Борисов договори албански битум за българските магистрали

Албания да изнася битум за България за строителството на пътища. Това предложи министър-председателят Бойко Борисов на съвместна пресконференция с премиера на Албания Сали Бериша в Тирана, където е на двудневно официално посещение.

Обратно в новината

Коментари - Борисов договори албански битум за българските магистрали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво са големите фукни на ген.Борисов, на който през мандата му като Премиер се довършва един огромен труд по проектиране, трасиране, отчуждаване, изграждане на въпросните магистрала, като за сведение на всички, километража магистрали, който ще бъде построен през неговият мандат ще е незначително по-голям, или дори по-малък от километража построен по времето на Станишев! Но, вижте какво прави пропагандата на ГЕРБ - от мухата Слон!

Какво, какво е построил Станишев? Ти май нещо... грешиш

абе този да не вземе да решава реалните проблеми : болници, образование, работни места и стимулиране на малкят бизнес ,фермерство , масовата бедност на хората ами като побъркан само магистрали сънува

юли

Очаквам с притеснение вносът на реотани "бързонагряващи" с произход държавата Албания. След този промишлен прогрес на тази държава ни ще загубим безвъзвратно гордостта да бъдем предпоследни в европа. И малкото самочуствие което ни е останало ще изчезне.

rado_7_6@

Че нали друаря Дмитриевич сложи плосък 10% данък. Пълно е по софийските улици с коли за по над сто бона. Не са ли това честни бизнесмени и крупни работодатели? Ето има условия за бизнес - бизнесът да разкрива предприятия и да дава яки заплати. Значи честният бизнес да строи молове и да кара ненормално скъпи коли, па държавата да строи заводи?

Човек, който работи, не се спира! Това е Боко! Колкото и да плюе КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ, тия с IQ над 100 ще го отчетат... Другите и без това са избиратели на КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ, грабителите на съвременна България, те по принцип са неспасяеми и обречени, уви...:-(!

да внесат и албански реотани за подгряване на мутренските си мозаци, защото са замразнали и не работят.

Салито много демократично го раздава за етносите. То и в Кържали е демокрация ама нещо много им дойде. Не могат да се спрат.

Отишли са да пият за нашата обща граница.

Те се чудят къде да си продават битума а нашият уредил уреденото.

Абе за магистралите се наслушахме ама някой може ли да ми каже защо днес из фейсбука се върти една снимка на входа на Българския парламент, на която се вижда до Българския флаг да се вее турския байрак ? Много се надявам да е монтаж...но ако не е....значи край с държавата !

Ние не можем да убедим българите в Македония ,че са българи ,та ще убеждаваме албанските българи-Да ,те приказват български и обичаите са им български ,но е смешно да се занимаваме с тях когато у нас имаме страхотен проблем с турци и българомохамедани.И тези последните говорят български и обичаите им български, ама не признават ,че са българи.Вари ги, печи ги, те казват не сме българи -мюсулмани сме.Та нали в Босна сърбите сърбаха попарата на такива сърби.

Ура-а-а! Да живеят всички БКП-та, по всички земни кълбета!

Голям смех пада с балканските мега политици ББ и Бериша :) Единият казва - мога да ви купя цялото количество, защото съм голям строител на магистрали и голем баровец. Другият му реди: Ти къде си тръгнал, бе - ние имаме количество за цяла Европа. Разделят се и НИЩО не става. Балканско мерене на малките пишлета :)

БРАВО НА БОБИ!!ЗА КОЛЕДА ЩЕ ИМА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ БИТОМНИ НАДБАВКИ -АЛБАНСКИ!!СЪЩО И ЗА МАЙКИТЕ И МАЛКИТЕ ДЕЦА,ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПО НАТАТЪК!!!!!!!!

val55

Два спартана да пътуват само за един битум, едва ли е само това целта на посещението. Има и други неща, които не се казват, а журналистите пишат това, което им се казва и това което са дочули. Без факти не се наемам да коментирам, но всеки има право да коментира на базата на материала, който са написали журналистите. Да не стане така, както с нашият съотечественик, и скока от 39 км. височина. Публикуват непълни материали по какви ли не въпроси, къде истина, къде измислени, добавени, и ние разбрали недоразбрали пишем, а и в много случаи някои се обиждат без причина. Повече толерантност един към друг. Историята никой не може да я промени, макар че някои се опитват, но бъдещето........

Като му знам умствения капацитет на премиера (а също и на министрите) ще се учудя, ако са приказвали за нещо по-различно от битума.

Щом като им трябва битум, значи плануват още нови пътища и ремонт на старите, което е добре, защото всички знаем че има фрапираща нужда и от двете!

Боко, Бокооо, по Бай Тошово време 80% от битума се внасяше от Албания! В ДАП Сливен имаше цяла автоколона със специализирани битумовози - цистерни с подгряване, които го доставяха директно по асфалтовите бази. Но това някакси беше в реда на нещата - не съм чувал бай Тошо да се надува от "великото" прозрение , че в Албания има битум и можем да вземаме от там!

Досега с какъв битум се правеха магистралите - съветски - руският битум е най прекрасния битум и затова си държи високата цена .

Подначалника с два Спартана тикви на посещение в братска Албания. Едни стокообмени ще потекат не ти е работа. Битум за коридор 8,който не съществува освен в розовите сънища и празнословието на политичарите от Албания,Македония и България.

Абе Боко тиквата, защо не вземате от арда кърджали битум, а ще вкарваш от Албания? Сигурно добре са ти платили мама ти ненаситна

За мама ти знаеме че е ненаситна.

В събота по Панорама ББ: намали двойно цената на тока; построи 7 ми и 8 ми блок на "Я"ЕЦ Козлодуй; намери газ в Черно море, в количества да не могат да ги поемат Южен поток и Набуко едновременно. И това само от 21.00 до 21.20, когато превключих канала. Колко му е да достави всичкия албански битум, че даже и отгоре.

Аз предлагам срещу битума да им дадем милиционери. Българските милиционери са най-добрите милиционери, естествени, има български милиционери, които вече 30г. не са мръднали. Можем да им дадем колкото искат, всичките които имаме. Даже в плюс ще им дадем безплатно и един пожарникар с ножица, който да реже де където има лентичка за рязане. Той общо взето само за това става.

+1 Право в десятката :))))

абе борисов, кои ще се движи по магистралите ти като умориш народа от глад? кои ще ви пални мутренските дебели гуши след планирания тотален геноцид над този нешастен народ?

Естествено НЕ говедата.

Мамма миа! Премиерът разговаря за внос на битум от Албания! Аз пък все си мислех, че частните компании, които строят пътищата, могат сами да си решават проблемите с материалите. И ако им е изгодно, може би ще внасят битум от Албания и без ББ да им прави добро. Глупоста му на тоя наиистина не познава граници. Ако се е загрижил толкова за държавата, по-добре да договори внос на реотани от Албания, че техните загряват по-бързо от тези в главите на ГЕРБ.

Дребен си по мисленето, приятелче! Една стр. фирма може да сложи каквото и да е - най-добре нищо, защото е без пари.На като я задължат материалите да бъдат качествени, ще си помисли как да действа. А ръководството на държавата осигурява срещу какво да се внася тази стока. Това се нарича търговски обмен.(Да не мислите, че всяка фирма има достатъчно валута за да я пилее зад граница.) Фирмата само купува или продава по принцип. Нали се сещаш, че строителна фирма няма да препродава вино и туристически услуги! Обясних само някои неща, щото виждам, че много не са наясно със себе си, камо ли с останалото.

Леле мале! Ама ти вярно си пенсионер! Държавата отдавна няма подобни функции. Майко мила. Да ти вдигат пенсията по-бързо, че да спреш да се занимаваш с неприсъщи за теб материи.

Това добре. А ние какво ще изнесем като нямаме грам икономика. Само от данъци ли ще пълним бюджета?

Защо ли като прочетох за албанския битум, първата ми асоциация беше с албанските реотани, които по времето на соца бяха единица мярка за бавно загряване...

И това не е новина! Винаги, още от социализма това е било главен стокообмен с Албания! Колко сме късопаметни, Боже!

Ей, писателите!... Каквото и да се направи, все ще сте недоволни. Какво общо има битума с коледните добавки за пенсионерите? Като сте недоволни, терминал 1 и 2 ви чакат!!!

Скоро, скоро. После ще си дишате във вратовете с индииците тука.

Абсолютно нищо общо няма. Освен, ако Борисов не смята да плаща за битума с държавни пари. Което разбира се не е възможно. Та Борисов е договорил внос на битум. А дали е договорил и кой ще го внася? А дали е договорил и на какви цени и при какви условия ще става? Сигурно е договорил и кой точно да го купува? И каква всъщност му е работата на Борисов да се вре в търговски отношения? Нашите и албанските бизнесмени никога не биха успели да постигнат делово съгласие без да ги озари светлината на Банкя. Сега остана и новия президент на USA да дойде да договаря износа ни на пипер, домати и компири за щатите. А да не забравя и най-важното - свинска мас!

А, чакай! Сетих се за нещо общо. Докато Борисов обикаля да се показва по света и у нас, да се кара на разни държави, че искат пари от Германия, да договаря битуми и да се хвали с "постиженията" на финансовия си министър, пенсионерите МУ съвсем ще ... "издъхнат". Защото той се "грижи" за пенсионерите по абсолютно същия начин, по който Дянков се грижи за икономиката - с икономии. Ама икономии за сметка на пенсионерите и на бизнеса. И за да изпреваря въпроса ти, не, на бизнеса не е необходимо да се дават пари. Още повече е забранено. Просто трябва да не му се пречи да ги печели.

Това е положението:България-Албания-дружба навеки! Добре, че поне те са му обърнали внимание на Б.Б.

Абе аз ли нещо съм се объркал, че пътищата се строят от частни фирми, който си купуват материалите на свободния пазар?

Не брат. Не си сеобъркал. Ама нали виждаш. В тая държава един човек се държи така, сякаш всичко е негово. И пътищата и фирмите и хората и парите, па ако щеш и цялата държава барабар с пазарната й икономика. Та какво се очудваш. В милиционерското училище не се учат такива сложни материи, като принципи на свободния пазар.

Осигурих албански битум, за коледна добавка на пенсионерите. Така ще се намалят и разходите за катран в ада, заради увеличените количества от ново пристигащи. Също и от бъдещите постъпления, вследствие на кампаниите на: "Сечко сече, Марта дере, Април кожи събира.".

Каквото и да приказвате албански битум се е ползвал в цяла европа много години преди да дойде на власт енвер ходжа, защо да не се ползва и сега?

Точно.Абсолютно точно ,че албанския битум е най добрия на континента,за това спор не трябва да има.

Бойко е страшен ум. Албанския битум най-добрия битум. Бил естествен. А българския битум какъв е. Получава се като остатък от рафинирането на естествен петрол. И проблема на новите пътища не е в битума а по-скоро в ноговата липса

Ех, ако имаше естествен български петрол. Мечти, мечти.

Липса на нови пътища, а? Може би трябва да прекрачиш прага и да се огледаш малко, да попътуваш, преди да говориш глупости, а?

А ти да си извадиш главата малко на слънце и да се научиш да четеш. Или на гербозомбитата това не е нужно

Не разбирам какво те притеснява конкуренцията между доставчиците на битум? Точно това е работата на държавата, да НЕ ДОПУСКА монопол, както е сега - руски от ЛУКОИЛ. Нека да има и албански, пък времето ще покаже кой е по-добър. На теб май русофилията ти идва в повече.

Конкуренцията не се прави с държавно договорени цени на битума. Ама ти нали си интелект. А и нали се сещаш че като не е с произход ЕС този битум хем мита и такси има хем нови документи му трябват

Това ми прилича на онази приказка на майсторите, че кривите и напукани стени в ремонтирана стая ще се скрият от тапетите и няма да си личи нищо! Лошото на българина е, че се занимава обикновено с това, от което не разбира и е "широк" специалист по всички въпроси! Основно - по футбол и политика!

Разбира и от жени, и напоследък и от компютри.

Добре де, не можеше ли лилето да я пренесат с ТИР, и да ползват само 1 самолет? Защо да им плащаме екскурзиите двойно?

ББ като си "чеши" езика - нека да е за сметка на някой друг. Колко ще струва, когато само транспорта на този пясък ще е 100 лв./т. Нека си пита Лилето и Дилянчо на какви цени са материалите и тогава да се изказва. Ще караме пясък от Албания - ами той пясъка от Марс е още по-качествен - ей го къде е....

Ужасяващи по брой присъствие делегации се влачат къде ли не, за ...битум???? Може ли някой да обясни какво напр. прави здравната мин. в Албания? Или пък кметът на Банско в Букурещ преди 2 дни на конгреса на ЕНП? Кой мозък измисля присъствието на делегатите? Това е безсрамно и арогантно харчене на средствата на бедните българи и е толкова безсмислено, че нямам думи....!

Абе човек, да ти имам проблемите, делегациите... Мургина и Ковачки крадяха по около 100млн на година от далавери с ДДС...

ТИМ ги правят тия пари от зърно само за месец, два. Ама нали Бойко им е подчинен

Ами Правителството да направи както едно време беше направил Сталин - желязна завеса.Хем няма да знем какво става на запад, хем няма да ни духат западни ветрове. Китайска стена на североизток не трябва. От там и без това нищо не може да се вземе, освен мързел, псевдокомунизъм или пиянство.А, забравих! Дългът от Ирак , но кой ще ти го даде- да не са луди.

Всеки инициативен кмет или министър има какво да говори и какво да прави на такива срещи. Създават се търговски и културни връзки, като винаги е по-евтино да отиде заедно с делегацията, отколкото сам.

България произвежда битум. Недопустимо е Българският премиер да загърбва българския производител, работник,търговец или купувач и да поръчва от Албания. Борисов коя икономика подкрепя? Това е повод да се иска оставката на Бойко Борисов,защото не работи за българската икономика. Борисов,подай си оставката!

Де го произвеждат тоя български битум? По форумите ли?

Битумът (или катран) е една от последните тежки фракции, получени при дестилацията на суровия нефт. Мисля, че не е нужно да ти обяснявам къде точно, по разбираеми причини.

goose

Ей, убеждавам се, че това българина няма угодия ... Ако строи магистрали - питате защо, ако не строи - пак мрънкате защо, ако купува от местния пазар - мрънкате защо толкова скъпо, ако внесе нещо по евтино и качествено отвън - мрънкате защо не харчи парите в БГ ... и изобщо - мрънкащо племе, вечно търсещо виновник за собственото си жалко съществувание ...

Днес битум, утре албански реотани, а предната новина "Човек на годината" оставиха без поле за коментари. Той Човекът е ясен. Асфалт, асфалт и пак асфалт...

Браво Брато, шъ съ отворат нови работни миста