Борисов: Концесия за добив на газ разклати първия ни кабинет

България ще бъде износител на газ. Проблемите на предишното ни правителство започнаха след като пуснахме на концесия добива на газ в Черно море, каза премиера.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Концесия за добив на газ разклати първия ни кабинет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как медиите търпят тези идиотски изказвания на ген. Борисов! Кого хвърля в пълна заблуда ген.Борисов! Той дава добива на газ на концесия. Ако се намери газ концесионерът ще ни дава някаква нищожна концесионна такса и ще ни продава от добитият газ на нас по Борсови цени, а може и по-високи! Концесионера ще изнася газа, и ще печели,а не България, а ген.Борисов сега се бори да му осигури обем в Руската тръба! Да не би златото на България да го изнася България - изнасят го концесионери Канадци, за нас остава среден пръст. Да не би бакъра да го изнася и печели България, Изнася го Белгийски концесионер! И т.н. Лъжец - продажен!

Може ли да ми каже кое е българско --- Енергетика - не ; Злато - не; Вода - не; Мобилни оператори - не; Търговски вериги - не; Селско стопанство - 0; БДЖ - на път за подаряване; Дърводобив - на мафията; Банки - не ; и др. и т.н. Държавните служгители останаха. За тях държавата не е лош стопанин .

Може ли да ми каже кое е българско --- Енергетика - не ; Злато - не; Вода - не; Мобилни оператори - не; Търговски вериги - не; Селско стопанство - 0; БДЖ - на път за подаряване; Дърводобив - на мафията; Банки - не ; и др. и т.н. Държавните служгители останаха. За тях държавата не е лош стопанин .

Боже, какъв малоумник!

Шушумиго, правителството ти падна, защото за теб народът не беше нищо повече от ненужна паплач, с която да се подиграваш и на която да подхвърляш язвителни забележки и трохи от софрата на богатите. Конкретната причина, която те събори, бяха сметките за електричество, които извадиха хората на улицата. Късичка ти е паметта, а? Ама тогава се скри в правителствена болница с "разхлопано сърце", за да не посрещнеш народната любов, нали?

Тоя утрепа и Остап Бендер вот 12-те стола. И световното правителство ще е в София, Тикво!

Не е проблем ако е разклатен кабинета. Проблем е когато започне добива на шистов газ. Ако в последните 25години от некадърно управление унищожихме икономика, култура, духовенство, сега ще унищожите и почвата.

Моля психиатър да тълкува изказването, че след няколко години /дано сме живи/, Европа ще дойде при българския газ, а българите ще живеят като в Емиратите - ще се развяват по света и ще купуват острови, а газът и нефтът ще осигуряват най-високия в света стандарт. Тогава ще потръгне и българският футбол, защото ще си купим бъдещи футболисти от ранга на Меси. Еееех, дано да доживеем светлото бъдеще - то си е чист комунизъм.

Бе не може така! Всичката газ в Черно море е руска, както и морето си е руско .....:)

А сега ,кога ще ходиш при печката в Белия дом на инструктаж и кое ще закриваме още - останаха 2 блока в АЕЦ и Нефтохима-Бургас и може да му дадеш ключа от бараката -Бълхария

Естествено, че трябва да се национализира Лукойл Нефтохим, така както направиха румънците с техния Лукойл, защото откраднал "някакви си" 400 милиона евро от Румъния. Махаме и руските боклуци самолети. А Козлодуй остава. Доизкарва си службата и я продължаваме. Това ще е началото на освобождението ни от руското икономическо робство и от олигарсите на Путин и техните помагачи - рубладжии в България! монополи

Брадъре, стига си се правил на българин. Да си ходима у дома да си плащаме дълговете.

"Повярвайте ми, тогава ще дойде индустрията на Европа да стои тук, защото ще е близко до тази газ".И Кобуга казваше "Вервайте ми" и си оправи дереджето.Тази мутра наистина взима хората за балъци.Но може би с право,след като въпреки некадърността си,пак беше избран.

НЕ,В ГЛАВАТА МУ НЯМА НИЩО А КАМО ЛИ ГАЗ.

Не забравяйте - Всеки път когато предстои България да направи нещо значимо - пристигат двама американски сенатори и след това ние почваме да пишем по форумите - защо не е станало. Някой знае ли какво правиха двамата сенатори при Орешарски? Ще му дам 5 лева.

Почна се...... състезанието между Боко и Плевнята по гафове. Абе този за какви ни взема? Толкова ли не може да разбере, че има хора, които мислят не с долните си глави и, че февруари наближава.

Боже, Бойко, не ги разигравай хората, а им кажи истината! Колкото и нефт да има, целия ти напън и клатене на банки и чудеса бяха и ще бъдат за ШИСТ!!! За това ходи до Щатите и американците те подкрепят за излизането от ЮП. Ето защо и в момента се величаеш за нов енергиен крал, когато всичко е само за да си вземеш паричките и да ни продадеш на американците... тогава го казах и пак ще го кажа Бойко се гласи за шистов цар, хора опомнете се!

НЕ,В ГЛАВАТА МУ НЯМА НИЩО А КАМО ЛИ ГАЗ.

газ има само в главата на Б.Б. - добре, че не е вакум

ЕЙ!НАУЧЕТЕ НЕЩО! Никой нищо не подарява или продава на чуждите компании. Те получават концесия първо за проучване и ако открият нефт или газ-концесия за добив.Природният газ,който са открили е ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ. Държавата получава само концесионна такса.Фирмата може да прави с добития газ,което и е най-изгодно-да го изнесе,да го продаде на държавата по договорена цена и т.н.

АБСОЛЮТЕН ТЪПАНАР.ВСЕ ОЩЕ СМЕ ЖИВИ И ПОМНИМ КОЙ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА НА ПЪРВОТО ТИ ПРАВИТЕ- ТЕЛСТВО-НЕКАДЪРНОТО ТИ УПРАВ- ЛЕНИЕ.А АКО НАИСТИНА ОТКРИЯТ НЕФТ И ГАЗ.ТИ ЩЕ ГИ ПРОДАДЕШ НА БЕЗЦЕНИЦА.НЕ ТИ ВЯРВАМЕ- МАЛОУМНИК.

Е ГОЛЯМ!

и Бойковистични Тъпизни!!! OMV, ТОТАЛ и т.н.. даже незакупиха тръжни документи... защото от малкото проучване което направиха се установи , че ич, ма ептен ич нема ни нефт, ни газ... само един голем говорящ гЪз - ръсещ невероятни неверности... същите покъртителни тъпизми говореше и бившия герберист енергетичен министЕр Надуплян Добрев - тази така добре структурирана ментално-телесна изпутица, гарва божия - работил, предполагам, като портиер в KPMG :) но достоен за министър в BG :( но да не залитам в лични оценки... като си помисля само,че повярвах в ББ, повярвах, че се е отъркал поне малко в Тато и е прихванал хитроумните му методи и че той е решението на каламбура... но поспри сърце... беги-мани стегай куфарите и фани се мани....

ученика ще бие учителя по знания още Тодор Живков ни правеше богати с това газово находище сага и тоя ни започна с пачките но не се знае дали ще сме живи е това е истина

Боко реве като ранен звяр. Най-после се догОди, че ЕС ни изпързаля - ЮП през Гърция може, през България - не. И на всичко отгоре Путин "обижда" на суверенитет... Но акъл ви мами, ако си мислите, че е хукнал към Брюксел, защото го е грижа за народа. Причината е нараненото му самочувствие.

Силистар със сигурност има петрол, но дано не се изтъргува на безценица!!!

Този път може хем да го харижем без пари, хем да плащаме на американски, канадски или дявол знае какви компании.

Представяте ли си да намерят нефт или газ, Боко ще управлява докато е жив.

Ужас!

"...че не бъдещите, това поколение още ще се възползва от природните богатства на България", коментира премиерът ." (цитат) Навремето "великият" вожд на СССР Никита Сергеевич Хрушчов говореше на 20 Конгрес на КПСС : Днешното (1960 г.) поколение...ще живее при комунизма. Ако младоците с промити мозъци днес не знаят какво е значело това, да ги светнем. "Всеки се труди според способностите и възможностите си, всеки потребява според потребностите си!". Да, ама не, просто не стана! Сега банкянският лаик и селски хитрец се опитва отново да замъгли мозъците на младото поколение и да им обещае "розово капиталистическо бъдеще" под неговото "мъдро управление"! Както вече писах в един друг мой пост: Вервайте му и скоро ще му гризнете чепа! Да ви е сладко, заблудени младоци! Ние, по-старото поколение вече ядохме попарата на "комунистическия рай", сега е ваш ред да духате супата на "капиталистическия (неоколонизаторския) рай"!

Хубаво сте я яли ама защо продължавате? Или май още не можете да разберете какво трябва да правите?

Борисов, ти на глупаци ли ни визмаш? Не ми пука колко големи са компаниите! А колко България получава от тях. Защото златото ни се добива, а ние нищо не получаваме! Ти може и да си взел разбира се. Теб те изключвам поради мазната ти мутра!

humfry

Както и приказките от зората на демокрацията се оказаха фалшиви, така и сега една шепа ще забогатеят значително, а останалите ще духат супата.

дано наистина да сме живи както коментира премиера. Оказва се, че разработването на находищата се извършва в най-земетръсната част на България където скалите са варовикови. Дано наистина сме живи, че като гледам жилищния фонд ме обземат тръпки. Но пък за сметка на това ще сме ,,богати,, - дали...?

humfry

2009: "За това, каква е съдбата на българските находища на природен газ, както и какви могат да бъдат полезните ходове на българската държава, отговор на тези и други въпроси даде ст.н.с. д.г.н. Кристалина Стойкова от Геологическия институт при Българската академия на науките. Интервюиращ: Каква е историята на откритите газови находища в България тези при Чирен, при Галата, при Калиакра? Кристалина Стойкова: Първото българско находище е находището "Чирен", което е открито в 60-те години на ХХ век. Един от първите български нефтени геолози, инж. д-р Георги Димов, скоро след откриването изчислява неговите запасите от газ. По стечение на обстоятелствата, аз бях на борда на нефтената платформа на компанията "Тексако", когато беше намерено първото българско находище в Черноморския шелф. В началото на юни 1993 г проучвателен сондаж на "Тексако" откри промишленото находище "Галата", на около 35 km източно от н. Галата. Интервюиращ: А другото нефтено находище, за което писаха вестниците, край нос Калиакра? Кристалина Стойкова: То е открито през миналата година от компанията "Мелроуз Рисорсиз", но историята на проучванията в нашия шелф е следната: до откриването на "Галата" се стигна в резултат на целенасочена държавна политика, провеждана от тогавашния Комитет по геология към Министерския съвет. Той обяви лицензионни търгове в началото на 90-те години за отделните блокове в шелфа и ги даде за проучване на различни чужди нефтени компании. След откриването на първото находище от "Тексако" (които бяха в съдружие с ОМV, "Eнтърпрайз ойл" и Комитета по геология тогава), те се оттеглиха от блок "Галата". По-нататъшното му проучване направи фирмата "Петреко", а след това тя беше купена от базираната в Единбург нефтена компания "Мелроуз Рисорсиз". Тя и в момента провежда проучвателни дейности в блок Галата, който е спорен. През януари 2008 г. "Мелроуз Рисорсиз" откри ново находище "Калиакра", а в края на октомври - второ газово находище "Каварна". Тоест има две нови находища, открити през изминалата година, които в момента са в процес на проучване и на оценяване на запасите. Оценяването на запасите не е никак просто и не може да стане с един сондаж. Освен проучването на двете нови находища, другото нещо, което компанията прави съвместно с българските си партньори, е стартирането на Galata Gas Storage Project. "Булгаргаз" и "Мелроуз" са приключили първия етап от проекта, който цели да проучи дали е възможно след изчерпването на находището "Галата" то да се превърне в газохранилище. Пропуснах да ви кажа, че добивът на газ от Галата започна през юни 2004, а негов собственик е "Мелроуз Рисорсиз". Това находище, от 2004 г. до сега, даваше между 10-15 % от дневните нужди на България. Интервюиращ: Единственото място, където добиваме газ, остава Галата? Кристалина Стойкова: Неточно е да казваме, че ние "ние добиваме". Ние сме предоставили тази част от акваторията и сме дали на компанията концесия за добив при определени условия. Фактически те го добиват, а ние го купуваме. Интервюиращ: А на Калиакра какво е положението? Кристалина Стойкова: На Калиакра положението е същото. Защо обаче ние го купуваме? Защото, когато първоначално се дадоха лицензите за проучване през 1991-92, имаше такова условие когато се открие находище, държавата да плати половината от направените до момента разходи, след което да стане на 50% собственик на добивания газ. Това обаче българската държава не го направи и продаде акциите си на чуждите компании. Интервюиращ: Сега всъщност ние сме едностранно зависими от доставките на газ от Русия, съвсем малко разчитаме на тези находища. Как се оценява техния капацитет? Кристалина Стойкова: Тези находища не са много големи, но както виждате миналата година се откриха още две, съпоставими с това при Галата. Ние нямаме Национална геоложка служба, ние нямаме държавна нефтена компания, която да инвестира в проучването и да намира нефт и газ. След промените всичко беше приватизирано и това е въпрос на частен, а не на държавен интерес. Интервюиращ: А до колко българските учени са успели да проучат територията на България за находища на газ и нефт? Кристалина Стойкова: От 60-те до средата на 80-те години, цяла Северна България е била интензивно проучвана за находища на нефт и газ. Първото българско нефтено находище е открито в Долни Дъбник, известни са и нефтените находища и при Шабла и Тюленово, които са вече почти изчерпани. Също така при Долни Луковит и Бърдарски геран бяха открити нефтени и газокондензатни находища. Интервюиращ: Предполага ли се за други места, че там евентуално могат да бъдат открити залежи от природен газ или нефт? Кристалина Стойкова: Цялата територия на Северна България е потенциален перспективен район и е възможно там да се намерят находища на нефт и газ. Българските геолози, изследователите, винаги са работили в тясно сътрудничество с компаниите, които са търсили нашите консултации. Ние искаме да помогнем, за да се открият нови находища. Въпросът е, че често западните компании си наемат техни специалисти и търсят малко, действително най-добрите български специалисти за техни консултанти. Интервюиращ: Вие самата сте била консултант на фирма. Какви учени се търсят за тази дейност? Кристалина Стойкова: Доста мои колеги са били консултанти. Това са геолозите-нефтяници от Минно-геоложкия и Софийския университет, тектоници и регионални геолози, палеонтолози и стратиграфи от Геологическия институт на БАН. Специалистите по нефтена геология в МГУ и СУ проучват геоложките условия и капаните, тоест природните резервоари, където могат да се търсят такива находища в България, перспективността на отделни територии. В последните 20-30 години едни от най-големите находища в световен план се откриха в континенталните шелфове на вътрешните морета и на океаните. Вие знаете за Мексиканския залив, за Северно море, Каспийско море, Персийския залив, където са концентрирани едни от най-големите находища на нефт и газ в света. По тази причина и шелфът на Черно море е обект на интензивни проучвания за намиране на такива находища. Интервюиращ: Как се експлоатират откритите находища в Румъния и тя проучва ли Черноморския шелф? Кристалина Стойкова: Румъния има доста повече находища на нефт и газ на сушата в сравнение с България. Тя има държавна нефтена компания, която договаря и привлича световни компании за инвеститори при проучване за нефт и газ, включително и за румънския черноморски шелф. Румъния е пример как трябва да се отстояват националните интереси. Интервюиращ: Как се отнасяте към създаването на енергийна стратегия и смятате ли, че страната ни трябва да даде приоритет на някой от енергийните проекти - "Набуко" или "Южен поток"? Кристалина Стойкова: В моменти на криза винаги започва да се говори за стратегии и това е жалкото. А една истинска стратегия затова е стратегия, защото се прави със средно- и дългосрочна перспектива, но това и да го констатираме сега, няма да ни стопли. Трябва да имаме национална стратегия, която да не разчита на един източник. Да можем да имаме алтернативи, и то не една. Аз съм учен - не съм политик, нито икономист, не съм и стратег, но считам, че трябва да имаме алтернативни източници на енергия и на първо място такива, които се отразяват най-малко върху климатичните промени на Земята (водни източници, атомна енергетика, газ). Стратегията на България трябва да бъде така направена, че страната ни да има различни алтернативи. Да може да има връзка и от юг, а не да разчита на единствената тръба от север. "Набуко" би бил добър вариант. За България в момента най-големите печалби са от износа на енергия, така че трябва да имаме повече алтернативни източници. Сега разбираме, че трябва да имаме повече хранилища на газ. Може и да нямаме големи находища, но трябва максимално да се финансират проекти за преобразуване на вече изчерпани находища в газови хранилища, защото това ще ни спаси в ето такъв момент. Интервюиращ: Това в Чирен единственото българско хранилище ли е и с изчерпването на находищата в Галата и в Каварна, те български хранилища ли ще са или собственост на компанията инвеститор? Кристалина Стойкова: Газохранилището в Чирен е държавна собственост. Проектът между "Булгаргаз" и "Мелроуз" вече е преминал първият стадий на изучаване. Пресметнато е, че ще бъдат необходими вложения от 90 млн. щатски долара, за да се завърши напълно проекта и да се преобразува това находище в газохранилище. То ще е с капацитет около 1,8 млрд. куб. м. Ако това стане, първото нагнетяване на газ би било най-рано в последното тримесечие на 2009 г. Евентуално след още година или две, то ще бъде напълно завършено. Като се има предвид, че другите две новооткрити находища са в близост с Галата, има възможност те също е да станат хранилища. Перспективата е точно по тази линия - да се проучват и откриват находища, да се добива газ и след това да се превръщат в газохранилища. Това е модерният подход, който цял свят го практикува. Крайно време е и ние, като страна-членка на Европейския съюз, да го направим." 2013: "Базираната в Дъблин нефтена и газова компания Petroceltic International Plc (PCI) обяви, че се отказва от сондирането на българския шелф, защото не може да добие достатъчно газ за комерсиална експлоатация, съобщи Bloomberg. "Ние сме разочаровани от добивите от "Камчия-1" и планираме да приключим по-нататъшните сондажи и да анализираме приоритетите си в "Галата", заяви изпълнителният директор на компанията Браян О`Катайн. Petroceltic International обяви, че може да се откаже от проучванията по българското крайбрежие, тъй като не е успяла да получи достатъчно газ, за да оправдае добив с търговска цел. Сондажът в блок Камчия-1 в региона на Галата в Черно море е достигнал дълбочина от 1000 метра и единствените открити залежи са в слой нефтени пясъци с дебелина 20 метра. Компанията заяви, че ще анализира данните с цел актуализиране на регионалния геоложки модел. След това ще реши, дали да се възползва от възможността за удължаване на концесията с две години. "Разочаровани сме от резултата от Камчия-1 и планираме да завършим анализа на данните преди да формулирането предложение за продължаване на концесия Галата," посочи изпълнителният директор на компанията. Акциите на Petroceltic паднаха с 3,7%, след като компанията обяви, че анализира данните, за да определи дали да не напусне инвестицията си преди навлизането в последните две години, с които по-късно тази година може да бъде удължен срокът на разрешението за експлоатация. Книжата на компанията се сринаха дори с 8,5% на борсата в Лондон, преди да успее да неутрализира част от по-ранните загуби. Припомняме, че Petroceltic придоби лиценза за проучване в Галата, след като на 17-и август 2012 г. компанията обяви, че придобива дотогавашния собственик на лиценза Melrose. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде одобрението си на покупката на обща стойност 165 млн. паунда през октомври. Melrose разработваше три находища на природен газ в българската акватория в Черно море - "Каварна изток", "Каварна" и "Калиакра", като и трите се намират в блок "Галата" край Варна. Британската компания стъпи в България чрез придобиването на Petreco. В началото на тази година пък ирландците обявиха, че през 2013 г. Petroceltic ще инвестира общо 36 млн. долара за развитие и проучване на добива на петрол и природен газ у нас. Само за инвестиции за проучване бяха предвидени 9 млн. долара. Petroceltic фокусира дейността си в Северна Африка, Средиземно море и Черно море. Компанията прави проучвания и добива газ и петрол в България, Румъния, Ирак, Египет и Италия. Плановете са през тази година да бъдат инвестирани 150 млн. долара за развитие и добив на природен газ." Изглежда всичко в България е собственост на чужди компании, които в последствие продават на България. Може би това се разбира под "България ще бъде износител". И едно уточнение. За да си износител, първо трябва да покриваш собствените си нужни и да имаш достатъчно излишък.

Не цензурирайте коментара ми как от 44 г.реално до днес Русия не позволи и как демагогски налагаше,че България няма газ??! ПУСНЕТЕ КОМЕНТАРА МИ-много е точен!!!

Ами аз лично не вярвам в тези находища! Ако тука имаше толкова много газ вече щеше да е започнал добива и от одавна...

Бат Бойко услушаи се какво ти се пише тук хвани се за ръце и си помисли дали БГ да не си ползва сбствените ресурси и виж как да стане чуждите концесионери да ги махнеш ВИЖ ЦЕНАТА НА ТОКА В НОВИТЕ СМЕТКИ АКО СИ СПОМНЯШ...../ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА ЧЕ ЕЛЕКТРО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЩЕ ГИ ЗАТВОРЯ/ това бяха твой думи пред народа.забравили или пак идва зима......

БATKO

Боко, защо лъжеш, че България ще стане износител, след като находищата са подарени на чужди фирми. Дори да се открие нещо, което е много съмнително щом го казва доказания лъжец Бойко, то ще е собственост на чужденци и те ще си го продават на каквато искат цена, много по-скъпо от руския газ. Испанската компния Репсол например беше изгонена с тояги от Аржентина, след като ограбваше безмилостно ресурсите на тази южноамериканска страна. Сега тези крадци намериха корумпирани политици да ги пуснат да крадат България.

БЪЛГАРИЯ Земя като една човешка длан... написал бе поетът. Но днес една червенa сган я граби на парчета. Народа беден се е сврял в черупката безволен и дреме тихо оскотял, макар и недоволен. Пълзят навред ченгета стари, заемат важен пост след пост, крепят властта на тез другари що грабиха народа прост. Народ нещастен с участ зла, със Турция за наковалня и чук отгоре от Москва... Кърлежи с червени връзки грабят бедния народ все по-нагло и по-дръзко правят го на идиот. У народа няма злоба, явно иска да е роб, сърба си покорно боба, верен им е чак до гроб.

Да го кажем по по-културен начин! Проекта Южен поток беше спрян от бившия охранител на Тодор Живков Бойко Борисов и назначения от него президент Росен Плевнелиев по поръчение на американското посолство. Точка по въпроса

И реформаторите тогава се включиха най-дейно. Просто наблюдавайте, сега Р.Овч. до тях ще изглежда като чейнчаджия от 90г до новите бизнесмени в костюми... Всичко е за париииии!

Защо не пуснахте коментара ми,който осветлява въпросите за газ в България и Руската забрана за наш газ и че това с Турция е демагогия!!!Чакам да го пуснете!!!

Да ,бе какво стана с Бисерчов? А,ако изловят някой дребен кокошкар,осмърдяват орталъка,вижте ни прокуратура и полиция ,колко много работим,искаме още субсидии .....

А дано, ...! Казвам го съвсем искрено, защото ми се иска най-накрая да повярвам на поне едно хубаво за държавата/ страната/ народа ни нещо - наближава Коледа , а по Коледа стават чудеса!;о) Дано след Коледа не стигнем пак до втората част на тази фраза - ... ама надали!

Чуйте как ревът, руснаци и рублажии и може и да повярвате! А чудеса стават не само на Коледа?

Хайде, юруш на комисионните ! Също както си продадохме мини челопеч,МДК Пирдоп и др. на например канадската Дънди прешъс метълс, която заделя за себе си 99 % от печалбата. Всимко сме разпродали на цена 1000 пъти по-ниска. Ха сега ми кажете какво общо има Русия, като купувачите са канадци, ирландци ,белгийци. И кой е допуснал българските природни залежи да се продават на безциншца, и какво е спечелил този "кой" от това.

България има солидни находища на златни и оплиметални руди и изнася. Много изнася - концентрат, срещу което получава концесионна такса и някакви стотинки на базата на заявеното от експлоататора съдържание, за сметка на милиардите, които иначе печели дивия експлоататор... България печели и замърсена природа и води. Какво ще е по-различното с газта? Ако българската държава беше собственик на добивните съоръжения и си добива газта - да, но тук Тотал и сие ще смучат, ще ползват газопреносната ни мрежа ще подкупят с милиони тъпата кратуна боцко, за държавата стотинки и замърсяване. Това дето го рисува бочката даже в комунизма го нямаше.

Не си разбрал... Бойко ще направи държавно дружество под предлог, че така ще има пари за България, а всъщност всичко ще иде в неговия+антураж джоб!!! А, пък ние да си чакаме някой друг премиер да ни донесе евтино топло... нали знаеш, че вината никога не в Бойко....

Брей! Да повярва ли човек на това? Толкова е красиво и оптимистично. Защо се сещам за чуждите индустрии в България, как изнасят печалбата, крият реалния и размер и скриват данъци, как единствената полза от това е плащането на заплати за работарите там, на условия далеч по-ниски от средните в ЕС. На тази чужда индустрия, Бате Бойко, и трябва само евтина работна ръка и подкупни държавни институции за да си развяват коня както искат. Да, за това сме идеални тука в България.

Да но позитановските енергетици не са "работна ръка" на тях им работят?

Да имаме природни богатства ако Българите сме овце ще бъдем като Нигерия ще ни клатят с помощта на продажни политици и руснаци и турци и американци и европейци.. Ако сме народ който отстоява интересите ще бъдем като Норвегия ... ше има и за пенсионери и за здравеопазване култура и още какво ли не

Ей, туй теменужките голяма еволюция преживяха! Едно време Иван Костов ги използваше само за събеседници. Сега ги назначават за министри и им дават думата в телевизионни предавания! Ама на интелектуално ниво си остават теменужки! Теменужката на енергетиката също заслужава съдебно решение за тъпота!

теменужките смениха калинките

Дръж маркуча, гаси пожарите и не се изказвай по въпроси, от които нищо не разбираш. А предното ти правителство го разклати чуството ти за собственост на тази държава и безпардонното ти отношение към хората, които обедняха дотолкова, че почнаха масово да се палят. Това забрави ли го?

Ти пък нали много разбираш. Личи ти колко.

Много, представи си. Поне повече от теб, след като имам инженер-геоложко образование

ДА СТЕ Ж И З ДА КРАДЕТЕ И ТОГАВА

Не се спирай, Баце! Трябва нефт, злато, диаманти, уран. Не, уран не ни трябва. Той е необходим на французите.

Марионетното правителство, назначено от Тапетния Чехъл , поддържано от посолството на ФАШ, спря Южен поток. Я да разчепкаме това изречение. Какво ли ще да значи?