Бойко Борисов гостува на българската общност в Истанбул

Министър-председателят Бойко Борисов гостува днес на българската общност в Истанбул, където посети Метоха към уникалната църква "Свети Стефан".

Обратно в новината

Коментари - Бойко Борисов гостува на българската общност в Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисов иска да е по-близо до своя приятел Ердоган, така че оня като го забележи в тълпата и му подвикне - Ей момче, я бързо ми донеси едно кафе! - да може да припне и начаса да услужи на своя любим приятел.

бързо - сега е момента да довършим оградата и да затворим границата :-)

каква е тази българската общност ?В какво се състой тя. С какво се занимава, има ли смисъл от нея?

Бойко в Турция ... на килимчето. Класика в жанра! Пак хубаво че този път не закара цялото правителство на изнесено заседание в Истанбул.

Да - показаха го по всички световни телевизии, но не и у нас, като извънпротоколно се хвърли да целува Ердоган, ... дори съпругата на Ердоган се възмутила, че Борко прекъсва протокола.

НАП скри проверките на политиците и магистратите с влогове в КТБ

не знаех че ердоган е измислил Кирилицата, знех само за Бойковицата

Аз пък мислех, че ТОЙ е ПО РАБОТА, а се оказва, че Бойко е ходил на ГОСТИ?!?!?!?!

Българската общност в Истанбул не го ли попита, като гледа в огледалото дали не вижда Ердоган? И щом младото българско поколение тепърва учи български, той на какъв език е разговарял с тях? На турски?

Скъпи Бойко виж и ти тези тестове и всички четете за HAPLOGROUP I Тези изследвания правят на пух и прах тезата, че ние, българите, сме някакви азиатци-татари, дошли по тия земи от степите на Азия. Истаната е точно обратно на това - от тук сме се разселили към Азия, след което сме тръгнали обратно към родните ни места! Прав е американеца, който поддържа, че именно района на Черно море е едно от огнищата на цивилизацията! Ние, българите, сме коренно население тук, на Балкански полуостров и на Европа!

Всички знаем, че е така. Доказано е и научно много отдавна, но това е неудобна истина и не и се дава гласност. А ББ няма как да знае това, Не го пише във "Винету".

Куба, Виетнам, Япония - всички се опитват да забравят ужасите на войната. Всички гледат напред. Няма по-лесно нещо от това да сееш омраза, но плодовете са горчиви.

Мачкай,турската неграмотна терористична ОРДА....натири ги в анадола,там където им е мястото.....Крайно време е да освободиш свещенния ХРИСТИЯНСКИ град КОНСТАНТИНОПОЛ от виещите неоосманистки чакали!!!! Господ Бог да Пази РУСИЯ и БЪЛГАРИЯ от неоосманистката паплач.... Амин.

ми дядо Боже си знае работата! не се бъркай в рабатите Му! и България я пиши пред русия, ако може де!

не може да я пише. Който плаща, той заказва музиката.

Възпоминания от Батак (разказ от едно дете) От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак? Хе, там зад горите... много е далече, нямам татко, майка: ази съм сирак, и треперя малко, зима дойде вече. Ти Батак не си чул, а аз съм оттам: помня го клането и страшното време. Бяхме девет братя, а останах сам. Ако ти разкажа, страх ще те съземе. Като ги изклаха, чичо, аз видях... С топор ги сечеха, ей тъй... на дръвника; а пък ази плачех, па ме беше страх. Само бачо Пеню с голям глас извика... И издъхна бачо... А един хайдук баба ми закла я под вехтата стряха и кръвта потече из наший капчук... А ази бях малък и мен не заклаха. Татко ми излезе из къщи тогаз с брадвата в ръцете и нещо продума... Но те бяха много: пушнаха завчас и той падна възнак, уби го куршума. А мама изскочи, откъде; не знам, и над татка фана да вика, да плаче... Но нея скълцаха с един нож голям, затова съм, чичо, аз сега сираче. А бе много страшно там да бъдеш ти. Не знам що не щяха и мен да заколат: но плевнята пламна и взе да пращи, и страшно мучеха кравата и волът. Тогава побягнах плачешком навън. Но после, когато страшното замина - казаха, че в оня големи огън изгорял и вуйчо, и дядо, и стрина. И черквата наша, чичо, изгоря, и школото пламна, и девойки двесте станаха на въглен - някой ги запря... Та и много още дяца и невести А кака и леля, и други жени мъчиха ги два дни, та па ги затриха. Още слушам, чичо, как пискат они! и детенца много на маждрак набиха...................................................... ......

и това стихотворение на дядо вазов какво общо има с посещението на борисов в стамбул града?

е да мразиш съседите, щото как иначе ще управляваш и крадеш ? Руската доктрина най-докторската на земята !

Черквата не беше много широка, заобиколена от ниска каменна стена, затваряща малък черковен двор. Отначало ние не забелязахме нищо особено. Зловонието беше толкова голямо, че едва можехме да погледнем около нас. Това което ни се стори маса от камъни и боклук под нас, бе в действителност грамада от човешки трупове, покрити отгоре с тънка наслойка от камъни и пръст, целият църковен двор е покрит с тях на височина от три до четири фута и ужасна миризма идваше от там. От тази чудовищна гробница можеха да се видят подаващи се глави, китки, крака, стъпала и ръце. Малки къдрави главички се показваха там, малко краче, дълго колкото пръст, малки бебешки ръчички, протегнати, сякаш молеха за помощ - бебета, които са умирали, учудени от яркият блясък на сабята, деца, които са умирали сред писъци на уплаха и ужас...''[15] На няколко пъти Макгахан е на крачка да се откаже от разследването си и репортажите заради ужасът, който вижда, самият той споделя, че местата, които е видял са се запечатали в него до края на живота му. СРАМ ЗА НАРОДА СИ Е ТОЗИ ПРЕМИЕР....

Какъв урод трябва да си, за да сложиш -.

Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - емигриралите, умрелите, останалите без работа, беззъбите, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!

Щом сме дали на руснаците 32 тона злато в 1878 г , това напълно опровергава мита за турското "робство". Българите не само сме имали всички права в османската империя, но сме имали развита икономика по време на султанското управление. В резултат на което сме натрупали 32 тона злато. Крайно време е да пренапишем учебниците по история и изтрием от тях клеветите за Османското управление по нашите земи! Когато фактите говорят и боговете мълчат!

СТИГА СИ ГОВОРИЛ ГЛУПОСТИ БЪЛГАРИНО...32 ТОНА ... ТО ДЪРЖАВА НЕ Е ИМАЛО ТОГАВА ТИ ЗЛАТО СЪНУВАШ.......

Това е абсолютно оборена лъжа. Измислици на иво минджев и Ко. България на гъза гащи е нямала тази годзина, та 32 т. злато. Откъде бе тарамбуко рязана

БългарияДокато в Русия по това време крепостните роби били напълно безправни даже дрипите на гърба им принадлежали на господаря да не говорим за негрите в Америка експлоатирани продавани и избивани поголовно то в България се строили свои манастири църкви училища. Условия били разбира се като данък десятък девширме но това съответствало напълно на този исторически период.

А нещо за еничарите ще добавиш ли, или не искаш, и това ли е бил хей така, един "нормален " данък ? Не зомбирайте младите, няма да успеете !!!

Робът никога не може да мисли свободно!Лъжци и комплексари!

София придобива значимост през турско изпреварвайки старите столици Търново, Плиска, Преслав. В града е имало 35 джамии и повече от половината население са били мюсюлмани. Днес има само една джамия, а над 110 църкви православни, няколко католически, няколко синагоги до днес са в отлично състояние в Истанбул. Не е вярно че отоманците са разрушавали и унищожавали, и днес Света София си е цяла целеничка, защо Акропола и редица други сгради на Балканите не са разрушени и унищожени и пита се кой народ е див и варварски.

Я интересувай се, за какво са го използвали Акропола турците ?

Не ги обичаш но благодарение на тях през 14 ти век разпокъсана българия е обединена в пределите на Османската империя и векове защитавана безплатно и съхранена чак до днес че да има къде да дишаш

Нищо чудно- днес е модерно "хора" да посещават църкви и метохи в свободно от греховете си време.

В Истанбул показно може да се съхранява българщината, но в България тя е непрекъснато смазвана и главен виновник за това си ти ТИКВО!!!

Мустафа Кемал-Ататюрк,безспорно е от български произход,с мохамеданска вяра.Бил е военно аташе в София.Имал е голямата си любов с българка.Бил е очарован от българите и България. Жалкото е,че нищо подобно не може да очаква от Таип Ердоган. Истанбул е много национален мегаполис.Имаме диаспора там.Имаме и храм.Ако трябва да сме обективни,гръцката политика спрямо българите,останали в границите им след Войните,е далеч по-асимилационна и агресивна.Ненавистна. Историята ни е богата на турски издевателства над народа ни. Историята е страшна,даже и в началото на 20-ти в.,когато през 1913г.,само за 2 седмици са избити над 150 хил.тракийски българи.Това е геноцид.Факт,за който българската Държава упорито мълчи. Сега сме 21в.Историята трябва да се знае и помни.Но само с омраза и спомени,сме за никъде. Колкото до заплахата от сегашната,агресивна и непремерена политика на Р Турция-заплаха е,поне докато Ердоган е Президент.И докато нашите"политици"му се мазнят.Братята гърци,изобщо не си поплюват в отношенията си с него. Ердоган,с фанатизма си,с амбициите за еднолична Власт,е заплаха не само за самата Турция.Той бавно,но сигурно се превръща в голям международен проблем.

За каква българска общност говори-има няма 1000 4овека. Турците през 1913 година прогониха 200000 хиляди тракйиски българи като избиха над 200 деца. След това им завладяха имотите.Сега няма българско ДПС в Турция.Тогавашните българи са били толерантни и затова сега си имаме ДПС и ДОСТ и виждаме за 4ий интереси работят.

Щом виетнамците затвориха врата на близкото минало с американците, защо ние да не можем далечното. Живота е кратък, няма да ни стигне всичкото време на света да се караме със съседите си. Бъдещето принадлежи на умните !

Виетнамците не са затворили нищо, просто другото само бизнес. Те пак си мразят янките за зверствата и отровите с които са им осквернили страната. Само скотовете забравят.

Kогато арменците затворят врата на далечното минало и се прегърнат с турците-техни палачи,тогава и ние,някои трябва да даде пример как се прегръщат палач и жертва.

Защото, мило Пепи, ситуацията не може да бъде сравнявана. Комшите отдавна са си заявили намерението на възстановят Велика Турция на Балканите. Това, което се случи с косово, ще се случи и със Западна Македония и с Южна България. Такава им е доктрината, записана черно на бяло. За да пропагандираш обратното си или твърде облъчен/а от турски сериали, или си платен/а. Честно, нищо против хората в Турция, но политиката им е агресивна и пагубна да останалите държави в региона. Да не говорим и как изнудват в момента цяла Европа. Заслужават такова ембарго, че свят да им се завие, но нали са партньор на САЩ, всичко им се разминава.

Облъчен/а ? Винаги можеш да намериш за какво да се сбиеш със съседите, но това едва ли е умно. Колкото до доктрината им, е гладна кокошка просо сънува.

Простащина и популизъм

Пазарува гласове от Турция?

За пореден път се убеждавам колко голям дипломат е бат Бойко.

"бодигарда на бай Тошо", а всъщност ръководител катедра в академията на МВР в Симеоново е хитър шоп, не пада в капаните дето му ги подлагат на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.

Ако изобщо там има нещо съхранено нещо християнско, то е въпреки съществуването на турция. Нашият премиер съвсем е изперкал. Трябва да го сменим, но с кого Боже с кого. Всичките са като него - неителигентни, продажни, страхливи. Трябва ни Орбан и само един като Орбан.

Липсата на личности е характерна за робския и овчедушен български народ.

Всичко в сравнение с боко е умно демократично,плуралистично.

Куршум трябва, няма друго спасение

Вчера премиерът "сърдечно" е благодарил на Ердоган ..и каза че вечерта ще си говорят повече. И после ...никаква информация ... Тия от ПФ..цял ден им криха имената медиите че и те там.. Информационна трагедия!

олелеее , в два часа ви оставих да плачите , русофили нещастни, и в девет сутринта ви намирам пак да ревете! то луд умора няма , но от къде сълзите ви извират? ще се обезводните бе, нещастно влюбени човечета!!

Не подценявайте Бойко той много добре помни кой го свали от власт първия мандат И много добре знае , че същште хора ще дойдат да строят газопровод нойто ще ходи в Гърция

Народе слепи ли сте ? .. не сте Самуиловите войници а сте слепи !!! Защо не прогледнете и не видите че този човек работи против България !!! очевадно е , колко пъти дойде на власт все зле та по зле става !!!!!!!!!!!

аа кой си който удари минуса .. не ти изнася ИСТИНАТА ЛИ !!!!

И таз Българска общност на какъв език говори и за кой гласува Днес чества ли Дена на българската писменост?

На майчин език ли са раЗговаряли на срещата?

Използвам статията, защото е най-близо до това да честитя на всички ?"-и май и празника на българското четмо и писмо!!! Просто няма къде да напише човек едно поздравление, явно толкова го тачат някои "професионалисти".

Само не разбрахме какво искаш да честитиш? Пробвай отново.

Браво Боце трън в очите на русофила си, защото не им угаждаш Путин ходи в Турция в Гърция, аматгук не припарва

ChatGPT

Защото не си заслужаваме труда да дойде и да слуша глупости

Дори не си струва човек да коментира такива личности. Ще се помоля на Господ да ни лиши от неговите таланти.

Боко е един селски ръб. От тия, които пляскат карти, говорят на диалект, гледат кучета, мачове, ходят постоянно по анцуг с маратонки, играят футбол на селски ливади. Въобще работата отдалече мирише на краварник и кокошарник.

Тиквун е от тия, които цял живот срещат хора по кръстовищата...

Ей към тоя лъжлив българин: Знаеш ли за Кръстова гора,неверни ? Влез и прочети,какво разказва съхраненото.От къде и кой е оставил там частицата от кръста Господен!И ти трябва мнооооооооооого а четеш.

че аз съм чел винету,ама само предговора,защото следвах за пожарникар.

Който мрази Турция мрази Българиа, само Бойко! Честит празник на всички българи, турци и роми! Да живее ЕС, НАТО и САЩ!

Браво Савушкин, всички ти "вярваме". Цяла нощ това ли измислихте?

Оооо Щерев, приятелю ! Пожелавам ти дълги години живот, здрави колене и кръст ! От кой вилает си, приятелю ?

Борисов е патриот а русофилите са турски марионетки.

Като е патриот Борисов, къде са му хъбовете, нефтопроводите, газопроводите, АЕЦ-овете? Къде му е населението, що за 40 стари джипа подписа Камерън да лиши от европейските им права българските имигранти?

Русофилите сте кремълски плъхове и за това не е нужно да ти давам обяснения.

Това твърдение е езиково противоречие. И в първата, и във втората си част.

русофилите са турски марионетки като Щерев

Айде, нема нужда, господинчо б.б...., съхранявала се българщината. Това новият ти ход ли е..., ти сега да съхраняваш турското...

Да бе,срещу 1,000 новопостроени джамии в България,една църква в Стамбул!

Ибрикчии от всички страни, съединявайте се. Големия идва.

Знаеш ли че Петър Велики е обявен за създател на руската писменост защото използвал латинеца за да промени азбуката на св .братя?...ха..ха В Русия по рано ползват латинеца..ха.ха Кражбите и плагиатсвото е почнало много отдавна за руснаците..ха.ха

а вие турските мюсюлмани все още пишете с йероглифи както египтяните

Май и ти си учил за пожарникар, а? Кой е тоя "латинЕц", че ми стана интересно? Неграмотник!

Винету ликвидира д-вата. А това дето го построи се руши.