Премиерът: Тежката криза ни научи да ценим парите

Хубавото на най-тежката криза е, че всички ние се научихме да ценим парите и да ги слагаме на най-правилните места. Само преди 4 години в края на годината се отчиташе 3-4 милиарда лева излишък. Всеки ден съм в някой град и не мога да ги видя къде са.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Тежката криза ни научи да ценим парите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото и да ценим парите г-н премиер 35лв. детски надбавки са един кашон памперси.

Открай време ме мъчи носталгия по три забравени обяви, които съществуваха само по времето на соца: "Пълним запалки", "Ловим бримки" и "Изправяме капачки за буркани". Дъното, в което ударихме през последните години обаче, е на път да превърне някои от тях отново в реалност. Със сигурност - поне последната. Ерата на Буркана отново удари. Ако има някой, който да спечели от развихрящата се криза, очакваната рецесия и ексцентричните идеи за пълнене на хазната, това са производителите на буркани. Дори и хазната да не спечели нищо, те със сигурност ще са на далавера. Къде иначе пенсионерите ще кътат спестяванията за погребение така че никой да не успее да им ги обложи с лихва? Банките стават ненадеждни свърталища на отгладуваните пет-шестстотин лева, които десетки българи се опитват да скътат за черни дни встрани от вездесъщата държава. И само бурканът е спасението.

Комунде, готина сага за Буркана! Конгретюлейшънс:)

тоя няма ли да осъзнае, че този пост не е за него, това е, този човек няма и минималните качества да изпълнява ролята дето са му поверили, самото му изражение говори за човек, който е доста под средното ниво на интелигентност.

Ние си ценим парите в последните 22 години, защото постоянно сме в криза. А вие дали се научихте,г-н. Премиер? Не е тайна,че всички в парламента сте милионери, интересно е,как тогава и ние и вие понасяме кризата. Направете сравнение между доходите на обикновения човек с вашите доходи и ми кажете, кой цени парите повече?

off- Той не е изперкал ние сме изперкалите че го траем да ръси всеки ден глупости и ще срине държавата ни

Топла и тиха октомврийска утрин.Две врабчета кацнали на телената ограда си чуруликат: Първо врабче : Вчера като си летях покрай прозорците на една сграда на Московска дочух, че една община ще плаща 3милиона и триста хиляди левчета наказателни лихви за виновно неизпълнение по договор. Второ врабче:Е ти пък толкова малко, на кой му пука ! Първо врабче: Да бе, я по добре да намерим нещо за хапване наоколо, че както е тръгнало хората около нас и трохички вече нямат за хвърляне, та камо да ни хранят и се радват.

ББ говори в множествено число? Е,да, този израз няма как да го изрече в ед.число,защото парите за него никога не са били проблем! ЗА РАЗЛИКА ОТ БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!

ДОКАТО ВИЕ СЕ УЧЕХТЕ ДА ЦЕНИТЕ ПАРИТЕ, НИЕ СЕ НАУЧИХМЕ ДА ФОТОСИНТЕЗИРАМЕ!!!

Засрами се ББ! Остави ни гладни и умиращи със здравната реформа, с покачени цени на храни, с покачени консумативи и т.н.? Как можеш да говориш такива нелепости. Ти, с твоите милиарди, как успя да прозреш обикновения народ как преживява? Невиждаш ли статистиката за умиращите? Това е нелепо да го мислиш, та камо ли да го изричаш! Защо не дадеш от твоите милиарди на населението за да не е в това положение? Я кажи?

off- Той не е изперкал ние сме изперкалите че го траем да ръси всеки ден глупости и ще срине държавата ни

Научихме се да ценим храната...

"Не искам да си представя ако ние сега имахме 3-4 милиарда излишък какво щеше да се случи с държавата" И аз не искам да си представям. При 8 милиарда излишък ни докараха до просешка тояга. При само 4 милиарда, какво ли щеше да бъде, не ми се мисли. Страх ме е да се самоистезавам с такива ужаси.

Колеги, "червенотиквеници". Престанете с този РЕЗЕРВ от 8 милиарда, че и 9 милиарда. При встъпването си на власт ББ е бил 7,7, а сега е 7.0. 9 месеца преди стъпването на власт на ББ е бил 12 милиарда + 2 милиарда излишък. По-скоро питайте как за 9 месеца се харчат 7 милиарда от Гей-Доган!

Първо ирезерва изобщо не е 7 милиарда а и ако си забравил някой скоро взе 2 заем

Драги Гого, няма да падна до нивото на "червенотиквеници" и "сивократунковци". Само ще напомня, че един рефинансиран скъпо и прескъпо заем, чрез държавни облигации които ще облагодетлестват приближени на властта, трябва да бъде похарчен през януари. В една житейска ситуация, за да стигне това да съзнанието ти и възпремеш казанато, е равно но това да броиш кредита си за спестяване и да трябва да си разделиш с тези спестявания през януари без да имаш друга възможност за възстановяването им.

Не заблуждавай, сега е 4+1, ако ти говори нещо.

Искам на такива отворковци като батко ти Бойко и Дянковото синче да ом предложа да си сменим местата само за 7 дни. И на финала ще ги питам как сте с парите - дали пък Ви стигат да живуркате някак си....

Да, преди ББ, по времето на добрия Гей-Доганов, пенсионерите вземаха по около 1500 Евро пенсии. Но дойде лошият ББ + Дянков и им ги свали 10 пъти, нали?

Мдааа, много цените парите - вярно е! Особено тия които прибирате в джобчето си! Ела да ти покажа образцов ремонт, който се нуждае от ... ремонт! Ела да ти покажа как за 4г. на едно и също място се правят безмислени неща - усвояват се едни пари. Въобще тънем в охолство и радост! Тоя съвсем е изперкал горкия.

Как ще има излишъци в края на годината като унищожихте малкия и среден бизнес и от тях няма постъпления

Нищо не са унищожили ГЕРБ, данъците са най-ниски в Европа. Спря строителството и всичко замря. Лесните печалби секнаха.

IQ1.46 закъсняваш за работа

posirano20 в момента работи на линията

Хайде една друга препратка-някой ремонтирал операта в Бургас за 1мил лева,ами що не построихте нова опера,бе левак комунистически.Въпреки т.н тройна коалиция живота беше песен през 2005-2009,тия комунисти от ГЕРБ закопаха всичко

Живота беше песен през 2005-2009 защото влязоха 30 млрд от вън и се застрои морето и планината. Сега виж колко имоти се продават там и на какви цени. Късогледи българи.

Така е брато..... Икономията е майка на мизерията.

Лицемерен и фалшив смешник. Сложиха те на масата а ти какви ги направи. Но палачинката се обръща.

Истината е,че тази държава вече няма с какво да те задържи да живееш в нея. Тук е само мизерия,шуробаджанащина, няма съд,пълен хаос,убиват те и после си плащат,работиш и след работа ровиш по кофите,не можеш да си платиш сметките с мизерната си заплатка, а в същото време управниците ти постоянно говорят ,колко сме били добре. И лошото е,че все по зле става,няма светлина в тунела...

У наше село казваме че едно прасе е готово за колене когато му провисне гушата и врата му слее с главата :)

Бойко Борисов е най-добрия управник, който може да имаме към момента. А платените плювалници до изборите ще заливат форумите с помия.

Що направо не тръгнеш на посещения в някоя евангелистка църква? Такова промито междуушие не трябва да се губи след като сегашните паднат от власт.

Май ти си от платените писачи във форумите. Да говориш, че ББ е добър управник има две причини - или ти плащат за това или си много тъп.

идиот

Бойко, ти трябва да отговориш къде са излишъците, които наследи от тройната коалиция и ги "профука" неизвестно за какво.Във всеки случай не е за добруването на народа, защото мизерията е много по-голяма от преди, не само заради кризата, а основно от некомпетентното ти управление!

Пак пишете простотии, другари. Бойко не е профукал резерва неизвестно за какво, ами пое властта в най-голямата криза и с хиляди договори и дългове завещани от тройната ламя. И с резерва покриваше кризисните дефицити и плащаше дълговете на Станишев.

А бе селяни червени, погледнете резерва преди и сега и спрете с тия глупости!!!! При поемане на властта - 7,7 милиарда, резерв в момента 7.0 милиарда! Селяци прости!

Сега не е ясно колко е резерва,но след нова година два милярда ще отидат за плащане облигациите на М.Велчев.Тези два милярда са заем,ако не знаеш. Така ,че сумата по резерва реално е 5млрд-лева.

"Истината е, че днешна България не е държавата, за която мечтаеха и се бореха предците ни Вашите и нашите бащи и деди. Управлявана от некадърни, алчни и корумпирани политици, днешна България е сред най-бедните и най-нещастни държави в Европа. Трудът на знаещия и на можещия не се цени, а разни недообразовани особи се представят за елит на нацията."

+1

Поредна апетитна строителна поръчка е получил съпругът на здравния министър Десислава Атанасова Красимир. Този път по сметките на предприемача ще постъпят почти 1 милион лева, разкрива проверка на в. Преса в Агенцията за обществените поръчки. В края на септември тази година кметът на Враца Николай Иванов подписва два договора с които русенския консорциум ГБСД 09, включващ фирмите Декра строй ЕООД и ГБС Русе АД за 951 572 лева без ДДС (или 1 141 886 лв. с ДДС). Управител на обединението и собственик на 90 процента от акциите е Красимир Стефанов Атанасов съпруг на министъра на здравеопазването.

Сега разбирам защо това девойче декларира такива лични спестявания в Сметна палата.

Поредна апетитна строителна поръчка е получил съпругът на здравния министър Десислава Атанасова Красимир. Този път по сметките на предприемача ще постъпят почти 1 милион лева, разкрива проверка на в. Преса в Агенцията за обществените поръчки. В края на септември тази година кметът на Враца Николай Иванов подписва два договора с които русенския консорциум ГБСД 09, включващ фирмите Декра строй ЕООД и ГБС Русе АД за 951 572 лева без ДДС (или 1 141 886 лв. с ДДС). Управител на обединението и собственик на 90 процента от акциите е Красимир Стефанов Атанасов съпруг на министъра на здравеопазването.

Вървял си самодоволен активист на ГЕРБ , с гордо вдигната глава и вижда по пътя си голям плакат: "Внимавайте с данъците , що то ... " - позачудил се нашия , но си продължил разходката . След известно време пак излезнал на разходка и пак табела , но по-малка :"Внимавайте с данъците , що то ... " - а стига бе. Минало време, минала зимата , дошли избори и герберчето в деня за размисъл излезнал в гората да бере гъби , върви и гледа на пътечката малка табелка със ситни букви. Навел се да прочете :"Внимавайте с данъците , що то народа ще Ви го ..." и почуствал отзад ОГРОМНАТА НАРОДНА ЛЮБОВ..............

КОМУНОИДНИТЕ ПРОСТАЦИ си мислят, че като обиждат опонента, изразяват превъзходство. Това е превъзходството на глупака. Най-комичното е, че в КОМУНОИДНАТА БЕЗПРОСВЕТНА ИЛИТЕРАТНА ГМЕЖ битува самочувствието на компетентни и образовани, а аз им признавам само една компетентност-компетентността на КРАДЦИ! Това сте вие, КОМУНОИДИ, доказани КРАДЦИ! Но баламите свършиха, вярващите и с морал хора следват Новия завет - "По делата им ще ги познаете..."

Да прочетем "Дърдоренето" от Пиер Данинос - Нашият език и езикът на политическите ни противници. Любопитно и поучително.

Слушай, престани да ме излагаш. Хората ще си помислят, че с мен са само побъркани проповедници, а попския ти стил, с който нищо не казваш надминава комунистическите слагачи на ТЖ. Не ме излагай бе човек... Държиш се като провокатор и само настройваш хората срещу мен!

Ех,IQ1.46,колко мъка има по този свят...

Ще сменим Бойко Борисов едва тогава, когато се кандидатират честни, почтени и образовани хора! Докато алтернатива на Борисов са ДОКАЗАНИ КРАДЦИ, а от първата категория хора не се виждат, ще избираме все него. Защото кой да е, е по-добър от ДОКАЗАНИЯ КРАДЕЦ! Приемаме и ПОКАЯЛИ СЕ КРАДЦИ! Но след като обяснят защо КРАДОХА, колко КРАДОХА и КОИ КРАДОХА! И след като предадат КРАДЦИТЕ на съда и прокуратурата, са добре дошли отново на състезанието за властта!!!Тогава ще мерим ПОЛИТИКИ! Дотогава-Бойко Борисов, който, между другото, се справя приемливо... И тая идеологема за образоваността, в сблъсък с практиката на Борисов, нещо издиша...Вижда се, че не било голяма философия управлението, ако НЕ КРАДЕШ и РАБОТИШ!!!

Абе тъпако с отрицателно ICQ къде са крадците. Кого даже се опитаха да разследват любимите ти гербери. А техните кражби защо не забелязваш

Чест ти прави, че признаваш, че боко не е честен, почтен и образован! До голяма степен съм съгласен с думите ти! Аз все още не съм решил кое е по-голямото зло - наглите тъпунгери от герб или явните комундета.

И аз съм така.

Kalin

Е кака къде са?При зелената енергия в нефтохима в хранителния картел.Там са парите кво се чудиш кой ги е прилапал.Питай бившата си;-)))

Я научил се бил, а като беше главен секретар на МВР колко пъти ресорният ти министър те спасяваше от финансови гафове и то по времето когато вместо да гониш фалшивите 20-левки в България търсеше фалшиви долари или вместо цигарите в пристанище Варна ловеше Бразилски кокаин в Холандия. Ами кмета Борисов колко пъти си позволи преразход на софийския бюджет и все омразния му Станишев го спасяваше за да не фалира Софийска община. И ако пак кажете че било криза веднага ще попитам защо в Полша или Турция тя не се усеща или пък защо такива бедни страни като Тайланд, Индонезия и дори Индия правят пари точно от кризата на богатите в Европа и Северна Америка.

Да бе, другарю Борисов, така е! За 4 години И ТАЗИ ГОДИНА за пореден път нарастнаха спестяванията на българите в банките с пореден милиард! Афферим, машшала и сполай ти, ефенди!