Борисов защити мораториума за шистовия газ

Категоричният ми отговор е "не" за падането на мораториума за шистов газ, каза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на парламентарния блицконтрол.

Обратно в новината

Коментари - Борисов защити мораториума за шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турски поток ще последва съдбата на Южен поток."ПалачИ дете,пееше Тодор Колев.Палачете, рубладжии.Кой взел,взел.Вече няма Белене,Бургас-Александрополис,Южен поток-настъпват добри дни за България...

при този евтин петрол няма да се намери инвеститор,който да пробива в България.Вече Шеврон се отказа.Така че рубладжиите лаят срещу луната по форумите покрай визитата на Джон Кери.

Браво на Генерала !!!

ЩОМ ТОЗИ КАЗВА ''НЕ''НА ОТПА- ДАНЕТО НА МОРАТОРИУМА,ЗНАЧИ СЕ РАБОТИ ПО ОТПАДАНЕТО МУ И СКОРО ЩЕ ОТПАДНЕ.ТОЙ Е МНОГО ГЛУПАВ И НЕ СЕ УСЕЩА КАК СЕ ИЗДАВА.

САЩ вече имат еко-технология за добив на шистов газ и се превърнаха в най-голям производител в света!В момента в ЕС се правят повече от 1000 сондажа,а Полша го добива и осигури независимоста си от Русия!Скоро това ще се случи и в Украйна,Румъния и западна Европа,а ние пак ще сме последните глупаци!

АБЕ МНОГО СИ ЗАПОЗНАТ С АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тогава да запознаят хората с екологичната технология, за да могат да ги убедят. Защо се държи в тайна? Всеки привърженик на шистовия газ им обяснява колко е хубаво да си енергийно независим, сякаш това не е ясно от самосебе си. А никой не казва - не, няма да има поражения за екологията. Нека някой каже - с името си, с лицето, да осигури на хората гаранции, да им направи едни дебели застраховки за земите, въздуха и водата им и после да понесе отговорности при евентуални последици!

Проучването и добива на шистовия газ не се различава от тоя на обикновения газ,така че страхът от него се насажда за глупаците от политически интереси,тъй като Русия ще загуби монополното и политическо влияние,чрез газовите доставки,на които крепи скапаната си икономика и сриващата се рубла!

ТАКА ЛИ!!!ТОГАВА ЗАЩО ГИ ЗАБРАНИХА МИНАЛАТА ГОДИНА В НЯКОИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ И В НЯКОЛКО АМЕРИКАНСКИ ЩАТА!!!ЕЙ СМЕШНИЦИ НЕ ЛЪЖЕТЕ !!!

Ти не си наред. Кое му е спортсменското? Ти гледал ли си репортажи за "спортните му изяви"? И в спорта и в политиката е гъвкъв колкото винкел. Възхищавай му се ..... на ум, ако ти е останал.

някога купихме мотриси, а нямахме подходящи линии за тях, сега ще си построим хъб - пък после ще видим откъде да го напълним .... с дъждовна вода.

Не ми се четат глупави коментари.Много лош и тъп материал е останал в БГ...?

От мораториума върху шистовия газ интерес има само Русия. Русия проваля и проучванията в Черно море.

Как по-точно?

Всички енергийни експерти подтвърждават, че проучванията за шистов газ се извършват по същата технология за проучвене на нефт и газ и не представляват опасност за околната среда. Затова трябва веднага да се разрешат и започнат. Друг е въпросът, ако има залежи от шистов газ, по каква технология да става добива.

Не се коркайте!Всичко е добре премислено.Тиквата ще построи хъб,а фандъкова ще го напълни със самоковски компири.Га втасат от тях ще потече бая газ.Така де нали трябва пари да се усвояват.Всичко е под контрол с премиер-охранител от село Банкя и кметица-даскалица от Самоков.

To бива, бива да си тиква, ама такава неувираща кратуна е уникално явление!!! Хората му казват, че са го пратили за зелен хайвер, че България е завряна в ъгъла / главно заради него и неговото фашизирано творение Пинокио/ и, че тъпите му идеи, диктувани от американските му господари, да закрива нагло и безпардонно доказано печеливши стратегически български енергийни проекти, които господ не дава на всяка държава в света направиха България просякинята на Европа и , че никой не го бръсне за слива нито в ЕС, нито в Русия, нито в Европа, нито в Азия, нито никъде и, че ще внася газ или от приятелчето си Ердоган, или от македонците...Но тиквата си е тиква, превърнала се в Ганю-балканска куха кратуна, която продължава да лъже нагло и да маже, че щял да прави газови магистрали в България и някакъв си газов хъб без газ, който вчера беше български, а днес стана европейски, най-вероятно е утре ще каже направо, че е американски!!!! То бяха всякакви боклуци на държавното кормило в послените 2 десетилетия, но тези двамата неграмотници ББ и Роско изпревариха всички гробокопачи на България!!! Хора, бдете!

Сидеров, 14.01.2015 НС "...Затова се обръщам към липсващия тук министър-председател, към министрите, които отсъстват на откриването на тази сесия, към президента, който също го няма: Господа управленци, утре, когато дойде Кери, държавният секретар на САЩ с неговата заместничка госпожа Майната му на Европейския съюз кажете му ясно, че България не иска да бъде васал на тази политика, за да спасите това, което може да бъде запазено от вашата съвест. Направете го и ще имате заслуга към българския народ. Не го ли направите, ще вкарате България в огромни проблеми. Ще платим огромна цена, но аз вече се съмнявам, че българският народ има силата и ресурса да плаща тази цена. Не бъдете васали към Кери, който идва тук, за да ни накара да се присъединим към Трансатлантическото споразумение, да ни вкарат ГМО-то, да ни накара да добиваме шистов газ и който идва тук да ни направи плацдарм за война срещу Русия. Това са целите на Кери. Той не идва, за да повдига стандарта на българина, да му намали тока или да субсидира България с няколко милиарда, както САЩ дава на Израел всяка година. Кери идва, за да вкара България в беди и проблеми. "

...ЕДИН ПРОСТ ВИСШИСТ,БЕЗРАБОТЕН...НАДАЛИ ЩЕ БЪДА И ПЕНСИОНЕР....НЕКА ТОЗИ ПОЖАРНИКАР...РЪБ МИ ОБЯСНИ КАКВО И ХЪБ...КАКВО Е ...ЛОТ...И ...КОЛКО ЩЕ ЗАХЛЕБЯТ ОТ ТЯХ...И КОЛКО НАВЪТРЕ ЩЕ НИ ГО НАБИЯТ НА ...НАС...ТЪПИЯ МАТ,РИЯЛ....

zeddd

Висшист, а не знае какво е хъб и лот? Ами затова си безработен... :D

Тиква, ти си построй хъбчето, а после ще му мислиш за газ откъде ще дойде!

Точно! И още, а пък чак след това ще мислим, как да изтупаме брашнения чувал - оголелия и гладен българин, за да плащаме на Турция и Гърция транзитните такси.

След ХАБА работата е ясла. Ще се хвърлим към шистовия и втечнен българо-америгански газ, та пушак ша съ дигне.

братото се оказа гола вода.

По бнт1 казаха каква е програмата на Кери в България, военното сътрудничество, проучване за шистов газ след спрелия Южен поток и всички неща, които са "екстри" за България. Борисов да не се окаже, че тутакси е открита супер технология за добив на шистов глас.

Но тя му отхапа цялата "меката китка"! Престои му ряздяля с тенис и карастис. Ще тренира само с обора на с. Бистрица, СО Спас Литров, в. "7 дни спирт"

Не говорим за ОСТАВКА само на Боко тиквата, а на цялата геРБерска зган.

Ами говорете си. Ама народа говори друго.

Боже!!! Прибери най-сетне този изрод от снимката!!! То повече и по примитивни от това създание на света няма и няма да има!!!

Клети ми Тикварю, можеш да си направиш и пет хъба, ама с какво ще ги пълниш?! Впрочем, има една възможност - слагай няколко каци кисело зеле и купи 2-3 чувала смилянски боб . Почвай да муаш боб със зеле и хъбът ти ще е пълен я с газ, я с втечнен газ....Простак...

Късно е Баце Борисов! Както казват - късно е либе за китка! Продадохте България на Турция - ето това направихте! А хъбове си прави колкото си искаш. Хъбчета, както ти ги наричаш. И в Банкя можеш да си спретнеш некое хъбче.

ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ РОДИНАТА В НАЙ-НОВАТА НИ ИСТОРИЯ.

"Бойко Борисов изрази убеждение, че ЕК ще работи активно за създаването на гъзоразпределителен център в България. Няма да се вдига мораториумът за немит гъз."

Абе стига с този хъб.То вече и хладилника да отвориш за хъб слушаш. Вземете направете един паметник на този хъб и нещата най-после да се успокоят.

Този човек ни върна в каменната ера. тази държава едва ли е имала по калпав премиер.

Ураааааа, газ ще има по ЮТП-то......по Интернет, де :)

Бойко, хъб на ЕС няма да стане. Още се лъжеш по наивния акъл на ЕС. Ще стане или това което Русия иска, а ЕС ще намери начин да се включи или нищо няма да стане. Ако изобщо руснаците пуснат последен влак за тази гара, то сега е момента ЕС да се качи на него. Иначе на ЕС и остава единствено да се качи на Ориент експрес ако реши.

Борисов лъже най-безочливо. Този хъб го измисли, за да не се говори за проваленят проект ЮП. Излиза, че през БГ е незаконен но през Гърция е законен. Нама да има хъб, защото няма какво да разпределя.

Всъщност, аз не виждам защо ако ЮП е провален поради неизпълнеине на ЕС директиви, как ще се изпълнян същите ако газа дойде от Турция?

Просто ще приемем Турция в Европейския съюз.

...ПО ТЪПИ ВИЦОВЕ ОСВЕН ЗА МИЛИЦИОНЕРИТЕ...БЯХА ТЕЗИ ЗА ...ПОЖАРНИКАРИТЕ!!!! ...А КОГАТО СЕ РАЗПРАВЯХА В СТУДЕНСКИТЕ НИ КУПОНИ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ...ЩЕШЕ ДА МИ СЕ СТОРИ АДСКИ ТЪП ВИЦ,ЧЕ В ПРЕДПЕНСИОННИТЕ МИ ГОДИНИ СЪДБАТА МИ НА ОЦЕЛЯВАНЕ ЩЕ ЗАВИСИ ОТ ЕДИН ХИБРИД...НА МИЛИЦИОНЕР...+ПОЖАРНИКАР!!!!!

Освирване на зелените и шистов добив му е майката...

Супер! Къде ще дупчим за шистов газ? Направо дай координати на двора ти да идваме със сондата и да почваме...

В Полша вече се отказаха поради липса на всякаква файда. След тях останаха само обезобразени местности и неясни ЕКО проблеми, които те първа може да се развият. Не съм сигурен дори дали вече ще се навият да дупчат и тук поради икономическа обосновка. Тази добивна дейност за сега има относително оправдано ползване на огромните необработваеми площи в САЩ. На всякъде другаде е купчина от проблеми. Да не говорим, че цената на шистовия петрол и газ в момента са изключително спекулативно ниски. Ако нещата си дойдат на мястото това ще отпадне мигновено като смислена технология.

Борисов: Не говорим за български хъб, а за европейски Един бивш президент преди 7 г. говореше за Голям шлем. От големия шлем остана само един голям среден пръст, поради простата причина , че и трите проекта бяха икономически необосновани. А сега поредния Голям шлем с газов хъб. А имаме толкова много и икономически и социални проблеми да се решават в държавата.

Не си в час явно.

Възможно е . Но кажи тогава твоето мнение. Защото " не си в час" всеки може да го каже и дотук.

БATKO

Кои проекти не са обосновани, бе пухльо? Цената на тока от АЕЦ Белене до 2080 години е 146 лв/МВч според HSBC. В същото време в момента според шефа на НЕК реалната цена на тока е 200 лв/МВч, и тя ще се качи няколко пъти до 2080 години дори и само заради инфлацията. Това означава, че дори и сега да работеше АЕЦ Белене при пазарни цени, той щеше да работи на печалба, а тази печалба ще расте с времето и ще стигне до 200 милиарда за целия срок на експлоатация, според HSBC. Само най-големите неграмотници може да твърдят, че АЕЦ Белене бил икономически неизгоден.

Хайде да сме честни, Руснаците никога не са имали намерение да строят Ю. Поток , и да са искали , вече не могат нямат пари. Би трябвало Путин да се извини, но никой не очаква да го направи. Да е жив и здрав. От Турция пак в Е.С. трябва да влезе тръбата нали така.

Само дето ЕС им плаща по 300 милиона на ден.

Боце Бистришкия Тигър е як като бик и почти толкова умен. България загуби статута си на газопреносна държава. Това ще стане факт след 2-3 години, когато заработи новият газопровод за Турция. Справка- "Син поток". Мавъра Костов се изрепчи на Руснаците и "Син поток" вместо през България мина по дъното на Черно море. Трябва да признаем, че Мавъра Костов направи страхотна услуга на руснаците. Сигурно днес си скубе косите, защото по проект "Син поток" също трябваше да мине през Украйна.

Първо Гоце реши да прави голям шлем, то стана голям член. Сега Боце сега иска да прави голем хъб, то ще вземе да излезе голем х*й, като завода за боклука!

Интересно, какво още трябва да се случи, за да разберат нашите управници, че от Брюксел пет пари не дават за нас. Тяхната цел не беше да ни вдигнат стандарта на живот, като техния. Тяхната цел беше да ни откъснат от Русия и да ни вкарат в НАТО. Вече го направиха. За еб...но дупе цяр няма. Сега вече остава да ни вкарат и в една война с Освободителите. Защото нашите отношение с тях са еднопосочна улица. Участие в техни войни, но запазване на Шенген и американските визи, като санитарна мярка срещу прокажени. Ето това е неоколониализма, за който говори Волен, ама кой да го проумее. СИЛНА АТАКА СИЛНА БЪЛГАРИЯ.

Само дето дават едни 250 мил ев. за газова връзка с Г-я.

с лихвите им нали

Щом един прост и неграмотен чалгаджия с мутренско минало ни говори за ХЪБ-ове - е няма такава държава ! МРАК !

...КОЙ МУ ВКАРА В РЕЧНИКА ..."Х Ъ Б"???? ...ТОЙ ДА НЕ Е ОСТАНАЛ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО,ЧЕ ЩЕ СТРОИ ПОРЕДНИЯ...М О Л....

Проектът за строителство на газопровода Южен поток" е закрит, а за Европа няма други варианти за преодоляване на рисковия транзит на природен газ през Украйна, освен новия газопровод "Турски поток". Това изявление пред журналисти направи директорът на руския концерн Газпром" Алексей Милер след срещата си с вицепрезидента на Европейската комисия и комисар за енергийния съюз Марош Шефчович. link

Не е български, а европейски. Не е хъб а а х*й. И няма да го строим, ами ще ни го вкарат.

Прости му глупостите, той това скоро ще го разбере.

Голяма излагация а за шистовия газ да си беше мълчал че утре ще получиме едни ценни указания от новия голям брат и тогава какви ще ги дъвчеш не знам.

А бе и хъб май няма да има. Поне ще е ясно, че около Варна ще е тихо.

Така си мислиш.

jingiby

Смисъл от такъв газов разпределителен център в Черно море има само в случай на доставки от Русия. Русия засега няма намерение да доставя газ в такъв разпределител. Иначе, разпределителен център за доставки на газ от страни от региона на Близкоя изток за Европа, би следвало да се изгради на гръцкото егейско крайбрежие, но едва ли ще има такива кандидати.

Абе Бойко, абе Борисов, чакай утре Джон Кери да ти нареди какво да говориш и после дрънкай. И ти си палячо като Плевнята......

абе просто си затваряй устата, поне млъкни... млъкни беее!