Борисов: С 3 млрд. щяхме да асфалтираме и слънчогледа

Премиерът Бойко Борисов даде старт на рехабилитацията на 107-километровата пътна отсечка от Шумен до Силистра. Церемонията се състоя в село Венец и на нея присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: С 3 млрд. щяхме да асфалтираме и слънчогледа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дядо Господи, прости мУ, моля ти се от душа, с ум и разум надари ГО, да не моЖЕ да грешИ. (дядо Вазов-ата молитва)

еи ЖАЛКИ подобия на хора какво искате от боико?

Само магистрали не стигат. В градовете, които съм имал "щастието" да посетя, пътищата са под всякаква критика - дупка до дупка, кръпка до кръпка и така всяка година. Верно, че са общински, но пак са си български.

ат Бойко! Не са ни нужни инвестиции. Ами че те идват за да източват печалби за себе си. Само за 2009 г. фирмите са езнесли 20 милиарда еро, все наш труд, който можеше да си остане тук в България.Помисли върху това!!

Я не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле!

Ние с 3 милиарда щяхме да асфалтираме и слънчогледа тук", добави премиерът. През юли, по време на едно от заседанията на кабинета, той заяви пред министрите: "Вие представяте ли си Дянков да ми каже, че имаме три милиарда излишък? Ние ще асфалтираме и лунната пътека на морето". Без коментар. Една личност си личи най-добре по мечтите, които има. За да си вземе това, което иска мечтае слънчогледа и лунната пътека да асфалтира.

Какво ви става? Защо само ревете, че се правят пътища? Обърнали ли сте внимание, че по-голямата част от парите ги дава Европа? Всички се оплакваме от лошите пътища, а когато ни дават пари да ги оправим, ние викаме "А, не мерси. Ние асфалт не ядем". Освен, че всички ще се придвижваме по-удобно и сигурно, направата на тези пътища отваря работна ръка и налива пари в НАШАТА държава. Но понеже го прави Бойко, а не "наште", дай да оревем орталъка, че няма пари за здраве и пенсии, пък той тръгнал магистрали да прави. Осъзнайте се! Ако не направи тези пътища, България ГУБИ парите и отново няма да има за пенсии. Така поне част от тях ще отиде за осигуровки, за ДДС и данъци, т.е. печелим отново ние.

Брутният вътрешен продукт няма да нарсне с ремонт и изграждане на пътища а с решаване проблмите на безработицата . На 2 милиона работещи се крепи положението в страната и тези 2 милиона изхранват населението в страната - пенсионери , инвалиди , администрация и т.н . Не може с толкова малка цифра работещи хора да сме фактор в световната икокомика та дори и да сме конкурентни на съседните нам държави . Ако в моето семейство едни работи и изхранва трима от семейството а тези трима вземат да асфалтират пътя до катуна , как ще се повиши жизненото равнище на тези четирима членове от катуна . Таква е и аритметиката един работещ осигурява продукт за 3-и ма човека . В заключение : ако и тримата от катуна работят вътрешният продукт на катуна ще е по -добър и тогава могат да си вземат и тв.плазма на лизинг .

Ся да обясня на по умните тука за БОЙКО И ПРАВИТЕЛСТВО. Това че се прави подобряване на инфраструктурата на България е добре дошло, това са пари от Европа и това си е предимство че, по този начин трябва работна ръка . Второто важно нещо- Криза сме имали винаги ще продължава да има во веки веков, аз също вече не вярвам на обещания, но относно това строителство ,много Ви моля некомпетентните да си мълчат, много е тъпо да говориш нещо което не знаеш и хал хабер си нямаш от строителство, само че, бълагрина си е професор от всякъде и си мисли че, всичко знае, а дали знае колко е мързелив, това не знам. Ай ся и аз не съм взимал заплата от два месеца, и кво да правя, ми търся работа, не да си пиша глупости по форумите. ОСЪЗНАЙ СЕ БЪЛГАРИНООООО

Петьо, Петьо .. това не са пари от Европа.. това са си нашите пари, които плащаме като членски вноски.. и де да можехме да си вземем целите вноски..

търся съдружник да асфалтираме пътя до Луната

Не е ли време, Бат Бойко, да асфалтираш хубавият си език със здрав бетон?!

Скъпи господин Борисов, моля ви не се показвайте толкова често, че госпожата ни плаши, че ако не папкаме, ще ни даде да ни асфалтирате главичките. Благодарим ви предварително. От дечицата на детска градинка "Сандъчето на Данчето"

Бойко, разбери най-после, че нас не ни е грижа какво си мислиш, че правиш за Б-я. Факт е, че не помагаш никак за безработицата, даже тя се задълбочава, защото не предприемаш особени, даже никакви мерки по въпроса. Хората не ядат асфалт и не ги интересува какво ще стане след 5, 10 или 15 години. Покажи си носа и виж безработните, как няма какво да ядат, пък тогава се тупай по гърдите какво правиш. Но на тебе не ти пука за тия неща, ти си далече от народа като всички останали политици.

Стига с тия магистрали и асфалтиране, увеличете заплатите на хората, аман от инфраструктура на гол г-з...

Народът го е казал "Дай му на простака власт и му гледай сеира" "Пази боже сляпо да прогледне" "С чужда пита помен прави..." и т.н...

герб обещаха преди изборите 2009 г. БЪРЗО И ОСЕЗАЕМО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА , напоследък разбрахме и имената на хората които забогатяха .

избий рибата - асфалтирай "Лунната пътека" !! Ако още забележиш форми на живот - асфалтирай слънчогледите!! Не се пробвай да ги рисуваш - нема да ти се получи с дебелите ръце!! "Асфалтирай и умри" - добър девиз на асфалтьорите!! А ти да си жив и здрав, Боко!!!

Умният може да се прави на глупак, но глупакът на умен - не може, даже и да е министър председател на умна държава,

Интересно преди 1989, когато хората в региона живееха доста по-добре от сега, как са я правили тя работа без асфалта, обещан от Б.Б. Май благоденствието не се състой само в асфалтиране и бетониране, а трябва да има и смислена икономическа политика :-)

Кво сте ревнали бе?! Нали помогнахме на една бабичка - има го черно на бяло!

Мисля си, че ние българите в предишните животи сме били големи престъпници. Това е причината Господ да ни събере в тази страна и да ни наказва с такива управници. Дано никога да не се преродя на Балканите. Африканците имат повече достойнство от нас

Абе няма ли доктори в тази държава? Поне един да вземе да го освидетелства този....

чета във форума каква голяма безработица, хората гладуват и нямат пари защото няма работа.... няма работа само за мързеливите. искаш ли да се нахраниш и да спечелиш винаги ще се намери работа. чета из медиите колко много малки магазинчета фалирали защото хората не купували - нямали пари. истината е че много голям процент от хората имат пари но са се стиснали и си ги трупат в банките колкото и малко да са само от страх да не стане по-лошо. а магазинчетата фалират защото станаха повече от населението на българия - реват търговците че губели, губят защото търговията е далавера от която или си патиш или богатееш неправдободно - затова христос е изгонил търговците от храма.

Интересно, такива мисли след обикновена трева ли те налегнаха или нещо по-твърдичко трябва.

интересния, ти явно разбираш от трева и затова не ме учудва репликата ти.

WorkMan с главни букви. А кой е за тебе Христос, та си го писал с малка буква? Като не го имаш за твой Господ, то не го споменавай!

веске не можеш да схванеш че има транслитерация която не позволява нарицателните и имената да се изписват с главни букви. и ти кои таино ти спомена че не го имам христос за мои господ - да не би макиавели?

Хайде, вдигни си задника от стола и иди по селата и малките градчета, за да разбереш, каква и колко платена работа има там. Явно си обезпечен финансово и живееш в голям град, затова се изказваш с този категоричен тон.

Времето с оправданията приключиха. Вече искаме резултати, а тях ги няма. г-н Борисов, изгубихте подкрепата ми. бон воаяж. Обратното броене започна!!! Успех на г-жа Кунева!!!

Ами избери си пак мадам" Иес", да те видя тогава какво ще ядеш и какво ще работиш. Не ви увряха тиквите, че 20 години тези хора не си мръднаха пръста за народа ,освен да богатеят все повече и повече. Понякога се чудя на ума на Б.Борисов- що не си гледа живота, ами е тръгнал да се блъска за това тъпо стадо.Остави ги да измират и сами ще проумеят как да бъдат благодарни дори когато им се подаде пръст, а не цяла ръка. Имало безработица- ами вземете едно обяви от който и да е вестник и прочетете, колко много работна ръка се търси.Само че блай Ганьо иска като забие един пирон и да му се плати цяла надница. Е....няма такова нещо като безплатен обяд. Така че дерзайте - избирайте комунягите - те ще ви оправят.

А безработицата си расте ли расте. И като порасте голяяяма, ще дойдат хората и ще ви извият вратлетата с голи ръце, за това помислихте ли?

е ,този ще ни продава земята на китайците или арабите-абе на който я иска - и затова строй магистралите- за да има как да дойдат

АМИ НАЛИ СТАНИШЕВ КАЗА ,ЧЕ НЕМА КРИЗА ДА БЕ ДА ЗА НЕГО СИ Е ПРАВ ЧОВЕКА КРИЗА НЕМА А ИМА ЗА НАС СЪЩО КАТО ЦАРЯ- ЗА 800 ДНИ СИ ВЪРНА ИМОТИТЕ А НИЕ ПАК ПИХМЕ СТУДЕНА ВОДА..

След лунната пътека и слънчогледа е време самите те да бъдат "асфалтирани" защото простотията вече се шири при всяко отваряне на устата на ББ и сие...

Правителството не решава проблемите. То ги финансира. Роналд Рейгън.

Премиерът изпълнил само 13 от 180 обещания

О, свещена простота...

Бойко Борисов е комунист!

ДОБРЕ БИ БИЛО ДА СЕ ЖИВЕЕ ПО ИДЕОЛОГИЯТА НА КОМУНИЗМА, НО И НЕГО КРИВО ГО РАЗБРАХМЕ!

ами то някои така си и живеят - "всекиму според потребностите". Това, че простолюдието се е надявало, че се отнася за всички, си е негов проблем.

Нагласите и стремежите в цивилизования свят са съвсем други, правителствата се стремят, не към диво разхищение на средства за приумици на властта, защото те нямат край, а към това да осигурят качество на живот на хората, във всяко едно отношение и уважение към природата, на природосъобразна среда, на качественно обслужване, на духовен живот, на качество във взаимоотношенията и най-вече на отношението на човека към другия човек. Тези добродетели се възпитават трудно и от най-малка възраст, за да има смисъл живота на това място. Ако това не сте разбрали, а насаждате само груб материализъм, агресия и ненавист по-добре си идете, защото никой няма нужда от това.

колко далеч сме от тази демокрация, но си зависи от самите нас, в края на краищата изборите са за това, ако още не е ясно.

Ами те излишъците в бюджета са плод на добро управление. Икономиката се върти - има излишъци; спреш икономиката - започва дефицит на бюджета. Който управляващ - както си го направи. А и не мога да разбера, защо аз трябва да плащам на някого да си извозва продукцията? Като дойде инвеститора - да плати да му се направи път да си извозва продукцията. Така - ние за пътя ще платиме, ама дали ще дойде инвеститор и какво ще спечелим от него не е ясно. Да не стане само като с приватизацията на БГА "Балкан"!!!

Така ако расъждаваш инвеститор никога няма да дойде и пак ще ревете, че работите за по 300 лв.

Инвеститорите ги съблазняват с ефтина работна ръка!Преди 10-15 години беше ефтина квалифицирана работна ръка!По разбираеми причи квалифицираните вече са кът: или са на пределна възраст или работят в чужбина!Щото и за да имаш квалифицирана работна ръка се иска ум, а управлявалите в последните 20 години нямат чак толкова!

Абе,Наивния ти на каква възраст си,че разсъждаваш като 10-годишен?Хайде,първо се научи да разсъждаваш по правилния начин,пък тогава се опитвай да си представяш свойте[така наречени]умозаключения.

ЩО САМ СИ КАРА КОЛАТА И НЕ ХАПВА ПОГАЧКИТЕ С МЕД И СОЛ, КОИТО ТЕТКИ СА ПРОГОТВЯЛИ С ЛЮБОВ КЪМ НЕГО

Пести от заплата на шофьора..

Правилно Бойко, от асфалтирането на колкото се може повече неща е далаверата, от там си крадете милионите и от контрабандите разбира се! Предлагам следващият път да асфалтираш и тиквите, забрави потеклото си!

...като гледам снимките, да ви напомня на другаря Нерезанов, от Маргарит и Маргарита...

Историята помни!!! Преди доста години един мустакат лидер/фюрер/, на една голяма европейска държава, направи магистралите, оправи икономиката, осигури работа за всички и тръгна да асфалтира сънчогледа на комшиите и дори лунната пътека, накрая остави Европа като лунен пейсаж. Мащабите и времето са различни, но за болните мераци граница няма!

абе не знам, ама от властването ан Хитлер май има повече полза отколкото от вкллстването на Сталин. Що се отнаса до лунния пейзаж на Европа Хитлер и Сталин са го започнали заедно. Със съюзния договор Молотов-Рибентроп, пдписан на 23.08.1939 и секретния протокол към него. И до 22 юни 1941 СССР и Германия са "разоравали" Европа заедно - Германия - на Зашад, СССР на изток и на север. А магистралите правени от Хитлер още работят.... , здраво са ги строили.

Я кажи и за лунния пейзаж в Хирошима и Нагазаки, дело на демократите-освободители от США!?

амчи да, разбира се, имало е голяма полза - всеки път когато Бг е влизала в съюз с Германия е стигала до война и национална катастрофа. ама явно някои хора знанията си по история са ги получили от форумите..

асфалтиран, друже!! Напекъл се е на горещините, размекнал се е и ломотиш глупост след глупост.

Благодаря ви, г-н Борисов. Не знам какво щях да правя без вашата магистрала. Може би фактът, че нямам кола, защото храната е поскъпнала 2 пъти, а заплатата ми си седи същата, даже по-ниска "заради кризата", ме възпрепятства от употребата на вашата невероятна 10-километрова придобивка, струваща милиони на данъкоплатеца. Благодаря Ви, г-н Борисов и за спортната зала. Жалко, че не се интересувам от волейбол и лека атлетика, а тя, доколкото разбрах, и за това не става. Благодаря Ви! Не знам какво... още щяхме да правим без Вас. Предлагам изобщо да премахнем изборите и само Вие да ни управлявате. В държавата на тарикатите сме направо супер. Благодаря Ви! Ще Ви благодаря и като отида зад граница - заради факта, че сте ме докарали до състояние, в което да си кажа СТИГА и да спра да пълня резервоарите на колите ви с данъците си." Драги Разтупин, вземи си карта,като нямаш пари за GPS и сметни Шумен-Силистра, уморихме се от мрънкащи , работещи за 240 , а по плажовете не могат се разминат сега. Как Я ПРАВИТЕ ТАЯ РАБОТА А?

Държавникът прави комуникации и създава възможности. Далавераджиите използват даденостите от предишните управления, за да изядат едни пари, да раздадат трохи на лумпените и да оставят страната неподготвена за световна криза (като рпеди това се твърди скодоумно, че няма криза и то от финансовия министур, а не от секретарката му, да речем) и да ги изметем след това за дълго. Нали се сещате кое за кого се отнася?

За съжаление си абсолютно прав(а), но малко са тези, които ще разберат думите ти. Като гледам и слушам хората си мисля, че тук в тази държава сме една шепа хората с ум в главата си, останалите са с толкова промити мозъци, че едва ли ще разберат за какво става дума.

Форумът далеч не е статистика за ума на народа. Той също е средство за промиване на мозъци. Поне това което забелязва е промивка и в двете посоки. Иначе промивкоподатливите гласоподаватели съвсем биват изгубени за по-добрата кауза, която и да е тя. Иначе да - умните по принцип не са много, особено в конкретна област. И съвсем оправдано борбата е за глупавите. Дарил ги господ със средство за манипулация от тип компютър и интернет и те вече се мислят за голямата работа.

Чини ми се, че Бат Бойко е взел и слънчогледите на мушка.Това да не е Mеждубиологична война между Тиквите и Слънчогледите в стил STAR WARS или римейк по Стаийнбек, побългарен под името За Тиквата и хората. Но най-вероятно е чисто раздразнение, че маслодайните растения не се обръщат с възхита към него, докато реже лентички, а нагло продължават да зяпат Слънцето.

Ето Ви едно истинско социологическо проучване като се прочетат коментарите. Така че псевдо социолозите да се замислят кого лъжат?

Не позна от първия път-не съм от БСП ,нито от БКП като теб ,Цецко,Цецка и Боко.И от ДС и КГБ не съм бил никога.Моето семейство беше от "неблагонадеждните" и нямахме "честта" да служим на партията с главно П.Само че живея в този край-не в София и не в чужбина.Ти във Венец ходил ли си?Беше ли го чувал изобщо до вчера?Знаеш ли кой управлява община Венец,на какъв език се говори там,кой изкупи нивите,дето този се изхвърля,че можел да асфалтира?Знаеш ли как са настръхват хората като чуят само за шистовия газ?И за всички последствия от добива му?Защото това е инвеститора-Шеврон.И където мине той,друг няма да стъпи.И слънчогледа няма да го има тогава и без да се асфалтира.

СПОКО! Никога в България НЯМА да се добива шистов газ или каквото и да е било друго, включително и нови ядрени реактори! Когато започне големото тръскане , няма да им е до това! СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ НАУЧИТЕ ,КАКВО ВСЪЩНОСТ СТАВА в момента! Останалото е ДЕМАГОГИЯ!

Какво става в момента?

ПОСТЯННО КРИТИКУВАМЕ, ЧЕ ИМА ДУПКИ ПО ПЪТИЩАТА, А ПЪТИЩА СЕ РЕМАНТИРАТ ИЛИ СТРОЯТ С АСВАЛТ НЕ С ПЛЮНКИ И С НАПАДКИ. ВАЖНОТО Е ДА ИМА БАЛАНСИРАН ПОДХОД ПРИ РЕШАВАНЕ ПРОБЛЕМА ЗА СТРОЕЖ НА ВСИЧКО НОВО И УСЛОВЯ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ.

Жорка, балансиран подход означава правилно определяне на приоритетите, а те според Пирамида на потребностите на Маслоу 1. Потербноста от храна, вода, сън, здраве. Хладилниците са ни празни, здравеопазването в държавата е под всякакви норми, а мисълта за всичко това остава хората без сън. На второ място идват нуждите от подслон, безопасност и обезпеченост. За каква безопасност и обезпеченост става въпрос, когато битовата престъпност се улеличава, а българина не смогва да си плати кредитите. Магистралите идват след това. Приоритетите на това правителство са тотално сбъркани и ти не може да не го изпитваш на гърба си.

Баланс липсва!

Сегашният ни министър председател направо надмина другаря Тодор Живков по лафове.

Имам чувството,че тази сутрин са си дали среща всички налични форумци антибойковисти.Пътувам служебно в този регионпоне 5-6 пъти годишно истината етази,че въпросният път не е рехабилитиран около 30 години и трасето наподобява лунен пейзаж.И още нещо във въпросния регион земята ражда в изобилие селскостопанска продукция но за да дойде до трапезата на всички съмишленици на форумеца Тиквеняков абсолютно задължително е пътищата да бъдат основно ремонтирани.Всичко останало е елеметарна злоба

Виж сега, проблемът е друг. Че въпросната отсечка има нужда от ремонт, както и много други пътища по БГ, спор няма. Проблемът е, че имаме премиер, който се е вживял в ролята на местния шеф на агенцията за пътищата. Ролята на премиер е доста по широко понятие от това да режеш лентички на път от няколко километра!!! За шеф на пътна агенция ББ е добър, но за премиер се иска много повече от това!!!!

Веске, защо не кажеш нещо за това какво се случваше преди последните 2 години??? Стига сте плюли, оставете хората да работят. Всъщност Веске това както разбирам ти е партизанското име.....

Както летището в Балчик, така и асфалтирането на Североизточна България е по нареждане на фирмата Шеврон, която ще напомпа с канцерогенни химикали земята и ще унищожи земеделието там. Така че с пари от бюджета отново се обслужват американските интереси. Както и магистрала Тракия, която обслужва американските бази и затова е приоритет на наведения ББ.

Разбира се, че асфалтът е карцерогенна смес... Добре е, че фантазиите за писта край Доброславци не се осъществиха...

Докога ще ни водят слепци с асфалтирани мозъци?

Аз пък ти гарантирам Боко,че след 4-5 години по този край ако дойдат инвеститорите ще намерят само някой полужив пенсионер и глутница гладни мангали.Колкото до слънчогледа,асфалтирай го,бе,после в салатата ще наливаме асфалт вместо олио.Божееее,докога ще ни наказваш....

не можете да схванете и майтапа. За Лунната пътека какво ще кажете, а? Нали и нея иска да асфалтира ББ.

Тъп, по-тъп, най-тъп, симпатизант на БСП, симпатизант на БКП-като тебе, това е правилната градация.

Божето нема никаква вина! Това не е природно бедствие пратено от небето....

ДО КРАЯТ НА СВЕТЪТ(е не целият де, а само тази глобалистичната му фаза)! Свършваш между другото заедно с мандата на ББ!