добре! Много добре! Хайде сега да видим до къде се е вмирисала рибата. За главата на рибата горе-долу разбрахме. Но това е само върхът на айсберга. Тези хора нямат ли администрация. Кой и защо ги посъветва да си вземат бонуси. Кой и как им ги изплати без да каже и дума. Не е редно да се червят само шефовете, а и тези които са ги насадили на пачите яйца. Хората без морал. Въпреки, че като техни ръководители, най-виновни са тези, които се червят днес.

Прах в очите на хората. Съученика ня Симеон Дянков - председателя на Комисията по хазарта към МФ ВЗЕЛ 50 000 ЛВ. бонус, а администрацията от 30 човека общо 800 000 лв. за 2011 г. За какво иде реч граждани на Р България.

Някой да не би да остане с впечатление, че кака Цецка Бориславова нещо се е облажила?! Няма такива работи при Бойко, не е разрешено!

Всеки ден. Отвсякъде и във всичко, провали, хаос и нарастваща мизерия. Несекващата фактология на ежедневието ни убеждава в едно: В предимствата на плановата, обществена икономика, пред частнособственическата, т.н. "пазарна" икономика.

Доуточнявам: Не е задължително пазарната икономика да е в частни ръце! Прочетете "Капиталът" - фундаментална книга за теорията и практиката на развития капитализъм, който постепенно прераства в социализъм (не болшевизъм)! Четете Маркс - философът на икономическите отношения на капитализма!

Само дето засега се е развил до империализъм капитализма, за социализъм ще има да почакаме

Боко Тиквата пак лъже хората - не може да не е знаел, че се вземат пари за допълнително материално стимулиране. Работещите в бюджетната сфера знаят, че тези пари се отчитат в отделен параграф и винаги могат да се видят в отчетите на бюджетните предприятия по параграф 01-09. Относно това, че ще уволни тези, които не са върнали парите - нека да посочи законовото основание. Ще стане така, че българския данъкоплатец ще плаща на уволнените обезщетения за неправомерно уволнение, а те ще си стоят в къщи 6 месеца. И всичко това заради глупостта и некадърността на Боко и неговите "Финансисти".

Може да не е знаел. Мисли си, че изпълняват това, което е казал. Още колко неща не знае. Но не е и негова работа да знае всичко. Тези на които е поверил големите постове е крайно време да прочистят къщичките си, ако не искат да ги провалят и за в бъдеще.

Нали подписва бюджет. Толкова ли не му хвърлил едно око за три години... А Дянков? Поне той трябва да си отиде.

Те в това правителство се оказва, че не четат какво подписват, не знаят какво се случва по министерства и агенции и т.н. Пълна профанизация!

Не виждам разлика между работещите държавни служители и работещите служители и работници по КТ.Хайде всички да върнат всичко което са взели над договореното трудово възнаграждение.

А защо да не върнат и трудовото възнаграждение. Каква е разликата.

Браво на Станишев! Вдигна двойно, пенсиите и заплатите, 8 млрда резерв остави, заслужават си бонусите! Като искат герберите да сравняват да сравнят това: Eдните взимаха и пълниха резерва, другите взимат и празнят резерва! Едните увеличиха пенсии и заплати двойно другите замразиха пенсии и доходи. Едните намалиха външният дълг до рекордни стоности другите увеличиха за пръв път от Виденов насам външният дълг като вземат заеми под формата на ДЦК! Едните намалиха безработицата до 4% другите увеличиха безработицата до 12%!

Тогава 10 пъти браво на Костов 10 пъти вдигна пенсиите и заплатите при неговия мандат! Погледни статистиката за МРЗ и ще се убедиш!

Ти си луд!Костов унищожи 70% от държавата,а Борисов ограби 100%от "милата "муБългария!Мошенници и престъпници!Проклятие за тях!

Тези пари се натрупаха въпреки управлението на Станишев и като гледам добре са се възползвали. Световната криза дойде точно като Станишев си отиде. На всичкото отгоре пенсиите ги Вдигна Станишев на края, за да се плащат от следващите. Няма по-крадливи и лъжливи от комунистите. Затова изгубиха всички избори наред.

8 милиарда - 3.5 милиарда неразплатени задулжения = 4.5 милиарда - той все си се върти около 4-те милиарда резерва...

АМИ ПРОСТО Е НАПРАВЕТ ЕДНА СМЕТКА С ТИЯ ЗАПАЛТИ КОЙ КАКВО СИ Е КУПИЛ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ И ВСИЧКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ НЕ МОЖЕ ЕДИН МИНИСТЪР ИЛИ ДЕПУТАТ ОТ ПРОВИЦИЯТА ДОШЪЛ В СОФИЯ И СИ КУПУВА АПАРТАМЕНТ ЛУКС ЗА ЕДНА ГОДИНА С ЗАПЛАТА ЗА 1000ЛВ КАК СТАВА НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ И ДРУГИ ДА СИ КУПЯТ ТАКА

Срам ме е да се наричам Българин, след като имам министър председател - човек като Б.Борисов! останалите в правителството са от отбора на село Бистрица- ритнитопковци да не обиждам футболистите ни!, а и хората живеещи в софийският квартал.

До edna maika ( нерегистриран ) 07.03.2012 14:18 Госпожо, много се извинявам че сте ме разбрала неправилно. Отгледал съм две деца, гледам и внук. И те са боледували , а аз не съм спал по цели нощи Мисълта ми беше , че не трябваше да е по този начин. Не трябва от всичко да се извличат политически дивиденти.Тези пари изобщо не трябваше да се раздават и щом са били излишни да са преведени по сметките на децата от съответните ведомства. Пожелавам Ви успех .

колеги, подхвърлиха ми, че вицето маргаритка оправила синчето си с евтино жилище от фонда на областна управа докато е била миноистър. някой може ли да помогне да разберем тази информация.

Монката Дянков сигурно потрива ръчички - и как иначе, такова "преизпълнение" не е очаквал. Само не разбрах дали от "правосъдното" министерство са си върнали кльопачката, щото ако и те се включат - Моньовата сметка ще удари милиона със сигурност!

ТАКА ЩЕ Е САМО ЩЕ ПИШЕМЕ ТУКА И ЩЕ СЕ ОБИЖДАМЕ ВМЕСТО ДА НАПРАВИМЕ КАТО ГЪРЦИТЕ НО НИЕ НЕ СМЕ ГЪРЦИ НАЛИ

Боко и да не забравиш цветя за 8-ми март на тея с меките гласчета,Дянков,Трайков и Росенчо,тоя последния си призна че в предишния живот бил жена хаха

Ей, руснаците срещу Путин се вдигнаха за едната чест, а ние си натискаме парцалите и слушаме шашмите и сополивите оправдания на тия копелдаци.

Г-Н БОРИСОВ НАПРАВЕТЕ ИМ ПО ЕДИН ПАМЕТНИК ТАКА ЛИ ДАВАТЕ ПРИМЕР/ЗНАЧИ ИЗЛИЗА ЧЕ АКСО ЕДИН ОТКРАДНЕ НЕЩО И ГО ХВАНАТ КАТО ВЪРНЕ ТОВА КОЕТО Е ОТКРАДНАЛ ЗНАЧИ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ИЛИ В БГ СЕ МЕРИ С ДВОЕН АРШИН ТАКЪВ ЛИ ПРИМЕР ДАВАТЕ ГОСПОДА УПРАВЯЛВАЩИ НЕ ИСКАМЕ КОМУНЯГИТЕ НА ВЛАСТ НО МАЙ ТЕ СА ПО ДОБРОТО ЗЛО/ПРИ ТЯХ УЖ КРАДЯХА НО ИМАШЕ И ЗА НАРОДА И ЗА ТЯХ А СЕГА УЖ НЕ СЕ КРАДЕ А НЯМА ЗА НАРОДА А САМО ЗА ТЯХ И АКО НЯКОЙ СИ ПРИСВОИ НЕЩО И НЕ ГО ВЪРНЕ СЕ ГОНИ ОТ РАБОТАТА А БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ОСЪДИ А НЕ ДА СЕ ГОНИ ИЗЛИЗА ЧЕ АКО НЯКОЙ СИ Е ПРИСВОИЛ ПРИМЕРНО 50000ХИЛЯДИ НЕ ГИ ВРЪЩА ЗАЩОТО ЗА ОСТАВАЩИТЕ ДВЕ ГОДИНИ ЩЕ ВЗЕМЕ ЗАПЛАТА ВМЕСТО 50000ХИЛЯДИ 5 ХИЛЯДИ И ОТИВА НА ДРУГА РАБОТА ВМЕСТО ЗАТВОРА ЕВАЛА НА ВАС

Аз пък не виждам нищо лошо в това да се вземат бонуси. След като това е регламентирано в договора, след като работата е свършена и има метрики, които да оценят дали е свършена добре, нека се вземат. Отделно пък да те уволнят, че не си върнал бонус. Айде няма нужда прах в очите на хората. И пак, ако бонуса е споменат в трудовия договор, човек има перфектните основания да заведе дело за неправомерно уволнение.

началник на кабинет не ги върнал, да не е шантав да ги върне, с тях ще живее в охолство да края на дните си.

говорене..Болни деца и т.н. А когато взимахте парите всички деца бяха здрави, нали! Що не вземете да спрете с тия изтъркани лафове. Това партиецът умора няма. Всичко усуква до завиване на свят. И така се въртим в кръг над 60 години.

Браво Бойко! Адмирации!

Браво за къкво,за това че взели и след като се размириса -върнали.А ако не се беше разшумяло?Адмирации за глупоста ти герберска.

Aло, София окръг, колко върнаха комунетата? Глупоста ви е бетонна и бронебойни куршуми за нея няма открити! Както е казал поета. :))

ей много прост народ,обединете се поне веднъж,и не позволявайте на гнусните и продажни политици от която и да е партия да се гаврят със вас

Кой лъже? "В отчетите на министерствата за изпълнение на бюджета за 2011 година има "стряскащи цифри" за раздадено допълнително материално стимулиране и допълниха, че за Министерството на финасите то е в размер на 55 085 865 лв., за Министерския съвет - 4 254 430 лв., за Министерството на икономиката, енергетиката и туризма - 4 274 312 лв., за МВР - 20 058 798 лв."

Май някой не прави разлика между министър и министерство

БОРИСОВ,не ни интересуват колко са върнати без да знаем колко са ДАДЕНИ.Кажи от толкова дадени-са върнати толкова.Народа вече не пасе трева.

Хора, опомнете се. Това с бонусите са пълни кьорфишеци. замазват ни очите с някакви евтини чиновнически водевили, за да не питаме защо храните и горивата поскъпват, защо икономиката върви надолу, защо големия специалист по финанси Данков се е нагледал на "сребърния фонд". Бръснат ни ежедневно с много повече от 600 000 лева.

Може и да не става Бойко, но е факт, че ги накара да си върнат законно взети суми. Предишните само могат да мълчат, но те и това не правят. Сега очакваме да върнат и те своите.

А къде спа преди това Бойко, за да не гледаме сега този цирк. Или просто на кой ли му пука. Ако мине номера - мине, ако ли не ше праим театро...

като четеш тия приповдигнати слова, ти става лошо от отношението на управляващите към народа. Мислят ни за пълни балъци. Възможно ли е армията от чиновници лапачи от висшия ешелон и от политическите кабинети да са взели само 600 000 лв. Чета интервюто на областния управител на София и плача-как със заплата от 1200 лева взел заем, за да върне 2 400 лева бонуси. И се чудя защо ми беше от адвокат да става чиновник за 1200 лева. Ще да е от чист патриотизъм и вярност към новата партия /щото преди това беше в БСП/

Тоя глупак пак търси други виновни.При предишните правителства имаше излишъци и растяха пенсии и заплати,а сега е пълна мизерия.Безсрамник!Не знаел какво правят подчинените му...Гнусно и срамно,жалко за обикновените хора!

ДАЛИ НА МОМЧЕТО ЛЮБОМИР ОТ КОЧЕРИНОВО 300 ЛЕВА ЗА ТОВА ЧЕ СПАСИ ХОРАТА ОТ ГЛАД, ЗАЩО НЕ МУ ДАДОХА 3000,00 ЛЕВА ТА ТОВА МЛАДО ДЕТЕ ДА СИ ПОМОГНЕ А ТЕЗИ ТУК СЕ ИЗВИВАТ КАТО ЗМИИ- ДА ГИ ВЪРНАТ ИЛИ ЗАКОНОВО БИЛО ДО НЕ ГИ ВЪРНАТ.