Борисов: Ромите да излязат от омагьосания кръг и сами да си помагат

Ромите трябва да се откъснат от омагьосания кръг на помощта, която някой друг им оказва, и да положат сами усилия, каза в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, който участва в тържественото отбелязване на Международния ден на ромите.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Ромите да излязат от омагьосания кръг и сами да си помагат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заради тия бацили се принудих да напусна жилището си и да отида да живея на село! из..ди

Нищо друго не помага, нито програми, нито стратегии, нито интеграции. Необходими са повече ромски пастори. Иначе циганите са като всички други човеци, ако не са техните пороци, грехове, закононарушения. Господ казва да обичаме грешния човек, но да мразим греха. Коренът на злото е десетките години на безбожие в България. Затова сега му берем плодовете. Безбожието тресе цялата ни държава. Колкото по-бързо се покаем и обърнем към живия Бог, толкова по-бързо ще се измъкнем от тинята, в която сме затънали дори вече до гуша. Ако не се случи това не след дълго всички и цигани и нецигани ще бъдем потънали безследно в блатото на злото. Замислете се все пак всички.

Когато има някакъв проблем, за да се реши трябва да се потърси причината и след като се премахне причината изчезва и проблема. Това важи за всичко в нашия живот. Циганите са факт, деянията им са факт, специфичният им характер е факт. НО защо е така? Отговорът можем да намерим при самите цигани. Днес в България има голямо духовно пробуждане на тези хора. Стотици цигани, повярвали и приели Господ Исус Христос са променени напълно! Мога да ви дам лично примери от цяла България. В основата на всичко стои проклятието над този народ. Това е проклятие получено в наследство и проклятие заради лични техни грехове. Какъв е пътят за решаване на проблема? Пътят е само един и единствен - това е Исус Христос.

ДО ХАРАЛАМПИ!Браво пич много точен исказ!Винаги трябва да се тьрси ПЬРВОПРИЧИНАТА,независимо проблема от какво естествое,и за болест ако щеш!Когато нещо ме боли,аз винаги сьм казвал,...НЕ МИ Е ЗА БОЛКАТА,КОЛКОТО ПРИЧИНАТА ЗА НЕЯ!Защото,ако болката се премахне ,но не огнището на болката ,то няма да се излекува тялото.Но,ака се премахне корена на злото то тогава ще е всичко наред!

Първият голям проблем на ромите е мизерията като в Африка. Причина за това е произволото размножаване. Добре, нека се размножават- нека си беднеят. Това си е техен избор и ценност. В БГ е разумно да раждаш не повече от 2 деца, за да живееш сносно. Това е известно в ЕЮ. Доходите не позволяват повече деца. Циганите на това казват "Майната ви! Ще се плодим, докато ви унищожим като български народ! Иде третото ви робство!"

Българите сами да излязат откризата, като садят картофи пред блока, циганите сами да се оправят както знаят, а пък пожарникарят Бойко ще си прави милионите. За това се е трепал цял живот сам, сам се е оправял. Държавата пък сама да се управлява както знае - на автопилот. Докато се срине отново в пропастта. Така и последният простак може да стане цар на България.

"..Така и последният простак може да стане цар на България." Няма да ни е за първи път! Дано да е за последен! Но,..с дано работите не се оправят.

Циганите може да се интегрират само ако се разтурят гетата и катуните им и се разселят между другите. Истинската интеграция на циганите включва и много неприятни за тях мерки, които няма как да се получат при защитата на така наречените правозащитни организации. За тези организации присъединяването на циганите е нежелателно, тъй като ще им спре кранчето на лесно спечелени пари. 1.забрана на всички неправителствени правозащитни организации. 2.унищожаване на гетата и разселване на циганите. 3.строг контрол рърху раждаемостта, като се изплащат детски само до второ дете. 3.спиране на всякакви парични помощи за неработещи цигани. 4.задължително образование до 8-ми клас.

Браво Теди, право в десетката, а сега ще ни ги наврат и в училищата като вашите "черни" и ще станат мнозинство като при вас!

Има лека разлика с черните при Теди. Тези черни там са докарани насила и са използвани като роби. Роб означава човек, неправомерно лишен от човешки права и свободна човешка воля. Опитай се да си представиш малко живота им - имат право да те купуват, продават, бият, е..т, използват и т.н. докато дадеш фира. След това отиват в Африка и си ''берат'' нови роби. Специално на тези черни малко им дължат интеграция и не бих казала, че тя не е успешна в САЩ. Има гета разбира се, но те са пълни и с бели боклуци. С нашите цигани е другояче - никога не са ни били роби, появили са се самички отнякъде и живеят като маргинали защото така им харесва.

А кой ги държи против волята им в САЩ. Свободни са да се върнат маргинално в Африка. Или времената малко разбъркахме.

какво се оплаквате от циганите,според българската информаця за международна статистика,циганите са само 4%от населението, Ethnic groups 86% Bulgarians, 9% Turks, 4% Roma, 1% others and unspecified[1] ,явно пращаме грешна информация,затова ни дават малко време за да ги интегрираме.

Ако циганите искаха да са като хората щяха да се борят за създаването на самостоятелна държава! Не искат!!!

Циганите са ПАРАЗИТИ ! Те не могат да виреят самостоятелно. Те живеят само върху гърба на някой друг. Ако имат самостоятелна държава, няма от кого да смучат.

Та като се гледат данните за безработицата и неграмотните безработни ще излезе че доста цигани са безработни. Та призива на ББ е безработните сами да си създадат работа. ББ ти си гений на политическата икономия! Голяма пожарникарска мисъл! Ще изгасиш даже вулканите на Исландия!

О бате Бойко, интегратора на циганите и всички останали! Оправи еврото или по-скоро ни оправи с еврото та сега ще реши и циганския въпрос, като ще ги накара да се откажат от помощите. Велик стратег, велика работа. За 1000 години не се интегрираха, останаха си неграмотни и пълнят затворите, ама той ще ги оправи за 10. Или може би до края на мандата???

Като всеки сам да се оправя, ти за какво си ни??? ЗНАЧИ не си ГОДЕН да УПРАВЛЯВАШ!!! А циганята могат да бъдат спокойни "щъ ги оправя" де кой ги свари, нали идат избори!

дран дран бла бла пак ще лажим гражданите на които им даваме ниско и манипулативно образование

Бат Бойко, много си прав за ромите, ама на тях и прав и седнал да им говориш - все тая! Нали си чувал приказката "Научил се поп на варен боб. Свършил бобът. Отучил се поп от варен боб." Е и с циганите е същото, докато не спрат помощите за тях, те няма да се откажат от този начин на живот. А помощите ще спрат или когато ти кажеш СТИГА, или когато българите намалеят още с 1-2 милиона и парите свършат... избери си дали искаш да управляваш България или Ромаландия .....

От както Бойко е на власт безработицата расте главоломно.Как да се интегрират циганите, кат се дезинтегрират българите? Ъ ?

Не само расте безработицата, но и Глобалното затопляне вече грее с 30% по-силно...

4-етажни къщи на общински терени в ромския квартал Столипиново, планира да строи община Пловдив, предаде Дарик радио. Всяка от къщите ще бъде с двор, където ромите да могат да си паркират" каруците, обясни зам.-кметът по общинска собственост

Имам конструктивно предложение за промяна в социалната политика, касаеща пряко високия ръст на естествен прираст при ромите: 1. Семейни добавки за деца да се изплащат до 3 дете 2. Никакави еднократни за раждане след 3-то дете, и съответно никакви месечни помощи по Закона за социално подпомагане. 3. Да се отпускат еднократни помощи за аборти на неосигурени майки, след предствена фактура за извършен такъв от болнично заведение. Крайно време е да се вземат законодателни мерки, иначе ще бъдем асимилирани за броени години.

Вместо пари, може да се раздават храни на циганите. Въпреки че звучи нехуманно, неподдаващите се на социализация и с изявени престъпни наклонности да бъдат стерилизирани. Гетата да бъдат разрушени и циганите оттам - разселени сред българи. Да се отворят специализирани училища и ако трябва, да бъдат вкарвани и насила малки и възрастни.

Ами интегрирайте ги Г-н Борисов! Не им раздавайте помощи непрекъснато от нашите данъци! Не наемайте турски фирми да Ви строят магистралите, въведете трудовата повинност и ги впрегнете да работят по тези магистрали,а не само да щракат с пръсти и да се наливат с бира по всекиднивно устройваните си празници!!! Днес бил празника на ромите?! А кога ще има празник на българите,че то май ние станахме малцинство? Или ги ухажваш,защото за две кебепчета с бира отново ще ги накараш да гласуват за теб?!

За помощите си права, ама ако пуснат някакви неграмотници да строят магистрала, после трябва да платим два пъти по толкова, друг да я оправя.

Това няма да го прочетеш в медиите, но аз съм ги виждал. Отделение трудоваци чукат и копат, та пушек се вдига. До тях е сержанта. За 1-2 години в казармата ги научаваха на български език, на строителен знанаят, на легло с чаршафи. Не казвам да има военна повинност, а само, че интеграцията е възможна, но за специфичната им култура е нужен специфичен подход. Уж цяла Европа е пропищяла от тях, но реално ЕС не разрешава да се приложат адекватни мерки за интеграцията на циганите.

Някой може ли да ми каже, за какво ни е този фигурант, изживяващ се като премиер? Съветва ни да си садим картофи, защото били скъпи, да работим на 4 места, за да докараме месечен доход колкото един германец за 5 дни, сами да се лекуваме, сега циганите сами да се оправят, а той да реже ленти и да ни разправя колко е велик! Жалка и смешна история, докога ще го търпим да ни се подиграва в очите!!!!!!!!!!!!!!!

Г-Н БОРИСОВ, Цели 6,1 милиарда евро ще извадиш от джоба на бедния българин за да СПАСЯВАШ изпадналите в дългови зависимости европейски ПАРТНЬОРИ !!!!! НЕ Е ЛИ СРАМНО БЕДНИ И НЕЩАСТНИ БЪЛГАРИ И РОМИ ДА ПЛАЩАМЕ КРЕДИТНАТА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ НА НЯКАКВИ УЯЛИТЕ СЕ ЕВРОПЕЙЦИ ??? Предлагаш ни да садим картофи или сами да се оправяме. ПЪРВОТО КОЕТО НАЙ МНОГО НИ ПРЕЧИ И КОЕТО НИ СПЪВА СТЕ ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ. Наглостта ви е безпардонна и безгранична. Вземате и последния залък от устата ни и после ни казвате : АМИ ОПРАВЯЙТЕ СЕ. Това и башибузука не го е правел. За да се оправим Борисов първо трябва да започнем от вас политиците. ПО ДОБРЕ Е ДА ВИ НЯМА.

Подкрепям ! А това с влизането ни в Евро Плюс ние, които сме най-бедния член на ЕС да плащаме масрафа на богатите просто.... не е за коментиране даже.. Т.нар. "закъсали" държави Ирландия, Португалия и Гърция са със стандарт на живот и икономики, които са в пъти по-добри от нашите.

КРАС, повтаряш поста от мъка. Винаги те чета. Съгласен съм с теб и на мен ми е мъка. Кажи моля те, след като разкараме политиците, какво ще правим след това?

Чудя се, защо ни е правителство,като за всичко трябва да си помагаме сами.Вместо да дрънкате глупости,си свършете работата ,за която сме ви избрали.Създайте работни места за хората в селата-въведете квоти за отглеждане на зеленчуци,плодове ,варива от арендаторите на земя,вържете си хранителния баланс на населението,така ще напълните бюджета и ще намалите размера на помощите,полицейските ви мерки и глобите за кого ли вече не,НЕ ПЪЛНЯТ бюджет.Бюджет се пълни само с работа ,за която се плаща.

САЛКО И АМИТ БЯХА ЗАВЪРТЯНИ В ТОЗИ ОМАГЬОСАН КРЪГ, КОГАТО СИ ДАВХА ГЛСОВЕТЕ ЗА ГЕРБ И СЕГА ИМ Е ТРУДНО ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ НЕГО, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ОГЛАДНЯХА, НАПЪЛНО. ЧАЕ ШУКАРИЕ!

Я, не се цигани!!! Можете ти или "консултантите" да им помогнете! Ние вече заради тях и вас нямаме ни соц. придобивки, ни здравеопазване, ни училища...нищо!

те са повече от булгарите в европа

е що така бе, боико,що си такъв расист, имате 6 милиарда да помагате на бедните гърци и испанци, и 11 милиарда ще извадите да напълните гушата на бедната руска мафия от щедрия български данъкоплатец, а пък за братята сигани 1-2 милиарда нямате?

Браво, Боко, а довечера друго ли ще кажеш?

... да ги интернират първоначално, пък после друг да мисли да ги интегрира (или диференцира по скинарски)

Кога ще престанем да се делим и не сме ли ние, българите тези, които трябва да помогнем на циганското население да се приобщи...те също са раждани тук, като нас. Работя в държавно учреждение, с претенции за ниво. Единствените ромки, които работят тук са двете чистачки. Извинете ме, но смело мога да кажа, че по редица качества не отстъпват на повечето колеги, да не говорим пък за чисто човешки качества. Така че, какво да имама за срещу тях, напротив - уважавам ги, защото въпреки етикета който са им лепнали, заради лошата част от тях/каквато има и сред нас/ те намират начин да съхранят добрите си сърца.

Тогава, защо не си назначите повечко роми.

Ами защото са неграмотни в по-голямата си част. Дори и тези, които са в общинските и държавни структури са полуграмотни и са сложени там, за да запълват щата. Тези хора не произвеждат продукт за общностите си, а си слагат заплатата в джоба и уреждат "братчеди" за каквото могат. Интеграцията трябва да се случи с квалифицирани кадри и мултикултурен подход към циганската група. В момента почти на 100% служителите, работещи с роми са неквалифицирани в такива отношения...

Е аз пък не работя в държавно учреждение ,но живея до Татарли и ги гледам огромната часто от тях каква сган са,и немога да почна да ги уважавам зарди тия две чистачки които ти си видяма - защото те са изключение.И ми писна от такива защтитници на малцинствата дето са виждали само по 2 циганки ( рома е питие ) в живота си да ги изгрват със "съхранени добри сърца "

Браво на Иван!!!! Ей,омръзна ми от тия цигани,познавам една такава-вече интегрирана и не могат да я мръднат от работното място колкото и да не е кадърна,защото ще опищи света...а ако Българин го махнат от работа,може да си плаче където иска,няма кой да му обърне внимание....ейййййййййй циганин да си в тая държава.

Инеса,аз също работя в държавно учреждение и нашата чистачка независимо че работи само 2дни в седмицата/вторник и петък/на половин заплата,непрекъснато иска да отсъства от работа поради следните причини: или имат някаква сватба,или някое дете в родата се е родило или....

Кой кого да приобщава?! Приобщаването е процес, в който има две страни. Значи НИЕ ще ги приобщаваме, а ТЕ ще се приобщават ли или ще НИ приобщават? Дай да се уточним!

"На събитието дойдоха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри от кабинета, депутати, посланици и представители на граждански организации." Събитие не пропускат, да се пъчат, да се показват , загрижено да се изказват "помогнете си сами"

Ромите сами да се издърпат за косите като барон Мюнхаузен о БГ блато! Поне да им раздаде паспортите и леви, леви у Францата!

Физически невъзможно е да се самоиздърпаш

Оня барон се беше издърпал от обикновено блато, не от комунистическо-мафиотско тресавище!

Човекът е написал много забавен и разведряващ коментар, какво философстваш дървено, не разбирам..........

крайно време да се направи международен ден за запазване на изчезващите българи а не нациганите

Абе няма ли място да ги вземат трудоваци тея роми? Ще построиме голеееми хангари за братята от НАТО.

Ми те са си трудоваци. Що кабели извличат от земята и какви ли не щеш ценни изкопаеми.

Ха така! Трудоваци и - на магистралата! А не бат Гойко да цака луди милиони на турци, португалци и какви ли не. Асанчо не я обича много-много кирката, ама като я повърти двайсетина дни, па като вземе първата заплата и седне у кръчмата като бел човек, само вика" "Ей, Боже, храм ш'ти дигнем, само нека таа благинка да си не иде".