Борисов: Извън пакта за еврото ще сме само наблюдатели в Европа

Финансовият министър Симеон Дянков и управителят на БНБ Иван Искров са били против включването на България в Пакта за еврото на този етап.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Извън пакта за еврото ще сме само наблюдатели в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е България да се управлява от икономисти а не от пожарникари. Еврозоната е гибелна за българите с тези доходи. ТРЯБВА ПЪРВО ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ВАЛУТНИЯ БОРД И ДА ВДИГНЕМ ДОХОДИТЕ, ИНФЛАЦИЯТА НЕ ЕСТРАШНА.

Че сега какви сме? - Не сме ли свои сред чужди и чужди сред свои???

Е добре де, увеличаването на ръста на производителността на труда не зависи само от наемния работник.Айде наемния работник да блъска на някакви агрегати от времето на парната машина пък ще ви питам тогава.Нали уж като останели финансови ресурси в бизнеса, те щели да се инвестират в нови енерго спестяващи технологии.Глупости на колелета.Бизнеса с бясна скорост си изнася печалбата от тук и му дреме на Бойко за приказките,че тук данъците били най-низки.Ами като са толкова низки тия данъци, къде са тогава чуждите инвестиции.

E-няма как да се повиши производителността...

Искаме в група Б. До момента практиката показа че не печелим нищо от Евросъюза по- скоро загубихме много - родното си производство. Даже не виждам никакъв смисъл в членството - парите отпуснати като заеми отиват пак в западноевропейски фирми като хонорари за консултации и пр а за нас остава огромна задлъжнялост. НЕ ИСКАМЕ В ЕС

Отново обсъждаме нещо , което не познавама. Какъв е този пакт, какви задължения поемаме, как ще се отрази това на жизнения стандарт в БГ и можем ли да си го позволим? Борисов говори за скорости и за групи. Та ние сме абсолютни аутсайдери по доходи от труд и съответно сме на задна предавка.

editors

Текстът на Пакта (преведен на български) го има в темата Кризата в еврозоната. Едно от важните неща в него е формулировката, която предвижда заплатите да растат спрямо ръстта на производителността. Това е и което коментира Борисов.

Г-Н БОРИСОВ НЕ СТАВАТЕ ЗА ПРЕМИЕР

Взе ми думата от устата! "...България ще декларира, че има най-ниските данъци...". Да, ама има и най-ниските заплати (надници) от цяла Европа! Само в САЩ индианците (евроромите) са привилегировани! Там всяко новородено получава пожизнена пенсия от 800 $, но пък живеят в резервати и нищо не работят (досущ като "нашите" мангали)!

Изтрий ме

Дир, защо няма информация за Япония, там става нещо с третият реактор.

editors

На 25 март имаше изтичане на радиация след като тестове показаха, че нивата й във водата в Трети реактор е 10 000 пъти над нормата.

Просто ни трябва друг стил, друг подход, други хора, с тия не става та ако ще кавото и да говорят, то е ясно.

Бе - Беее . Абе по голям д..давец не е имало в историята ни. Страхуваш се от хората ли че не смееш да направиш референдум? Искаш да ни вкараш точно в най-голямата криза ли? Като си навиеш нещо на пръста си като маниак.

Ей, днес.дир.бг, пише ви този който ви каза да си поправите стафлация на стагфлация. Ей говедо неграмотно, за тебе се отнася, ти същия дето четеш това, знам че няма да пуснеш коментара, но прочети следващото изречение. Последния абзац не става ясно защо говедото Бойко нападна белгийците и правото им да протестират. Всъщност от шибаната статия изобщо не става ясно, че някой протестира, още по-малко белгийци. малоумието и несвързаните бръщолевиници на Боко Тиквата да не са ви заразили.

Едно не мога да разбера икономистите са против но Бойко е на обратното мнение .... Не мога да разбера и следното каква е ползата или евентуално загубата от вариант А и вариант Б . Разбрах ,че при вариант гледаме , но при вариант А какво правим ?

за това ще си останеш проЗт циганин, и ще трябва да те храним теб и останалите евроромаля.

оцте 20 год стхе гледаме

Ясно, Искров и Дянков не искат. Предполага се , че са някакви експерти. АМИ, ТИ, БОКО, с какви аргументи успя да ги убедиш в обратното ????

Не бе, групата е В, Г, З. По всички показатели там ни е мястото.

Така е, но първо се минава през групи Ш,Т и Б... и чак после спадаме до В,Г и З :)

Какъв е този пакт? Ще плащаме на закъсалите богати държави ли? Абе, Борисов, ти акъл имаш ли?

editors

Не, пактът е за това да не се налага да се плаща повече. Той е омекотена версия на т. нар. Пакт за конкурентоспособност, който Германия и Франция предложиха. Той предвижда фискална стабилност, координация на данъчната политика (съгласувана база за данък печалба?), мерки на пазара на труда, обвързване на ръста на заплатите с производителността, ограничения за ранно пенсиониране, стрес тестове на банките, мониторинг на частния дълг на банките, фирмите и гражданите... А иначе България би участвала в одобрения вчера постоянен стабилизационния фонд с 300 млн. евро след като влезем в еврозоната, но това е друго.

България и сега е в група Б ! Условията за живеене и работа са лоши, заплатите ниски, съществуват доста работодатели, неплащащи редовно заплати на своите служители/работници (последното в Европа се наказва с огромни глоби).

Грешка, групата е Ъ, а отиваме към "ь".

майко мила!

Прав е Борисов. Колкото произвеждаме. само че нашите работодатели капиталисти, вместо да плащат заплати и да инвестират в производство си правят воаяжи, строят и престрояват територии и си купуват коли за по милион. До като не им уври мозъка няма да тръгнем напред. Ганю е прост и затова сме на този хал....

С всеки изминал ден става безпощадно ясно, че ГЕРБ е поредната режисура на ДС=КГБ! За съжаление, защото за пореден път пак БСП=БКП ще пренареждат картите! Но както става ясно от предишни постинги все повече хора разбират, че светлото бъдеще освен за обикновените хора и за нашите политици, магистрати, олигарси, мутри и "вся остальная сволач

Най лошото нещо което можеше да се случи на България за последните 22 години ! Нагли , крадливи , прости ГЕРБЕРИ ... НПКГ ... Час по скоро тая измет трябва да и се бие шута! Ботев и Левски ни зоват - да се освободим от ПОЖАРНИКАРСКОТО РОБСТВО!

Я опитай да си по-конкретен. Какво са откраднали?

А, нищо особено..... Живота на 1 млн пенсионери, на 1 млн. неродени, бъдещето, надежди, перспективи....и малко цифри - 2 млрд от Здр каса, 1/2 млрд от пенсии на рискови групи...Останалото ще разберем скоро - след като ги изметем.

Взе ми думите от устата!!! Много точно го каза! Геноцид към българските деца, в името на "евроромските"!! Демографския проблем на българия се спонсорира от Правителството! Дано Бог не го връща на техните деца, но се съмнявам, всичко могат да скрият и да надлъжат, но Него-НЕ!

тиква

Ей Боко, ти душко глупава си отдавна извън всякаква зона. Ти си ТИКВА в ЗОНАТА НА ЗДРАЧА !

Е,и? Проблемчета?

" Да приемем, че днес всички протестираме - утре кой ще ни нахрани, откъде ще се изкарат тези пари...." И аз това се питамг-да министри, ще останат накрая само роми и пенсионери, защото младите хора се ориентират към заминаване в чужбина. Там поне оценяват раждането на едно дете, освен че ставайки гражданин на държавата то получава безброй привилегии и освен това не живее с "евророми", на които да плаща издръжката за многолюдната челяд, бидейки изряден данъкоплатец....

"България ... има най-ниските данъци и в момента това е начинът страната да бъде конкурентоспособна"...ама друг път! Истински капиталисти в Б-я не идват заради мафиотската власт (вкл. съдебна) а ниските корпоративни данъци служат за яко повишаване печалбите на Златевци и пр. феодали.

Аз пък за пореден път съм впечатлен от умопомрачителните аргументи на Герб за поредната им неспособност да подкарат страната в посока Европа. Не че всичко на Европа и е наред, но пък поне стандартите и малко да догониме ще е добре. Докога ще сме най-бедните в Европа. Ако навсякъде е зле (както твърдят Герб), защо пак ние сме най-зле, въпреки че Дянков се хвали колко много е постигнал. Какво точно са постигнали Герб и Дянков? Стига вече празни приказки. На всички почва вече да им омръзват тези силни думи и тези слаби действия. НЕКА СПРЕМ ДА ГЛЕДАМЕ ЕВРОПА ОТСТРАНИ И ДА СЕ ПОГЛЕДНЕМ В ОГЛЕДАЛОТО!

За гледане се плаща

Защо всичси политици обещават светло бъдеще? Нима ние не живеем днес и не искаме да ни е добре ДНЕС!???

ПЛАНЪТ РАН-ЪТ - ПРОГРАМАТА ЗА РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ - търсете в google и четете ( стойте и чакайте още...... )

Прочетох го. И сега, какво да направя?

Имаш пари за нет, явно не си безработен.

Щом незнаеш кво да правиш значи толкова по зле за теб

Абе, тоя с празната глава Боко отдавна е извън всякакъв пакт..... говедото мръсно от Банкя

За разлика от тебе, дето си толкова културен и възпитан.

Аре бе палячо , до кога ще ти слушаме неадекватните мисли и докога ще си правиш тъшак с нас бе ? Аре ставайте бе кво само пишете по тея форуми ! ?

Ами, ти какво си?

Ела ще ти кажа кво съм. На бабати хвърчилото съм

Таз подписка звучи като заговор. Става страшно.

"Турската тоалетна" символизираща България скандализира ЕС. Сега Бойко ще ни прави държава за европейците. Обаче "липсата на дългосрочна политика" не се знае защо в България така се получава. Ние си нямаме национална доктрина, нямаме нито краткосрочна и нито дългосрочна политика за просперитет и устойчиво развитие. Елементът "оцеляване" беше проигран при "триглавата ламя", но богатирът Бат' Бойко ни върна във времето на първата българска държава, на Аспарух. Новото е садене на картофи, боб, пипер и царевица, защото Колумб и Америко Веспучи не са били открили в това време Америка.

Царевицата идва от Америка след като е открита от Колумб, бе шланг.

Значи в Швеция имало референдум, дали да приемат еврото, но го похерили. А ББ просто събра подписка сред приятелите си. Просто не вярвам на ушите си.

В момента съм в Полша. Тук никой не коментира ръста на Полша (на който може да завиди цяла Европа) с присъединяването към Еврото. Това е все едно да не се признават англичаните, щото ползва други мерни единици.

не спекулирай с това,кой какво мисли!Факт е,че 2.5 млн.имат по-високи доходи и тезата ти не издържа!След 67 г.комунизъм не може да е иначе!

Къде имало комунизм да хукна на там. Не знаеш за какво пишеш момченце. Това което имало е социализм, който не се случи на изток, но се случи на запад.

Добре,като хората,който най-добре могат да преценят ситуацията са против, а никой не им взема мнението под внимение,ЗА КАКЪВ уй са назначени на тези постове тогава?!?!?!?

Ние не сме назначавани. Ние сме избрани от такива Цецки като теб и затова имаме толкова "назначени" Цецки. За другите "умници" не бери грижа! Те знаят как да оцелеят при 7 милиона глупаци!

100 ГАИДИ-ОЛЕ! ДЪРЖАВА ЗА ПРИМЕР! в ЕУРОСЪЮЗА ЩЕ СЕ ГРЪМНАТ..))))))

Срещу безизходицата и лъжата. Протестирам, защото всеки 4 млад човек в България е излишен и няма работа Протестирам срещу думите, че безработните са некадърни и мързеливи

Поне един от коментиращите знае ли за какво става дума. На простите всичко и всеки им е виновен за кухото им съществуване

Става въпрос за ограбване ... на интелекта на хората, на живота им и за това емигрират.... Защото тук е просто чисто робство.. Дори медиите не смеят да напишат това което им е на езика .... Има пълна цензура... Не говоря за форумите.... А за медиите.

На чии гръб ББ мисли ,че е за пример? Това ако не е трагично е смешно ! Всеки втори Българин е психо, всеки втори е беден, всеки втори е болен, защото първият не е ходил на лекар ??!!!!! За пример на десните европейци, е крайно бедна, лява България ?! Гребете с пълни шепи от нашият пример ,десни Европейци, докъто станете като нас!!!!

Прочел е само "Винету",а разбира всичко от работа с шлангове до икономика,полиция,горива ,бензини,нафти,Шенгени-менгени,магистрали ,спортни зали.Направо е извънземен.Голямо благодарим!

Вече си мисля дали не за го отвлекли марсианци и после да са пуснали двойника му ... но са му оставили само малка част от интелекта му ..

Празни приказки не наливат пари в бюджета.Аз съм от средното поколение който помни смешните комунистически лозунги ако намеря време може да издам едно книжле та да се посмеят по младите.

опазил ги господ другите даржaви да вземат нас за пример!

този ще ни закопае. А тези, които са гласували за него, са виновни.

В момента преобладават десни правителства в повечето европейски страни!Но това не е толкова важно,а по-важното е ,че не е тоталитарна,с управление на комунистически партии!

На сегашното състояние името му е: Тоталитарна пазарна икономика, при нея предлагането определя търсенето.

да тикво можем да сме за пример на ЕВРОПА по мизерен начин на живот тъй като сме с най-ниските доходи да сме за пример по битова престъпност нищо че сме с най много джандари на глава население пример за проолигархично правителство и пример за най бързо топяща се нация стига си говорил просотии не виждаш ли ,че вече копаем дъното и продължаваме надоло благодарение на вашето бездействие и прикрити задкулисни договорености.