Новата емисия еврооблигации изкупена за 3 часа, Борисов се хвали

Лихвите по новите облигации са по-добри от тези на утвърдени икономики в Европа, заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на обновената зала в НХГ, предаде БГНЕС. Той разкри, че изрично е било заявено да не се купува български дълг от Испания, Италия, Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Новата емисия еврооблигации изкупена за 3 часа, Борисов се хвали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледал съм как Боко се промуква Около Премиерите на ЕС, усмихва се Неловко,Скътава се някой да Не го Попита нещо !! Нито знае как да отговори,нито Какво! Обидно за всеки човек е да гледа подобни жалки сцени,с Борисов ! Карикатура !

Пресметнете, какви популистки, предизборни фойерверки можеше да сътвори Борисов с 40 млрд лв. Пенсии - с 30% нагоре, заплати - също, надбавки, детски, такса чисти ръце - каквото се сетите. Така действаха всъщност гърците! Но видов ден идва! Когато се плаща сметката! Идва и за КРАДЛИВИТЕ КОМУНОИДИ, между другото...

Пренапрежение и неблагоприятни въздействия преди всичко от психосоциален тип, т.е. това е от трудовата среда, училището, семейството. В психологичен план това е емоционално-волева и поведенческа реакция. Процесите се развиват в кората на мозъка, предимно на челен и темпорален дялове, лимбичната система (свързана с емоциите), ретикуларната система (свързана с активирането), с диенцефалонът (свързан с вегетативните и хормонални влияния). Последните влияния водят до телесни прояви, развива се една психосомотоза, като например конвулсивно писане по форуми.

(4) За да се врътне тази далавера обаче, е абсолютно наложително да се запазят в тайна купувачите, за да се запазят в тайна и условията, както и внимателно да се подберат банките по емисията. Това става, като купувачите са предварително определени, мълчанието естествено е в тяхна полза, а облигациите всъщност въобще и не излизат на свободния пазар. ЗАТОВА бяха продадени за три часа, защото бяха предварително продадени. Иначе за три часа и каруца картофи не можеш да продадеш на свободния пазар. Боко, вместо да вземе да излъже, че емисията се продала трудно, само благодарение на героични усилия, и на високото доверие и т.н. и т.н., направи идиотското изказване предназначено, естествено, само за вътрешна консумация и евтин ефект, с което издаде далаверата. Кои са купувачите и банките поели тлъстите комисионни? (Следва)

(3) Защо лихвата е ниска? Вместо да привлече купувачи, една по-висока лихва ще събуди съмнение, че заема е нагласен (а той е нагласен) и ще предизвика недоверие в платежоспособността на (неплатежоспособната) българска държава. Е, тогава кой ще тръгне да купува българските облигации? Ключът е в това, че облигациите са продадени под номинала? Колко под? Тайна. Затова не бяха допуснати български купувачи, защото тогава емитиращите банки по закон трябва да съобщят условията предложени и на другите купувачи. Ето това е далаверата. Продавам ти облигация за 90 евро, а се задължавам да ти върна 100. Кой го е еня за лихвата от купона, като само от шконтото се гушат 10%. Но става още по-весело...(Следва)

Ти си АПОКАЛИПТИЧЕН КОМУНОИД! Само за сведение, Симеон Дянков не само че можеше да отложи ТАЗИ ЧАСТ от дълга на България! А можеше ДА ИЗТЕГЛИ още 20 млрд. евро и НИКОЙ НЯМАШЕ да му каже и копче. Сигурно така биха направили твоите началници, КОМУНОИДЕ! На пак НЯМАШЕ да ги раздадат на хората, а със сигурност щяха да ги ОТКРАДНАТ! Единственото нещо, което умеят на световно нива КОМУНОИДИТЕ - ДА КРАДАТ! А можеше да изтегли НОВИ 20 млрд.€ кредити, поради ниското съотношение дълг към БВП. Второ най-добро в Европа! А разликата с КОМУНОИДИТЕ е, че тия надграждат и се развиват, а вие само КРАДОХТЕ! Като БАШИБОЗУК!

1. Аз съм антикомуноид. 2.В интерес на истината, ниското съотношение дълг/ БВП го направиха комундетата /т. нар. тройна ламя/. По време на управлението на Любимия Вожд дългът скочи минимум с 2 пункта. 3. Защо ли откакто Любимият Вожд е на власт излишекът се стопи, а на всичкото отгоре трябва да вземаме и нови заеми /който факт ни се поднася, като изключително постижение на ГЕРБ/? Не знам, но може би отговорът се крие във вчерашното откриване на обновената Национална Галерия- 3 600 000 лева са дадени за смяна на покрив, под, дограма и боядисване на стени. ИЛИ 320 евро/м2. Толкова щеше да излезе галерията да се построи на зелена поляна.

Уважаеми Аполитичен Икономист, Моля извинете ни за изказването на нашия пациент. Той е част от нашата пилотна програма, според която със средства на ЕС, се отпускат компютри и Интернет връзки на някои от най-интересните пациенти. Както виждате той има информации за кой как отпуска 20 млрд. или там как ги харчи и пр. Моля Ви, проявете разбиране.

Или, ние сме затънали повече от гърците, които толкова оплаквахме, защото на тях им опростиха и главницата и лихвите, за да се избегне социалната криза, предизвикана от протестите и заплахите за напускане на евросъюза. Тъй като такива работи в България няма, напротив, ние сами твърдим, че сме стабилни и нищо не ни заплашва, никой няма да ни опрости нищо. И тъй, в следващите пет години, българите ще трябва да платят 950 млн. евро главница, плюс лихви, комисионни на банките и шконтото върху общата сума, пари, от които няма да видят нито стотинка, защото те са вече отдавна похарчени. Вие преценете това триумф ли е, или затъване в блатото. Следва...

Коментарът на Wall Street Journal по повод емисията: българското правителство не е в състояние да посреща задълженията си. Падежът на консолидирания външен дълг на страната е през януари 2013. За да избегне официалния фалит, българското правителство бе принудено да сключи заем от $1.2 млрд. при крайно неизгодни условия. Това мнение се споделя от Блумберг, Ройтерс, Маями Хералд. Какво значи това за нас българите? Че ножът ни е опрян до кокала и парите от този заем няма до отидат за нищо друго освен да се погасят съществуващите дългове (които не ги знаем колко са, тъй като всички правителства крият истината) и да се посрещнат други разходи на правителството. Следва...

не забравяйте че милен велчев като преиба държавата също като тъпака боко се хвалеше

Ако си спомняш Милен Велчев го избраха за финансов министър на годината за тази сделка. И не кой да е го избра... а същите, които коментират сегашния заем в Уолстрийт Джърнал.

Той беше избран от Мерил Линч, където беше Account Manager. А такъв стана, поради общоприетата практика, когато значителни суми се депозират в една инвестиционна банка, титулярите да си имат представител вътре в банката. А кои са депозирали сумите и защо Милен е избран да им бъде представител, предоставям на вашето въображение.

Ох, на мама красавците! Пу, пу, да не ви е на уроки! Коко сте ми милички! Колко интелигентни изглеждате!

За какво се радва Борисов, че се продава дълг, който ние ще плащаме ли? Този как може да е толкова прост бе???

Що имам чувството че онези 10% "ДРУГИ" са нашите мутри, олигарси и политически бандити, които пак са в далаверата!!! Купиха си дълг (тоест си вложиха парите) при сигурна лихва 4,5%.

тези които пукат са комунистите вече пукат 58 години хора без нищо те никога са нямали нищо и продалжават да пукат кеф ти цанков камак кеф ти белене ама има хора малоумни които немогат да го разберат или неискат

Борисов - син на комунистически полковник, е: - недоразвит олигофрен -самовлюбен простак - закърмен с филия мас лумпен -недоразумение, парадокс -надоучен преписвач -малко бит хашлак -тъпанар, зелена тиква - смешен маниак - пропуснат говедар и селски джандар - няма думи, които да го опишат... И това е лидер на една европийска държава! Боже упази!

Когато човек взема ъаем, то е или да купи нещо или да върже двата края ..... България доколкото гледам нищо не купува , остава варианта че плащаме нещо с пари на заем - магистрали, пенсии , здравни разходи, спортни зали - Не мога да разбера За какво ни е тоя заем ???

Похарчиха милиарди от Резерва, сега харчат и Бъдещето на България! ГЕРБ са замалко ,но грабежите им ще плащаме десетилетия ! За тока,АЕЦ Белене,...мизерията да не говорим !

Браво!Добър ход и добре изиграни карти! Хем да се използва рейтинга (образа) на българската икономика,и нейният устойчив ход напред...! Хем и да се тества какво е доверието РЕАЛНО към икономиката ни! Плащането на пари при определена лихва,е вече РЕАЛЕН показател за доверието. Всичко останало са само думи...! И каквото и ние тук да казваме,са пак само думи...!

Михале, ако не си платено КОМУНОИДНО МЕКЕРЕ и някой ден ти светне, че БОРИСОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ДЪРЖАВНИК ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 22 г., който не е в политиката ДА КРАДЕ, как ще се почувства твоята компетентност, интелигентност и чувство за справедливост? Питам и отговор не искам, собствената ти съвест(ако имаш нещо подобно) ще свърши останалата работа! А ако нямаш(най-вероятно), здраве да е...

Моля да извините моята некомпетентност, но бихте ли ми отговорили на въпроса: Какво налага емитирането на нова емисия облигации? И за какво ще се използват тези средства? Ако отговорът е за покриване на стар дълг, не мисля, че има основание за гордост! ... И моля, преди да давате квалификации от типа на "комуноидно мекере", "комуноид" и др., опитайте се, разбира се ако можете, да вникнете по-дълбоко в написаното!

Не оставихте въпрос, на който да отговоря... Сама си отговаряте. И, между другото, правилно. А дали има повод за гордост, вие ще кажете, след като Ви информирам, че за същите облигации, лихвата за италианците е над 6%... А за португалците около 10%... Кога друг път в историята на България сме имали поне един по-добър, какъв да е, икономически показател от Италия? Аз пък да Ви попитам...

БКП след 1989 построи капитализма, а бат ти Бойко строи развития капитализъм

А защо не Изплатиха дълга с Резерва? И нямаше да има Никаква лихва ! Предпочетоха да го Похарчат !

Може би г-жа Колева е имала предвид не комунист, а КОМУНОИД, което, според моето тълкувание, е екземпляр с променлива партийна принадлежност, атакуващ и присъстващ във властта единствено с користни подбуди. Неговите действия са насочени единствено към злоупотреба с обществените фондове с цел единствено лично облагодетелстване и забогатяване! Доста е просто - КРАДЦИ от всякакъв цвят! Затова и се назначаваше ПРОКУРАТУРАТА -по цветове, за да не преследва КРАДЦИТЕ от съответния цвят! И т.н...

Позна :) не съм! И слава богу! Свободата е безценна! Рефинансирането е по-полезно от намаляването на Дълга само и единствено ако Пешо не е безработен. В нашия случай си е агония.

Колева, бъди по точна.Тези, които ни ограбиха никога не са били комунисти.Ограбиха ни крадци,а те във всички времена са били все крадци.На крадеца му е все едно как ще го наричаш и умират от смях,когато четат писанията на такива като теб. А за европейското развитие нямам думи.И за бъдещото управление на ГРОБ нямам мнение.Радвай се Колева! Народа ни изнемотва, а ти се радваш. Явно не се страхуваш от диагнози.

Според сайта на Европейската комисия лихвения процент за България е 2.94% и пада всеки месец, а надбавката за кредитен рейтинг ВВВ е 0.75%. Т.е. ЕК определя лихвен процент за България 3.69%, не случайно бързо е изкупен. Минали сме се с 0.56% които купувачите веднага ще препродадат и реализират печалба за наша сметка.

Как се намират такива дето на бялото казват черно. Жалки нещастници. Такива не ги съжалявам, а ги тъпча.

Защо ли обичайния КОМУНОИДЕН хъс за оплюване ми изглежда твърде беззъб, даже може да помисли човек, че е на път да изчезне, превръщайки се в обикновена некомпетентност! Дали пък най-накрая КОМУНОИДИТЕ не са се примирили с факта, че с плювни живите дела не можеш затри и обезсили? А дано, дано, ама надали. Като знам безпардонността и безродието на КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ, не мога да допусна, че ще бъда свидетел на нещо хубаво да кажат "браво"! Е, чак дотам не, но да кажем "добре" е едно добро начало. А, КОМУНОИДИ? За добруването на България, можете ли да кажете едно "добре"?

хер флик обяснява на тиквата къде се намират светлите хоризонти......някъде там ще видим и вторият мандат на герб!!

Вземаме заем за да върнем заем /на 28,07,12/, точно като безработния Пешо от някоя люлинска заложна къща.

За какво са ни заеми нали всичко върви по план, изпълнихме петилетката за 3 години? Май свършихме парите за 5 години за 3.

Според КОМУНОИДИТЕ, Дянков е най-слабият министър на финансите. Е, щом най-слабият министър на Боко удря техните креатури, ПРЕДАТЕЛИТЕ, КРАДЦИТЕ Велчев и Орешарски, какво да кажем за самия Боко - още 2 мандат, ако конкурент му е карикатурата Станишко...

ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД ЕДИН БИВШ НАРОД. ВЗЕМАНЕТО НА ЗАЕМИ - ВИСШЕ БЛАГО?!

"Да, ЕС миналата седмица прекрати процедурите за свръхдефицит срещу двете страни. Те си приличат по това, че недостигът в бюджетите им е под 3% от БВП. Оттук обаче почват разлики, които дори Борисов сигурно забелязва. В мащаба и в производителността на икономиките, в експорта, в конкурентоспособността и в технологичното и жизненото равнище. Кредитният рейтинг, т.е. международната оценка за платежоспособност, на Германия е тройно А, най-високият възможен. Кредитният рейтинг на България е тройно В по Стандард енд Пуърс. Това са облигации от т.нар. клас боклук (junk bonds). Това означава, че ако германското бюджетно здраве почива на силна и платежоспособна икономика, българското се дължи на стегнатия до гърба колан и мизерията на народа."

Гениален финансист е онзи ,който дава заеми , а будала е онзи който го взема...

СТИГА НИ СРАВНЯВАХТЕ С ГЕРМАНИЯ БРЕ СТИГА АЗ НЯМА КАКВО ДА ЯМ ТЕ МЕ СРАВНЯВАТ С ГЕРМАНИЯ ЗАСРАМЕТЕ СЕ ИДИОТИ МРАСНИ

Чудя се как си още жив с това ниво на грамотност!?

е ясно от кои са изкупени. Така както не са допуснати други. Лека-полека България отива в историята.

Защо се радвате бе, Италия с дълг от над 120% от БВП (брутен вътрешен продукт) постига доходност от 5.84%, а България с дълг от само 16% от БВП, продава облигация само с около един процент по ниска доходност, а знаете ли че тези дни Швейцария пласира държавни облигации с отрицателна доходност? Т.е. инвеститорите са готови да платят за да бъдат парите им на сигурно. А това че Европейската банка до скоро бълваше кредити на 1% в неограничени количества на закъсалите евро банки, разбира се че сега ще си изпочупят краката да купуват облигации с над 4 % доходност на държава с толкова нисък дълг.

И швейцарците си мълчат! Ама ние си имаме на върха хвалипръцковци от класа!

Една фирма с офисите от 10 държава купила дълг на България -колонизацията продължава ....!

Колко хора които дори не могат да си завържат обувките без указания сега ръсят простотии.Най важния извод е че Световната банка е изпуснала един гений а България може да се гордее с финансовия си министър.това е правителството единствено в новата история на България което ще повтори мандата си.Сега вече спокойно могат да направят разчетите за увеличение на пенсии и заплати.Станишев ще изреве че е предизборно и ако хората искат да го подкрепят и да спрат правителството да вдига доходите.Да излязат на Орлов мост и да скандират "Не искаме увеличение"

В Плевенско "ръсят". Тук всеки има право на мнение и колкото по-културно и аргументирано го дава, толкова по-добре. И не подвеждай пенсионерите - те не са ти взели пенсията. Но тяхната е взета от мандата на разни правителства и на това, което над три години само им взима с цените, а не актуализира нищо друго.

Иване ,ако ГЕРБ искаха да Увеличат доходите на хората,щяха да създадат Условия за Растеж на Икономиката , вместо да я Убиват-Питай Бизнеса Извън ГЕРБ ! Можеха да Използват част от тези 7 Милиарда Похарчени за 3 Години! 4,5 от Резерва ,2 Нови Заеми2010, Приватизация около1 Милиард ! ГЕРБ са Най Голямото Зло Сполетяло България в последните 90 години ! И ще си Платят за това ! Ще си Плащаме и Ние !

Що за лудост е това разпердушинването на хиляделетната ни държава с пълна разпродажба и нови и нови заеми да се представя за уникален успех и напредък, а т.н. държавници вместо на разстрел или в затвора да се кипрят по медиите като велики благодетели?!

Всички сте безнравствени лъжци и крадци. Всичко, което правите, е на първо място за личната ви изгода и облагодетелстване. Спестил пари на данъкоплатеца, тиквоч с тиквоч. Вдигни още 2-3 пъти тока с по 15% пък си разцъквайте облигацийките с Туиг. Всички - Костовци, Станишевци и с-ие сте мръсници и предатели

А, бе нема по-талантлив от нашия ген. д-р пожарникар, по съвместитeлство и Цар на Мат'риала! Айдеq да върви в Бистрица и да фаща маркуча, че сичкия мат'риал сега право в него гледа, щото туй му е работата, за която учил! Айде, че догодина го гласим за началник на пожарната команда в Банкя! хахаха

Все пак на италиански играчи са дадени 5 %. Защо?

Браво Бойко. Натри ли им носовете на всичките Злобейте комуняги мръсни. Свърши ви краденето и сега съскате. догодина пак сте там в кочината!!!!

БСП да се Пръснат ,че не са Взели Заеми както ГЕРБ ! Тъпите Комуняги само Изплатили 4 Милиарда Заеми ! Давай Бат Бойко, покажи им как се Трупат Дългове ! 2010 ,2 Милиарда Дълг 2012 Още 2 Милиарда Дълг .

Напротив, в грешка си Бойко Борисов е Комунист, член на БКП, и винаги е бил наш човек. Това, дето разправя че е срещу комунизма е само за балъци като теб :) Също така недолюбва социалистите, тъй като му се явяват конкуренция. ГЕРБ и БСП са производни на БКП. ГЕРБ е новото име на БКП

Колега, не си ги слагай на сърце. Тук има няколко тъпумни герберасти (а може и един да е и сам да си се репликира), които като произнесат думаите "комундета" , комуняги" се давят в пяна и изпадат в гърч и истерия. Не търси в изказванията им мисъл, както и не се опитвай да коментираш и да спориш с тях. Приятелски съвет ;)

Браво! Това е добра лихва. Дано парите се изхарчат разумно.

Както Няма добър ДЪЛГ ! Тези 950 милиона евро Трябваше да се платят от Огромният ,Наследен от ГЕРБ Резерв ! А ГЕРБ го ПОХАРЧИХА без Следа ! ГЕРБ Наследиха и Най-Ниският Държавен Дълг в ЕС 13% Сега Дългът върви към 20% !

Парите погасяват на Миленчо дълга, а лихвата от 8% пада на 4%. За първи път държавния интерес е водещ, а не печалбите на управляващата клика! И с тоя подход НЕ ВИЖДАМ КАК БОРИСОВ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ следващите избори. Само лумпените и малоумните няма да гласуват за него!

Браво за коментара. Добре, че имa и мислещи хора в този форум, щото взех да се притеснявам вече, че сме на изчезване ;]

Защо ГЕРБ не изплатиха Дълга с Готовите Наследени от БСП 8,3 Милиарда?

Дянков определено е майстор на финансите. Един ден ще го пишат в учебниците.

сигурно Борисов пак не е разбрал какво точно е станало за три часа - бе много бързо бе...

Експерт на Европейско ниво: четете във link Тези хора не трябва да ни унижават в Европа!

"Репортерът Тазобедрев и премиерът Ахилесов"- в-к "ТРУД"

Много добра статия ето откъс от нея: =========== "Прави впечатление, че Борисов не знае кои държави са в еврозоната." ============= Или както беше по живково време - днес полупроводници - догодина цели !! Ужас, как може един полуграмотен и некомпетентен човек да е на върха на държавата ??? Бог да пази България !!!!

че няма

Нека Хвалипръцко да се похвали с повишаването на цените на тока и газта, а не да се хвали с неща които нито той, нито ние разбираме. Обикновено когато става въпрос за емитиране на книжа има две напълно противоположни мнения на специалистите по такива операции. Но ББ вече взе отношение по въпроса и това е последната инстанция, която ще прочетем и чуем в медиите.

"позволило да бъде намалена първоначалната ориентировъчна доходност с 30 базисни пункта и подписката да приключи само след три часа на минималното ниво на ревизираната по-ниска ориентировъчна доходност. " как го разбирате а.......

За тези, които не са вникнали в същността на статията - България тегли нов заем, защото гробарското правителство на борисов унищожи икономиката, офука фискален резерв, офука НЗОК, и сега гробарите имат нужда от още пари за офукване. Честито на вас и вашите внуци, които ще връщат парите.

Ти май имаше впредвид тройната коалиция. Или си бил в кома последните няколко години?! Ако не са това случаите, то си пълен невежа и некадърник

Тройната коалиция??? Тя ли опука фискалният резерв, или тя го остави в наследство на борисов??? Тя ли опука НЗОК ??? Тя ли вдигна пенсионната възраст, при смешните пенсии, които получават българите ??? Да не продължавам, ако трябва да пиша сигурно ще иде цял ден .... Бълнуваш нещо момче, борисов те е упоил, сигурно си взимал някой от неговите наркотици, тъй като публична тайна е, че борисов има собствен канал за дрога...

Как тъй ще вземаме нов дълг!?!! Като сме толкова финансово стабилни би следвало заеми да раздаваме. Нов заем за повече от милиард са взели, така ли?! Дано да не съм разбрал правилно! И сега и него трябва да отгладуваме? Кажете че не е истина!??

Съжалявам, но е истина. Другарят борисов обявява България за остров на финансовата стабилност, същият ден когато токът скача с 13 %, а водата с 5 % ???!!!! Направете си изводите сам, четете между редовете, и ще достигнете до истината.

Тиквата ни натоварва с милиард евро още заем, и се хвали, а тъпия матрял се очаква да му ръкопляска...