Борисов откри метрото до летището: 30 км за 10 г. от ГЕРБ

Когато цифрите говорят и тези, които преди управляваха т. нар. "синя" София, ще замълчат. За 23 г. - 9 км метро, откакто ГЕРБ управлява - 30 км метро за 10 г.

Обратно в новината

Коментари - Борисов откри метрото до летището: 30 км за 10 г. от ГЕРБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

45000 души дневно до летището ?!?! Този явно се готви за голяма емиграция или няма идея от цифри.

...комунетата от мъка да не вземат да си върнат жителството...и пак да си станат текезесари !!!!

"Откриватели и изобретатели": 1.Велосипед- Кулибин 2.Радио - Попов 3.Самолет - Можайски 4.Метро - Боко Тиквата

Тиквата беше герой за всички бакшиши. Поне за софийските няма да е вече...

Боко, това са парите и данъците на всички българи бе кратун, къв ГЕРБ те гони

О,простий ,вагона ще се обърне от гавазите ти.

Прекрасна придобивка, да ни е честито на всички ! Само че Борисов греши - сега е времето да се похвали целият български народ, не да се припишат успехите на една партия. Защото "партия" значи "дял", разделение. А е нужно обединение на целия народ и мин.председателят трябва да работи за това, не само за своята партия. Метрото го строиха и гладуваха всички, дори бедните хора от Северозапада, който можеше да е жив, ако парите не отидоха за други райони.

Искаш цифрите да говорят, първо трябва да са верни. ГЕРБ управлява от лятото на 2009 до зимата на 2013 = 3,5 години.После попрекъсна и сега е във властта от преди 6 месеца.Така че 4 години няма как да са 10 години! А Борисов е прав, че за 10 години са построени около 10 км метро.Т.е. Открити са около 10 км. На някои от тях строителството върви от преди 15-20 години!Когато някой развее байряка на върха на къща, не е задължително да е и този, който е изкопал и основите!

Важното е метро да има, ко ти пука кой го е открил?

Боко изглежда много се е засегнал от лафа:"асфалта не се яде"! Но напразно се засяга! Асфалта без друго го изядоха дъждовете и ледовете за има-няма 2 години!Отсечката "Нова Загора-Каробат" е на вълни 3 бала, "Струма" се пропука...

ми се малко нелепо в 21 век да се дуеш, че строиш метро! А пък и тази отсечка се строеше най-интензивно точно в годината на управлението на Орешарски! Какъв ГЕРБ, какви пет лева?Пак започнахме с лентичките!

Хвалипръцковците страшно ме отблъскват ! Как пък Фандъкова, която свърши толкова работа, веднъж не се похвали?

ББ е там, тя е само фон. Като Лилето.

Мароко годишно изгражда по 160 км магистрали. link

Това е добре! Само не ми стана ясно, тази нова отсечка на метрото, продължение ли е на съществуващата линия, и може ли от центъра да се стигне направо до летището??? Друг е въпроса за инфраструктурата около самите метростанции!....Може би трябва да раздават / или всеки да си носи/ галоши за успешно преминаване до стълбите на станциите!!! А??? Както се казва - Хубава работа, ама Българска!!!!!

Да, продължение е на съществуващото вече метро и директно се стига до центъра.:)

Браво ББ подготвяй за чисто турско господство,НО тогава и теб и д---0оги ще ви изритат , а в чужбината си чужбина даже и да имаш парички .А и тези парички спрямо предателството на народеца тежата на душата или пък вишия изпепелява наказания., Нещастните парички и богатство парят и изгарят това го знаем още от миналото и криенето на жълтици в делви.Явяват се бампири пазачи т.е не носят успех , По добре да си пазим РОДИНАТА ЧАКАМ ТОЗИ ГЪЗ василев да се прочви като мъж и направи поне едно правилно нещо в живота си

и аз не съм комунист - а съм реалист - София не е България - на мсеки 3 мин в пиков час върви мотриса и неможеш да се качиш - за какво говори това - всичко живо цяла западна България е в София - ще прекрояваме границите на държавата ли - щом сме преминали към закриване на население маста - вече цели градове са наред да им теглим чертата - даже региони - напр. северозапада целия да го подарим ...

Бе кой ти мисли за тези неща, гледай хубавите работи, както казва бат ти Бойко, ако не ти стига, сложи си розови очила.....

Днес за първи път се возих в новата част на метрото. Е, драги дами и господа, по-смешно нещо, на света сигурен съм, че няма. Толкова тъпо не нефункционално направени станции, толкова тъпо разположени стълби и толкова неудобни влакове е просто няма никъде! Бил съм на много места по света, но повярвайте ми, даже в Москва метрото е по-удобно! Нещо май пак трябваше да глътнем едни парички и някои хора, визирам предимно червенеещи се, защото те инициираха строежа на тази част от метрото, трябваше да се наядат, нали? Господи, как може метрото да минава под Дружба-1!?! И то точно покрай езерото! Ако, ако тия подпочвени води навлязат в тунела? Там знаете ли колко е напрежението на релсите? Около 1000 волта! Това ще доведе до моментално и много мощно късо от което няма да има нито един неизпечен пътник! Това ли е целта? Така ли го проектират в Европа? Еми отворете която си искате карта на което и да е метро в нормална европейска страна да видите как е. Линията минава на най-малко 1км от най-близкия водоем!!! И това се спазва желязно във всяка една демократично мислеща страна! Но не и тук! А и друго, тия влакове кой точно ги бракува, та ние ги взехме? Та те са по-шумни от на президента Путин танковете!!! Ужас!!! Мисля, че с това метро само ще се излагаме пред чужденците повече, отколкото ще се свърши някаква работа. Много скоро виждам как ще се прави тотална реконструкция, и така до 2030-та година! Еми, ха честито, дано сте изтрезняли и един съвет: рукият език е хубаво нещо, ама съвсем не е най-модерното...

Как можа толкова рано сутринта да изпишеш толкова много глупости! В цял свят метрата минават под реки, езера, че и под Босфора. За целта си има хидроизолации, помпени станции, автоматика за напрежението на контактната релса - 825V. A точно "шумните" мотриси са с ел.двигатели HITACHI. ;)

Станцийките все повече, но късички. Влакчетата още по-къси. Чакаме да влезем в тях на опашка в час пик, като за влакчета на атракцион.

Бойко откри метрото до летището! Значи не само е откривателя на метрото, но и на летището!

Откривателя на метрото - Бойко Борисов!

Страшен глупак е тоя надут пуяк Боко. Сметнете тия дето са гласували за него какви олигофрени са че му се радват.

Има много лапни шарани, доста и се залудени, а още повече искат да лапат прокра него.

Нещастно събитие с дългосрочни последствия за страната!

Когато фактите говорят..... И боговете мьлчат!!!!!!!

Б.Б ОТКРИ И ЗАКРИ МОЯТА РОДИНА!!!!!

= Борисов 2.

Защо ли ми напомня на Тодор Живков?

Сигурно защото оставя свършена работа след себе си. Или може би, защото създава силна държавна власт.

Това със силната държавна власт е най-голямата смешка която съм чувал напоследък ! Навсякъде където се е докапал ГЕРП държавното се разбива, приватизира и аутсорсва. Само да те попитам, забелязъл ли си ка в празнични дни София остава без кьораво ченге (ако Боцко не открива нещо някъде) ? Къде е силната държава ?

Ей,пратете някой компетентен/=да не е назначаван от ГРОБ/инспектор на метростанция "Мусагеница",че ще ни падне на главите,по трегерите винаги нещо тече все едно има полтъргайст,а и нещо яко рови под плочките.Абе,вие от ГРОБ да не сте вградили жива вътре Фидосова,а?

Не, ми там в Мусагеница, живеят много партиини другари, кат тръгнете на митинга на 1ви май, ще ви бутнем станцията върху главите, дърти червени боклуци неедни.

Като си толко смел на тема "дърти червени боклуци", можеш да започнеш от Вожда, минеш през президентшата Росица Плевнелиев и така през цялото ЦК на ГЕРБ, защото по-дърти червени боклуци от тях няма (с изключение на малоумните им гласоподаватели, разбира се)

Dimitar

Сега с още 4 метростанции, в "пик часовете" влакчетата ще идват претъпкани, и пътници ще чакат в метрото за по празно влакче! http://vbox7.com/play:2ca7cb48

Жалко, че имаше международен конкурс за метростанцията и спечелилият го млад архитект беше излъган.Както винаги при тези маргаритки става.

Метрото е замислено по време на комунизма и трябвало е да има 54 км дължина с 3 метролъча. Заради НДК строителството му е прекратено в самото начало. Същинското строителство започва през 1995 година. Тогава за кратко време карах такси и бях свидетел на една голяма "дупка" и знаех, че това е бъдещото метро. Кметът Софиянски намира пари и построява тези 9 километра. Освен това пак той намира пари японски заем 120 милиона долара за най трудната отсечка 3 км в центъра на София. След това по време на Герб с европейски пари останалите 27 км до сега. Знаци по време на комунизма светло бъдеще и нищо. По време на СДС с мъка и заеми пари за 12 км. По време на ГЕР с европейски пари 27 километра. Иначе г-н Борисов и г-жа Фандъкова проявиха много настойчивост и всеотдайност за усвояване на европейските пари и естествено заслужават благодарности. Но когато някой почне да дрънка за Евразийския съюз и неговото благо и какво ни е дала Европа , трябва да се запита , защо не го построихме по време на светлото бъдеще.

Понеже очевидно не сте запознат с фактите ИЛИ СЪЗНАТЕЛНО ЛЪЖЕТЕ (от групата на Ибречек сте такива). - Станцията на метрото на НДК е правена заедно със самото НДК (1978-1980г.) - Трасетата под жътите павета и около университета са прокопани 20 години преди да избухне демокрацията - трасето между университета и Мусагеница се прокарва от 1984 г. Всички софянци си спомнят, че на мястото където излиза тунела трамвай номер 14 и 19 се движиха от 1985 г. насам еднопосочно, защото тунела излиза на мястото на едните релси. - По времето на соца не построихме метро в София, но построихме няколко стотин електроцентрали, шест блока на ядрена централа; ликвидирахме неграмотност, глад, мизерия, увеличихме населението на България от 6.5 на 9 млн. човека. Само за 25 г. вие послушниците на ЕС и ФАЩ намалихте българите с 3 млн. души, увеличихте циганската популация с 1 млн., на всякъде из БГ има престъпност, глад, мизерия и кал. То и метрото ви е такова - за да се стигне до него се гази в кал до уши !

"увеличихме населението на България от 6.5 на 9 млн. човека. " Така не може да се пише. Излиза че имате извънбрачни деца или харем. Дори да е така , трябва да кажете че населението се е увеличило от 6.2 милиона преди войната на 9 милиона. Да така е . Има две основни причини за това едната , че преди войната хората са имали по 3 и 4 деца. И въпреки теророра , концлагерите и репресиите е нараствало. Но още през 70 те години се заговори за демографска криза и другаря Тодор Живков въведе ергенски данък 10 % до 30 години и 15 % след това. Но това не помогна. Нямаше го онзи дребен и среден селянин с 40 и 50 декара земя, който имаше многобройна челяд и който със семейството си стига да можеше да работи тази земя засята с домати , други зеленчуци , грозде овошки имаше добър берекет. Овце, крави, кокошки. Да не изброявам , нито да говоря глупости за машините в стопанските равни двори. Той беше мигрирал в града. Е нормално е ще кажат съвременните хора. Навсякъде е така. Ама у нас беше по иначе , защо имаше Кремиковци и само колоси на соц. техниката. Много ядрени централи,а селата тънеха в полумрак. Токът бил слаб. Като бях в едно АПК да внедряваме компютерна техника от Правец , дето не им трябваше, измерих 158 волта. Та как не хрумна на онези титани на мисълта да направят с тиристори един управляем изправите и да вземат еdна американска лампа на 120 wолта с 1700 лунена 100 вата. Пет пари не даваха. По лесно било да се направят още няколко АЕЦ. Та при първа възможност младите хората избягаха. Те щяха да избягат и преди , ако имаха вуъзможност . Но в едно нормално обшество ако за 30 години емигрират 3 милиона, това не води до демографска криза. Но ако за 3 години емигрират 1 милион души с One Way Ticket , това води до демографска криза.

Цифрите говорят, че днес 4 камиона цял ден возиха кал да отрият затрупаната магистрала Люлин, дето лично я надзирава. А утре ще возят пак докато изкарат всичката кал която падна на магистралата. А причината - неукрепен склон. Проектанта дето е укрепил почти отвесен склон със мрежа при условие че склона е със дебел слой почва отглре се га да хване и на лопата да почисти свлачището, надзора може на им помага барабар с главния надзорник дето беше тогава.

Добре ,че бяха комунягите Бойко, Фандъкова ,Павлова, Московски та да се започне строителството на метрото в началото на 80-те години, абе ГЕРБ си е ГЕРБ !

Браво, Боце ! Режи лентичките, да се пукат от яд завистниците. Голем си ,Боце!

хъбааа ко стаа със струма ве тюфлек банкянски ?

Браво, Боко, режи (лентички), па не питай! Туй най ти се отдава! Да те питам, семе за разсад даваш ли, че мойте тикви таз година много дребни?

Летището с 200 полета на ден ще има нищожен принос към пътникопотока. А терминал 1 какво го правим, една топла връзка нещо и каква е тая олигофрения с подхода на 30м. от входа, не можаха да го вкарат право в терминала както се прави във всички цивилизовани страни ... въобще евем ти и удобствата. Още като слезне чужденец в бг само като види тези тъпотии ще му стане веднага ясно в какъв гъз на географията е пристигнал.

Абе едно метро ли ви е живота? Има различни видове транспорт,кой какъвто си избере! който иска и с вертолет да иде на летището!

Аз пък се радвам че има метро до летището! Вижте какви са метрата по Ню Йорк, зап Европа...нашето е по-удобно, ново, бързо. Ама форумният българин, все ще измисли защо да е недоволен, или че Бойко се хвалел (което е типично за повечето политици) или че провинцията била занемарена или нещо друго...на нас ни е гот само когато се оплакваме.

как ще става прекачването за бизнес парка, никой не го обясни това

Метро! И кво? Да не е Мона Лиза!

Тая па ква е ?

Тиквеник, аз ще ти предложа една друга статистика, която да дадеш. Откакто ГЕРБ "управлява", с колко намаля населението на България? С колко поскъпна живота? Колко хиляди фирми фалираха? С колко се увеличи разликата между София и България, като стандарт на живот? Ако сега живеем по-зле отколкото, когато се намърда във власта за първи път, какъв е смисълът въобще да се дървиш и да говориш глупости, глупако!

Смисъл има - сите глупаци боковски го гледат със зяпнала уста и чакат следващите избори, за да да го турят пак начело. Онез загорели каки и лели от кварталните сергии също сънуват мокри сънища с мачо. Изкуфелите бабки го дебнат да му вземат автограф, та да го показват на внуците. Тъй че Боко знае смисъла на глупостите дето плещи.

Оставка.

Ами такъв си е. Не може просто да отиде, да открие метрото, да пожелае на хората да го ползват с радост, когато се прибират от чужбина, да са живи и здрави и толкова. Все ще изръси някоя простотия, ама от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ простотии. Дето като ги чуеш, се питаш така ли ми се е счуло и истина ли е това, което говори този дебил? Като онова с шлифера! Имах чувството, че азера още малко и щеше да се скрие под масата. Толкова му стана неудобно. На него да, но не и на нашия простак!

Всички досега строяха повече или по-малко само обаче боко е толкова самовлюбен в себе, че немислимо е да не се похвали или да не го похвалят. При тройната коалиция например магистралите са в двойно пъти повече построени в км отколкото герб през 2009-2013, данните са от Пътната Агенция.

Не "ГЕРБ е вкарал милиарди в инфраструктура", в "ГЕРБ е вкарал милиарди НА ХОРАТА в инфраструктура". Това да не е от техните пари?

НАТРИ НОСА НА ВСИЧКИ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ ОТ БСП И ДПС.ТИ СИ НАРОДНО МОМЧЕ ПАТРИОТ.БРАВО БОЙКО ИМАШ ОЩЕ 2 МАНДАТА.

Един , но пожизнен и понеже е безсмъртен,т.е. божествен,означава вечен.Следват дружни ръкопляскания,овации , скандирания и възхвали.Ей някой да не се скатава,че лошо му се пише-доброволец в Украйна.

Ние знаем ,че в ГЕРБ няма никакъв комунист, е 99% са пренебрежимо малко.

ще го видите Борисов да "почива" в България, толкова и да се вози на т.н. метро, да не говорим за "магистралите", които потъват, защото той си лети и хич не му пука, за нищо и за никой, защото така му позволявате.

Сичко е кофти,и ко прайм?

Стара Загора претърпява също много ремонти, реконструкции, велоалеи, нови автобуси и подобни промени. Има и дейни хора в управата, повечето все млади (нашият кмет е на 33 някъде)..

И в други градове се правят някои неща, но да си забелязал, че това се случва само в градове, в които кметът е човек на Тиквата? И тогава към този град потичат парични потоци, които за другите градове са немислими и невъзможни.

София е на решето, без мисъл за идея, кмет Фъндъкова учителка, Държавата на решето с непосилен заем, премиер, наркотрафикант мутрата Борисов, Пред света с най-голямото посмешище недорзумението Плевнелиев, офшорен мошенник , комсомолски секретар...