Премиерът оставя бонусите за чиновниците

Премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти в Брюксел, че въпросът с връщането на бонусите стои само пред "ръководството" - министри, техните заместници, политически и парламентарни секретари, областни управители.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът оставя бонусите за чиновниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След помощта оказана на илитерата КГБ, бих искал да се поинтересувам от кое от няколкото официално признати евангелия цитираш тези текстове и доколко те са най-меродавни. Освен тях има и не малко други, апокрифни, анатемосани и унищожени такива. Безспорен факт са и Кумранските свитъци, които хвърлят съвсем друга светлина върху тази религия и са в състояние да преобърнат цялата митология на християнството. Не са малко и учените, които стигат до съвсем различни изводи относно доктрината на апостолите Петър и Павел, родствените връзки между апостолите, същността на кивота, Граала, Торинската плащеница и нагласената мистика около чудесата на Исус. Както и да е, аз оставам на мнението почерпено от светските и научните източници и няма да оспорвам твоите предпочитания.

Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките,които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи... Край просяка минава BMW. На "пътя към Европа" се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.

Браво! Точно, ясно, премерено. Да си жив и здрав!

От тази притча не става ясно нито как е произлязло понятието "онанизъм", нито всеобщо приетото му значение. Няма да споря за библейския текст, но се придържам към сведението в енциклопедията на братя Данчови.

Браво, и ти днеска да научиш нещо полезно - медицинския термин на онова дето го вършите постоянно в мастурбаториума на БСП-то. Цялата дружинка на младежкото БСП. А горе, един "умник-шебек" с червена будьоновка въобще не можа да схване иронията за бог Онан. И цитира неща, дето някъде е чул, ама никога не ги е прочел. Да не би да си същия този маймунарник? Щото вие червените кратуни се кланяте на каква ли не сволоч - от престъпника Сталин, до полуидиота Брежнев. Но по-тъпо от комунде-болшевик, може да е само червен шебек.

За твое сведение енциклопедията на братя Данчови е една безценна книга с формат половината на А 4 и дебелина 12 см. Издадена е през 1924 г. като е ползвала тогавашното издание на Ларус (ако знаеш какво е това). За какъв Сталин и Брежнев бълнуваш? Вземи да се ограмотиш поне малко, преди да вмирисваш форума. А това че "шебекът" те превъзхожда и те поставя на мястото ти, просто ме радва, че накрая си намери майтора.

Не е вярно, че администрацията при предишните две правителства работела добре. Много ясно се вижда от всичко, което не свършиха по транспонирането на правото на ЕС.

БРАВО БАТЕ, БРАВО БОЙКО!!! Ти си истински българин, достоен за премиер. Само ти се осмели да застанеш срещу интересите на всички овълчили се за пари "висшестоящи". Дано Господ те дари със здраве и железни нерви, за да успееш да се справиш с тая развилняла се пасмина. Защото всички, които бяха на твоя пост години наред, нямаха волята да сторят това. Но..., има едно НО. Дали тази сметка, която открива МФ, за да бъдат върнати парите по нея, няма да бъде източена за същото предназначение веднага, след като мине шумотевицата...?

ГЕРБ, ти си надежда, С теб е наш'та вяра, ГЕРБ, България е в нас. И ни зове в този час. ГЕРБ нас ни повежда ГЕРБ евронадежда, С теб изгрява светлина В нашия дом и сърца. Амин!

P.S. Блондинките в критична възраст са нъй-твърдия електорат на Герб!

Какво се прави ББ на интересен. Защо е разрешил въобще да се дават бонуси / защото без негово знание неговите хора и до тоалетна не отиват / в момент на криза и при наличието на такава безработица. Как не го е срам да се изказва, че някои си министър подписал там нещо и трябва да му се даде бонус. Интересно за какво получава тлъстата си заплата ? Даже и когато се решават важни въпроси депутатите или спят, или залата е празна, и после бонуси. Давайте им бонуси, но ги оставете на минимална заплата, не може и на средната заплата за страната. Да видят хората как живеят .

... да връщат пари!?Борисов направо да почва с уволненията.Ида не забрави и своето!

Как няма да остави за чиновниците! Та нали са тези, които "правиха" изборите по места. Лъгаха, фалшифицираха и донесоха победата на партията. Направиха така, че по повод и без повод да продължават шефовете им да говорят: "Народът ни е гласувал доверие и на последните избори...." Извънреден труд се заплаща според определена формула, а дори вече не го и изплащат, а компенсират това с почивки.

Моите наблюдения са: 1. Първо, виждам че Бубата се изказва от Брюксел, а не от София понеже така му е удобно = кво казала тиква му в Брюксел пък как го превели в България е стар цирков номер 2.За отбелязване е любовта на някои българи към мачовците като Бойко = явно тука си казват думата 5 века навеждане и вързване на обувки :)

ББ обикновено си променя "категоричното" становище по даден проблем по три пъти на ден, но сега май е спрял на два. ...или една промяна не е отразена от вестоносците.

Оказа се, че този който се мислеше и се представяше за голям акробат в политиката, е жалък, лишен от дарба клоун, който предизвиква само досада и освиркване. Отдавна е време да бъде изритан от сцената, а за наглостта му да настоява за втори, по задължение мандат, да бъде въдворен по преценка било в лудница, било в затвор.

Маймуната си истава маймуна. особено ако е с червена окраска. не само на гъза, но и въобще. Ако е вярно че трудът е превърнал маймуната в човек, колко ли ще му трябва на този "шебек"? Всичките концлагери на нацистка Германия да обиколи, пак човек няма да стане. БСП разбира от цирк - преди много години когато се казваше БКП имаше един лозунг - "25 години народна власт - 25 години български цирк". В цирковете маймуните са често срещани актьори. Не знам да има шебеци, но пък аз не съм специалист по цирка. но след като другаря "Шебек" пише така компетентно за цирка, може би има нещо общо с цирка - я рине лайна на слоновете, я чисти кенефите на артистите. Пък може и да им е партиен секретар. Ах, пардон, то вече няма щатни партийни секретари. А за сведния на "шебека" и други червени маймуни, на ББ хич не му пука от вашите маймунски номера. И ще продължава да ви навира на Мурджо в ауспуха.

Личи си, че при тебе еволюцията не се е получила. Останал си животно и дори не си достигнал стадия на примат. Изпразваш обилно червата си, замърсявайки културната среда на форума и е жалко, че операторите ти дават възможност за това. Нейсе. Дано се задавиш от нечистотийте които ръсиш. Колкото до твоя кумир и образец за подражание, народът вижда уродливостта му и си прави изводи.

Защо не млъкнеш, бе тъпанар изкукал! Инженер съм с 36 год.стаж по специалността си, работя в предприятие в провинцията, основната ми заплата е 550лв., 2-3 пъти годишно ми дават ваучери за по 30лв. и това е! ЗНАЧИ НОРМАЛНО Е ДА СЕ ВЗЕМА 4 ПЪТИ ГОДИШНО ПО 1 ЗАПЛАТА БОНУС??? Всеки има заплата, ако някой иска да дава на някого нещо допълнително- да го дава от собствените си спестявания, не от нашите данъци! Това не е частен сектор!

Разбирам стимулите за качественно, отлично и на време свършена работа. Кое във България е свършено качественно, отлично и на време. АБСОЛЮТНО НИЩО!!! Иначе нямаше да се гърчим в все по-голямата кочина.

Като чета как се дави в злобата си червената пасмина започвам да се надявам че все пак тая държава може накрая и да се оправи. Ясно е откъде изтича злобата на БСП-то - от мастурбаториумя на младежкото БСП. Нормалните хора ходят на санаториум, амладите онанисти от БСП -то в мастурбаториума. Това е техният клуб по интереси. И на Позитано 20 и не само. А,за малко да забравя да онясня значението на термина на симпатизантите на бСП-то, техният интелектуален потенциал не може да схване за какво става дума. Мастурбаториумът е помещение, в което младите онанисти от младежкото БСП извършват един специфичен ритуал на политичски онанизъм. така те принасят в жертва част от тялото си на техният Бог - другарят Онан. Въпреки че както е казано в 10-те божи заповеди "И недей да имаш друг Бог освен Мен". Те в БСП-то са атеисти, така че надали са чели Библията и другите свещенни книги и действат ли действат да да удовлетворят своите щения и шенията ан Онан.

СТИГА СИ ПЛЮЛ ПО КОМУНИСТИТЕ, ЧЕ СКОРО ЩЕ ТЕ УПРАВЛЯВАТ ПАК, ЗАЩОТО С НЕДООБРАЗОВАНИ МИЛИЦИОНЕРИ ВИЖ ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ. СТАНАХМЕ ЗА СРАМ ПРЕД ЕВРОПА С ПРОСТОТИЯТА ИМ.

"ПРИСМЕЛА СЕ КУКАТА НА ЧЕНГЕЛА", "ПРИСМЕЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ" , че и тоя KGB.

Не само си гнусен простак, а и неук. Онан не е никакъв бог, а библейски персонаж, син на Юда Искариотски - предателят на Исус Христос. След като се обесил измъчван от угризения, Юда бил проклет и клетвата била толкова силна, че никоя жена не желаела да се задоми за сина му. Пощръклял от напиращите хормони, Онан започнал да се самозадоволява и така станал нарицателен герой. Надявам се поне малко да си се поограмотил, защото подражателството ти на всезнайкото ББ не говори добре за някакъв интелект.

Нещо станахме много нервни и цинични дори?! Къде отиде добрия тон? Впрочем помиярският произход си личи и никът KGB не помага. Давай помиярче! Трудно обаче е да убедиш когото и да е, че огромното мнозинство от НОРМАЛНО мислещи хора, са гадни комунисти, само защото не искат да бъдат управлявани от полуграмотни, но много нагли и алчни идиоти, представители на една ченгесарско-мутренска партия.

Да, някои станахте нервни. Явно в мастурбаториума не получавате необходимото удоелетворение - нито политически, нито физиологически. Е, затова не ви е виновен ББ - явно на Позитано-20 не ви предоставят безопасни и здраволсовни условия на труд. Пък твърдят че се грижили за работническата класа - те за своето младежкото БСП не се грижат, ще им пука за някакви смрадливи бачкатори. Абе комундета.

Ало, Дира! Докога ще допускате цинизмите на този простак без ограничения, а режете критични, но обективни мнения спрямо властта.

halidas

Защо,нека да ги пускат.По-добра агитация срещу ГЕРБ кой може да направи,ако не самите те?

Ало, "грапавия", бъди спокоен. Цензорите на Дир-а режат достаъчно от постингите ми. Но не защото са цинични - те за цинизми не цензурират, а защото са прекалено язвителни към БСП и компания. И висшите им началници са недоволни - пък и те хорицата семейтва хранят. И за да не съм голословен, препрочетох постинга си да не би случайно да съм допуснал някой циниозъм. Не не съм. А ако вие, комундетата считате медицинските термоини за цинизми, това само потвърждава че сте неграмотни тъпанари, или като казва ББ - "лош мат'рял".

Няма лошо - да си вземат бонусите, ама да не тръбят че има криза и заради тяхната криза на нас - работещите в частния сектор - няма бонуси, няма доплащания, а и тръгнаха и заплатите да ни намаляват. По царско време, а преди си вземахме и ние доплащания. Така че нека дават те примера - няма за всички.

Какво смятат тия управляващи, каква е тая неграмотност Един чиновник ако взима 500 лв на ме сец, за година прави 6 000 лв 30% от тях е 1800 лв В момента един среден чиновник взима един път в годината ДМС от една заплата а сега Дянков казва може 30 % което е много повече и ще се узакони Борисов не знае ли че чиновниците също участват в комисии през годината и за това също получават допълнителни пари както депутатите като участват в комисиите Какво смятат и какво правят тези управляващи при криза в държавата УЗАКОНЯВАТ БЕЗОБРАЗИЯ Това никъде го няма

А и участието в европейските проекти им носи голям процент плащания - във вид на хонорари, защото там се сключват договори за управлението на тези пари, а кога се правят проектите? За тези хора, за които говори г-н Борисов - щом са на държавна служба и договарят проекти, значи получават държавната си заплата и всички плащания по проекта, където годишната сума може да достигне голям размер.

По тия земи никога не е имало справедливост, далеч сме от цивилозованите нации, даже една Полша с нейната Солидарност е на светлинни години. Ако това беше там, просто нямаше да има нито правителство нито президентство вече. Предсрочните избори щяха да са назначени за следващия месец.

Гърците минаха по този път с големите бонуси от бюджета и сега младите ги проклинат, щото трябва да плащат жестоките дългове.Борисов ти ЕСпризова за по-ниски пенсии ,ама за държавната администрация си затваряш очите в различните министерства бонусите /премии,награди,дмс, как искаш ги наречи/стигат много високи цифри.Аз горе долу зная за МФ респективно НАП е какво правиме накъде ни тласкат.

Явно най-много в тази държава работят чиновниците и то на висши постове!!! Другите нищо не правят, нищо не заслужават? Колко тъпанаски звучи всички, но защо ни е толкова тъп народа не зная.... как може да се казва, че ако не искаме корупция трябва д аплащаме скъпо и прескъпо. Нима като се назначава един служител не му с еказва каква му е заплатата и той се подписва, че е съгласен да си върши съвестно работата само за тази заплата? Иначе излиза, че още като го назначават и той казва- или ще ми давата много пари или аз ще крада! какво е това, ако не мутренски рекет? И как е възможно редовите граждани, лекари, пожарникари, полицай да работят само за една заплата, която им дават, а тези там "горе" да не могат те току така??? Нещо май в главата на премиера е гнило, явно това е не никакъв премиер, а една крадлива мутра с няколко ковчежника около себе си- ето затова и не ни искат в Европа, а не за нещо друго!!!!!!!!!!!!!!!!!

Я да преведем от заплатите и пенсиите си от 136-200 лв.помощи на всички "бедни" , милионери - министри , президентство, агенции, особено НАПИ-за магистрали.СРАМ И ПОЗОР!!!!!

Останаха ли мислещи и грамотни хора, които да вярват на този палячо? Оплел се в собствената си некадърност, неподготвеност и безпомощност като пате, този нещастник вече даже не ни забавлява, като ни предоставя все нови и нови поводи да му се присмиваме и да го плюем. Докато той се упражнява да се прави на голям мъж и всезнайко, ръководената от него партия и правителство реализираха в ненадминат мащаб всички измислени и приписани на предишните грехове. Това лъжливо овчарче е олицетворение на кризата, с която надъхваше лековерните за да му дадат властта. Той я докара и задълбочи до катастрофални размери, от които следващите ще се мъчат да извадят страната поне десетилетие. Опитите му да прикрива пълната си безпомощност с безпардонна наглост и просташко поведение не само че престанаха да му носят аплодисменти от простолюдието, но все повече и него го отблъскват. Идва време за посипване на главата с пепел и търсене на сметка за лъжите, позите и безхаберието.

В следващата серия на този сериал, ще видим: бандата на Борисов зад решетките, кърши пръсти, ирладската пастирка се преражда за пореден път в гнусен охлюв, а вщицата попова се превръща в проскубана сврака.

Просперираща Венецуела е 29 млн. жители и с БВП 236 млрд. $. Страната избира 165 депутати!

Тия наглеци я върнат 15-20 милиона я не. А това е само трохичка от това което откраднаха от нашите пари през тези 2,5 години. Добре, че малко им остава.

Комунист и демократ ......не се връзва. БСП да се забрани със закон.

Абе тикво. Защо им се дават бонуси за стимул? Много по-добър и доказан стимул е страхът от затвор. Щот българина на висок пост кат се види с много пари, иска още повече пари. Но като заиграе тоягата ще си помисли. Та, вместо бонуси - стимулирайте ги със затвор и доживотна забрана за държавен пост. . Усвояемоста ще скочи 10 пъти.

Слънце наше !

Абе ,уважаеми Бойко ! кой си ти ,че ще решаваш бонусите да останат бе ?!!!Кой си ти, че се разпореждаш с нашите пари бе еййй ?! Това са наши пари бе еййй ,идиоти с идиоти .Народа ще се вдигне Бойко и чк тупалка ще има тъй да знаеш. Язък за надеждите който таяхме към теб.Ти си един от мафиотите !

Бат Бойко си играе на "Тука има тука нема", но едно е ясно, много скоро него няма да го има.

Свикнахме на номерата на ББ, днес казва едно , утре обратното.Но наглостта на Попова няма граници.Това е дивия, наглия, черния, капитализъм в действие.Дано издържим до следващите избори и поставим на мястото, което заслужават тези бонусчии.!!!!!!

Президенство, Министерства, Парламент, Областни и Общински структури, Комисии, Агенции...Към 240-те разбойници има цяла армия съветници, кучкари,оръженосци и какви ли не! Как издържа бюджета тая армия-Бранкалеоне, не ми е ясно? Холанция с 15 млн. население и 500 млрд. БВП. издържа 150 депутати, а ние?

На мен тези институции не ми трябват! Аз и 10 човека ръководим държавата. От най-изостаналата в Южна Америка сега Венецуела е най-богатата държава, с най-големи доходи на глава от населението и мощна социална база. България от най-богатата, стана най-мизерната страна на Балканския полуостров!

Градация на човешката наглост:нагъл, по - нагъл, най - нагъл, Бойко Борисов!

оли , дори и да вземаш кинти за това което пишеш,след такова изказване на кумирати веднага трябва да спреш да се пънеш.

Оправданието ние крадем защото и предишните крадяха може да минава само пред редовите, платени драскачи във форумите

Аз предлагам сега на всички засегнати да бъдат раздадени ПАРИЧНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ за нанесен морален и психически тормоз. Няма такава държава с толкова първосигнално и некомпетентно управление.

ГЕРБ=ЧУМА

Народе опомни ли се,какво направи като даде всичката власт на мутрите?Мизерсвай,хактие!!!!

Тоя е като фурнаджийска лопата единият ден им взема бонусиге на другия им ги връща.Едната година ще лови снежинките на следващата забравя.Само за пенсионерите и ,циганите не забрави.За нищо, ще ги мори както Гаргамел.

Бойко Бойко, знаех че си тъп ама ти вече прекаляваш! Администрацията не трябва да получава бонуси, когато в държавата няма пари! Съкращават, производството, а администрацията лапа яко. Предстои да усетиш народния гняв!

не ме гледай какво правя ,а ме слушай какво говоря ББ помни ли какво приказва или пет минути като маймуните

ГЕРБ - обединение на българските мириционери, има видими характеристики като- мошенници, крадци, лушветчии, демагози, нахалници, биячи, самозабравили се, некомпенентни, слабо грамотни, провокатори, мазещи Запада, боящи се от закони, и ред, сиви мишоци, блудкави, еднообразни, мисловно плоски, реакционни, проходящи. Няма достатъчно епитети, за да изразят "горещата народна любов" към натрапените ни уличници.

Фурнаджийската лопата пак се извъртя. Голям смешник. Учителите пенсионери вземат 190 лева пенсия, а ГЕРБопомазаните си пишат бонуси по 19'000. Само защото бащицата ги е сложил на удобния стол.

Важното беше да не се даде на "непродуктивното населени " иначе това си е чист ПОПУЛИЗЪМ

3та година политическа партия ГЕРБ и излъченото от нея правителство не могат да направят така, че България да влезе в Шенген. От ГЕРБ изтъкват разни външни причини, но причината е корупцията На ГЕРБ. Случаят с бирата е известен и на европейците, както и много други, които ние със сигурност не знаем. Няма как отказът на Холандия да не е мотивиран.

моля да бъдат дадени бонуси и на пенсиоерите тъй като много хора си отиват от този свят много рано

вземам си думите,които написах преди два дни за бонусите, обратно. аплодирах божко за решението, но какво излезе: тези с големите бонуси няма да ги врущат, а тези, които трябва да врущат-те просто не са вземали-министри, зам.министри,обл.управители. е, да им е честито-всяко чудо за 2 дни. кога ли е било различно? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти си глупав и заслепен от злоба.Единственото вярно в писаното от теб е това, че държавата не е частна фирма. Следователно държавата не може да се отнася към служителите си така, както чорбаджията-частник към робите си. А такива като теб искат точно това, вместо да притиснат частника да спазва някакви правила, равнявайки се по отношението на държавата като работодател. Заради такива лаячи като теб ще страдат много хора, а от това едва ли ще ти стане по-леко...

Те това е Шментени капели

юли

Три дни ресурсът на ГЕРБ е насочен към откриване на сметка в БНБ за възстановяване на някакви суми. Там трябва да се събират пари от някакви неморално раздадени пари на чиновници, назначени от ББ, т. е. най-важните чиновници, които на практика решават всичко в държавата три дни ще блокират почти цялата работа. По данни от държавният бюджет за 2011 година един работен ден на държавната администрация, само за заплати и осигуровки, ни струва 10 842 910 лв., а за три дни всеки може да ги сметне. За съжаление от началото на 2012 тези загубени дни са много повече от три.

Браво ББ! Отново над всички! Това е да си велик държавник...другия мандат му е гарантиран...любимеца на нацията

сър

Никой нищо няма да връща.Излезе, че оная гадина от агенцията по вписване трябва да бъде възстановена за радост на РАЗПУТИН