Кабинетът ще даде 8.3 млн. лева за проекти на БАН

Правителството ще финансира целево БАН с 8,3 млн. лв. за следващата година. Парите ще са за конкретни анализи и разработки.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът ще даде 8.3 млн. лева за проекти на БАН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички се надяваме алчния младеж показан на заден план да няма възможност да дава за в бъдеще нито една стотинка държавна валута.Може да планира собствени плащания за които е добре да бъде санкциониран относно произхода на средствата сравнени със заплатата му и собствените интелектуални възможности.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Правят точно по един коледен бройлер на масата на всеки професор. За доцентите не се предвижда /засега/. Честито и напред, науката е слънце! Знаете ли, че ме е возил таксиджия - доцент от СУ? Голям срам и неловкост беше и за двете страни.

Отдавна всички министерства и общини работят по европейски проекти и си изкарват добри пари с труд и мисъл. Не може да си допотопен и да искаш пари на готово, особено претендентите за ум. крайно време е да се напънат за тези пари, а не да лежат на научни степени и да чакат от натрупани стаж и отпуски да им се нарине на готово. Това никъде по света го няма. До сега трябваше стотици пъти да се докажат, че са си заслужили титлите, а не да подлагат ръце за помощи.

Цял свят работи по еврогейски проекти!!!?? Това не го знаех!

И от къде ще ги даде като в бюджетъа ги отряза???Само тези приказки на горанов могат да ви отворят очите ако се замислите че бюджета им е просто едно място от където спокойно си крадът и си раздават,,,

в БАН намират препитанието си 10 000 софиянци 2 900 учени и 7 000 души обслужващ персонал, т.е. на всеки учен в БАН се падат по близо двама души обслужващ персонал, точното съотношение е 1:1,8. Ръководството на БАН сочи други числа, като често се оплита и ги променя: един път учените там били 3 628 души, а съотношението учен чистачка било 1:1, а сега в този доклад пък за учените се спряга числото 2 943. Членове на БАН, според сайта на Академията, са: 62 академици; 93 член-кореспонденти; 1 почетен член; 83 чуждестранни членове; другите в БАН са персонал. От академиците само 1 е трудоспособен. Останалите са пенсионери, като 11 души са между 70 и 80 години; 42 души са от 81 до 90 години; 5 души са столетници, над 90 години.

За папагалите ще има ли ???

Селски хитринки! Вече е установено че този некадърник не става за най обикновен счетоводител. Къде се цели не е ясно?

Феодалните старци са в траур. Горанов хем дава пари на БАН, хем дъртите дебелосерковци няма да се облажат (те пак ще се облажат, аме не чак толковаи не безконтролно). БАН-яджиите все искат пари за наука. А когато от ЕС се отпускат целево пари по разни проекти никакви ги няма да ги усвояват. Или се ъусвояват минимална част. Защото искат малко да с енапънеш. А дъртите дебелосерковци като се напънат най-много да се изпуснат в гащите. В по-лекия случай. В по-тежкоия да се издрусат като самосвал, та да си затрупат петите. Истината е че дъртите номенклатурчици в БАН искат пари без да им се налага да се отчитат. Защото били автономни. Ами като са автономни да си ги заработват. В БАН Трябват кардинални реформи. В някои от институтите масово да се пенсионират дебелосерковци на пенсионна въздаст. В други - съкращения. В трети - преструктуриране на тематиката . В четвърти..... А в момента основната дейност на институтите в БА е научно-техническото ръкоблудство. гарнирано с пълна незайнтересованост от крайния резултат

Много ги рзбираш ти европейските проекти. Сигурно си написал и спечелил поне 10 целеви европейски проекта.

БАН с охота се включва в международни научни инициативи, финансирани с парите на европейските данъкоплатци. Проект за 2013-2015г.:Европейска мрежа за инвазивните папагали: изучаване динамиката на инвазия и рисковете за селското стопанство и обществото. Екип на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания участва в този проект. Поклон доземи! Улисани в дребнотемието, сме пропуснали набезите на кривколюната напаст в Европейския съюз и у нас. Ако страдате от слънчасало въображение, непременно ще ги видите да газят от нива в нива, да завладяват обществената среда. Папагал до папагал, майно льо! Не можеш да минеш по улиците, без да се спънеш в тоя пернат дзвер. Седнеш някъде на баничка с боза, и мигом те връхлитат поне десет папагала кълват баницата, цвъкат курешки в бозата, народът пищи ужасен.Паника, безредици, полиция, сълзотворен газ и агресивните инвазивни папагали са обезвредени. Не ви се е случвало?! Няма и да ви се случи, не и по нашите географски ширини. Но покрай папагалите, солидна част от европейските данъци ще се преместят в джобовете на научни светила.

Стига с тия порно изпълнения с пари за "млади учени", бе герберасти тъпи! БАН не е политически инструмент за изкуствено понижаване на младежката безработица, резултат на тъпото ви управление!

Това не са пари за наука, а БАН е научна институция. Пари за "малди учени, млади животновъди" и за други "ангажирани песни"!

А с колко стотици милиони кабинетът ще финансира армията за проекти на НАТО.

Нямате право да раздавате на ляво и на дясно каквото ви хрумне! Или то не е "за каквото ви хрумне", а за да заметете следите на милиардите заеми... Е, няма да стане!!

Пари трябва да се дават за конкретни задачи.

и за какви по-конкретно? Горан Капутев и Боце Тиквочов ли ще формулират тия задачи!?

защо едни научни области да бъдат финансирани, а други на? не виждам науки за земята, биология и т.н.....

Капка по капка вир става!

малей, тия старчоците от бан само едни пари са им главата,да земат най-накрая да открият нещо че станахаме за смях,8,3милиона за една келява прогноза за времето

А ти, неразумний юроде, защо се срамуваш да се наречеш българин! И пак, неразумний юроде, БАН е виновна за твоята неграмотност! А иначе, добре че е БАН, та да охранява интелекуалните граници на тази държава, защото в нея има и грамотни хора, Слава Богу!

па ти с какво си по грамотен от мене а паисие,дето се именуваш на човек който е 1000 пъти по велик от тебе,а ми кажи как бан варди интелектуално чалгите дето се въдят всеки ден,аман от грамотни хора в бан дето само лапат а не дават