Прокуратурата разследва източване на 18 млн. евро за ”Белене”

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за неправомерно изплатени 18 млн. евро от държавата за АЕЦ "Белене". Разследва се и безстопанственост.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата разследва източване на 18 млн. евро за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

важно е кога са подписани договорите, това никох не казва. Ако са стари няма как да не се плати

ТЪРСИМ НЯКАКВИ 18 МИЛИОНА... ХЕЙ ПРОДАЖНИКО ЦАЦАРОВ, ТЪРСИ 2 МИЛИАРДА ЗА бЕЛЕНЕ ПОТЪНАЛИ НЕЗНАЙНО КЪДЕ А НЕ 18 МИЛИОНА. вЪПРОС КЪМ ЗНАЕЩИ. Цацаров и Прокурватурата ще вземат ли пак активно участие в следващите избори? Питам защото много се изпокриха от към медийни изяви. Предизборно всеки ден се изказваха по 5 пъти, правиха показни разследвания, а след като се изпърдяха в полза на БСП един прокурор няма да се изкаже как вървят разследванията.

щОМ БОКЛУКА ЦАЦА-РАЦА СЕ АКТИВИЗИРА, ЩЕ ИМА СКОРО ОСТАВКА. пАК ЗАПОЧНАХА ДА ПЛЮЯТ И ЛЕЯТ ПОМИЯ А ЗА МИЛИАРДИТЕ ОКРАДЕНИ ОТ Гнойната коалиЗия никой не отваря дума.

А на коя дата са платени, че неразбрах?

Ало, прокурорчета, преди 3 м. г-н Сугарев ви прати доклад за Престъпленията в енергетиката извършени от Тройната коалиция. Ама нали сте от един дол дренки с червената мафия, никога няма да образувате досъдебно производство по този документ!

Проекта може да е спрян, но към него има много подписани договори които не могат да бъдат спрени веднага. Така се оказва, че плащанията ще продължат още много години... И сегашното правителство плаща, може да сте сигурни в това! И следващите правителства ще плащат. Просто тази "НОВИНА" е поредното наливане на вода в мелницата на БСП-ДПС. И накрая всички плащания са на гърба на народа. Въпроса е КОЙ е подписал ДОГОВОРИТЕ за тези плащания??? Така, че не плащането е проблем, не плащането е "новина". Проблемен е подписаният ДОГОВОР!!! КОЙ го е подписал... и КОГА???? Айде сега "цъкайте" минуси, ако има нещо НЕистина в изказването ми!

Проблемът е в това, че не може да се плаща за извършван консултантски труд/ неидентифициран във фактурата/, след като има решение на Парлама-мента за спиране на всички дейности по договора. Г-н Иван Костов публично многократно е заявявал за крупно източване на държавната компания НЕК до фаза на фалиране и е призовавал прокуратурата за разследване. За бедняците новите "експерти" заделиха 40 млн. лв. от актуализирания с милиард бюджет, 4% са заделени за социални разходи, другите са за консултантски и бизнес плащания! КЪДЕ СЕ ПОКРИ ЦАЦАРОВ?!

България отдавна няма суверинни правителства. Всички, които се изредиха работеха с/у държавата и народа ѝ. Е, сега ще се вдигне шум, за да се симулира активности и толкова. Докато Р.Ов. е нпа дсвобода, считайте , че в Б-я нищо няма да се промени по отношение на отговорност за явни далавери, ощетили държавата с млрди. Днес пак се опитах да побутат лъжата, че видите ли зените на парното били под себестойжостта му, понеже не отчитали цената на газта. Май всички сме за 4ти км. И това не еслучайно изявление: то идва след последото изказване-коментар по темата на Омбудсмана, г-н Пенчев, по Панорама мин. седмица.

Мирише на поредната димка. Този път не я хвърля Станишев, а някой от втора линия. Тактиката е подръжниците на ГЕРБ да останат разочаровани, както стана с бюлетините. После пак всичко ще се окаже клевета. ЗНАЕМ ВИ НОМЕРАТА, КОМУНИСТИ. НЕ МОЖЕ ДА НИ ИЗНЕНАДАТЕ.

копелетата от герб направо ми садраха коята- аз продавам в магазина сина витошка ботуши за 700 лв дето сам ги купил за 2ш лв и те моля ти се искат да им плащам данаци варху разликата!!!! и то магистрали да строят!!! хората да не ядат асфалт, те искат хубави ботуши!!!

Крали крали и се насралиии...

сега в края на деня нека опитните профилерс оф дс да анализират коментарите в блоговете и утре да са готови с нови разработки на темите и как да настроиват целокупнят бг народ да чака милост свише (партиината централа и честня станишефф)

още веднаж реплика че предишната я орязаха-крадливите гербери орязаха законните и далгогодишни комунистически далавери като белене, лукоил, здравеопазване, митници, общините като секретарката беше с 2000 лв заплата а леля и чистачката с 800. затова са лоши и крадливи герберите, че ни взеха нашето дето далго време го браним с дарявна сигурност, кгб, мутри и т.н.

герберите са крадливи щото иззеха или прекаснаха изконните комунистически източници на приходи- белене, лукоил, митници и т.н. понамаляха далаверите при лекарите, ядем хубаво сирене а не палмово масло на цената на хубаво сирене, построиха магистрали без 10-годишни конкурси за вдигане мизата на комисионните, спряха плащанята кам общините и секреарките там вече не взимат по 2-з000 лв заплати...

спрете с тези лъжи наи после ,пускате партенки .трябва да има наказание за такива политици дето скалъпват такива слухове,всички политици лъжливи копелета ,всички в затвора на строг режим хляб и вода да видат хората как живеят

АМИ УТРЕ ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ ТЯХ -КАПОН И ИВАНОВ СА СЕРИОЗНИ ПОЛИТИЦИ НЕ ЛЪЖАТ А КРАДЛИВИТЕ ГЕРБЕРИ ВЪН УТРЕ ЩЕ ИМ ГО ПОКАЖЕМ

ЩЕ ПОВЯРВАМ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО,АКО ВЪРНЕ ТЕЗИ МИЛИОНИ И НАКАЖЕ ВИНОВНИТЕ !!!!!.

Абе тгербаджийски мекерета! Какво се правите на слепи и неразбиращи и извъртате нещата! Хората категорично казват: "правителствата на Бойко Борисов и Марин Райков са правили плащания по спрения проект "АЕЦ Белене"! Става въпрос за присвояване в особено големи размери! Какво въртите гъза! Крадльовци са гербаджийските мафиотски мутри и техните слуги от служебното правителство! Това е положението!

хаиде сега нека се пробваме накратко да опишем не кои колко е крал през последните години, защото явно всички са го правили, а кои каква работа е сваршил за да станем савременна, модерна иразвита дарява. за бсп е ясно, те винаги като са на власт основно вдигат пенсиите е защитават соцялно слабите, та затова бг пенсионерите карат бентлита и наблягат на хаивета и шампанското... и са толкова лоялни. костов го мразех ама без него надето и паси нямаше да сме в ес и нато. божко спря далаверите на мнооого и при него се усети забравенят респект кам дарявата. наи-важно е кои колко е способен да варши работа, не само да обещава и да раздава постигнатото от други... а е нормално всеки да си гледа интереса и да се облагодетелства, но зависи в каква степен

ГЕРБ които утре ще свалят правителството и Парламента в който седят.... са си Платили 18 000 000 в Последните Дни и даже Часове от управлението си !!! При Забрана за Всякакви плащания !!!

НЕК - номенклатурата си точи милиони евро..

Това е картинката: Партиите си играят на протести, БСП срещу ГЕРБ и т.н.т. А всъщност си плащат милиончетата на преближени фирми за "консултантски услуги"!!!

Плебисцит -Га ще стане плебисцита?- ме попита баба Гита. Скъп е тока бабо Гита и народа се опита, да прокара плебисцита, за енергия развита. Подписката бабо Гита в същност, вече е затрита. Променен въпрос ни пита за картинка неразкрита. Президента даже вече, Топ - модел ЯЕЦ предрече. Белене бил скъп и сложен и във времето отложен. Сметките за ток високи. И народа на посоки, е насочен да гласува, сал за час да спре да псува. Срещу ръжен не се рита. Януари ДА полита, с бюлетин на баба Гита, в урната на плебисцита.

Тая Мара /Ал/ КапонЕ и партийката и са толкава народни колкото салам "Кучешка радост".В енергетиката далавери ще има сега и в бъдеще /ние сме си виновни!/,ама точно този "комитет" от подлоги да ми обясняват,това е вече прекалено!

А кой да обяснява,като другите мълчат.Има фактура,има плащания,прокуратурата да решава.Какво ти е виновна Капон,че е разкрила далавери.Айде не се правете на отрепани!

Разкритието -Янев Сделки за милиони, в следствени кашони! Димката поредна, хич не е последна. В приказки- акула, резултата нула. Виден Мухобойко не размаза Бойко. Купена консерва, На властта е стерва. Курсът е учебен, в цирка ни плачевен.

Започва да става ясно защо комунистите уволниха, и то първа директорката на АДФИ. Тази сума 18 мил. евро тя първа я обяви в пълъмантарнатка комисия за АЕЦ Белене. Мисля, че ставаше въпрос за заема от банка ПАРИБА. Присвоени 18 мил. евро, а съм сигурен, че това е само една малка част от това което комунистите начело с Р. Овч. са откраднали. Незабавна ОСТАВКА на тези крадци!

Абе тиквеник какво се правиш на сляп и неразбиращ и извърташ нещата! Хората категорично ти казват: "правителствата на Бойко Борисов и Марин Райков са правили плащания по спрения проект "АЕЦ Белене"! За никакъв заем не става въпрос, а за присвояване в особено големи размери! Какво въртиш гъза! Крадльовците са гербаджийските мафиотски мутри и техните слуги от служебното правителство!

Браво на Орешарски че показа лицето на ГЕРБ и Борисов , уж срещу Белене а тези мафиоти са си делили парите за Пенсия и Здраве на българите .Как не го е срам Борисов още да се показва по медийте , трябва да е в Затвора .Лиши толкова хора от живот .

Ти къде беше когато ББ каза че са вложили 100 млн в един гьол???? Кой започна проекта??? При кой са "усвоени" болшинството от парите???

А ти къде беше когато раздаваха акъл ... за да стоплиш ... че гьол го направи именно той като го спря ... а всички разбрахме защо го спря при положение че преди това се напъваше че ще го строим ... но явно руснаците бързо го усетиха колко алчна и глупава мутра е и няма да получи и лев комисиона от там и за това даде заден!!! Обезпокоителното обаче е не че ти си толкоз глъм и с промит мозък ... а че авторите на статията се опитват да манипулират и промиват мозъците и на други слаби в главата като теб, твърдейки, че проектът е бил спрян миналата година от НС а тази година референдумът бил потвърдил това спиране!?!? Да, ама резултатите от референдума са точно противоположни - волята на народа беше да се строи нова ядрена централа - справка в ЦИК ... а тази воля, изразена чрез законно проведен референдум е задължителна и за Правителство, и за Парламент, и за Президент и погазвайки я от тях вършат най-голямото престъпление против Конституцията ни ... съизмеримо с най-долните тоталитарни режими по света!!!

и ти маи си бил на заплата кам "проекта" белене и си взимал 2000 лв на месец + бонус заплата преди отпуската. то 2000 лв не са пари ако си истински спецялист, ама аз познавам спецялисти дето учеха език 10 години и вземаха заплати. даже дребните шефчета от белене построиха по 2-3 апартамента в плевен, софя и т.н. а проблема е и че тези шефчета са носители на колхозната култура и ходят с ушанки още, само детоса махнали петолачката. и това е соц-вархушката в бг с културоведи и музи от попфолка

а па ти си толкова прост/а че няма до къде веднага да скачаш и да обвиняваш ама то точно така манипулират невежите (тихо там)

...датите. На 29 май сутринта се закле правителството на руския подмазвач Орешарски. Сигурно през деня някой от поддръжниците на руската инвазия в България от чиновниците е платил фактурата. ГЕРБ беше против БЕЛЕНЕ, Марин Райков е умен и не се забърква в далавери, остава някоя гнида от БСП.

Стига бе, агитатори смешници, и от такива глупости и ГЕРБ се износиха за един мандат като НДСВ. Проверил той, фактурите нали са публично показани. Колкото повече агитатори flood-ят глупости за това как имало повече от една партия в БГ толкова по-очевидно ще става за всички, че си е една от 1944 насам - всичкия зор да се внуши нещо друго от 1989-а насам изтича в канала, то вече не остана за течене а само капе.

Гражданска война не целят, против интереса им е. Просто правят каквото могат да излъжат публиката, че не са една обща мафия, все същата от 1944 насам. Напоследък с все по-малък успех, вижда се и от отчаяните flood-ове с агитационни постове под новините тук и другаде.

lu4ka

И тЕ така.

18 милиона са малка част от отмъкнатото през "Белене", практически всички изхарчени пари през годините са откраднати (резултатът продължава да си е "гьол"). Но ако имат фактури за нередни плащания ще могат да разбутат тогова-оногова и някой ще смени ненегови хора с негови; повече от това никой няма и да се опита да направи, това е БГ.

Плащания има и в момента.. Залагани са в бюджетите. Тоя пущинак там требе поне да се пази.. Това струва пари.. дай са да ги затвориме сичките на тая база... Пръдня в гащи е това

18 милиона за пазене на един гьол, добре сме, няма що.

Тая не беше ли най-богатата депутатка в историята на народното събрание. Преди Доган даже. :) Аз пък съм я виждал да си пие с Моника.

УТРЕ, В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ВСИЧКИ

Абе къф комитет са тия бе..??? Пак компромати с пресконференции. Изтъркано е вече!

Те фактурите като слуха за бюлетините Фалшивииииииииииииииииииииииииии

Бюлетините не бяха слух или мираж, а реални бюлетини, които всички видяха стиковани и подредени на купчинки с надписи по предназначение!

Нито прокуратура имаме,нито съд.Барат си топките и си гледат кефа.Е , га ти държавата!Отврат!

Много е важно да се разследват далаверите около Белене. Но нали разбирате защо точно на 03 септември Капон изнася тези неща - за да катализира утре. А това, че има плащания от 2009 до 2013 г. не се зачита.

Сега чувам,че в Булгаристан имало прокуратура.

Тичайте на площада че нещата бая се размирисват! Само да припомня че при Симеон и Станишев бяха похарчени около 800 милиона, но проекта премина всички правни и екологични инспекции и беше одобрен от ЕС и готов за стартиране! гЕрбавите похарчиха 100 на милиона при спрян проект! Без никакви изгледи за рестартирането му!

Ще доживеем ли да свърши някога ваканцията на прокуратурата на тема енергетика? За Белене бяха хвърлени над 2.5 милиарда лева чрез брутални нарушения на законите и правилата. От 2005 год. насам се пише за тях в медиите. Веднага след встъпване в длъжност на правителството на Олигарски беше уволнена инспекторката от ДФН описала тези престъпления. Явно много ги е страх да не вземе случайно прокуратурата да реши да заработи. Ако имаше в България добре работеща съдебна система и прокуратура, такива като Станишев, Р. Овч., Олигарски и много други отдавна да са в затвора.

Вярно е че бяха похарчени бая пари но Белене мина всички сертификации на ЕС и беше изграден фундамента на централата! Колко пари трябва да се похарчат за да бъде готов за стартиране евентуалния 7 блок на АЕЦ Козлудуй? Всичко това вече е похарчено за Белене и е лудост да го спрем проекта и тези пари да отидат на вятъра! А в същото време тепърва да започнем пак да харчим пари за сертифициране на 7 ми блок за Козлудуй! Логично Уотсън!

истинимата е една, бареков, манипулира изборите, и в изборния ден. и затова требе нови и пенсионерите да се махат от работа, да дадат пат на младите , за стото е противочовеско от две места? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей много наивен народ в България, прокуратурата щяла да разследва злоупотреби в АЕЦ "БелеНЕ". Абе вие ни взехте хептем за олигофрени, коя е тази Капон и този Иванов и какви докуМЕНТИ са представили та прокуратурата ще разследва, ха ха ще разследва трънки. Тя родната прокуратура не извърши разследване по предоставеният и акт на Държавната финансова инспекция в който има констатации заедно с доказателствата за стотици милиони лева източени към НАШИТЕ фирми и какъв беше резултатът от този акт, познайте от първия път. Никакъв е не точно никакъв, все пак заради акта, смениха директора на Държавната финансова инспекция и си сложиха безпределно верния и тъп кадър на БСП по-късно кадър на ДПС другарката пенсионерка Гинка. Та такива ми ти работи около разследванията на прокуратурата по въпроса за "БелеНЕ".....абе какво стана с ония бюлетини от Костинбрад, ха ха разследвааааНЕ!

Сутринта бяха 7,5 млн, сега станаха 18... Това май е поредният кьор-фишек за отклоняване на вниманието на хората.

Е`ба си лихвата!!!

явно и бсп се стяга трескаво за избори...след като взеха да стрелят на посоки ..и да сипват кофи с помия кадето им падне.. всички се стягат за избори....

така и така са почнали да разследват, но да се варнат назад и да се разбере фактура по фактура кож какво е получил и защо. да се види сащо така тези дето са били на раководни постове и сварзани с проекта беляне, дали зивеят според доходите си и дали не са на борда на фирми близки до тези дето са взимали пари по този проект. защото на всеки е ясно, че там изчезнаха милярди, а не само някакви си 18 милион

Значи така, а: " Всички, които са срещу кабинета, на протест на 4 септември!" А тя каква била работата? Хитър си ти, Андрешко, хитър!

Най-полезен за Прокуратурата е финасистът Михаил Андонов (изпълнителен директор на НЕК и БЕХ), който за заслуги две поредни години беше удостояван от властта със званието "Енергетик на годината"!

Да, да...вече има и Мишо Енергетиката...

Тази Капон ходи ли на работа и колко години трудов стаж има? На всяка манджа мерудия! Къде беше по времето на управлението на Борисов? Скрила се в дупката си, а сега изпълзя. Да работи за Родината, леле колко й вярваме!

Ти не си ли "на всяка манджа,,," това че някой иска да защити общесвения интерес те възмущава, и какво общо има трудовия стаж на Капон.Шапка им свалям на такива хора ,които с все сили се борят за обществения интерес, а само за личния.

ХОРАТА ИЗДЪРЖАТ ДЕЦА ПО АМЕРИКАНСКИ И ЗАПДНОЕВРОПЕЙСКИ УНИВЕРСИТЕТИ - НЕ Е ЛЕСНО - ДА НЯМА ДЕЦАТА ИМ ДА СЕ ЧУАСТВАТ БЕДНЯЦИ - КИТАЙЧЕТАТА И ИНДИЙЧЕТАТА ИДВАТ И СИ КУПУВАТ ВЕДНАГА КОЛИ ЗА ПО 40 ХИЛЯДИ ЕВРО :))))

Не мога да повярвам колко са нагли тия. Първо харчат стотици милиони без да започнат строежа, а сега викат "дръжте крадеца", който е плащал пари по подписаните от тях договори. Още десетки години ще минат докато се някой ден тие некадърни комунисти децата им най-после бъдат премахнати от държавната хранилка. Господ ще раздаде всекиму според делата!

Горния, ако сами не си свършите работата, бая ще почакаме Господа да Ви е свърши! "Помогнете си сами, та и Господ да Ви помогне!"

Браво бе,двадесет и няколко години ви яздят една шепа тъпанари,правят ви живота все по-труден и вие сега ще се избиете помежду си заради тях,не е за вярване...

Пардон,тапанари

На 4 септември, да свалим тази герберска подлога Чехльо с всенароден митинг пред президентството.

пак се повтаряш бе, овча кратуно

Нещо май те е страх,а тапанар