Разследват петима оценители на терени за метрото

Срещу петима души са започнати досъдебни производства по повод на оценяването на земи за отчуждаване, съобщи пред журналисти Бойко Борисов, позовавайки се на писмо от градския прокурор Николай Кокинов.

Обратно в новината

Коментари - Разследват петима оценители на терени за метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

проектантите и оценителите чькат г.б..я

проектантите и оценителите са приготвили ОТЦЕНКИТЕ и чакат в Г.баня???

Какво се прави на луд този?! нали точно общинските съветници купуват земя за бъдещите терени на метро, пътища и т.н., като използват служебна информация! Само вижте Околовръстното в София, да не говорим за далаверите с магистралите...

Ето, затова не може да се построи нищо бързо в София - нито тая страшна фуния в Княжево, дето по няколко пъти годишно взима жертви, нито историческото вече метро, нито да се оправят улиците... Като реши някой да строи, трябва да се пребори с такова количество алчност и безумие, че не е истина! В Москва всяка година се строят по няколко нови станции на метрото, и съответните им линии под земята, и нищо - всички са доволни, когато се пускат в експлоатация. Само че там няма частна земя - всичко е държавно, само апартаментите отскоро станаха частни - приватизираха се държавните, и когато започва строителство, което е важно за всички, само ти казват един срок, в който трябва да се пренесеш някъде, и почват. Затова имат метро каквото няма никъде по света, а и там никак не е лесно да се строи, има и археологически находки, и подземни води, и огромната река Москва, и много други реки и рекички, но няма такова чудо - за най-малкото парченце земя - драми и съдилища по няколко години! Как се планира строителство с тези закони, как се организира работата, как се работи с инвеститорите и кредиторите, не мога да си представя! И накрая пак София прилича на един ориенталски битак, задръстена, като че ли тук живеят десет милиона, и всички са по улиците по цял ден! И на всички им е виновен Бойко за всичките им беди в живота, а Софиянски се хилеше като тиква, фучеше си с джипа по цял ден, нищо не правеше, само крадеше и взимаше рушвети, и се хвалеше как бил оправил халите, дори и почнал Централна Баня - разсипа я и никога не я завършиха.....

Бойко, ти май искаш като по Тошово време, да взимате на хората имотите за жълти стотинки?То верно,че вашите къщи си ги купувате за без пари,но не чакай хората да ти правят скъпи подаръци като на любовница.

Злобо смотана, тези оценки и съдилища се точат с години, и най-вероятно ББ още не е бил избран за кмет, когато са се разигравали! Освен това, той не може да стои във всяка съдебна зала и да виси над главата на всяка корумпирана оценителка, или съдия, или заслепен от алчност собственик, който иска от половин скапано дворче да си осигури живота за себе си и за поколенията си! Той единствен започна да търси сметка за тези злоупотреби, и вие не спирате да пишете и да бълвате срещу него, а не срещу виновниците! Е, ББ не е слънце, за да огрее навсякъде - във всички тъмни ъгълчета от алчното съзнание на всеки чиновник! Много хора ще трябва да се променят и да се опитат да влязат в час, защото ако всички се лъжем за всичко - накрая именно всички сме излъгани!!!

Преди да се направи какъвто и да е проект за строителство, трябва да се извършат всички законови процедури по придобиване правото на строеж върху земята. Собственикът на имот е в правото си да продава или не и на каквато си иска цена, а оценките се извършват от НЕЗАВИСИМИ ОЦЕНИТЕЛИ в интерес на клиента, когото представляват.

Седнали да плюят единствения човек които смело застава зад решенията си и дава на съд тези които злоупотребяват ! ВИЕ СТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ и трябва затовр за всички вас... за целите ви семейства до 9-то коляно ! Гнусни хора сте.... и гнусни ще си останете...Мишки долни !

Как се става вещо лице: записвате един курс и плащате 200-300 лв. Слушате/неслушате лекции, четете/спите, не полагате изпит, но получавате тапия за завършен курс. Лошото в тази ситуация е, че въпреки пълната липса на контрол какво е усвоено в тези курсове, Вие получавате докумнет, който Ви дава право да работите като вещо лице в съда! Изводите оставям на Вас!

бре бойко когато са се съдили и оценявали? Къде бяха юристите на общината? Това не е ли престъпно бездействие или може би направо престъпно действие на общински служители? Къде е техният началник бат бойко - спал е , играл е тенис или футбол или е давал някое интервю как друг е виновен за нещо дето той не може да свърши.

Za lesnoto zabogatqvane - zatvor do kraq na jivota! Ne triabva da ima milost za kradeza!

(izvinete lipsata na kirilitza) Zaschto li mi se struva, che vse poveche zapochva da se raznasia zlovonie okolo t.nar. obschtestveno-chastn partniorstva !!? ....moje bi zaschtoto v tzial sviat (dori Frantzia), tezi izmischliotini napraviha nemalko problemi.....i dali vsaschtnost ne gi i otrekoha kato podhod izobschto ???!!!!

едно 10 години в Белене добре ще им се отрази на тия

Общината явно иска да може да си присвоява скъпи имоти на ТЪРГОВСКО МЯСТО в столицата, като и се е досвидило да се бръкне да си плати отнетия чатен имот! Земята е ресурс за еднократна употреба, след като ти я отнемат. Нормално е, че хората са поискали да им се плати отнетото подобаващо! Няма да прокопсаме с бате Бойко, явно!

Това не е пазарна икономика,а изнудване,от което са се облажили доста общински чиновници и съдий.

Не всички пари са за мен-бутнали сме по цялата хранителна верига.

Не съм фен на Бойко,но преди да плюеш- вземи правописния речник.Времето,което отделяш за писане на глупости,използвай да се образоваш!

оценители и особено вещи лица са най-подкупното племе у нас,даже затвора им е малко.Ако си спомняте самообесването на известния проф.Раданов заради нашия най-голям съдебен експерт М.Грозева - публична тайна е,че тя е призната в съответните среди за най-подкупната и скъпоплатена експертка,дано дойде и нейния ред

Те вещите лица са за съд и затовр, ама Общината и ББ за какво са? Нали има дело, всеки може да представя доказателства, да обжалва?!? ББ уволни ли някой, съди ли го, изобщо всичко е само хората да гледат ББ по тв-то и да му се радват на момчето...

A komisionnite,koito sa vzeli ekspertite...

Знаеш ли кога на пазара ще продадеш 780 м2 в Младост за 1.1 милиона бе разбирач. Тези цени ги има само в главата на някой горублянски шоп.

Ебати стълбището!!!!!!!!! Милион и триста хиляди!!!!!!!!!!! Що за съд, що за чудо!?!?!?! Какви са тези оценители?????????

Значи тези оценители, дето пикливите 780 квадрата са ги оценили за над 1 милион лева, са за затвора бе! Как може такова източване на публични средства.

Ми така е то при пазарната икономика...Ако им е скъпо да си направят стълбището другаде...

Поздравления за компетентната статия . Друго си е да откриеш съществуването на на метростанция номер 17 :))))). За такава не са чували нито проектантите от Метропроект, нито инвеститорите от Метрополитен, нито който и да е. Смешна работа. Къде точно се намира мертостанция 17 господа че нещо не се сещам :))))