Борисов обеща половин милион за Троянския манастир

На връх Богородица, премиерът Бойко Борисов обеща половин милион лева за ремонт на Антимовото крило на Троянския манастир.

Обратно в новината

Коментари - Борисов обеща половин милион за Троянския манастир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като ги обещава да си ги извади от джоба. Не стига, че харчи публичен ресурс, ама и се бие в гърдите.

"Аз ще ви дам!". От собствената си банкова сметка ли ще ги даде? Защото човек остава с впечатлението, че няма никакви проблеми да даде на този или оня. Как става това? Не съм чувал, Премиер на Република България, без значение кой е той, да има такива правомощия. Сигурно е, че няма! Тогава?

Питам, сметната палата следи ли по закон приходите и разходите на Църквата. В това число и раздаваните от премиера пари, без това да е предвидено в бюджета. Без обществено обсъждане, без обсъждане в Народното събрание, дали е законосъобразно?

Тоя дебелия с лека ръка раздава чужди пари. Да не си заработил ти бе овчо, че си купуваш опрощение с тия пари? Но Началника гледа отгоре, той никога не забравя и не прощава!

Дира много изоставате от блиЗа дето широко представят как боко целувал кръста в снимки и хвалебствия.. Как не проумяват че с чужди пари няма как да изпросиш прошка за личните си грехове...

Черкува се и се кръсти мутрата с мутра, на ръката червено конче, а утре пак ще се разприказва в някое шоу за ретроградния Меркурий! Истински християнин!

Събрали се Бай Ганьо и Тартюф в едно туловище и се родил Бай йуХ, СИРЕЧ Боко.

Sm3hurk0

Даването на чужди пари няма да те опрости ! на лични също ! Не всичко е пари.... Има неща, които не могат да се купят с пари. здраве, щастие, късмет.....

Добре че дойде Бойко на влас та нещо се направи в тази държава защото комунистите щяха до сега да изнесат парите с колетчета през летището както го направиха по времето на Виденов............

Наивен ли си или си купен?

Малииии, като знам какво стълпотворение е пред манастира на днешния ден и като се е появил БХ с гавазите как са заклещила хорицата да чакат на жегата до края на височайшата визита... Бая псувни е отнесъл! А за туй дарение хората са казали - с чужда пита помен прави.

А Вероучение в училищната програма - кога ще има?

Sm3hurk0

сега не изучават ли корана ?!

С чужда пита помен се не прави. Българският народ е беден Бойко, образованието му куца, а ти отделяш половин милион за Бачковският манастир, това ли са приоритетите на бълг.правителство.

Хубави думи казваш ББ , а делата ти скритни ,черни и миришат на мъртвичина ! Хубаво че даваш за вярата от нашите пари , а ти лично извади ли , от джоба да дадеш?

Пред Троянския манастир тази седмица събират по 2 лв. з паркинг от всеки автомобил. В събота и неделя само бяха няколко хиляди автомобилите, днес може да са ударили и 25-30 000 бройки за целия 5 дневен период на празниците. Тези пари къде ще отидат? Отделно от свещи и четене "за здраве" са събрано още толкова, че и повече. Пътят към манастира в с. Орешак е в изключително лошо състояние, освен многото дупки, няма НИКАКВА маркировка.

Комунистите построиха държава,която сегашните правителства не могат даже да боядисат.

Тиква, когато казваш "Църквата, която я взривиха комунистите...", по-правилно е да кажеш: "Църквата, която ние комунистите взривихме...". Защото до няма и петнадесет години, ти си беше ортодоксален комуняга. Нали затова напусна МВР, защото не искаше да напуснеш Партията? И сега, колкото и да се мъчиш да си купиш индулгенции, просто няма как да стане! За комуняги, убийци, рекетьори и лъжци, покаяние и прошка няма!

Бог да благослови стоманената десница на поставения от Бога Сюзерен и Владетел на Българския Народ-Бойко Борисов -Непобедимия ,да громи и унищожава до девето коляно бесовските пълчища на позитанските юродивци на лъжкинята и драгалевските нечестивци на лаборанта !

айди по-полека, че до гуша ни е дошло от подобни патетични слова блидолизничество

Намерил Бойко на кого да повери половин милион. Има ли представа, кой е Сионий, какви са му делата, историята, наклонностите, какви е следи оставил, там, където е стъпил крака му.

Патриот е - душа дава. за наука, за свобода, но не свойта душа, братя, а парите на народа!

Останах приятно изненадан в Етрополския манастир, когато научих, че камбанарията е изградена с дарения на Борисов.

Ами, сериозно ли? Да не е продавал магнолии на магистралата за това "лично" дарение?

И ние да знаете останахме ''изненадани'' че още има вярващи как боко вади пари от джоба си за ''дарение''....Всичко с което се хвалят гербераситре е дело на НАШИТЕ пари защото завалиите и кило домати не са отгледали да го продадът, истинска ползотворна и създаваща блага работа не знаят що е защото в техните кратуни е само държавната ясла където баламите внасят пари за да обгрижват таквиз ''дарители''

Комундета да гърмим църкви а...ко ше кажите...! Курни какво мисли по въпроса може ли да ги приватизираме и продадем?! А комундета безбожни?!

Бокича като истински Винету знае, че над него са само боядисаните дъски. Пък ако са плюнчени с векове цена нямат. За какво му е мисъл, смелост, познания, трудолюбие и честност ако носи попска плюнка за адет?

"Борисов обеща половин милион за Троянския манастир"... От кои пари, не ми стана ясно????? Браво, Борисов, браво Бойко, Браво Гойко,ама ако са от неговитв мангизи дето ни ограби, бивол...с телесна маса на 100 пенсионери!

И смяташ ли , че с тези общи пари Бог ще ти опрости личните грехове ?

Бог високо, цар далеко :)

Държавата дава милиони на църкви и манастири, а техните игумени се возят по аудита, мерцедеси и бмв-та. Какво е това безочие? Защо се финансират тези така или иначе богати структури? Троянският манастир - един от най-посещаваните в България, ли опря до държавна помощ? Някой резонно би задал въпроса а какво би станало ако държавата започне да финансира джамиите? Наскоро близо до нас се откри чисо нова черква, изцяло финансирана и построена от дарения. Както трябва и да бъде!

Бойко Борисов хал хабер си няма, къде дава парите на народа. От тези пари една малка част ще отидат за благоустрояването на манастира, останалата ще ги погълнат широките ръкави на дядо поп Сионий. На министър-председателя, би му правело чест, ако наистина е вярващ човек, но да не меша вярата с попщината и да си мисли, че като дава пари на църкви и манастира върши богоугодно дело, защото, само който не познава БПЦ отвътре, няма представа за какво иде реч. За какво изгониха архимандрит Дионисии от храм"Ал. Невски", не заради зарята на Великден, а заради това, че им бръкна в парсата и искаше да постави там ред. В Българската православна църква, няма никаква финансова дисциплина и контрол, няма един ревизионен акт с надчет за всичките тези години на прехода и Бойко трябва да е наясно, къде и на кого дава парите.

В ТОЗИ ЖИВОТ, НАЙ МИЕ БИЛО СМЕШНО, ДА ВИДЯ КОМУНИСТ В ЦЪРКВА!!!ОТ ТАЗИ ПО- ГОЛЯМА ГАВРА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!

Няма лошо. Обещано. Само защо всички това се изтъква,изтъква,изтъква,та даже и днес,на един Голям Празник!?ББ можеше да не бъде в центъра на събитията на Успение.Не е по-голям от Богородица. Апропо,гърците не работят на този ден.

И в Западна Европа е официален празник- не се работи.

Днеска е Голяма Богородица и би следвало по малко такива като тоя да показвате..Дори и днес тоя не се свени да раздава чужди пари сякаш ги вади от джоба си та забравя да спомене българския народ дето ги дава.. Живи и здрави..

Абе безбожен комуноиден шизофреник я виж Корнелия ти цял ден с какво ни занимава на този голям празник Богородица. Да е жив и здрав Борисов да има пари за църкви и манастирим както казва стотици се оправиха и направиха. Поне малко срам имайте и замълчете!! Безбожници с безбожниците!!

И ти да си жив и здрав и все Борисов да ти бъде премиер!

Оправихме и направихме НИЕ данъкоплатците защото той и такъв не е а не тоя самохвалко дето навсякъде с чужда пита помен прави с вроденото си лицемерике че е ''добър'' вярващ.. Ами замълчете поне днеска такива като него защото само доказвате че сте истински безбожници

От неговата заплата ли или от комисионни ??

БЕЗПРЕДЕЛНОСТТА НА МАФИЯТА НЕ ВДЪХВА НАДЕЖДА ЗА БЪДЕЩЕТО !

Когато човек е вярващ не върши злини защото знае , че всичкото направено зло се връща като бумеранг към него. Дано г-н Борисов знае това .Уважавам вярята му и се надявам да помисли за България като за Родина , а не като място за правене на пари.Пожелавам му здраве и яка гърбина, защото не му е лесно в кошарата с вълците

Ами точно първото ви изречение е в противоречие с уважението ви защото едва ли една и две злини е стоварил на гърба на България, а гърбината му като виждаме ежечастно все по ''здрава'' става.. Уважавам вярата на всеки но когато е от сърце а не от интерес...