България ще издаде разрешителните за ”Южен поток”

България ще издаде необходимите разрешителни за строителство на газопровода "Южен поток", за да започнат подготвителните работи по проекта.

Обратно в новината

Коментари - България ще издаде разрешителните за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

европеииските санкции спрямо руссия,напомнят много на тактиката на хитлер при обсадата на сталинград...

европеииската тактика по üжен поток прилича като да се хвърлият консерви с месо на тигър заклüчен в кледка и когато умре от глад да му се смеем,че не е могъл да си ги отвори самичък...

кой от тези хилнатите ще издава въпросното разрешително,че нали кранът е при Путин, който както е известно не е путьо и какво си мислят и искат тези нещастници не проблем на Русия,защото знаем приказката за вола и гърба.....

Хора, малко по малко започва да излиза истината. ЮП се строеше за сметка на руснаците. 3 енергопакет искаше Русия да го построи, а Европа да го използа и контролира, Европа изискваше Русия да го даде на други компании да го пълнят с газ. Тя нямаше право да използва мощностите на това,което е построила за своя сметка. Затова Русия каза, дърпайте тръбите за ваша сметка и купувайте газ от хъба. Елементарно обяснение за тъпаци! Наемаш сграда, правиш пълен ремонт, отваряш магазин, плащаш наем, ток,вода, а съседа ти казва - имаш право да изполваш само на едно малко ъгълче,защото съседа принудително ти го е отчуждил. ТОВА Е 3 ЕНЕРГОПАКЕТ НА ЕС. Прометете го, нали сте грамотни и знаещи.

Кой ли ни се подиграва с тази прословута фраза и на кого по-точно се подиграва, остава загадка.

След дъжд качулка.

Сетила се Мара,а под нея вече бара.

ПРОБЛЕМЪТ НА ПРОЕКТА ЮЖЕН ПОТОК Европейския съюз настояваше, проектът южен поток да бъде построен по европейски закони, които са в сила от ноември 2010, а по-точно: този, който прекарва газопровод през територията на Европейския съюз ТРЯБВА ДА ДОПУСНЕ и други доставчици на газ до системата си! Според закона газопроводната мрежа и доставчика трябва да бъдат разделени, за да се разбие МОНОПОЛА на доставчика за да не контролира цените. Целта на Газпром беше да прокара газопровода и въпреки европейското законодателство да запази монопола, т.е. да е доставчик и собственик на мрежата. Европейския съюз видя нарушение на европейското законодателство и спря проекта, тъй като Газпром искаше да запази МОНОПОЛА си! България щеше да види приходи и евтин газ през крив макарон! Нали Комунистите в България от БКП искаха да борят МОНОПОЛА! Защо не се борят против монопола на Газпром а напротив, всячески се стремят да наложат МОНОПОЛА!

А участие с капитали предложи ли или само изисквания? Нека сега от хъба на гръцката граница да си строят каквото и както искат и ако имат пари разбира се. Ние ( ако не си разбрал вчера ) нямаме.

Кой е този хъб "сега" на гръцката граница? Готов ли е? Плануван ли е? Построен ли е?

А така Бойко.Нека да го видим Путин сега къде ще шава. Тези руснаци не разбраха ли ,че поток,река ,море и т.н. ще има когато ти кажеш?

Няма да стане, господа тиквеници. КЪСНО ОБЪРНАХТЕ ПАЛАЧИНКАТА И ТЯ СЕ ПРЕПЕЧЕ.

ИСТИНАТА ЗА ЮЖЕН ПОТОК И ЛИЦЕМЕРИЕТО НА МОСКВА ФАКТИТЕ 1. Южен Поток е практически невъзможен поради изключително високата си стойност. Допреди няколко месеца проектът се оценяваше на около 40 млрд. долара, само преди година това беше около 1.3 трилиона рубли, но при сегашните обстоятелства това вече прави близо 2.7 трилиона рубли, което е непосилно за Русия а и рублата ежедневно губи стойноста си! 2. Банковият консорциум, избран да финансира този проект със 75% от проектната му стойност, преди няколко месеца отказа финансиране! 3. Основният инструмент за реализация на тези газови проекти "Газпром" е в много тежко финансово състояние. Нейните приходи само за последните три месеца са спаднали с около 15% , а прогнозите са още по-лоши, тъй като сривът на петрола на международните пазари ще докара цени през следващата година ще се отрази още по-негативно на Газпром! Това, което Путин направи, е да изпревари събитията и лицемерно да обвини България.

благочестито на България - с две думи боко че пика срещу влака да го спре щото някой му обещал да намаже релсите с грес! да ама надали че стане

Яко, след дъжд качулка. Вече няма кой да го строи. А има ли по дебилна усмивка от тази на Боко?

Най-после стана ясно кой е спрял потока.Това е този ,който ще бъде осъден.

ЧЕ иначе ше се изправиш пред народния съд!!!

Колко БОЛНИ хора

Как можахме до толкова да се изродим като нация,че Сидеров остана сам сред политците на България знаещ какво ни е нужно ! Ние не виждаме че ни водят на касапницата новите ни стопани!Опомни се народеееееееее!!!!...Не съм от АТАКА ,от електората съм .

нашите управляващи са тъповати продажници - това е видно - редят ни катастрофа след катастрофа - продават интересите ни където и както могат - на едро и на дребно браво на Орбан - у нас няма кой да удари по масата и да изиска нещо - ЕС специално ни държат като двойкаджии защото така може да ни отрязват колкото еврофондове им се отсвиди а вноската ни в ЕС е постоянна. за Запада ние сме някакво безволно зомби което послушно изпълнява всички заръки без да получава нищо в замяна. кой ни е виновен? седяхме и безучасно наблюдавахме как ни намъкнаха в ЕС и НАТО без да ни питат и без даже да си имаме и най-малка представа какви ще са реалните последствие. сега гледаме нашите тиквеници как се упражняват в русофобски и антируски политики наложени ни от ЕС. защо участваме във войната на Запада срещу Русия след като всички отлично знаем че ще бъдем жертвани и ще плащаме негативите без никакви съществени позитиви

Същите хора начело с Боко ще станат абсолютни русофили, ако се обърне вятъра. Плевнят е същата стока.

Тъпи и алчни. Снощи не намалиха партийните си субсидии. АЛЧНИ ДО ТАМ, че и ла..на да са, ако са аванта ще ги изядат.

А кога зимъска силен сняг забръска, ще мизерстваме, когато Украйна спре, или започне да краде от Руския газ, и руснаците го спрат, както това е ставало и преди. Тези от Европа имат и други източници и варианти да се снабдят с газ или др. източници на енергия, а за нас е основно Украйна. Вместо да се радваме, че в този случай нашите интереси съвпадат с тези на Русия, която иска да достави газ до границата, който ние да ползваме ако искаме, ние се опъваме. Нямаме терминали за получаване на газ, а и Турците забраняват газовози да преминават през Босфора(както и танкери). Варианта е не директно до БГ, а в Турция и тя ще контролира(посредник) и политиката в БГ. Глобална политика, но ние сме на края на Географията(в г... ), а там са само губещите. Възхищавам се на всички правителства на БГ в последните десетина години, които защитаваха интересите на БГ, и изразите русофобия/русофилство бяха само козметика, а истинската цел винаги е била интересите на БГ.

Извинете, но не разбирам на кого ще бъдат издавани разрешителни и за какво? Ако има отменен проект, защо му се издава разрешително? Така ли издавахте разрешителни, когато застроявахте черноморието? Без проект ?

Ще издадем разрешителните за да не могат блядките да се оправдават с нас на арбитражните дела...

Защо таз проста пръчка ББ се натиска за патока ?

Поредният кьорфишек на Тиквата. Та, значи, вече построихме 7-ми блок на АЕЦ-а, сега дойде ред и на ЮП. Само дето мутрата не каза - газ откъде? Може би той, Л. Павлова и И. Фидосова ще набиват суров боб и ще са на оня край на тръбата...ама като ги гледам какви са, и за износ ще има...

От коментарите ни се вижда че си заслужаваме орисията . Сред нас има хора които вообще не разбират за какво става дума , груби и нахални пишат глупости . По всичко личи че си избирме и такива държавници със същия мантилитет-нямащи понятие какво е национален интерес и сувиринитет.Мрачно бъдеще ........Жалко но повече няма кой да ни помогне .Умеем само да плюваме в кладенеца дето сме пили вода. Глупаци и толкоз, това сме ние .........срам ме е да кажа че съм българин..!!!

нито юнкер, нито борисов си правят илюзии че юп ще се строи. юнкер дава този съвет за да се пов ишат шансовете да не осъдят българия за неустоики като страна провалила проекта. така че това са както казва народа адвокатски шмекерлаци. дали по този начин ще се избегнат неустоиките не знам, но че никои вече няма да ни вярва е сигурно. няма що, дълбока международна политика - браво г-н борисов, браво г-н плевналиев, браво на всички, които се съдраха да пишат какви ли не идиотщини против проекта в тоя блог. браво на дир.бг (вижте само какво дълбокомислено мнение са изпедепсали в материала, които коментираме!) съсипахме проекта юп сега какво още можем да съсипеме? дали на дневен ред не е проекта независима и съверенна българия? първите крачки са направени, дерзаите!

За съжаление има още за съсипване. Защото удължаването на живота но АЕЦ-а зависи от...руснаците. И ако решат (а основание имат!), може да ни забият такъв чеп, че да ни изхвръкнат очите. Естествено, това е благодарение на "мъдрата" политика на другарите Орешарски, Плевнелиев и Борисов!

На това му се вика ,след дъжд-качулка.

Само Волен има воля да изведе тоз народ на правия път. От най богата Бълканска държава се превърнахме в колония,без историческа памет и собствено достойнство .......

Ами да взема и аз да добавя своето мнение на 732та умника под мен. Моето мнение е: Късно е либе за китка. Кой пил - пил, кой ял-ял. Поне достойнството на страната да запазят и да не застават на колене! Най-малкото защото ще спечели единствено енергийната мафия - Овчаровци и сие, редовия българин който сутрин се бута по рейсовете - нищо няма да спечели!

Аз да питам - кой ще плаща масрафа на Маккейн и останалата американска папла...елит? Те си поръчаха музиката, па искат аз да плащам!!!??? Това никъде го нема! Че то си е чист грабеж! 25 години не се спряха - всичко се трябвало да се вдига -цени, осигуровки, стаж и възраст за пенсия....само не и заплащането ни! Пфу!

Ама тва от М'Кейн ли иде или от Пиздака? Пфу!

Отдалеч си личи генно-модифицираният морков! Дори и снимката си не може да качи, а плагиатства! Пфу!

Е това е! Путин спря тръбата! И дето се вика при негово разрешение всеки може да си направи тръба. Хватката е да си направиш тръбата както е спряна а-това само Боко го може!

Влакът замина. Русия няма да се занимава с България и ЕС- това тя предостави на Турция. Могерини подхвърли морковче на Турция, но това само ги обиди. Марионетна България и ЕС да говорят с Ердоган, но без да го дразнят.

Путин каза 2 думи при Падишаха и... раята се подмокри...!

И аз си написах разрешение за 6-ца за Коледа!

Все едно Бат Бойко пише на умрел писмо. Разходките до Брюксел на Бат беха безсмислени. До Германия също. От там газ няма няма да дойде. Ако се направи тръба от Брюксел към нас, едиственото което може да потече от нея са евробюрократи и експерти!

Такъв е бил плана на Маккейн резрешителни след като руснаците прекъснат Южен поток . Бойко чели сме "До Чикаго и назад" и там имаше един итрец като теб . Южен поток е спрян от Щонов (служебният кабинет на Тапета Дисидент) . Путин ясно каза и няма кой да му упорства ГАЗА ще минава през Турция . Нещо от 1-2 дни спря да се говори ,че днес петрола е паднал с най-много от 2009 година насам . Сколко е паднал от 2009 до днес с 3-5 долара . ЧУКНЕТЕ НОЕМВРИ 2009 НОЕМВРИ 2014 и ще видите цената е една . Петролни компании са във фалит не само в САЩ но и в Англия - и ШЕЛ е сред тях . Кой ще издържи по-дълго САЩ, Е.С или Русия - това не се знае .

"България ще издаде разрешителните за Южен поток" Припари Ви на дупенцата ли ? А ? Айде стига толкова гьон-суратлък !

ЮП,от полза ще ни е,но не днеска,не и утре,нявга може би?!

добре, че е бб щото гадовете от бсп продадоха България за жълти стотинки

Маккейн, един сенатор, никакви документи черно на бяло, спря проекта. Това НЕ Е вмешателство, разберете. Това е грижа за България. Себестойността барела при американсканската и канадста технология е между $65 и $80. Сега ясно ли е защо руснаците печелят? Подкрепени от ОПЕК , Саудитска Арабия и Венецуела. Под $40 цена някой фирми за добив но петрол фалираха. Е рублата пада, но резултатът е налице- спрян Южен поток, спряни проекта на века- нефтопровода Канада- САЩ защо? От 2015 г. Влиза в сила споразумени ето на Евразийски съюз , търговския болен да ставана база местна валута. И.....какво следва?

Все едно ми казва: КУПИХ БИЛЕТ ЗА ВЛАКА, КОЙТО ВЕЧЕ ТРЪГНА! Демагог.

Говедо, заври си разрешението в дебелия десен задник! Не бива да се разрешава на ГЕРБ да трови политиката и отношенията ни с Русия в името на брюкселските педерасти! Путин да не продължава дори да мисли за тръбопровода, защото мръсотиите на десницата ни тепърва започват. Цялото членство на дясна България в ЕС е низ от провокации към Русия, провали и разруха, кражби и криминално поведение на шайката ГЕРБ!

С ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА,ЗА КОЯТО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ,ЩЕ СЕ РЕШИ БЕЗРАБОТИЦАТА И БЮДЖЕТА.ЗА НЕЯ СА НЕОБХОДИМИ ЕНЕРГИИНИ МОЩНОСТИ, КАК НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРЕДАННИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ НЕ СА РАЗБРАЛИ,ЧЕ ИМА МАЙКА БЪЛГАРИЯ?

Медведев хубaво ни съчуствa,сaмо че ние ще се явиме неизпрaвнa стрaнa по договорa ,a не чичковците от Брюксел !

С неустойките дето ще ги плaтим нa руснaците,те ще си опнaт тръбaтa до Турция и те ти турски гaзопровод,построен с бългaрски пaри....е и ний сме дaли нещо нa светa !