Коментари - Заведения ”лисичарници” убедили премиера за пълна забрана за пушене | dnes.dir.bg
назад

Заведения ”лисичарници” убедили премиера за пълна забрана за пушене

Обсъжда се възможността през 2013 г. да се въведе тотална забрана за тютюнопушенето в заведенията.

Обратно в новината

Коментари - Заведения ”лисичарници” убедили премиера за пълна забрана за пушене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпак.

да ги забранят *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кога са дадени тези три милиарда лева за здравеопазване, че не мога да се сетя или пак неграмотна журналистика? Но е много хубаво като не пушиш да умреш здрав!

Кога са дадени тези три милиарда лева за здравеопазване, че не мога дасе сетя или пак неграмотна журналистика? Но е много хубаво като не пушиш да умреш здрав!

Кога са дадени тези три милиарда лева за здравеопазване, че не мога да се сетя? Или пак неграмотна журналистика? A пък тези, непушачите, ще умрат здрави. Колко е хубаво да умреш здрав!

Кога са дадени тези три милиарда лева за здравеопазване, че не мога да се сетя? Или пак неграмотна журналистика?

Кога са дадени тези три милиарда лева за здравеопазване, че не мога да се сетя? Или пак неграмотна журналистика?

Кога са дадени тези три милиарда лева за здравеопазване, че не мога да се сетя? Или пак неграмотна журналистика?

направи ми впечатление преди години колко малко се пушеше в много заведенята основно посещавани от чужденци по слънчев бряг. българите са друго нещо...

много се радвам от кога в повечето страни в ес не се пуши трябва да забранят и по улисите да се пуши навсякуде хвурлени фасове *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Убедили друг път. Нали се обади чак от Япония да каже, че забрана няма да има до 2013. Но го разбрам де. Все пак е отраснал на село. А там най-голямото забавление е кръчмата, където се пуши и пие.

Наркотрафикантите вложиха огромни суми за забрана на тютюнопушенето, но до 2014 ще започне обратния процес. Като всяка болна идея като комунизма,забраната почти ще обиколи света и ще заглъхне.Република България трябва максимално дълго да отлага забраната и само ще спечели от това. Само продажни политици могат да гласуват забрана на тютюнопушенето.

Заради такива като теб България ще е на дъното в ЕС! Ходи си на село и си паси кравите, вместо да даваш акъл за неща, които не разбираш!

Ти от какво точно разбираш? Ми защо не надигнеш глас и срещу алкохола ? От него колко хора си заминават всяка година.....

Наркотрафикантите вложиха огромни суми за забрана на тютюнопушенето, но до 2014 ще започне обратния процес. Като всяка болна идея като комунизма,забраната почти ще обиколи света и ще заглъхне.Република България трябва максимално дълго да отлага забраната и само ще спечели от това. Само продажни политици могат да гласуват забрана на тютюнопушенето.

леле каква опашата лъжа... над 3 милиарда лева за здравеопазване годишно ами това са над 2 милиарда щатски долара интересно откъде са се взели при положение в здравната каса пари няма.... премиерът наш пак се е изказал неподготвен

Спри да пушиш бе, и веднага ще спреш да ми плащаш медицинското обслужване.

Чудя им се на ресторантьорите, правят си заведението на частен клуб и готово. Сами ще решават дали да се пуши или не. Какво толкова има да се коментира.

ЗАЩО БОЙКО Е ПУШИЛ МИНАЛАТА СЕДМИЦА В ПЛЕВЕН В СГРАДА, В КОЯТО Е ЗАБРАНЕНО НАВСЯКЪДЕ ПУШЕНЕТО ? МНОГО ПОВЕЧЕ БЕЗМИСЛЕНИ ПАРИ ИЗХАРЧИ БЮДЖЕТА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЗА ПРОТИВОГРИПНИ ЛЕКАРСТВА. СИГУРНО Е ЧЕ ТОВА Е ЕДНА БЕЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА, ОТ КОЯТО Е СПЕЧЕЛИЛА САМО НЯКОЯ ФАРМАЦЕВТИЧНА ФИРМА И ТЕЗИ ЛЕКАРСТВА ИЗОБЩО НЯМА ДА СТИГНАТ ДО НУЖДАЕЩИТЕ СЕ. ВМЕСТО ТАЗИ ДЕМАГОГИЯ С БЕЗПЛАТНИТЕ ЛЕКАРСТВА ДЕТО ВСЕКИ С ПОЗНАНСТВА И СОЦМОРАЛ ВЗЕМА, ПО- ДОБРЕ ИНДЕКСАЦИЯ НА ПЕНСИИТЕ. ВЪВ ВСЕКИ УЧЕБНИК ПО ПУБЛИЧНИ ФИНАНСИ Е НАПИСАНО, ЧЕ ФИНАНСОВИТЕ СУБСИДИИ СА ПО- ЕФЕКТИВНИ ОТ ТЕЗИ В СТОКИ - ТАКА СЕ И ИЗБЯГВАТ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА БЮРОКРАТИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ.

ПРОФЕСОР СИ ТИ!!! ТИ СИ ОТ НАШИЯ КЛАС И СИ НАШАТА ГОРДОСТ!!!

От къде накъде боко ще решава да се пуши или не това не го ли решава народно събрание?Тоя да не ТЖ

Остават дългите коси и рок музиката- чалгата може!

Скъпи не-пушачи.. и Боко.. следващият път, когато ми споменете, че аз като пушач съм в тежест за каквото и да е.. То аз ще ви цитирам цифри от които ще боли.. лошо...щ за 2010 - приход от акциз в/у тютюневи изделия... около 1.7 млрд + в/у тях ДДС = почти 2.1 млрд.. За сравнение разходният бюджет на здравната каса е около 1.7 млрд за 2010... всички са в лв. Та скъпи не-пушачи.. смея да кажа, че вие ми излизате прекалено скъпи.. защото всички пушачи ви плащаме за здравната система.. и като остатък разходите за образованието (или ако решите половината от разходите за МВР...или каквото решите) По отношение на смъртността (ерго ще се гътна на 50 .. и няма да си ползвам пенсията) Според СЗО се цитира на второ място цигарите (може да се поспори) на трето висок холестерол, на пето с около 40% по-малко починали в сравнение с цигарите са болестите пренасяни по полов път.... Ами защо не забраните секса... ?той бил вреден да му се невиди... Я малко мислете с главата.. не с ГЗ си... и си направете една проста сметка... Зазщото парадокса, е че пушачите плащат за образованието и здравето на всички в БГ.

Тва са сметки без крьчмар драги/а! Тия твои теории са пьлна демагогия. И между другото, кофти е да вониш на пепелник! Не знам как те целуват в миризливата уста.

Аз такива като теб не ги допускам до устата си!Полето им на "изява" е някъде около кръста ми, но не точно.....

Г-н Борисов , обръщам се лично към вас . Това което пише в статията НЕ Е ИСТИНА. Това е обслужване на интересите на малцинството и изобщо не е правилно решение. Трябва ВЕДНАГА да се въведе забрана за пушене и в "малките" заведения , поради най малко 10 причини и Вие много добре знаете че това решение е грешно. 1. Това е предпоставка за неспазване на закона и обезмисляне на наредбата , защото нито едно "малко"заведение не спазва "малката " подробност да НЕ ДОПУСКА ЛИЦА ПОД 18 ГОДИНИ да влизат в заведението./ сам вие споменавате децата във заведението на Витоша/ 2.Не може при това положение да се изисква от големите заведения да спазват забраната защото ще изгубят най - ценните и редовни клиенти - тинейджърите. 3. Това е предпоставка за нелоялна конкуренция поради изложените по - горе положения : Представете си две заведения едно до друго - едното 49 кв.м. а другото 55 кв.м - Дали е нормално в едното да се пуши а в другото не .И изобщо - КАК МОЖЕ КВАДРАТУРАТА ДА Е ОПРЕДЕЛЯЩ ПРИНЦИП за това дали да се пуши или не.???? Значи в едно средноголямо кафене от 80-100 кв. където собственика е вложил стотици хилади и има ОГРОМНИ разходи - ще си загуби клиентите заради някакви КЮМЕЗАРНИЦИ и БАРАКИ до 50 кв.м. ????? НЯМА НИКАКВА РАЗУМНА , ЧОВЕШКА И ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА. 4. ПРИЗОВАВАМ ВИ за най бързо решение на проблема , преди да се стигне до фалити , съкращения ,а нищо чудно и до масово недоволство , протести и неспазване / въпреки желанието ни / на наредбата в сегашния и вид . 5. Аргументите в статията са абсурдни защото всеки собственик на голямо заведение би предпочел да бъде равнопоставен и да печели клиенти според качеството на своето заведение , продукти и обслужване / което е истинската конкуренция и от което клиентите печелят/ вместо да прави ПУШАЛНИ и да се конкурира на този принцип с ъс разни бараки . Искрено се надявам да прочетете това , защото това е истинската реалност а не това което са ви подвели разни псевдо разбирачи. Искрено ваш: ИЗБИРАТЕЛ

После ще те чета,че ме заболяха очите- много дълго бе- това също вреди.

Поредната глупост на премиера. Пушенето трябва да се забрани ВЕДНАГА и НАВСЯКЪДЕ. Въпрос на цивилизационен избор.

Трябва да се забрани пушенето по улиците, в заведения където се пуши не е толкова важно стига да има място за отделни места за пушачи и непушачи. По улицата като хората пушат ходейки е отвратително да се диша дим! Или пък когато вали дъжд и някой пуши на пейката на някоя спирка. Някои пушачи са пълни дебили и изобщо не се съобразяват с околните!

Ти ставаш нахален вече- хем да си на чист въздух, хем да си на сухо,хем и да си седнал! Да ти поръчам и духова музика?Найс,а?

Бойко е давал 1000 лв на месец за пури?! Бедничкият, направо жив да го оплачеш!

Не си разбрал. Не са 1000, а 2000. И не за пури, ами за други неща. Ама питай пак за подробности.

дето се жалват че ако се забрани пушенето ще замре бизнеса им. Като се забрани ПОВСЕМЕСНО в малки и големи ресторанти и кафенета, къде ще ходят пушатите да пият обадват вечерят да се черпят? А? Щели да си останат в къщи. Да ги приказват на тъпанарите тези приказки.

абсолютен опонент на лицето Борисов съм съгласна с него единствено по въпросът за тютонопушенето. Влизаш в заведение- пелена от пушек. Мирише. Излизаш дробовете ти пълни, главата натежала даже след 50 гр. ракия, друхите ти мираш на дим. Отврат.

Боко се замислил за ресторантьорския бизнес, щото щял да фалира. С две думи, с/у някой лев пушенето не се забранява. Колко души обаче ще умрат от цигари, няма значение. Тези хора нямат пари да си платят, и затова няма забрана. Пожелавам на всички, които така върло скачат с/у забраната за пушене, да имат по един болен поради пушене в къщата си, и после той да си умре, и тогава да скачат пак.

Тъпкано да ти се връща пожеланието :)

Що обиждаш човека бе? Той само казва за тези, които скачат с/у забраната. Значи и ти си един от тях и мислиш злото на тия дето не пушат

Гусин Премиер, а кво шъ кажите за всички мацки дето пътуват в градския транспорт неподмити в облак от прикриващ дезодорант ? Тех кво шъ ги правим?

Докога един селски тарикат ще върти държавата на пръста си? ДА става въпрос за депутатина ЕМИЛ ДИМИТРОВ от ГЕРБ. Той е човека,който осребрява твърде користно депутатството си.И защото му се пушело сега ще трябва да се отложи тоталната забрана.... Докога с цървули в Парламента? Освободете го от депутатството!....

Ами по-бързо я приемайте тази забрана, че ми писна от нагли пушачи. Давай Бойко, с теб сме!

Нека да помислим малко. Ако се приеме забраната на пушенето в ресторанти и заведения колко от пушачите ще спарат да пият кафе или алкохол . Отговор: 0. Всеки има нужда от социални контакти, което е и причината да ги има тези заведения. Те Не са направени за пушене, но за срещи и т.н. Ако ти се пуши излез навън набьрзо, изпуши една цигара и пак обратно при компанията ти.Толкова ли е сложно това.... Стига вече с тези коментари и глупости.

Излез ти вънка и чакай да се напушат другите.

Аз няма да излизам, но май на теб скоро ще ти се наложи....

ДО ПУШАЧИТЕ - спрете да пушите и ще видите колко по-щастливи ще се почувствате. И ще спестите не малко пари.

всички непушачи писали тук са много щастливи и от щастие са озверели!

Няма по-голяма отврат от бивш пушач !

Права си! Аз съм за пълна забрана! Веднага! Я се замислете защо никой в Бг. не може да седи нормално без да кури и да говори смислени работи. Животът им е безсмислен, само пушене и "социални контакти". А за спорт никога не става и дума...

Въпросът е колко са си платили от ресторантьорския и от хотелиерския "бизнес" на премиера? И от къде на къде пожарникарят лично ще решава, кои да умрат от пушене, кои не и кога ще стане това? На мен лично не ми харесва, че Бирен Бойко стои над законите, над Народното събрание и над държавата! Това категорично не е демокрация, а си е чиста диктатура!

Ал,слез от твоята камбанария и се огледай наоколо!Освен теб и другите ядат хляб.

Много си мисля защо ние сме все така по специални от другите нации?? Защо винаги искаме да заобиколим правилата???Не виждам в други страни където не се пуши,ама с тотална забрана заведенията да са затворени..Хората спазват правилата, пушат навън ..и никой не хитрее и хленчи.

И аз се чудя как в другите страни няма заплата по 250-300 евро на месец,ама тук има.И аз се чудя как другите страни не си затвориха атомните централи,ама тук я затвориха.И аз се чудя как в другите страни не са си дали златните мини на концесия на чужденци за 50 години и ония изнасят 99 % от добитото срещу 1 % за гостоприемните домакини.И аз се чудя как в другите държави плащат вода,колкото са изразходвали,а не и течовете и загубите на фирмата.И понеже у нас тези и много други неща са уредени перфектно,остана само едното пушене да ви дразни.

Няма по-приятна гледка от това да се целуваш с натоКАНА мацка с приятен мъжки тембър, току-що направила последно дърпане и изстреляла цигарата с налакираните си ярко червени ноктенца. То е аромат, то е нежност - абе направо маниери и женственост.

Явно предпочиташ да се целуваш с подпийнал непушач, нежно ухаещ на вкиснато вино и долнопробна ракия. Моля те, не ни досаждай със сексуалните си предпочитания, темата е друга.

То ракията и цигарата вървят ръка за ръка, така че е по вашата част повече ;)) Ние държим да Ухаем добре.

Дааам. Осъдиха Мургина и веднага се спусна отново димната завеса разделаща обществото в България и разни СДС изцепки за капак...

Елате в страната на "MARLBORO" , там отдавна не пушат!!!!

Моля, още от сега да се забрани пушенето в дворовете на детските градини. Поне. Там със сигурност никой не бива да пуши. Пушачите са толкова изтрещяли за цигарка, че си палят на двора докато чакат децата им да излязат.

Никой пушач няма да пуши ако има табела ПУШЕНЕТО ЗАБРАНЕНО- пушачите спазват правилата.

Е-е-е, това а най-големият виц!!!!

Ето, виждаш ли пристрастения ти мозък как е спрял да разсъждава? Ако има табела няма да запалиш, а ако тровиш маса деца които минават покрай теб - сам няма да се сетиш да не палиш. Пушачите, разберете, никотина ви пристрастява толкова силно, че сте готови на големи глупости за поредната дозичка.

Не разбирам при положение, че пушачите в България са над 70 % трябва да се съобразяваме ние с някакви си 30%???Ами като не искат дим да си стоят в къщи,а ние пушачите ще си ходим по заведенията :)Нали разбирате,че ако се въведе тази забрана ще фалират 90 % от заведенията!Нали се вижда и сега-салоните за непушачи празни,а за пушачи няма места и обикаляме като луди да търсим ...

Заведенията ти не ги мисли, няма да фалират. Щото пушача внася в заведението цигари отвън и 3 часа може да изкара с кафе в ръка и кутия цигари. А непушачите на празна маса не стоят. Влизат, пият, ядат... правят сметка и си тръгват. Относно болшинството... Когато ромите (в съвсем обозримо бъдеще) станат мнозинство, ти смяташ ли, разумни юроде, че тогава болшинството ще трябва да наложи своя модел на управление в страната ни? Ами ако има мюсюлманска вълна (цялото ми уважение към религията им) и станат болшинство, смяташ ли, че ще трябва да се откажем от културата и религията си и да следваме тази на масата (или да си седим вкъщи)? Странен поглед имаш. Аз смятам, че 1. Според всеобщите норми в обществото съобразяващата страна е активната страна. Тоест ако ти шумиш, пушиш или вършиш нещо друго, което нарушава спокойствието и правото на тишина, на здравословен живот и прочее на друг човек, ти си този, който трябва да се съобрази с неговите права. Затова сме на този хал, защото нямаме елементарна култура. Днес купоните вкъщи и несъобразяването със съседите, утре убиват родителите си, че им нарушават някоя друга свобода, после обществото виновно, а те жертвите... 2. Единици са пушачите, които си гасят цигарите и си изхвърлят фасовете в кошче. Но хайде, за благото на болшинството... ще живеем в кочина.

Ако 70% сте и ... дай да ви пуснем по улиците по без гащи, да си ви е по-удобно? Тия дето ще фалират не са заведения, а лисичарници. Нека фалират! Не обикаляте като луди, а просто сте луди които обикалят.

Пушачите в Бг може и да сте над 7%, но твоето предположение ("пушачите в България са над 70 % ") е меко казано некоректно. В службата ми, на етажа има повече от 20 стаи с по 23 човека в стая и то тях пушат само 5. Можеш ли да сметнеш колко процента сме останалите? А можеш ли да ми кажеш защо "трябва да се съобразяваме ние с някакви си " 3% персонал, които ни тровят въздуха???

Корекция - видях си постинга - тилдата НЕ Е ИЗЛЯЗЛА, съжалявам. Става дума за 2 до 3 човека в стая...

Тази простотия само в БГ може да случи! Защо никой не слуша новините?! Там хората син казаха, че в другите държави дори са изненадани, че местата за непушачи са по-претпочитани от местата за пушачи! При нас е просто лобиране и прибиране на едни тлъсти пачки за сметка на здравето на хората! И после сме били най-болната нация в ЕС! Еми как няма да сме? Аман от некадърни управляващи в това отношение, макар че подкрепям ГЕРБ!! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ Г-ДА УПРАВЛЯВАЩИ КАКВО ПРАВИТЕ! ИДАТ ИЗБОРИ!!!!

Защо помещенията за непушачи в заведенията стоят празни ? Точно в новините се видя много пъти -лукс без посетители. Но аз съм учил стопанска сметка и се ръководя от нея, а повечето тук пишещи са банково-кредитни юнаци без да им пука дали могат да се самоиздържат.

Защо стоят празни ли? Не съм забелязала да са никак празни, но веднага ще ти кажа нещо... Тъй като пушачите сте изключително съобразителен народ, в моята компания, например, сме 8 непушачи и 2 пушачи. Та пушачите винаги настояват да сме в зала за пушачи... и понякога отстъпваме, да речем, от толерантност и от неудобство да си потърсиш погазените права (защото поне е редно да те попитат няма ли димът да ти пречи)... Та затова понякога и непушачите са в помещенията за пушачи. И докато пушачите си пафкат цигарите, ние правим оборот на заведенията...

Никъде не съм забелязала местата за непушачи да са празни, а тези за пушачи-пълни... даже напротив, няколко пъти съм сядала в отделението за пушачи, т. като в това за непушачи нямаше места. Престанете да си измисляте.

КОЙ ТИ НАРУШАВА ПРАВАТА МОЛЯ,А НЕПУШЕЩИТЕ ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ ДА ТИ ДИШАТ ГАДНИТЕ ЦИГАРИ - ГОТ ЛИ ТИ Е ДА РАЗБОЛЯВАШ И УСМЪРДЯВАШ ХОРАТА ОКОЛО ТЕБ,Я У ЛЕВО ПУШАЧИТЕ НАГЛИ

Какво ще чакаме 2013 ?! Още сега да забраняват! А пушачите ако искат и в г...а да се наврат цигара, но в тях си!

С такива изрази ли възпитаваш детето си непушачо?

Това не е за детето ми, а за теб пушачо,който ни тровиш ежедневно навсякаде ! Не ми се прави на възпитан, когато става въпрос за здраве, точно така бих се отнесъл към такива като вас!

Твърдо ЗА за Пълната забрана за пушене