Коментари - Фед обеща ниски лихви още 2 години | Днес.dir.bg

Фед обеща ниски лихви още 2 години

Основните индекси на европейските и щатските фондови борси направиха рязък обрат днес. Федералният резерв обеща да запази лихвите ниски.

Обратно в новината

Коментари - Фед обеща ниски лихви още 2 години | Днес.dir.bg

Коментари

Костов е виновен,ама Гоце ще ни оправи!

Ей, караш се на грешен човек:) Нямам нищо против референдумите, само внасям малко яснота по въпроса;)

Седемдесет и седмо: Държавите не крадат. Правят го банките, които са обикновено мултинационални структури, без значение под какъв флаг се водят...

Всичко това се случва защото глупавите полит-мекерета говорят едно , а вършаст друго и с това дебелоглаво поведение тласкат света към силова катастрофа. Икономическият гръбнак и смисъл на т.н. демократическа система се състои от две много прости неща: 1/ Яка конкуренция и 2/ Изчистване/ФАЛИТ/ на слабите от пазара. Та , вместо да се оставят слабите пазарни субекти(/банки , фирми и т.н./ и задъхващите се и тотално износени САЩ да фалират и освободят място на нови по-модерни и динамични структури, които да изтеглят икономиките от блатото, алчните глупаяци продължават да печатат пари и да ги наливат в буре без дъно.

Ами нека икономиките от блатото се конкурират и да се измъкнат. Ако не, да направят като барона - да се издърпат нагоре сами за косите. Какво им бърка САЩ? Нито някой ги кара насила да му приемат доларите, нито нищо. Ние допреди 20 години си работехме в СИВ само с рублички, но и това не ни помогна...

Алчността не намалява нито от богатството, нито от недостига.

не мога да рзбера защо отлагат смърта си алчните финансови мегакорпорации и реитингови организации. колкото повече се мъчиш да отложиш смъртта толкова по-болезненан е тя. а може би точно тези корпорации и структури се управляват от наи-изявените мазохисти. казината като DJ, S&P, FTSE, NIKKEI, DAX .... скоро маи ще трябва да затварят защото освен купчина метал със златен цвят които дори не се яде друго няма да им остане.

начи думите на Обама им повлияха

Айде ся цигании. ПОСЛЕДНО.... кво става ??? пада ли борсата или става ???

Крахът на капитализма, какъвто го знаем, започна с падането на комунизма в Европа = унищожението на "врага" остави американския военно=промишлен комплекс "на сухо" (а пък производството на стоки за масова консумация беше изнесено в Китай) .... Това доведе до спадане на доходите и намалената покупателна способност на средната им класа (квалифицираните работници и служителите от малък ранг) и сзответно американците нагазиха в калта. ..... За България няма да се изказвам = нашата средна класа в процентно изражение от населението е 10 пъти по=малка от американската и като количество и като покупателна способност :)))))

къщи,но те струват за 4 стай до 70 000 долара!Тези направени от дялан камък,фасонни тухли и бетон,с басейн ,3 гаража и 7-8 декара двор-ливада са по 600-900 000 долара ,че и нагоре!Да не говорим за лотовете в небостъргачите на Чикаго,които са строени по начин непознат за света и струват над 2 млн.долара!Внушението ти е некоректно!Все едно да кажеш,че тук освен панелки няма нищо друго!

Бял човек може да намери дървена барака за 70 000 долара само в квартал населен с чернокожи расисти :)

И двамата не сте прави!

Абе Европейските борси да си вървят нагоре, против нямам. Ама добре ще е ако хамериканските се сринат :)

Ох, горкичкият... Ще има да почакаш още... Внимавай само от злобичка да не ти стане нещо...

Кризата ще приключи с Великата Американска Социалистическа Революция (ВАСР)!

Някакъв глупец,мечтае западняците да се редят на опашки за олио като нас!Той явно не е в час!Движението на стоковите борси е благоприятно-нагоре!Криза в потреблението липсва!Олиото там е по-евтино!Купувах го във франция по 1,90 лв.докато тук е по2,90лв.

бе тъпунгер, кой купува олио, сега да не се хвалиш със захарта и брашното, яж си ги ти, простак

Ти втора употреба олио ли си купувал ! Прецедено от фритюрник на макдоналд или разфасофка от 150г

ХАМИЛТЪН, ти имаш ли здравни осигуровки ?

Охх, още ме е яд, че не накупих злато и сребро преди някоя и друга година, когато златото беше $650 за трой-унция, а среброто - $16...

Още не е късно. До края на годината според Джей Пи Морган златото ще стане 2500 долара за тройунция.

а как ти се струва като падне до 300, не мислиш ли че това е поредния надуван балон, като имотния.

земеделецо изобщо не си прав всички в момента духаме чорбата щото който работи го осигуряват в допълнителен фонд/задължително/ а те играят по закон на борсата сега виждате ли файдата от т.нар. национализация на фондовете радвайте се на идиотията на конституционния съд и вярвайте на идиотите дето искат вс. пари от осигуровки да отидат във фондове а пенсии после нанай без значение колко малки ама все пак...

коку

Ако някой получи нещо от тези фондове ще съм искрено изненадан... Аз се самоосигурявам в лични партиди на две места (партидите във фондовете се водят такива, но на практика не са...) и не смятам да разчитам на имагинерните фондове...

Не съм сигурен към кой от писалите с ника Земеделец се обръщаш но аз писалият в отговор на Икономист ще ти отговоря на притеснението. Аз не съм експерт но се съгласявам с мнението ти за пенсионните фондове: част от тях инвестират пенсиите на хората и после им дават допълнителни пари. За да се затрият парите по тези фондове не е нужна криза защото всичко зависи от менаджерите съставящи портфолиото. Ако си поверил парите си на лумпени правещи се на играчи да ги управляват можеш да ги загубиш по всяко време. При положение, че твоите пари намиращи се в пенсионен фонд са поверени на добри стопани то тогава най-вероятно по дефаут портфейла, в който са и твоите пари носи малък риск. Всичко зависи до голяма степен от това, къде си си инвестирал спестяванията. Часните фондове се припознават като по-добри стопани и от тази гледна точка идеята пенсиите да не са към националния бюджет не лоша според мен.

Незнам къде се намират пенсионните ти вноски но би трябвало всекои, който внася пари в подобен фонд да може да следи портфолиото където се намират парите му. Ако няма подобна система направена можете да искате от министъра на финансите Дянков да предложи в парламента подобен закон или поправка както дойде там. В нашата страна тепърва ще се развива тази тема но културата като цяло ни е ниска и за много хора борсите са дива Индия, докато в Англия например акциите се наследяат от дядо на внуче направо, то в бг до преди време се пълнеха спестовни книжки. Сега и спестовни книжки нямате но това е друга тема.

Уважаеми коментатори, като слушам и гледам цялата тая дандания, интересува ме колко от вас имат ценни книжа и търгуват на "потъналите борси"? Грубата статистика твърди, че това са под 1% от хората! И тези "капиталисти" имат излишни пари и си нямат друга работа! Що не отидат в Лас Вегас или Монако да си гледат кефа както прави един наш виден "сънародник"?

В категорията н абогатите влизат пенсионни фондове и може би разни работодатели, които са инвестирали в акции, с резервен план да ги продадат като закъсат. С други думи - има вероятност пенсийката ти да се стопи и/или да останеш на улицата, защото на богатия като му потънат гемиите той ги зарязва, има си други, а ти потъваш заедно с тях.

В какви странни и чудато звучащи фрази се поднасят подобни новини на публиката, и естествено повечето хора хабер си нямат за какво се говори. Под QE3 си има предвид че САЩ ще пуснат реално в обръщение огромни количества хартийки - което, както и предишните две QE-та ще доведе до инфлация в целия свят, т.е. ще купувате още по-скъпи храни и ще взимате още по малко пари.

Съфорумци не се шашкайте, в момента се тревожат тези хора които имат пари/инвестиции а българите няма от какво да се притесняват ние нямаме нищо което да ни вземат. Ние сме едни от най-бедните, от които нищо не зависи при подобни кризи.

коку

Не си съвсем прав. Някой трябва да плати дълга на САЩ и това ще са точно тези, които нямат акции... за съжаление... Ще видиш какво и как ще се случи в голямата пералня на световната икономика... Спекулантите на Уолстрийт така ще нагласят нещата, че пак не този, който трябва ще духа супата...

Всичко що ползва долар ще плаща. Ние не правим изключение.

Имам наблюдение над българче, изнесено на 3г. в САЩ. Сега е на 13г. Когато си дойде тук, е беззащитно. Майка му му помага даже в пресичането на улицата. Като стане на 17г. освен балконинг, пиене по полянките и набиране на телефон 911 нищо друго не може да измисли.

Ами то и българите като дойдат в Америка отначало са беззащитни... Губи ти се същественото...

положението за азиатските и европейските борси наистина е драматично. Бих казал, че от днес то е критично. В исказването на Обама се крие разковничето на ситуацията. Няма да има друга резервна световна валута, освен долара и тежко му и горко на еврото. Колкото и да мразя диктаторите по света, независимо от какъв тип са, не може да се отрече, че диктататорът на валутните пазари винаги са били САЩ. Начина по който една друга могъща държава, каквато е Китай, си повярва, че е по могъща от САЩ и не пожела да девалвира юана, показа къде ще бъде удара на втората икономическа, а не финансова криза. Очаквайте огромни загуби за китайската икономика. Тя ще загуби за няколко месеца толкова, а може би и повече, отколкото е спечелила през последното десетилетие. От това проблема на Европа става още по голям, защото Китай изкупува големи количества гръцки и испански /да го кажем направо/, държавен дълг. Проблема с Либия и Сирия направо сриват Европа, тук не говоря за отделни европейски икономики, а като цяло. Всъщност Европа се набута сама в такъв капан, от който излизане няма.

Не мога да се съглася, че в Китай ще има икономическа криза, при положение, че те притежават реална икономика (производство). Фабриката, завода, комбината няма как да се провалят, това са физически структури, които оперират с физически консумативи. Не виждам как ще потъне Китай при това положение. Ще поживеем, ще видим. А отказът от девалвиране тормози САЩ доста, това е истината.

Много е вярно "Wolf". Имам непосредствен поглед в Китай. Китай имат както нови, така и стари фабрики. За разлика от БГ, там не е имало "български демократични" промени. Имат фабриките имат и персонала. Суровини- те се набавят. Може да се каже, че имат всичко.

Съгласен съм, че всеки който разбира от икономика, може да изкаже мнение, но не съм съгласен с вашите изводи. Китай има реално работеща икономика, благодариние на ниските цени на производство. Ако юана беше вързан към долара, то китайските стоки нямаше да са най евтините в света. Китай със своето свръх производство, започва да генерира инфлация. Тази инфлация при срива на борсите ще се увеличи, което е много опасно. Никой отвъд океана не го интересуват китайските фабрики, след като Китай и Япония са най големите кредитори на САЩ. Удряш борсите, обесценяваш им доларовите активи, вдигаш им инфлацията и тяхното евтино производство става некункурентно. Защо мислите, че американския долар се разменя на такива ниски стойности и спрямо еврото.

- Дами и господа......

правилно е дами и господа, затова се извинявам. Според мен, случващото се, ще се отрази зле на България, като част от Европа, в дългосрочен план. Слушам уважавания от мен финансист г-н Хърсев, да говори точно обратното. Мисля, че една нова криза ще ни донесе по голяма инфлация, намален износ и много по малка покупателна способност, което води до разширяване на сивия сектор и дестабилизиране на страната. Идват тежки времена.

Причина за кризите е Алчността на Капиталистите!Те се разрешават с войни,големите-със световни!Хем намаляват бедните(като се избиват),а се обогатяват капиталистите(от военното производство)

се прдизвикват нарочно и то към строго опрделни кономики. За криза говори цяла Европа и Азия, но при нас в Щатите, криза няма, каквото и да говорят за повишена безработица и намалена покупателна способност на американците. От две години, тук думата криза е забравена. В мойта компания, даже има недостиг на човешки ресурс, но при нас, хора от Южна Америка, няма. Без Американско гражданство просто няма работа.

че то и аз така мога да кажа, в нашата фирма криза няма, доходите ни не са мръднали, за БГ са добре щом се чудя какво да ги правя, назначихме нови хора, оборотите пак започнаха да растат и т.н.

Твоята компания е единствено пишлето ти, с което си играеш от време на време...

Още като почна да издиша балона 2008 година, "лидерите" щяха уж да предприемат ефективни действия, като премахване на офшорките, стимулиране на производството, развитие на големи инфраструктурни проекти и т.н., но "мерките" се ограничиха с наливане на пари в банките, за да си раздадат отново банкерите тлъстите комисионни и да продължат да вършат това, което доказаха че не могат - да разпределят РАЗУМНО благата. Затова тази криза ще е по-тежка от предишната и ако не побързат с мерките ще дойде и 3-тата вълна, която обикновено е най-тежка. Тогава протестчетата на острова ще изглеждат като детска игра :)

Пак паникьосаха простия народ. Ще разпродаде, а големите акули ще изкупят на безценица и после пак ще се нагушат. Така ги работят овцете от както свят светува... :)

Акулите продадоха скъпо, направиха паниката и ще изкупят обратно евтино и догодина пак с някой номер да повторят. Тази криза ще вземе да се окаже ден до пладне, завършваща с незабелязан пладнешки обир.

НЕ Е МНОГО ПО ТЕМАТА,НО ДНЕС НАШИТЕ "НОВИ БРАТЯ" СА ИЗПЕПЕЛИЛИ НЯКОЛКО СТОТИН ДУШИ В ХИРОШИМА.ВСИЧКИ МЪЛЧАТ.МОЖЕ БИ ЩОТО Е ПРИЯТЕЛСКА БОМБА

НАГАЗАКИ

ДНЕС НАШИТЕ "НОВИ БРАТЯ" СА ИЗПЕПЕЛИЛИ НЯКОЛКО СТОТИН хиляди ДУШИ В ХИРОШИМА

Грешка! На днешния ден е хвърлена бомбата над Нагасаки. Ядреният удар върху Хирошима е три дни по-рано - на 6 август и с него се слага край на Втората световна война.

Тази криза ще бъде последната, друга няма да има.

друга няма да има...днес

Баш ми брига! Какво е това животно ?борса"? Колко души знаят и са ходили там? Продават ли сандвичи и има ли къде да преспи човек?

Нещо като играта "Тука има, тука нема"

Щот не си чифут. Ако беше, нямаше да излизаш от там.

Само преди няколо месеца коментирах, че кризата едва сега започва. За съжаление ще е много по-голяма отколкото, ако 2007-ма не бяха вземали "мерки". Кризата в Европа ще отмине след тази в Щатите. А там ще са в криза още поне 2-3 години. Кризата в България ще свърши 3-4 години след тази в Европа. Тук кризата ще започне когато банките извадят вересиите на тезгяха. Не може една корекция от 40% в цените на имотите да компенсира 200% надуване преди това. Ще има страшно шоу - апартаменти, коли, плазми, мебели, елетроника всико ще излезе на продан!

Опаляяя, предстои страшна финансова буря и банките яко ще пощръклеят. Сега всичките тъпаци, дето се нагушиха с кредити за плазми, таралясници и не знам кво дето не им е по-джоба, ще разберат, защо като им говорех че правят грешка, те ми се хилеха с новата си дрънкулка, а сега реват, че не могат да си покриват заемите. Ами пичове...аз живея в БГ на западаен стандарт и пак не купувам нищо, ако не мога да си го позволя кеш, вие се заробихте доброволно...на мазните банки.

Споеред мен не си прав Ikonomist. Кризата 2007-8 неможе да се разиграе пак защото сега пазара на петрола е много по стегнат. Преди Либия си правеше каквото си иска но след като ги удариха ситуацията е съвсем друга. Петрола пада и ще продължи да пада, като според икономисти може да достигне 80$ за барел. Решението на сегашната криза според анализаторите е по-скоро политическо а това което се има предвид е, че трябва политиците да дадът увереност на хората. Реално погледнато инвеститорите се почувсваха несигурни и песимизма почна да расте. От своя страна банките както разбираме от новините не спират да наливат пара а фед да изкупува ценни книжа. Светът си взе поука 2008-а.

+1! Освен това петролът не може да стане 3 евро литър, просто защото няма да има кой да го кпува на тази цена. Да не говорим, че има поне 4 начина цената му да се свали до нормалната във всеки момент (данъчна, корпоративна, финансова и политическа). Нали знаете, че финансистите са много точни в предсказанията - предсказали са 7 от последните 4 кризи ;)

кои ще купува тия апартаменти,коли и плазми?

Вие "икономистите" сте виновни за всички страдания на човечеството с вашите измислени теории, затова всички икономисти, банкери и финансисти трябва да се пръскат ежедневно с Райд, а банките и финансовите организации- закрити!

защо коментираш новина, която не е свързана с БГ лекарите, свиканли сме да бараниш с нокти и зъби БЯЛАТА МАФИЯ, а сега се изказваш за такива нелекарски теми....

Много вярно.

Подкрепям мнението!

И като излезе за продан кой ще го купува....

ти едва ли си прогнозирал този спад.

приятел 40% надолу колко са от тези 2оо% нагоре,че да не може

40 са си 40. Друго си е да спадне с 200. Дай боже всекиму :D

Ами какво друго ти остава, освен да се надяваш да си "напазаруваш" на далавера най-накрая. Но май злорадството не е печеливш ход?!

доста небивалици си исписал... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мдааа абсолютно вярно. тъкмо съм планирал да си купя къща до 2013...по план върви всичко...и аз така си мисля, особено по черноморието ще почнат и да ги събарят си мисля даже...

америка е трипъл АкА

Всеки ден ли ще му викат "Черен". Направо кръщавайте черен месец и готово.

Охоооо чакайте да видите кво ще стане в сряда.

Това щях да казвам - след черния вторник идва черна сряда. А петъка да видите...

АААааааа, Петък не е даден всеки му !

а до края на годината на нашта борса ще видите какво ще стане. като стигне нула, няма да пада повече.

Като стигне 0, ще я купя цялата.

Коментари - Фед обеща ниски лихви още 2 години | Днес.dir.bg

Фед обеща ниски лихви още 2 години

Основните индекси на европейските и щатските фондови борси направиха рязък обрат днес. Федералният резерв обеща да запази лихвите ниски.

Обратно в новината

Коментари - Фед обеща ниски лихви още 2 години | Днес.dir.bg

Коментари

Костов е виновен,ама Гоце ще ни оправи!

Ей, караш се на грешен човек:) Нямам нищо против референдумите, само внасям малко яснота по въпроса;)

Седемдесет и седмо: Държавите не крадат. Правят го банките, които са обикновено мултинационални структури, без значение под какъв флаг се водят...

Всичко това се случва защото глупавите полит-мекерета говорят едно , а вършаст друго и с това дебелоглаво поведение тласкат света към силова катастрофа. Икономическият гръбнак и смисъл на т.н. демократическа система се състои от две много прости неща: 1/ Яка конкуренция и 2/ Изчистване/ФАЛИТ/ на слабите от пазара. Та , вместо да се оставят слабите пазарни субекти(/банки , фирми и т.н./ и задъхващите се и тотално износени САЩ да фалират и освободят място на нови по-модерни и динамични структури, които да изтеглят икономиките от блатото, алчните глупаяци продължават да печатат пари и да ги наливат в буре без дъно.

Ами нека икономиките от блатото се конкурират и да се измъкнат. Ако не, да направят като барона - да се издърпат нагоре сами за косите. Какво им бърка САЩ? Нито някой ги кара насила да му приемат доларите, нито нищо. Ние допреди 20 години си работехме в СИВ само с рублички, но и това не ни помогна...

Алчността не намалява нито от богатството, нито от недостига.

не мога да рзбера защо отлагат смърта си алчните финансови мегакорпорации и реитингови организации. колкото повече се мъчиш да отложиш смъртта толкова по-болезненан е тя. а може би точно тези корпорации и структури се управляват от наи-изявените мазохисти. казината като DJ, S&P, FTSE, NIKKEI, DAX .... скоро маи ще трябва да затварят защото освен купчина метал със златен цвят които дори не се яде друго няма да им остане.

начи думите на Обама им повлияха

Айде ся цигании. ПОСЛЕДНО.... кво става ??? пада ли борсата или става ???

Крахът на капитализма, какъвто го знаем, започна с падането на комунизма в Европа = унищожението на "врага" остави американския военно=промишлен комплекс "на сухо" (а пък производството на стоки за масова консумация беше изнесено в Китай) .... Това доведе до спадане на доходите и намалената покупателна способност на средната им класа (квалифицираните работници и служителите от малък ранг) и сзответно американците нагазиха в калта. ..... За България няма да се изказвам = нашата средна класа в процентно изражение от населението е 10 пъти по=малка от американската и като количество и като покупателна способност :)))))

къщи,но те струват за 4 стай до 70 000 долара!Тези направени от дялан камък,фасонни тухли и бетон,с басейн ,3 гаража и 7-8 декара двор-ливада са по 600-900 000 долара ,че и нагоре!Да не говорим за лотовете в небостъргачите на Чикаго,които са строени по начин непознат за света и струват над 2 млн.долара!Внушението ти е некоректно!Все едно да кажеш,че тук освен панелки няма нищо друго!

Бял човек може да намери дървена барака за 70 000 долара само в квартал населен с чернокожи расисти :)

И двамата не сте прави!

Абе Европейските борси да си вървят нагоре, против нямам. Ама добре ще е ако хамериканските се сринат :)

Ох, горкичкият... Ще има да почакаш още... Внимавай само от злобичка да не ти стане нещо...

Кризата ще приключи с Великата Американска Социалистическа Революция (ВАСР)!

Някакъв глупец,мечтае западняците да се редят на опашки за олио като нас!Той явно не е в час!Движението на стоковите борси е благоприятно-нагоре!Криза в потреблението липсва!Олиото там е по-евтино!Купувах го във франция по 1,90 лв.докато тук е по2,90лв.

бе тъпунгер, кой купува олио, сега да не се хвалиш със захарта и брашното, яж си ги ти, простак

Ти втора употреба олио ли си купувал ! Прецедено от фритюрник на макдоналд или разфасофка от 150г

ХАМИЛТЪН, ти имаш ли здравни осигуровки ?

Охх, още ме е яд, че не накупих злато и сребро преди някоя и друга година, когато златото беше $650 за трой-унция, а среброто - $16...

Още не е късно. До края на годината според Джей Пи Морган златото ще стане 2500 долара за тройунция.

а как ти се струва като падне до 300, не мислиш ли че това е поредния надуван балон, като имотния.

земеделецо изобщо не си прав всички в момента духаме чорбата щото който работи го осигуряват в допълнителен фонд/задължително/ а те играят по закон на борсата сега виждате ли файдата от т.нар. национализация на фондовете радвайте се на идиотията на конституционния съд и вярвайте на идиотите дето искат вс. пари от осигуровки да отидат във фондове а пенсии после нанай без значение колко малки ама все пак...

коку

Ако някой получи нещо от тези фондове ще съм искрено изненадан... Аз се самоосигурявам в лични партиди на две места (партидите във фондовете се водят такива, но на практика не са...) и не смятам да разчитам на имагинерните фондове...

Не съм сигурен към кой от писалите с ника Земеделец се обръщаш но аз писалият в отговор на Икономист ще ти отговоря на притеснението. Аз не съм експерт но се съгласявам с мнението ти за пенсионните фондове: част от тях инвестират пенсиите на хората и после им дават допълнителни пари. За да се затрият парите по тези фондове не е нужна криза защото всичко зависи от менаджерите съставящи портфолиото. Ако си поверил парите си на лумпени правещи се на играчи да ги управляват можеш да ги загубиш по всяко време. При положение, че твоите пари намиращи се в пенсионен фонд са поверени на добри стопани то тогава най-вероятно по дефаут портфейла, в който са и твоите пари носи малък риск. Всичко зависи до голяма степен от това, къде си си инвестирал спестяванията. Часните фондове се припознават като по-добри стопани и от тази гледна точка идеята пенсиите да не са към националния бюджет не лоша според мен.

Незнам къде се намират пенсионните ти вноски но би трябвало всекои, който внася пари в подобен фонд да може да следи портфолиото където се намират парите му. Ако няма подобна система направена можете да искате от министъра на финансите Дянков да предложи в парламента подобен закон или поправка както дойде там. В нашата страна тепърва ще се развива тази тема но културата като цяло ни е ниска и за много хора борсите са дива Индия, докато в Англия например акциите се наследяат от дядо на внуче направо, то в бг до преди време се пълнеха спестовни книжки. Сега и спестовни книжки нямате но това е друга тема.

Уважаеми коментатори, като слушам и гледам цялата тая дандания, интересува ме колко от вас имат ценни книжа и търгуват на "потъналите борси"? Грубата статистика твърди, че това са под 1% от хората! И тези "капиталисти" имат излишни пари и си нямат друга работа! Що не отидат в Лас Вегас или Монако да си гледат кефа както прави един наш виден "сънародник"?

В категорията н абогатите влизат пенсионни фондове и може би разни работодатели, които са инвестирали в акции, с резервен план да ги продадат като закъсат. С други думи - има вероятност пенсийката ти да се стопи и/или да останеш на улицата, защото на богатия като му потънат гемиите той ги зарязва, има си други, а ти потъваш заедно с тях.

В какви странни и чудато звучащи фрази се поднасят подобни новини на публиката, и естествено повечето хора хабер си нямат за какво се говори. Под QE3 си има предвид че САЩ ще пуснат реално в обръщение огромни количества хартийки - което, както и предишните две QE-та ще доведе до инфлация в целия свят, т.е. ще купувате още по-скъпи храни и ще взимате още по малко пари.

Съфорумци не се шашкайте, в момента се тревожат тези хора които имат пари/инвестиции а българите няма от какво да се притесняват ние нямаме нищо което да ни вземат. Ние сме едни от най-бедните, от които нищо не зависи при подобни кризи.

коку

Не си съвсем прав. Някой трябва да плати дълга на САЩ и това ще са точно тези, които нямат акции... за съжаление... Ще видиш какво и как ще се случи в голямата пералня на световната икономика... Спекулантите на Уолстрийт така ще нагласят нещата, че пак не този, който трябва ще духа супата...

Всичко що ползва долар ще плаща. Ние не правим изключение.

Имам наблюдение над българче, изнесено на 3г. в САЩ. Сега е на 13г. Когато си дойде тук, е беззащитно. Майка му му помага даже в пресичането на улицата. Като стане на 17г. освен балконинг, пиене по полянките и набиране на телефон 911 нищо друго не може да измисли.

Ами то и българите като дойдат в Америка отначало са беззащитни... Губи ти се същественото...

положението за азиатските и европейските борси наистина е драматично. Бих казал, че от днес то е критично. В исказването на Обама се крие разковничето на ситуацията. Няма да има друга резервна световна валута, освен долара и тежко му и горко на еврото. Колкото и да мразя диктаторите по света, независимо от какъв тип са, не може да се отрече, че диктататорът на валутните пазари винаги са били САЩ. Начина по който една друга могъща държава, каквато е Китай, си повярва, че е по могъща от САЩ и не пожела да девалвира юана, показа къде ще бъде удара на втората икономическа, а не финансова криза. Очаквайте огромни загуби за китайската икономика. Тя ще загуби за няколко месеца толкова, а може би и повече, отколкото е спечелила през последното десетилетие. От това проблема на Европа става още по голям, защото Китай изкупува големи количества гръцки и испански /да го кажем направо/, държавен дълг. Проблема с Либия и Сирия направо сриват Европа, тук не говоря за отделни европейски икономики, а като цяло. Всъщност Европа се набута сама в такъв капан, от който излизане няма.

Не мога да се съглася, че в Китай ще има икономическа криза, при положение, че те притежават реална икономика (производство). Фабриката, завода, комбината няма как да се провалят, това са физически структури, които оперират с физически консумативи. Не виждам как ще потъне Китай при това положение. Ще поживеем, ще видим. А отказът от девалвиране тормози САЩ доста, това е истината.

Много е вярно "Wolf". Имам непосредствен поглед в Китай. Китай имат както нови, така и стари фабрики. За разлика от БГ, там не е имало "български демократични" промени. Имат фабриките имат и персонала. Суровини- те се набавят. Може да се каже, че имат всичко.

Съгласен съм, че всеки който разбира от икономика, може да изкаже мнение, но не съм съгласен с вашите изводи. Китай има реално работеща икономика, благодариние на ниските цени на производство. Ако юана беше вързан към долара, то китайските стоки нямаше да са най евтините в света. Китай със своето свръх производство, започва да генерира инфлация. Тази инфлация при срива на борсите ще се увеличи, което е много опасно. Никой отвъд океана не го интересуват китайските фабрики, след като Китай и Япония са най големите кредитори на САЩ. Удряш борсите, обесценяваш им доларовите активи, вдигаш им инфлацията и тяхното евтино производство става некункурентно. Защо мислите, че американския долар се разменя на такива ниски стойности и спрямо еврото.

- Дами и господа......

правилно е дами и господа, затова се извинявам. Според мен, случващото се, ще се отрази зле на България, като част от Европа, в дългосрочен план. Слушам уважавания от мен финансист г-н Хърсев, да говори точно обратното. Мисля, че една нова криза ще ни донесе по голяма инфлация, намален износ и много по малка покупателна способност, което води до разширяване на сивия сектор и дестабилизиране на страната. Идват тежки времена.

Причина за кризите е Алчността на Капиталистите!Те се разрешават с войни,големите-със световни!Хем намаляват бедните(като се избиват),а се обогатяват капиталистите(от военното производство)

се прдизвикват нарочно и то към строго опрделни кономики. За криза говори цяла Европа и Азия, но при нас в Щатите, криза няма, каквото и да говорят за повишена безработица и намалена покупателна способност на американците. От две години, тук думата криза е забравена. В мойта компания, даже има недостиг на човешки ресурс, но при нас, хора от Южна Америка, няма. Без Американско гражданство просто няма работа.

че то и аз така мога да кажа, в нашата фирма криза няма, доходите ни не са мръднали, за БГ са добре щом се чудя какво да ги правя, назначихме нови хора, оборотите пак започнаха да растат и т.н.

Твоята компания е единствено пишлето ти, с което си играеш от време на време...

Още като почна да издиша балона 2008 година, "лидерите" щяха уж да предприемат ефективни действия, като премахване на офшорките, стимулиране на производството, развитие на големи инфраструктурни проекти и т.н., но "мерките" се ограничиха с наливане на пари в банките, за да си раздадат отново банкерите тлъстите комисионни и да продължат да вършат това, което доказаха че не могат - да разпределят РАЗУМНО благата. Затова тази криза ще е по-тежка от предишната и ако не побързат с мерките ще дойде и 3-тата вълна, която обикновено е най-тежка. Тогава протестчетата на острова ще изглеждат като детска игра :)

Пак паникьосаха простия народ. Ще разпродаде, а големите акули ще изкупят на безценица и после пак ще се нагушат. Така ги работят овцете от както свят светува... :)

Акулите продадоха скъпо, направиха паниката и ще изкупят обратно евтино и догодина пак с някой номер да повторят. Тази криза ще вземе да се окаже ден до пладне, завършваща с незабелязан пладнешки обир.

НЕ Е МНОГО ПО ТЕМАТА,НО ДНЕС НАШИТЕ "НОВИ БРАТЯ" СА ИЗПЕПЕЛИЛИ НЯКОЛКО СТОТИН ДУШИ В ХИРОШИМА.ВСИЧКИ МЪЛЧАТ.МОЖЕ БИ ЩОТО Е ПРИЯТЕЛСКА БОМБА

НАГАЗАКИ

ДНЕС НАШИТЕ "НОВИ БРАТЯ" СА ИЗПЕПЕЛИЛИ НЯКОЛКО СТОТИН хиляди ДУШИ В ХИРОШИМА

Грешка! На днешния ден е хвърлена бомбата над Нагасаки. Ядреният удар върху Хирошима е три дни по-рано - на 6 август и с него се слага край на Втората световна война.

Тази криза ще бъде последната, друга няма да има.

друга няма да има...днес

Баш ми брига! Какво е това животно ?борса"? Колко души знаят и са ходили там? Продават ли сандвичи и има ли къде да преспи човек?

Нещо като играта "Тука има, тука нема"

Щот не си чифут. Ако беше, нямаше да излизаш от там.

Само преди няколо месеца коментирах, че кризата едва сега започва. За съжаление ще е много по-голяма отколкото, ако 2007-ма не бяха вземали "мерки". Кризата в Европа ще отмине след тази в Щатите. А там ще са в криза още поне 2-3 години. Кризата в България ще свърши 3-4 години след тази в Европа. Тук кризата ще започне когато банките извадят вересиите на тезгяха. Не може една корекция от 40% в цените на имотите да компенсира 200% надуване преди това. Ще има страшно шоу - апартаменти, коли, плазми, мебели, елетроника всико ще излезе на продан!

Опаляяя, предстои страшна финансова буря и банките яко ще пощръклеят. Сега всичките тъпаци, дето се нагушиха с кредити за плазми, таралясници и не знам кво дето не им е по-джоба, ще разберат, защо като им говорех че правят грешка, те ми се хилеха с новата си дрънкулка, а сега реват, че не могат да си покриват заемите. Ами пичове...аз живея в БГ на западаен стандарт и пак не купувам нищо, ако не мога да си го позволя кеш, вие се заробихте доброволно...на мазните банки.

Споеред мен не си прав Ikonomist. Кризата 2007-8 неможе да се разиграе пак защото сега пазара на петрола е много по стегнат. Преди Либия си правеше каквото си иска но след като ги удариха ситуацията е съвсем друга. Петрола пада и ще продължи да пада, като според икономисти може да достигне 80$ за барел. Решението на сегашната криза според анализаторите е по-скоро политическо а това което се има предвид е, че трябва политиците да дадът увереност на хората. Реално погледнато инвеститорите се почувсваха несигурни и песимизма почна да расте. От своя страна банките както разбираме от новините не спират да наливат пара а фед да изкупува ценни книжа. Светът си взе поука 2008-а.

+1! Освен това петролът не може да стане 3 евро литър, просто защото няма да има кой да го кпува на тази цена. Да не говорим, че има поне 4 начина цената му да се свали до нормалната във всеки момент (данъчна, корпоративна, финансова и политическа). Нали знаете, че финансистите са много точни в предсказанията - предсказали са 7 от последните 4 кризи ;)

кои ще купува тия апартаменти,коли и плазми?

Вие "икономистите" сте виновни за всички страдания на човечеството с вашите измислени теории, затова всички икономисти, банкери и финансисти трябва да се пръскат ежедневно с Райд, а банките и финансовите организации- закрити!

защо коментираш новина, която не е свързана с БГ лекарите, свиканли сме да бараниш с нокти и зъби БЯЛАТА МАФИЯ, а сега се изказваш за такива нелекарски теми....

Много вярно.

Подкрепям мнението!

И като излезе за продан кой ще го купува....

ти едва ли си прогнозирал този спад.

приятел 40% надолу колко са от тези 2оо% нагоре,че да не може

40 са си 40. Друго си е да спадне с 200. Дай боже всекиму :D

Ами какво друго ти остава, освен да се надяваш да си "напазаруваш" на далавера най-накрая. Но май злорадството не е печеливш ход?!

доста небивалици си исписал... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мдааа абсолютно вярно. тъкмо съм планирал да си купя къща до 2013...по план върви всичко...и аз така си мисля, особено по черноморието ще почнат и да ги събарят си мисля даже...

америка е трипъл АкА

Всеки ден ли ще му викат "Черен". Направо кръщавайте черен месец и готово.

Охоооо чакайте да видите кво ще стане в сряда.

Това щях да казвам - след черния вторник идва черна сряда. А петъка да видите...

АААааааа, Петък не е даден всеки му !

а до края на годината на нашта борса ще видите какво ще стане. като стигне нула, няма да пада повече.

Като стигне 0, ще я купя цялата.