Борисов на официална вечеря с Ципрас в Кавала

Българската делегация, начело с премиера Бойко Борисов, е в Кавала, където в сряда ще бъде подписан меморандум за транспортен коридор.

Обратно в новината

Коментари - Борисов на официална вечеря с Ципрас в Кавала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички товарни превози и сега могат да се извършват от Солун през София за Бургас, Варна и Русе. Не е ясно какво ще се превозва по бъдещата ж.п. линия от Солун през Александруполи, Свиленград, Димитровград, Стара Загора и т.н. В Кавала има дълбоко пристанище, което е малко, неразвито и конкурира солунското. Кавала няма пряка връзка с жп линия и няма да има. Ако някакъв товар пристигне в Кавала трябва да се товари на камион, за да се качи на влак. Цялата ж.п. линия в Северна Гърция и строена по времето на Османската империя и лъкатуши според географските условия. Александруполи /Дедеагач/ е малко и плитко пристанище, там не могат да акостират дори средно големи товарни кораби. Остава единствено вероятността товари да се превозват от Солун за Бургас, Варна или Русе. Според новия маршрут товарите ще пътуват през цяла Северна Гърция най-напред на изток от Солун до Александруполи, след това на север до Свиленград, след това на северозапад до Димитровград, отново на север до Стара Загора и оттам на изток или североизток за Бургас и Варна. За да достигнат до Русе товарите ще продължат да се кандилкат в няколко противоположни посоки. Пряка ж.п. линия през Стара планина съществува, но е неизползваема за превоз на товари, освен ако не се направи тунел под Шипка. От проекта има нужда Гърция, която ще си оправи ж.п. линията в Северна Гърция от Солун до турската граница и оттам за Близкия Изток. С парите от ЕС ще се обслужат интересите на Гърция Турция и др. страни. Това от което има нужда България в момента е шосеен и железопътен тунел под Шипка /достатъчен е дори само железопътен, който да превозва и товарни и леки автомобили, както е под Ламанша/.

Скъпи Бойко ... Голям приятелю мой Алексис ... Вечна дружба между нашите два братски народа ... ... И такива ми ти неща нататък.

Заради "простите" избиратели на този профан , страдаме всички останали нормални българи. От 2009г. процесът на профанизация и опростачване на българите придоби огромни размери.

Време е да дойдат умните и ерудирани избиратели на БСП/ДПС. За това мечтаете, нали?

Че то ДПС и сега си е във властта. Кой най-много обслужва интересите на Пеевски? Отговорът е абсолютно еднозначен -Еднокнижният!

Баце се усмихва накриво и гледа лошо, защото Европа даде на фалирала Гърция и комунягата Ципрас да управляват проект за 5 млрд. включващ и територията на България, а него само го потупа по сланините и погали по умната главица.

преди 6 века с гърците изтървахме мюслите по тези земи...нито ние на тях помогнахме..нито те на нас после....но сега вече ще се подкрепяме...и сме си православни християни....а всички комунисти и мохамедани,който не зачитат този съюз...сбогом

Преди 6 века гърци не е имало, имало е ромеи. Преди двеста години гърците се прекръстиха на елини за да спечелят запада на своя страна за "възстановяване" гръцката държава.

Тясна е България за банкянскага душа , жадуваща просторите на Света.

Тоя завалия яде пие разхожда се на ляво на дясно все на аванта обаче, а като я няма авантата ходи да си покаже компексарството на корта или на игрището та поне по медиите да го снимат за да не го забравят.

Че са вечеряли,че нашичкият напоследък доста позаслабна.Хапва,пийва,но един печеливш договор за България не сключи банкянският специалист по всичко. Гърците си преследват хитро интересите,а нашият отново ще бъде преметнат...... Чудно,защо в последно време,когато нещо се случва у нас или имаме празник,Боцо бяга в чужбина. Нещо не го свърта в България.

Дали е имало суджук на вечерята? Така де, притеснявам се че наш боко може да е останал гладен след като не яде суджук.

Боко отишъл на море в Гърция, а ни убеждава, ние да ходим в България.

Мноо мизерна Българията с това богатство бе.Що така?

А Деса дуловската духачка порадва ли се на КАВАЛА???????????????

Тиквата попита ли Ципрас дали говори Гръцки? На Гръцки де.

ПОЗОР!!! За пореден път безродниците от герберастката хунта,в лицето на върхушката от правителството на България,показват,че за тях няма нищо свято,свързано с България!За тези безличници националният празник на обединението не е толкова важен,че те да са в държавата ни и да честват с народа на България този общонационален акт на обединението на нацията ни и честването на нейната единна независимост! -"Програмата на посещението включва официална вечеря на българския премиер и гръцкия му колега Алексис Ципрас." Дори и пред съседните ни страни хунтата Герб показват своето безразличие към святите за държавата ни знакови празници!ПОЗОР!!!

КОЙ НОСИ ИНДИВИДУАЛНА ОТГОВОРНОСТ В ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА". В САЩ И ЕС ИМА ЛИ ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЕ гласуват, гражданите НЕ избират, а гражданите се СЪГЛАСЯВАТ цялата власт да е в ръцете САМО на ОПРЕДЕЛЕНА ШЕПА от хора. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите чрез така нареченото "гласуване" или "негласуване" стават АНОНИМНИ съучастници на ШЕПА представителни политици и духовници да изземат безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин. Представителните политици НЕ носят НИКАКВА индивидуална отговорност, защото в диктатурата на представителната "демокрация" и "свобода" има САМО групова отговорност, а юридически групова (колективна) отговорност НЕ съществува. Никой представителен политик НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия тук и сега. Следствието ВИНАГИ от това е, че представителните политици ГОВОРЯТ едно, а вършат ДРУГО. Така наречените "избиратели" в представителната "демокрация" и "свобода" са ВИНАГИ АНОНИМНИ, ГРУПОВИ и САМО за един ден. Никой от тези анонимни и групови ЕДНОДНЕВКИ, набедени уж за "избиратели", също НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия. Ето защо демокрацията (власт от и за гражданите, тук и сега - всеки ден) ВИНАГИ се изражда в мутрокрация (власт САМО на представителни политици и духовници - мутри) в безумните НАЛОЖЕНИ върху теб от тях условия на представителната "демокрация" и "свобода". Никой РЕАЛНО НЕ носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ в представителната "демокрация" и "свобода", а ЦЯЛАТА власт се изземва от ВСЕКИ гражданин чрез постоянно: физическо, ментално, емоционално НАСИЛИЕ и ИЗМАМА, наложено върху теб от ШЕПА представителни политици и духовници. Ето защо представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ се изражда в РАЗЛИЧНИ форми на ДИКТАТУРА като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Какво е избори и референдуми в представителната "демокрация" и "свобода" като: фашизъм, социализъм и капитализъм - на ВСЯКО свинче по ЕДНО звънче. Какво МОГАТ едни избори и референдуми в условия, които НЕ са демокрация и свобода за гражданите. Те могат единствено да служат КАТО средство за манипулация НАД всеки човек. Диктаторът Франко, Хитлер и ДРУГИ диктатори, също са ПРАВИЛИ или правят избори и референдуми. Демокрация е - постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ, от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега, ВСЕКИ ден. Дори орязана, демокрация и свобода (Швейцария и Исландия) започва да работи тук и сега за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ ден. В демокрация и свобода НЯМА "преход", няма утре, няма вчера, защото демокрация и свобода е ВИНАГИ - всеки гражданин тук и сега, ВСЕКИ ден.

Мутрата СУДЖУК армаган на Ципрас занесъл ли е ????????????????????

Мутрата само взема, не дава. По-вероятно е Ципрас да донесе суджук армаган.

осподин от Стара Загора търси запознанство с мъж за сериозна връзка и създаване на семейство. Моля, ще отговарям само на предложения на господа от 45 до 55 години! Артистична натура съм и за да видите какво мога да творя, ви пускам един свой материал от далечната 2006 година, когато съм бил 30-годишен. Приятно четене! -------------------------------------- Стара Загора - градът на талантливите музиканти. (Поради високия интерес към старозагорската музика си позволявам да пусна тази статия преди "градът на живописната архотектура) Автор: Евгени Павлов Здравейте отново. Тази статия ще бъде сравнително кратка, но както винаги съдържателна. След небивалия интерес към статиите ми: "градът на мечтите" и "градът на нощния живот" следва първата статия посветена на Стара Загора, която ще бъде публикувана и в известния седмичник "7 дни Стара Загора" този петък. Естествено първите, които могат да я прочетат сте Вие - посетителите на най-четените клубове на dir.bg. Стара Загора е единственият град, който е дарил на България и света двете най-големи знаменитости от музикалния свят. Това са по-фолк творците: дивата на българската музикална арена Мария и поп-фолк кралицата Анелия. Както е известно те са продуцирани от "Пайнер Мюзик" - музикална компания, в която старозагорските инвеститори "Аданис Ко" и "Верея Мюзик" са с повече от 98% участие. Това автоматично превръща музикалната компания в собственост на Стара Загора. Както вече споменахме не случайно в Стара Загора се строи първия по рода си "Планета Пайнер Клуб" на три етажа с вместимост 13 000 души. Изпълнителите Мария и Анерия радват сърцето на българите и европейците от доста време. Те са родом от Стара Загора и са носители на културното наследство на древния град. Ако проследим внимателно тяхното индивидуално звучене можем да намерим много общи неща със древните римски мотиви от самото създаване на стария град. Просизходът на поп-фолк творците, които посочихме е с доказани старозагорски корени и е от прабългарски етнос. Този факт характеризира неотразимата красота в тяхната външност. По последни данни дори Лили Иванова има старозагорски корени свързани с рода на баща и. Други дейци на изкуството свързани със Стара Загора са: Михаела Минева, Станко Георгиев, Стамат Павлов, Рашид Заимов, Севджан Орхан, Сергей Павлович и Кеворк Кеворкян. Поради непрестанния емигрантски поток от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Шумен, Враца, Лом и Кърджали се очаква в стария град да се заселят още много музикални величия, което ще превърне Стара Загора в абсолютния монополист на българската музикална сцена. Благодаря за вниманието! Очаквайте скоро четвъртата моя статия посветена на Стара Загора, която ще се казва, "градът на живописната архитектура"! Тя ще бъде публикувана и в останалите старозагорски ежедневници, които се четат от 40% от българското население.

Хапчетатааааа ?!? Иначе не става.

Разбрахме какво спечели Гърция, а за нас- кавала.....

Благодарско момчето, ела на кавала....

Само един прост Мутрафон на празника на Съединението на България може да отиде в чужда държава и там, най-вероятно, ще блябосва за мигранти, магистрали и тангенти....С това още един път показа на всички българи, колко е българин и колко уважава и почита историята ни!!!Докога този прост,дебилно наивен и нагъл банкянски селяндур ще ни срами по света и у нас, заемайки този важен пост?Хайде, гербаджийски подлоги, я да чуем как ще го оправдаете, най-вероятно Путин, Станишев и Нинова са виновни...А дали му е занесъл на Ципрас някой и друг суджук от откраднитите от него 4 тона?!

Румчо-тъпото...

Kalin

Прави ми впечатление че ББ на празници винаги липсва.Дали не знае че ги има или просто го е страх че ако го попитат какво се е случила на тоя ден и ще почне да срича.

Съединява ни с Гърция.

Половината пари ги пиши бегали.Като при бокови!

КАК ТАКА НЕ Е В ПЛОВДИВ ЗА СЪЕДИНЕНИЕТО?

ципрас, кажи на бб-3 да направи балканската федерация! кажи му на гръцки или на немски! щото той нали не е българин и не разбира на български!

Пожарникарят: За какво са ни влакове? Като си имаме магистрали? Че асфалтираме бедежето! И влаковете че фърчат с 200 километра в час по асфалта!

Върнете ни Кавала. Тя е наша.

Другаря Борисов, със суджуци, на официална вечеря с Ципрас в Кавала

Костите от Ципурата

Че си тиква,тиква си,ама много научи и почваш да ме кефиш!

узаки, суфлаки и сиртаки;))

Защо през Свиленград? Защо не през Кърджали? Това е българският интерес. Да видим дали някой ще се сети за него.

Стойността на ЖП-то за БГ е сериозна. Гърция ще получи пряк достъп до руските пазари през Черно море. Цялата история идва като реверанс към гърците след подписването на "историческия"договор с БЮР Македония,който откровено ги вбеси. Разковничето е в картата на Санстефанска България.Разгледайте я внимателно.Но това е минало. Сега,според мен,в днешната балканска конфигурация,би трябвало на първо място да се правят отношения с Гърция и Румъния.И то близки отношения,предвид Ердоган Султан на юго-изток. Тупанбаши отново е в ролята на топ-балканският гуру.Репертоарът е ясен-"Западните Балкани????,газовият хъб...",бла,бла.

Ако България трябва да получава суровини и стоки от Изток ,то пристанищата Булгас и Варна са предостатъчни ,ако трябва от Запад то трасетата са през Сърбия и Румъния.Иначе това трасе за страта се оказва само транзитно.Просто от там няма какво да получаваме или ако има то съществуващия капацитет на трасето е предостатъчен.По -удачно е скоростно трасе от София към Видин и Варна -Русе.Може и Пловдив -Русе .До Бургас има две трасета ,през под Балкана и през Пловдив до София.Също е удачно София -Пирот и София -Скопие -Дурас.Ако трябва да има трасе от Александропулис ,то е удачно да е ново и да минава значително по-южно от сега съществуващото като пример Александропулис-Свиленград-Елхово-Средец -Бургас

Може трасето ,което предлагате след Елхово ,да е към Карнобат и там да се включва към съществуващите, защото там се прави и връзка с трасето към Варна и Русе

"С какъвто се събереш такъв ставаш" . - Така от отличници може да станем двойкаджии.

Гледам картата и ми прави впечатление, че няма жп линия между Солун-Кавала - Александруполис. Линията е Солун - Серес - Драма - Ксанти - Комотини - Александруполис. Излиза, че ще се строи нова жп линия в Гърция, защото от наша страна вече е изградена.

:(БОРИСОВ,С ЦИПРАС И ТО В КАВАЛА.А ПОЗНАЙТЕ ЗА КОЙ Е КАВАЛА И ЗА КОЙ ЦИПУРАТА

От много работа на Бацко не му остава време да се обръсне,дори и за официална вечеря.Ей тез хъбове,та вече и ж.п.линия! Но нямс зд

Как да се обръсне,Той нали обеща,че няма да се бръсне докато турският поток не се превърне в Южен:(Той обаче си се оказа чисто Турски,и сега батко ще търси пари за едни хъбове дето никой няма да дава пари

България няма да спечели нищо, печалбата ще е за Гърция, защото България ще и построи железопътна връзка с Ромъния и Украй а

Помните ли, когато другарят Борисов обеща публично, че само след една година Румъния ще бъде зад гърба на България!? Медиите също услужливо и бързо забравят. Е, годината мина и замина, много свестни умряха, а Румъния се вижда отпред само с далекоглед. Освен всичко, за да се случи прогнозата борисова, първото и задължително условие е той да бъде въдворен на топло, за много дълго време. И не само той. По Румънски модел! Видимо българският модел, по стара политическа традиция е все мъртво роден. Управлява ни мафия! Питеснявай се за КТБ прЕателю!!!

Каквото и да кажеш,каквото и да напишеш,колкото и умно да е,на никой впечатление няма да направи щом бати Бойко не го е казал,или централата не е дала дерективи:)))

Там Боко търси деветата дупка на кавала!!На гръцки кавала означава думата яхнал.Яхнал се е на оная работа.

коридор ?От де се пръкна .Важно да похапнат да се потупат да се попрегръщат .Поне откъде се спуснаха нарежданията така изневиделица?

Интересно на гого ще служи тази ЖП линия? Според мен на Гърция и Китай, но ще буде платена 90 % от България, за да може тиквоча 2 години да реже ленти и да се показва по телевизиите.

Грък ли си или понтийски колонист, та толкова обичащ Гърция. Не ги познаващ гърците. Няма да забравя 2004/5 как вечерях седмица в една таверна в Атина, поръчвах на западен език. Собственикът не издържа и накрая ме пита какъв съм. Казах "Вулгарос " и той шеще да умре, не можа да си прости, че е бил любезен. Бяло морее естественият излаз на БГ. През Проливите се губи 2/3 дена, при лощо време и повече. 70 % от товарите (български) ше минат оттам, понеже е по-евтино. Просто сме прекарани геополитически .

Бойко е международник светът не познава в своята история преуспял във външната политика държавник, който не знае никакъв език, включително и собствения си.

Че то всяко лято милион българи ходят н ресторант в Кавала и наоколо. Повечето от тях знаят само селският си диалект. Да си чул някой да не се е оправил и да е останал гладен?

"е бяха посрещнати на летището в Кавала от посланика ни в Атина Веселин Иванов и генералния ни консул в Солун Владимир Писанчев." Хаха, никой не иска да се появява публично с Мутрагеню, само неговите ахмаци!

Какъв байпас на Босфора,бе куку. Варна и Бургас загиват. Е, затова БГ се бори за излаз на Бяло море, което ни бе дадено 1913 г. дори след катастрофата с Междусъюзническата , а Антантата ни го взема 1922 г. За едни маке чукари. ,Сталин и той се мина даде половин Германия на неблагодарните поляци, а можеше да натисне поне за коридор. Американците го изненадоха с атомната бомба.

Загиват, защото си приватизираха предприятията, а пък Костов продаде Кремиковци за 1 лв и за бастисване. Пристанище Варна е празно, а от 100% бургазлии едни 28% тапири гласуваха срещу нефтопровода Бургас-Александрополис на абсолютно нелегитимния местен референдум, но наляха масло в огъня на ГЕРБ и на антибългарите на Симеонов и на десните дупедавци, след което ГЕРБ (да се помни) денонсира тристранния Българо-руско-гръцки договор за нефтопровода. Ку-ку е родила майка ти.

Много се кефя да чета коментари когато се появи името на Костов. Невероятна шизофрения настава - бил комунист, ама направил приватизация... Бил окрал всичко, ама си седи в къщата в Драгалевци... Съсипал България, ама за пръв път след 1989 имаше цял мандат и редовно вдигаше заплати и пенсии... Днес един шоп от Мировяне ми обясни всеобщата омраза към Костов: "Мразим го Костов, щото работеше яко и смени парите бързо, и аз от милионер останах с няколко стотачки тогаз. Ако беше дадено на негово величество да сменя парите с неговите безумно бавни действия и досега да съм щастлив милионер, долу Костов, искаме си царя." Когато Костов каза, че в договора подписан по негово време за Мариците няма никакви заробващи числа, почти никой не го чу или му повярва. По-късно, Делян Добрев оповести (оспорвайки по този начин шефа си от Банкя), че заробващ е не самият договор, а анексите към него, подписани от съответните енергийни министри по времето на НДСВ и Тройната коалиция. Ама който чул - чул, който разбрал разбрал, куче влачи диря няма. Важното е, че се чу, че сестрата на Иван Костов е ку р ва! Разкритията стават все по-гадни! Костов (а не Бойко Борисов) е бил член на БКП! Костов (а не Бойко Борисов) е мутрата Буда! Кумът на Костов (а не на Бойко Борисов) е Румен Николов-Пашата. Костов (а не Бойко Борисов) е пазил бизнеса на този Мишо Бирата, а после го е убил. Сретен Йосич ще разкатае м.амицата на Костов (а не на Бойко Борисов). Простакът Костов (а не Бойко Борисов) дреме / цъка sms-и на Нобеловите награди. Каратанчева е била малка, когато Костов (а не Бойко Борисов) се е закачал перверзно с нея! Костов (а не Бойко Борисов) е пъхал мръсните си мутренски пръсти в устата на непълнолетни, когато е рязал лентa при откриване на сменените контакти на детска градина!

Боко кажи му да ни връща нашето, иначе идваме с танковете

С танковете, дето ги нарязахме по заповед от Анкара и Вашингтон (НАТО)!

преди 6 века с гърците изтървахме мюслите по тези земи...нито ние на тях помогнахме..нито те на нас после....но сега вече ще се подкрепяме...и сме си православни християни....а всички комунисти и мохамедани,който не зачитат този съюз...сбогом

Бацето как е с гръцкия , няма ли да направи някоя демонстрация?!

......по новия транспортен коридор сме щели да изнасяме портокали от България за Гърция.....братска помощ за бедния гръцки народ