Премиерът: Работете по-добре за по-висока заплата

Чувствително повишение на доходите на българите ще има, когато се почне да се работи така, за да се изкарват пари, заяви премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Работете по-добре за по-висока заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво бихте посъветвали всички, които, както и да работим, заплатите ни са замразени от 3 години и няма перспектива за индексиране, съобразно инфлацията?

боико не всеки може да краде добре, като теб и метресите ти. как да работим по добре??? да сме крадци като теб и министрите ти ли?? не сам комунист и фашист аз сам човек а ти си дявола на земята да гори в ада семеиството ти .

Ами тея дето таботят държавна работа, ами песионерите - кучета ги яли. Те по-малко ли работят или нямат заслуги (дето направиха "Наинбуаз", яз."Кърджали" и "Кремиковци" и "Девня"). Защо трябва да се вдигат заплатите в часния сектор, да се вдигат цените на храните и горивата, а държавните работници и пенсионерите да мизерстват. Това е дискриминация !

Ще работим, Бойче, а ти ще се разхождаш по Света с нашите спестявания, а у дома ще режеш ленти, ще играеш футбол и тенис! Е такъв управляващ ни трябва!

Шефа на ББ пак му е свил сърмите и той заигра отново под диригентството на кукловодите.

Само абсолютен наглец може да изтропа подобно безмозъчно твърдение.По тая логика правителството и голяма част от чиновниците,не трябва да получават и стотинка!

от работа се става гърбат, а не богат, муахаха!

АМИ ТИ ЩО НЕ РАБОТИШ А САМО АКЪЛ ДАВАШ?

Ама така де, бате Бобчо -- `Доходите ще се вдигнат, когато ние (т.е. Вие ! ) така конструираме икономиката си, че да има какво да раздаваш ` -- много хубаво си го казал ; Браво ! ( Ама ха по-бързичко де ! )

българите кога ще разберат,че става въпрос за самофилтрирал се елит, които краде краде краде...няма ваши наши ,герб, кп бсп атака сдс тн.........ако ви няма вас няма кои да хрантути тез готованци., те не са виновни , виновни сте вие че ги търпите,махаите се от тази държава и да видим как ще ги издържAт 1 милион цигани.....

Имате право, Tedi US ! ... Какво бихте ни посъветвали ?

Абе не знам какво ще те посъветва Теди, но аз бих помолил за една сопа да ми отсечеш, но по-дебеличка и жилава, че има Тикви за сурувакане.

Заплатите са ни ниски (??защото работим лошо??) - добре! Но защо цените ни СА ПО - ВИСОКИ от аналогичните в белия свят!?! Да цитирам ли - енергия (горива, топлинна..) храни ... ? Това от кой зависи? Е те това ме вбесява.

МУТРАТА СИ Е МУТРА!

АКО Е КАТО ТВОЕТО НЕКАДЪРНО МИНИСТЕРСТЕРСТВО ПО ДОБРЕ НЕДЕЙ НИ КАРА

Наистина е хубаво да се работи и човек да печели,само където има една малка подробност КЪДЕ да се намери работа.Да не говорим за София.Не може цяла Б-я да се събере в София.По провинцията е трагедия ,само,че няма кой да види тая работа.Наслушахме се на гръмки приказки за просперитет,как излизаме от кризата и какви ли не още простотии.Шенген през крив макарон.Да го духат.

И ти ли ми църкаш иззад монитора, боклуче задклавиатурно? Само за това ви бива, подлоги лицемерни!

Нали сам разбираш, Бойко, че за мнозина ДА РАБОТЯТ ПО-ДОБРЕ означава ДА РАБОТЯТ ДО СМЪРТ. Те и без това си го правят сега, де. И масово измират преди пенсия. Така че вземи си замълчи, недей приказва по протокол и задължение.

Е това ще ви изяде главата! Липсата на политика за повишаване на доходите на хората! Тия потупвания по рамото от Брюксел не ни греят.

Този лаф на Бойко е подходящ за маса в кръчмата - както винаги. Ти си премиер, а не ментор. Не поучавай хората, които са те избрали, а им обясни, какви условия е създало ТВОЕТО правителство за по-висока производителност и по-добра работа.

Тоя дянков е тъпанар. ИЗОБЩО НЕ СМЕ ИЗЛИЗАЛИ ОТ ШИБАНАТА КРЕЗА. ПОЖЕЛАВАМ НА ТОЯ СЪЩИЯ ДА СТАНЕ БЕЗРАБОТЕН И ДА НЕ ЗНАЕ ОТКЪДЕ ДА ВЗЕМЕ ПАРИ ЗА ДА СИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ. ШИБАН МОЖЕНИК, СЪЩО КАТО МУТРАТА ББ

Чувствително повишение на доходите на българите ще има, когато се почне да се работи така, зче да се изкарват пари заяви премиерът Бойко Борисов. Доходите и в момента се повишават на всеки, който работи и дава добра работа. Доходите ще се вдигнат, когато ние така конструираме икономиката си, че да има какво да раздаваш, каза министър-председателят в сутрешния блок на ТВ7, цитиран от Фокус". От КНСБ поискаха повишение на минималната заплата с 50 лв. до 290 лв. По този начин минималната заплата ще може поне да покрие истинския праг на бедност (250 лв. според КНСБ, а според правителството - 211 лв.), аргументира се синдикатът. Средното равнище на инфлацията у нас по данни на КНСБ е достигнало 6.4%, а поскъпването на живота през декември 2010 г. е учудващо високо, дори за условията на криза". А какво да правят тези, които са на пенсионна възраст, преживяват под официалния праг на бедност с т.н. социална пенсия от 100-110 лв. и са принудени да се прехранват от контейнерите и кофите за боклук, за да не умрат от глад?! Или те за г-да управляващите не са хора?!

тоя иска да каже, че хората не работят добре и затова си карат с мизерните заплати?!? а пенсионерите не са работили и те добре и затова хак да им е сега със замразените пенсии, а разни айдуци се возят в прескъпи автомобили и живеят в луксозни жилища, сигурно работят много добре, заслужават си високите доходи...

Тезата на премиера няма как да издържи дори повърхностен анализ. Факт е, че страната се управлява непосредствено от организираната престъпност и правата на хората са напълно потъпкани. Работните места са ограничени умишлено, доходите са стопирани също изкуствено. Нормалния бизнес е смазан, властват монополи и олигархични кланове. Плоския данък допълнително допринася за невъзможността да се социализира богатството. Синдикатите са изпразнени от съдържание, кухи структури, сътрудничещи на организираната престъпност (т.нар. работодатели) Идеята на световната мафия е да накара хората да емигрират, като ги остави без поминък. Бг управници до един са първокласни подлизурковци и боклуци, слуги на световната мафия. За 20 години не можаха един автомобилостроител да докарат ! Фондовата борса е карикатура, недостойна за споменаване дори. Всичко това не е случайно, умишлено е. Основния проблем на страната е , че за висчки тези години не можа да се създаде истинска опозиция - демократична, националистическа, пазарноориентирана, не инфилтрирана с агенти на мрака.

Повече прилича на новия Стамболийски. Свинарче от село, докопало власт и се гледа по телевизоро.

какво да казе бе тоя не мисли. някож му пише речите сутринта и то си ги чете за закуска на народа.после ние му плащаме за това *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Госпожооо, пихте ли си хапчетата тази сутрин?! Прочетете нещо за Стамболов, Не е бил прост милиционер, а държавник и интелектуалец!

И също така мутра! В буквалния смисъл - точно каквато и тиквения премиер беше! Май не само госпожата трябва да чете!

Точно така "Хейтър",чети: Ако под "мутра"разбираш организатора на Старозагорското възстание и Апостол на Търновския рев.окръг, както и автора на няколко възрожденски "хита", сред който на Боко требе да се сведе до заннието "Не ще ме нии богатства, не ще ме ний пари, а искаме свобода, човешки правдини!" ех, повече такива мутри сега да имаше...

И аз така искам-да ми плащат като работя,мога ли да кандидатствам при тебе?

трябва да разбереш каде играе футбол за да си дадеш името и каде искаш

Разберете няма вече соцкомунизъм и държавата да дава! Сега е капитализъм с пазарно стопанство, Сега се иска Предприемаческа Активност и Капитал, а също и УМ и познания, Така мислят успялите хора и страни. Да просиш от държавата е унизително и ако се увеличават заплатите без да са заработени Всяка Фирма и Държава ЗАГИВА.

Провери си ти твоя чип, драги! За умеличение на заплатата реват партийните партизани с огромни заплати от бюджета, джипове и метреси. При това визирам само измислените агенции и холдинги, а по министерства и общински служби колко търтеи има!Другите треперят за работните си места. Най-голямата лъжа на Боко е, че обеща да изхвърли тия търтеи на улицата, но не му достигна смелост. Или по-вероятно не иска да губи техните гласове.

Ами проверих си чипа, и разбрах, че ми е по-добре в "соцкомунистическа" Норвегия. Страната с най- социално ориентирана политика в света, където знаеш за какво и колко работиш. А на вас г-жи и г-да политици и български работодатели честит ви демографски срив :)

да не мислиш че им пука за честитката ти- те даже не я разбират

би ли ми казал капиталите от къде се вземат, че да си взема и аз и да започна предприемчив икономически живот, комунистическо отроче мижаво...

Как можа и Сашо Диков така да се продаде...Един уважавам журналист, стана мекере на октопода

за парички става въпрос,герб защо се "продава" и връща заменките ,всичко е сделка,народа пати.

Въпроса ми беше риторичен! Не нужно съ лепиш връз него... И ти ли си комуне...

ами човека работи ефективно бе ..няма значение дали е за правилните или не правилните хора. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще поработиш още малко... Като няма кой да купува, каквото там работиш ще вдигнеш заплатите на куково лято! А какво мислят работниците ти и дали са толкова доволни е друг въпрос!

А, пропуснах - дали и работницитети ти висят по форумите, като работите заедно здраво?! Дали ги осигуряваш нормално, или ги водиш на 4 часа? Дали ползват изобщо отпуски?!

Защо изобщо му се връзваш? То е ясно, че е форумен трол, платена подлога тука, да промива мозъци. Само не ми е ясно какво остана за промиване. Няма по света толкова прост, гаден и шибан народ като нашия!

"Доходите ще се вдигнат, когато ние така конструираме икономиката си, че да има какво да раздаваш Моля Ви се разяснете ми какво значи това? Не мога да разберата сложната мисъл на премиера

За делегираните бюджети това не важи.Там и "гъзовете да си одерат" от качествена работа,хората няма да получат нищо.

Митничарчето на Боко и то много е работило, затова се е увредило. Самият Боко също се спуква от работа, на ден по два пъти тръшка земеделския министър на пода, после търчи при Гоце да изпълни някое негово ходатайство, след това при Бирата на разговор, изчита СРС-тата за министрите, поле вика Бареков за фелацио и тъй като Цветелинка вече не му бита заспива трупясъл от работа

Бокоооо, докато и в твоето правителство има хора, които определят заплатите и пенсиите(мин. 240 лв.), без да са опитвали някога да изкарат с толкова пари, оравия няма. На запад има т.нар. БРАНШОВИ ЗАПЛАТИ. Тамошната "тристранна комисия" определя тези ставки, и никой работодател от бранша НЕ МОЖЕ да плаща по ниска ставка от нея. По този начин също сивата икономика не може дълго да съществува, а също и номера с "подбиването" на цените на услугите. Ето един прост пример-аз съм работил в чужбина като ел. техник, и там по закон ми плащаха минималното за бранша и стажа ми -14,50/час. Ако са по-малко, аз мога да се оплача, и ще съдят работодателя за това. И така той няма как да даде цена за услугите си по-малка от разходите му. Същото трябва да стане и тук.

След 20 и повече год. преход на мен ми е ясно, че тук нищо няма да стане, напротив дори и малкото, което имаше е тотално съсипано! Надежди вече няма! Явно трябва да се спасяваме нанякъде, докато още можем!

Ако законодателно това наистина е решено така на Запад - то какво пречи на нашите тиквници (наречени народни представители) и в българското законодателство да се въведе. С един куршум два заека, доволни работодатели(наемните работници немогат да стачкуват срещунего), а и сивата икономика ще намалее. Според мен.

Ами пречи им това, че властимащите и циркулиращите фирми около тях държат всички печеливши бизнеси, и сега плащат на работниците си стотинки, и голямата печалба остава за тях. Боли ги к.ура за гладните. Ако трябва да плащат големи заплати, ще лишат себе си и половинките си от мноооого екстри.

И тук има браншови договори,които са с пожелателен характер.Държавата не е в състояние да задължи даден работодател от еди кой си бранш да изплаща договорените на браншово ниво заплати.

Затова на запад този въпрос е решен законодателно, а не пожелателно. Никой по желание няма да плаща висока заплата, ако може да мине и с ниска.

Не очаквах да съществуват такива тъпачки / тъпаци!? Стамболов - Ха,ха,ха... Е, дано завърши като Стамболов......

$$$$$$$$$$$$$ и ерооооо!!!

Не си прав Бате Бойко - заплатата зависи както от два фактора: 1. труд 2. наличието на паразитна корумпирана сган дето нищо не дава като стойност в икономиката, но изяжда и окрадва толкова колкото работещите не смогват да изкарат

и аз бях като теб , но опаковах куфара и сега вземам 20пати повече!!!какво чакаш????

И за добро ли беше да взимаш 20 пъти повече???Само това има значение,защото човек и добре да живее умира и друг се ражда и нека родения по-късно да види какво е оставено след него ( Омуртаг)Ако смисъла ти е да сер.ш 20 пъти по голями ла.на прав ти път,но ако си пораснал като човек евала ти.

правиш ли разлика между имигрант и емигрант?

То гледам от много мислене си цфнал и вързал! Ами като не ни плащат подобаващо, какво да се утрепваме ли?! А доста от хората работят и живеят сигурно по-зле и от Зимбабве!

да работят маймуните за да станат хора

Бойкооооо,ти ли мутро ще кажеш как да се работи!!!Копой милиционерски...

Има две виждания: 1. Бедността според ООН е жизнен минимум под 2 /два/ долара на ден. По този критерии НЯМА бедни в РБ. 2. Искаме по-високи заплати виж в на запад в ЕС: факторите са два - страната ни е опоскана от ДС-БСП мафиите, като са откраднали над 100 милиярда ДМА и още толкова от държавни и общински поръчки - На запад БВП е с 15 пъти по-голям от този на РБ , а също заплатите в бившата ГДР са два-три пъти по-ниски от тези за същата длъжност в западна част. СРАМ е когато има МИЛИОНИ по седем Европейски програми за финансиране на БИЗНЕС и плодородна земя пустее да изкате държавата, а ББ да ... , който е от няколко месеца.Виж семейство със 13 деца и 1000лв с градина ... Сменете мисленето си , соцкомунизъм има в Северна Корея и Куба там има купони и ...

От всичко написано - става ясно, за мизерните заплати, които получаваме работим доста! За закъснението на заплати - не би трябвало даже да работим! Затова - скътавайте се, работете само ако там е шефа и да не ви пука! Заплата и повишенияе - няма да видите скоро! И без това си ходим бедни и гладни, що пък и да се престараваме...

Това не важи за Бг. Тук тези дето работят вземат най-малко, тук прогресират подмазвачи, гъзолизци, корупционери и т.н. "труженици". Такива пожелания г-н ББ да си ги пъхне някъде, а да вземе да вдигне и заплатите най-после. Кво ме интересуват неговите магистрали, като няма да ги ползвам без пари, те не се ядат.

Пак за учителите-Изпълняват всички разпоредби,закони,изисквания,насоки.......стриктно си изпълняват задълженията,изпълняват и безумни решения на министерството,без право на глас,до обяд до тоалетна не могат да отидат,една цигара не могат да изпушат...И като капак НИСКИ,МИЗЕРНИ,ПОДИГРАВАТЕЛНО смешни заплатки.ПРОСТ НАРОД ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА.

Евала Бокич! Пак откри топлата вода. В сравнение с теб Айнщайн е циганин катунар, който събира желязо.

Не работете в БГ за по-висока заплата! Рибата ВИНАГИ се вмирисва откъм главата!

Даскалите,и задника да си скъсат от много и качествена работа,заплатите им все са ниски.Нямат стимул за работа.Затова излизат неграмотници и гамени от училище.А като си платиш за висшето,нещата са ясни...

По тая логика премиера и министрите му не трябва да вземат дори миминална заплата.

Бих добавил и депутатите.

И цялата огромна държавна администрация!!!

Добре!И за да стане вие управлщващите направете следното: 1.Изкоренете шуробаджанащината и корупцията. 2.Напънете си мозъците и направете смислени и непротиворечащи си закони. 3.Създайте благоприятен бизнес климат. 4.Намалете администрацията. 5.Озаптете криминалния контингент. ...как ще стане обаче,не виждам....

Напълно Ви поддържам!

защо да се увеличават доходите като всеки има апартамент нека го заложи да вземе заем и да живее добре аз така правя и съм си екстра Господин Симеон Дянков го каза че трябва да се копуват стоки за да има постъпления от ддс за него затова не се правете на луди ами копувайте стоки я виште колко много големи хубави телевизори има и модерни gsm апарати лаптопи готини дрехи теглете кредити и харчете така ще си помогнем сами като раздвижим банките и магазините и има пари от ддс за господин Дянков закарайте жените си на клуб на почивка на екскурзиа и тогава ще има пари за всичко подкрепете правителството за да имаме хубава държава не слушайте гадните кумонисти дето си държът парите в банките теглете кредит и на шопинг пичове така ще се управи Българиа ааа предлагам на господин Дянков да вземе на всички тези дето внасят пари в банките парите за да се научат да не се стискат а да харчът ИДВАТ ИЗБОРИ САМО ГЕРБ!!!

От 01 януари от всеки работещ българин Дянков прибира по 3,7 % повече ДОО . Пари, който можеха да повишават потреблението! Пари, които намаляват доходите...

кУпувам, неграмотнико

Неграмотен, но дава съвети! Я да да броим: кУпувам, виЖте, екскурзиЯ, кУмОнисти, държАт, Оправи, БългариЯ, харчАт. За препинателни знаци, главни букви и смислово оформяне на изречения този индивид не е и чувал!

Брато, или си много прост гербер, или си манипулатор от БСП. И в двата случая си достоен за презрение. ГЕРБ = БСП = СДС = ДПС.

си взимаш редовно лекарствата.

Виж какво, нацията ни толкова е изпростяля, че от писанието ти не може да се заключи това наистина ли го мислиш или е ирония. Дали така пишеш или имитираш неграмотниците. На тъпата ни нация трябва да се говори просто и елементарно - като Боко. Както виждаш много от тиквите го боготворят и каквито и престъления да излязат наяве те ще си затворят очите. Няма да видят, че е комунистическа маша, а ще плюят комунистите, няма да видят, че е бил мутра, рекетьор и дори и нещо повече (прочетете писанията за една служителка, която го е завлякла на времето, къде са я намерили) - но ще разправят, че е борец, честен и праведен. Това сме ние и затова сме така!

Ти, неграмотнико, от Цветелинината банка ли си? И като взе заем как го изплащаш? Ти, баламурник, в крайна сметка си мутра, която не знае дори как да ни "поучава".

Имаше един злокобен надпис от миналия век: "ТРУДЪТ ОСВОБОЖДАВА...: Явно премиерът ни се е захванал да го претвори у нас на дело, но половин век по-късно.

От прост човек съвет и умрял писмо не чакай.