Премиерът нямало да уволнява кадърни чиновници

Реформата в администрацията може да обхване мандата на няколко правителства и да продължи и 15 години, защото най-трудно се променя манталитетът на чиновника, посочи във времето за парламентарен контрол премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът нямало да уволнява кадърни чиновници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми няма да ги - ясно е! Най-вече щото не останаха - младите кадърни отдавна напуснаха, още преди 2 правителства, а старите разБойко вече ги увОлни...

май не ти подават правилната информация ти се заяде стези които ти помогнаха най много но историята се повтаря тези които знаят много си отиват първи

и нас ни обвиниха че не работим в струкъура на общината става въпрос за отделен колектив след като изнесохме на гърба си всичко през 3 те последни години направиха тотална чистка назначиха нови хора и даже ни обвиниха че сме проътив младите и новите ама май те не ни възприемат или не искат до тук не показаха нищо ново под слънцето само шефа си е на место но на нас ни образуваха изл нерви т.е. отърваха се от верните си и хубави хора защо страх ли ги е от нещо

Как ги оценихте г-н Борисов. По голямата част от така наречените виши компетентни чиновници,са внедрени в съответните ведомства от БСП и ДПС за да защитават икономическите интереси на същите. Всъщите тези! Поради които Блгария ще търпи санкции от ЕС,и както се очертава ще продължава да търпи. Компетентността на същите си личи и от състоянието в което се намира България. По-голяма част от тези компетентни люде! Вместо да бъдат уволнени и да им се потърси персонална отговорност за извършените престъпления по-служба:Корупцьони схеми та дори и лобиски закони в един или друк ресор на икономиката.Вашите министри ги преназначават на още по-високи постове. Тао за компетентността -ясно. Що за знания трябва да имаш,че да създаваш бюрокрация-производн на корупцията. По интересна е вашта метаморфоза.Как интересите на същите съвпаднаха с Ваште интереси.

В случея,топката е в тебе-Бойко.

За какъв административен капацитет се говори тука?Заради който ни спират милиарди от Европа ли?Май не щем да си разваляме рахатлъка.

Борисов заяви, че когато ГЕРБ е дошла на власт, е заварила администрацията затънала в бездействие поради липса на отговорно и компетентно ръководство. Установихме пълното бездействие на администрацията преди изборите, добави премиерът. Кажи сега как действа под компетентно ръководство на ПП ГЕРБ?

Защо лъжете хората, г-н министър-председател Истината е, че не давате шанс на никого, който е бил и най-дребен чиновник да си върши работата и се съмняват във всички. Назначавате своите, а кадърните изхвърляте. Нямам нищо против-тя администрацията затова има професионално и политическо ниво. Назначавайте си в политическите кабинети, но не гонете хората, които Ви пазят гърба.

с 400-500 лв заплата на месецега не промениш манталитета

Никой не лъже по-ловко от Бойко!

Абе Бойче,само ти недей да говориш за манталитет,че твоят е на ниво кроманьонец / надявам се , че все пак не си толкова тъп и знаеш какво е това /. В една нормална и цивилизована страна ти никога не би могъл да бъдеш премиер , защото нямаш нужния интелектуален потенциал . Останалото е само словоблудство. Продължавам да твърдя,че съдбата ти ще бъде като тази на царя-говедаря,но нейсе поне станахте богати !!!!!

Нямало да уволнява кадърни чиновници?!И по какви точно признаци ще разбере дали човекът е кадърен или некъдърен?Ако сам се смята за кадърен,признакът е послушание.Науката и БАН са излишни.

за първи път, от много мандати до сега първи си принудително си тръгнаха можещите, за сметка на назначените неграмонтици,навъзпи и селянчета назначени миналия мандат по партийна линия.Същите тези дето идват на работа 10-10.30 пият кафе до 12,после излизат на обяд за няколко часа и се връщат да си вземат нещата и да си ходят ...и които преди изборите се преместиха в Герб....

другата половина са хора на трудови договори, които не се водят държавни служители, затова не се чуди ;)

поредни лъжи на бойкото - ами виж какво става по места, не бъди като щраус! уволняват, при това масово! и назначават само верни на ГЕРБ!

И аз искам да ме управлява човек като Хелмут Кол,но това са реалностите в България. Навремето Чавдар Цветков много се дразнеше когато го питаха защо не играе като Кройф, а той отговаряше- а ти като работиш в фабриката за обувки, защо не правиш адидас

чиновник и кадърен си е оксиморон

Вярно че има и такива служители,но е вярно че има и такива на които г..а им се отпаря от работа.Тенденциозно се създава една представа за некадърни,мързеливи, кафета служители.И това го казва най-висшият държавен служител.За неговия манталитет коментарът е излишен.Разберете,че дори и хората в държавната администрация трябва да получават достойно заплащане за труда си.След като са толкова много изискванията към тях.Но поради завист българска всеки е заповтарял като мантра ,че това трябва да са най-ниско платените работници на наемния труд в тази държава.Така че всички трябва да си променяме манталитета.И в частния сектор има доста примери за пиещи кафета в офисите,пушещи пред магазините продавачки и неизпълнени в срок поръчки.

Г-н премиер, това е много добре, ама поне половината от тези търтеи - партийни парашутисти и курвите им по холдинги, министерства, агенции, консултантски и пр. на държавна лапачка трябваше да са вече на пазара на труда. Не ни баламосвай

Абе, малоумник - а депутатите на Боко - какви са бе, келеш? И министрите му, м? Пожарникари, физкултурници, нотариуси, миналата седмица в споровете за ГМО активно участие вземаше механик-счеъоводител с 3 години трудов стаж - та я моля ти се да не си приказваме глупости! Събра Боко лекета и протежета от цяла България - партия направи! Всеки, който чете и пише, 1/2 език владее, а и диплОма за висше има - добре дошъл. Щял бил да връща млади кадърни българи от чужбина??? Ми той върна вече 2-3 недоразумения, а и не мога да си представя КАКЪВ човек и специалист трябва да си, за да си напуснеш работата в чужбина, където те ценят и уважават и ти плащат МИНИМУМ 4-5 хил долара или евро и да дойдеш в България за да заемеш държавен пост!!! С 2-3 хил. лева заплата! Ако не си някое приготвено предварително мекеренце, настроенбо да краде и продава, да лобира и разбива - как ще стане да се върнат кадърните, м??? Идват Велчевци, Малки Муковци, Фликовци....

А на каква база и от кого ще се определя кой е кадърен и кой не е? Със сигурност тези , които спят с шефовете и са най-некадърни ще останат като най-кадърни.

Думи, думи и само думи... По кодекс работното време е 8 часа. Трябва да се осигури почивки за обяд и т.н. (не може частните фирми да ги гонят за спазване на работни нормативи, а държавните служители-вълци ги яли. Почивки се осигуряват с увеличаване на щата, а той намаля - патова ситуация. Излиза че администратора, за да е кадърен, трябва да е послушко и да работи 10 часа нон стоп или да е верен партиец. По време на конкурси за държавен администратор тези подробности не се говорят (не съм чул за официално назначен некадърник, но партийни протежета-дал господ). Тази история с манталитета нека ББ я говори за популизъм, ама да не я пише (като бай Тошо) щот и той ще стане за смях в историята.

Всъщност един специлаист може да е кадърен, но пак да не си върши работата. Причини - бол. Може да не му пука, може заплатата да не го мотивира, може да саботира работата с партийно поръчение (БКП-БСП са специалисти в това). Всъщност в администрацията трябва да има кадърни, лоялни и мотивирани хора. Само тогава нещата ще вървят. Но назначават куцо кьораво и сакато, само защото има връзки, а после го изпращат да се образова и обучава за какво ли не нещата няма да ги бъде. Не може какдидатите за държавна служба да бъдат предимно хора дето за нищо не стават. Така е в полиция, армия, горе-долу такова е положението в образованието и може би само в здарвеопазването нещата са малко по-читави. иначе това общинска администрация, съдебна система, министерства е гола вода. И как няма да е , когато огромна част от хората са назначавани или на партиен принцип или с дебели връзки. Я да попитам аз как се постъпва на работа във Външно министерство. Или във финансите (митници, НАП и т.н.). Или пък в съдебната система. Е, след катъо е така нещата няма как да се променят. Затова трябва да се започне с масови уволнения в държавната и общинска администрация. Да се промени закона и същото да започне да се случва и в съдебната система.Какво значи да имаш осигурена държавна служба до живот и никой да не може да те пипне каквито и безобразия да вършиш. А накрая да те пенсионират с 6, 10 или 20 заплати. Айде стига! Истината е всикчи партийни назначения - вън. Всдички, които са некомпетентни - вън. Всеки, който не е достатъчно мотивиран - вън. Да ходи в частния сектор да взема по-голяма заплата. Закъсня ББ съ съкращенията. Досега трябваше да е изшъткал целия среден ешелон, с партийни назначения от времето на тройната коалиция. Защото това са 2 - 3 хиляди души, които освен че вредят поради некадърност, пречат на работата по партийно поръчение. Снишили са се и тайничко работят против и забавят темпа на реформите. Така че яко с голямата балтия.

Как така манталитета не се променя с партийни решения.Ето манталитета на гербаджиите се промени с партийно решение.

Неразбрах само , къде са къдърните чиновници.Това като къдърен чиновник ми звучи също като честен депутат .

А твоя манталитет ще си остане милиционерски!!??!

Направиха съкращения в администрациите като съкратиха хора с образование и опит,а останаха връзкарите ????? !!!!!!

А питам аз: А какво да направи Бойко със завареното положение с чиновниците: -Горди ли ще сте, ако знаете , че в една адм структура той е сварил(и все още е там) един ГЛАВЕН СПЕЦИАЛИСТ ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ С ОБРАЗОВАНИЕ...маши училище Е-какво да направи той? НЕ е СЛЪНЦЕ....

Прав си, така е. Но Боко, както винаги, не е в час.

Та той вече ги уволни.Затова и нищо добро не се случва в държавата.Примери колкото искаш.Само,че така наречения народ не иска да мисли и оценява по резултатите,а по приказките.Лъжите на Борисов нямат край.Само,че винаги идва видов ден независимо кога.

Селяндур, този свят е за всички. Ако мислиш различно - започни от себе си! Вържи си камък на врата и марш в дълбокото - щото агресивните некадърници са наистина излишни. Добре е, че нищо не зависи от интелектуално недостатъчните като теб!

Оттук нататък ли? Че те не останаха!

goliamo razotcarovanie-tova e boiko

Слова... слова... слова... Ако назначава такива като Желева... за да бъдат отстранени по собствено желание на кадърни кадри или да ги изолират от развитие... здраве на куково лето му кажете.

Реформа в в администрацията в период 15 години вие луди ли сте ? Да се уволява всеки който не работи ! Не трябва 15 години реформа в администрацията а да се уволяват протежетата - /човек на човека/ . Хора за работа има особено в тази безработица . Преставяте ли един 35 годишен/а/ човек работещ в администрацията да го научите да работи хубаво като стане на 50 годишна възраст - ТОВА Е ПОВЧЕ ОТ ТЪПО ! Да не би в частна фирма да ти заплащат и да привикваш как да работиш в продължение на 15 години ?

Поредната глупост - естествено, че не можеш да уволниш чиновниците, защото те не заемат политически длъжности ! Проблема е, че на важните постове бойко слага неговите малоумни милиционерски приятели, които са послушни, но абсолютно неадекватни и некадърни и затова реформа не може да има ! Но е най-лесно само да се говорят празни приказки, а не да се действа !

Тя голямата метла мина.Какви са тези безсмислени изявления.

борисов,кадърните хора не ги уволнявате вие,а некадърните им началници които вие държите.

Вие самия, господин Борисов в работно време спортувахте и излъчваха по националните медий победите Ви. Вашия манталитет какъв е ????? И ще го промените ли ?????

колко пенсионери работят в държавната и общиска администрации.

Бойко, сине, примерът е заразителен! В скоро време чиновниците ще излизат през работно време да поиграят тенис или футбол, пък и да режат ленти всеки ден! Сладко е и да се говори по ТВ! А кафенцето си е водичка със захарчица и кой знае какво кафяво нещо за заблуда! Бъди жив и здрав, Бойче, за къде сме без кафе по 12 часа отсъствие от дома- 8 за служба и 4 за път с градския транспорт!?

борисов пак си е по старому,имаш ли връзки си работещ пенсионер,нямаш ли връзки си безработен в трудоспособна възраст.

nikade po sveta ne se satvarat gescheta sa da se pie kafe samo v bg.stara praktika samo sa saplati platschat i katschestvoto i rabotata kojato varschat e nula disziplinata na rabotnoto mesto e mnogo vajna kakto i darjanieto kam klientite po obschtinite ministr.i t.n. otivasch da si plaschasch danaka i tschakasch kto prosjak na ulizata a i te rugajat kato nescho ne ti e jasno ili si propusnal tova sa selendurite doschli v sofia da si hodjat po seleta selendurtie sa sofianzi njama rabota ot provinzialni selend.

А кога ББ ще си промени манталитета: 1. През работно време ходи на мач 2. Винаги когато е на официални места едната му ръка е в джоба 3. Говори глупости на овчарски език. ТОВА Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ДАВАЩ ПРИМЕР ЗА ЦЯЛАТА НАЦИЯ.

ei po princip sam socialist...no tova ako napravi borisov 6te glasuvam za nego sledva6tia pat.pisna mi ot razni sekretarki deto se misliat za bogove samo za6toto ot tiah zavisi edin shiban podpis.pisna mi da mi zatvariat gisheto pod nosa bez da mi kajat nito duma.darjat se kato 4e li mi praviat usluga.vreme e da razberat 4e sa tam za da obslujvat horata-te sa dlajni na horata ne horata na tiah

Съкратените държавни служители от юли 2009 г. са 1198, от тях 548 са държавни служители. WTF???

Дали някога ще се отървем от мързеливи, безразлични и зли чиновници.Мисля,че неуспехът на една държава и забавеното и развитие се дължи на тях. Те живеят на гърба на данъкоплатеца и на бизнеса

Тази седмица ми се наложи да посетя Социални дейности/Подуяне. Служителките без никакво притеснение се караха пред нас клиентите и се наричаха к....ви. На съседното гише, където се подават документи за карти за градския транспорт, служителката си решаваше кръстословица и изобщо нямаше намерение да ме обслужи, после се държа безскрайно грубо и обидно. Държавната администрация е пълна с такива примери СРАМОТА и в същото време млади кадърни специалисти седят без работа.

Тоя дънер няма ли да почне да се занимава с нещо сериозно, и полезно за народа ?!?!

А,КАКВО СТАВА СЪС ТВОЯТ МАНТАЛИТЕТ,А??И СЛЕД100 Г. НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ,ПЪПЕШ ТАКЪВ!!