Ердоган настоятелен: Искам визи, членство и пари

Турският президент Реджеп Ердоган поиска от ЕС бързо влизане в общността, премахване на визите за турците и 3 млрд. евро за справяне с бежанците.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво съвпадение - и аз искам това!

Разбрахте ли как се иска от ЕС ? Гърците опраскаха ЕС с някакви си 320 млрд. , турците са постоянни клиенти на ЕС , и получават . България , Румъния , Литва Латвия , Естония , само дават ... СЕТИ УИ СЕ !

А в замяна , какво ще даде , бежанци ли ? Господата продажни от ЕС , са с много меки китки , ВСИЧКИТЕ .

Ердоган искаше тази среща,Бойко му я осигури като впрегна цялата държава и наличен евроресурс като председател на ЕС,дали си е струвало,сигурно същият въпрос преди векове си е задавал и Иван-Шишман

От куртоазия Ердоган спомена нещо за визи.Той много добре знае силата на примаконите в ЕС особено в Германия които са Троянски кон.Балканите сами се унищожават с демографска криза и изтегляне на интелектуалци в ЕС и Америка.Строителство и възстановяване на джамии е най сигурната стъпка за автономии. Преструвайки се че не виждаш тръна забит в крака ти е крачка за кол в очите.

Нищо по различно от това което говори много години..Не превива гръб а иска това което са му обещали..

Не сме забравили призивът му към турците,които живеят сега в Европа да раждат по 5 деца и Европа ще бъде на Турция.

То и аз колко неща искам, ама няма кой да ми ги даде, ...... та така и с Турция и Ердоган....... Те искат, ама какво предлагат в замяна, ...... едно голямо нищо .... 0 ....

"--Искам визи, членство и пари ""!!! И аз , и аз !!!!

Турция държи за коз 3 милиона имигранти. ЕС държи за коз визите и 3 милиона Турци, които ще трябва да избират турци или европейци са, като останалите в Турция ще видят Европа през крив макарон. Турция все още се изживява като империя (както и Русия). Като всяка западаща империя и двете тръгнаха за воюват и заграбват територии. Едните заграбиха Крим, другите тръгнаха да заграбват Сирия. Помислете след Сирия кой идва на ред!

ъ, Ливан?

Корнелий

Да! Барабар с Пловдивския панаир!

Значи като Туркиа влезе в ЕС, с нея ще влязат и милиони мигранти?

То е достатъчно само визите да паднат и мигрантите ще влезат с турски паспорти!

за предпочитане е да пусне в Европа 3 млн. бежанци, отколкото 80 млн. турци.

,изцяло е изчерпан капацитетът за прием на мигранти -относно земя,училища,къщи ,пари и т.н. ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА ГРАНИЦИ,извън които е фатално .Европа е по-гъсто населена от Индия и Китай,след 2009г. Не учите ли?

тръгнали към ЕС, с кой капацитет ще се посрещнат. Учим, и учете всички.

хубаво ли правят в Турция,като минат през Турция ? По-добре да не ги пускат и през Турция,освен ако правят хубави неща в Турция. Съответните държави с проблемно население ,което се размножава с много деца,без икономически потенциал за поддържане на живот да вземат мерки да ги образоват и да спазват човешките права -Правото на дете и семейство е СЛЕД ПЪЛНОЛЕТИЕ,задължително образование до пълнолетие,труд и данъци ...Член 29 от човешките права - ВСЕКИ ИМА ЗААДЪЛЖЕНИЯ В ОБЩЕСТВОТО

Потвърди се прогнозата,че ще им набие канчетата!

При културните хара има разлика м/у "Желая" и "Искам". Простаците казват "искам" и не го получават. А когато искаш да получиш нещо се казва вежливо: "ЖЕЛАЯ"! И при мен е така- игнорирам този който иска

Комшу пускай бежанците в Европа за да разберат за какво става въпрос...

си пожелава бежанците да му прегазят първо родината /или това е отмъщение?/

пък питат дали ще им стане хубаво в турция,ако пускат милионите нелегални мигранти ? Европа от 10 години е по-гъсто населена от Индия и Китай. В Лондон вече работят земеделие под земята в изоставени тунели-бомбо-убежища,и изоставени линии на метрото,защото няма земя, няма достатъчно земя за толкова силно умеличило се население заради приток на мигранти от извън ЕС,които са внесли и много болести като туберкулоза и други,правят много деца,но имат незначителен или никакъв принос с данъци и осигуровки,а десетилетия живеят на помощи на гърба на данъкоплатците ,къщи на гърба на данъкоплатците и т.н,но вече няма толкова много работещи квалифицирани данъкоплатци,така че се съкращават и ограничават помощи, сеят растения в тунелите,защото няма къде...,най-тесните улици,най-малките жилища,а голям приток на малолетни и непълнолетни мигранти,които малко учат и често отпадат рано от училище,и са източник и на престъпност-дрога,сексуална експлоатация, сплашване и убийства от страна на неинтегрирани с мигрантски произход над местното население,освен че безкрайно искат всичко от другите,защото проблемните им родители основно ядат и правят много деца...Египет и други държави не получават пари милиарди от ЕС,но се справят с още по-голям поток нелегални мигранти...

Всички хора обичат силата. -Понеже силният може да изнудва слабия, както си поиска. Но това значи, че е оженил своята сила за арогантността.- Детето на този незаконен брак често е войната, а след нея неминуемо идва слабостта. "Победителите не ги съдят". -Обаче, в сянката на всеки преуспял и силен мъж-победител, се крие една слаба, нежна жена. -Далила. И тя ще отреже косите му в уречения час, а после- и главата му, ще я поднесе на тепсия на неговия враг, а тялото му ще хвърли на кучетата. Понеже насилието на силния винаги поражда у слабия омраза. И тъй, ако Всевишният те е благословил със сила, не я жени за арогантността. Потърси Мъдростта за своя другарка в живота. А Мъдростта, която е от Горе "първо е чиста, после-мирна, ...пълна с милост и добри плодове, безпристрастна и нелицемерна".

140 ГОДИНИ НИ "СТИГАТ" ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО - ТОЗИ ПАК СЕ КАНИ ДА НИ ПОРОБИ ЗА ОЩЕ 500 ГОДИНИ!!!!!

... театър за невежи идиоти! ... Срещата е ТЕАТЪР!

Ако Турция държи да е правоприемник на Османската империя (както РФ на Руската, и ЮК на Британската), тогава към тях имаме претенции за 5века кланета и ограбване, за присвояване на територии, насилствена ислямизация, разрушаване на културни паметници...цената е 100млрд евро, 5% отстъпка за плащане в брой и извинения на колене, със свален фес!

законно формулирани и предадени в ЕС и институциите на ЕС,и от други държави ,които още не са изпълнени,поради което прогрес към членството на Турция в ЕС няма,и вероятно нама да има .Толкова години не зачитат нарушените чужди права и предвидените компенсации.Включително спрямо Кипър ...

през времето на 500 години присıствие на балканите има и много загинали османски воини.тогава платете и за тях и тогава да говорим за загиналите бıлгари.

компенсациите предвидени в мирния договор. Дори относно признатия геноцид над арменския народ няма плащане и компенсации за роднините на жертвите. Законът защитава невинните жертви на агресия,обири,геноцид,както в индивидуален аспект,така и в държавен аспект.Ако закон защитава и стимулира престъпност и консумация на геноцид за ядене и размнажаване,това е перверзия на правосъдието,т.е. престъпление в правосъдието.

Голяма част от твоите "османски войни" са насилствено отнети български, сръбски, гръцки и т.н деца, които са превърнати в еничари! За смъртта им трябва пак вие да платите!

ЕС е слаб, заради слабите си външни дипломати и огромната бюрокрация. Границите му не са защитени, по-големите държави ощетяват малките . Специално нас ще ни превърнат в гето за мигранти, ако войдисаме на акъла им и не си защитим правата!

КАЖЕТЕ МУ НА ТОЯ В ПРАВ ТЕКСТ,ЧЕ АКО ТОГАВА ТУРЦИЯ Е БИЛА НА ПЪТЯ НА СВЕТСКАТА ДЪРЖАВА,СЕГА ТОЙ Я ПРЕВЪРНА В ИСЛЯМСКА!

а бре за каква резипроçност говориş?пıрво бıлгария да плати за прокудените турци от балканската воина да 1989 година 20 милярда евро.İ тогава да говорим.

А ти кога ще платиш за 5-те века убийства, кръвосмешенецо?

ЕЙ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ МЕ Е НАЙ ЯД, БЪЛГАРИ РОДООТСТЪПНИЦИ И ДУПЕДАВЦИ! АМА, КАТО ТИ ХАРЕСВА ЧОРБАТА ОТ ОБРЯЗАНИ КОЖИЧКИ, ДА ТИ Е СЛАДКО!

когато през 1923г е създадена държава Турция на мястото на външно ликвидираната Османска империя,която не се справя с икономическите и обществени задачи,Турция поема задълженията на Османската империя,която не си е плащала дълговете,не е имало развитие, не е имало справедливост -отнемани са били имоти и пари на християните ,и казвали,че "не ги искат",данъци са плащали само окупираните народи,а пътуващите инфилтриращи и с ниски квалификации мюсюлмани не са плащали данъци,но крадели изнасилвали,обирали и доказано са вършели тежко насилие като кланета напр в Батак -извършено от неквалифицираните османски орди,в които влезали и роми...,а геноцидът над арменския народ -предимно от кюрди,които обитават земите в югоизточна Турция,което е било арменска земя,докато български земи,които са били в границите на България са по периметър около настоящите стеснени граници след мирния договор ...Сърбия е изплатила вече пари на държавата за онези българи,които са решили не да останат по къщите и дворовете си,които вече са в границите на сърбия,а да се върнат в майката държава-това е била законната опция. За българите от северна Турция,които са решили да се върнат в майката държава и са оставили земите и имотите ,не на последно място заради насилие върху тях,се дължат компенсации...-по международните закони

законодателството е предвидило и РАЗМЯНА НА НАСЕЛЕНИЕ ,ОСВЕН КОМПЕНСАЦИИ ЗА ИМОТИ И ЗЕМИ,КОИТО СА ОСТАНАЛИ В ГРАНИЦИТЕ НА ТУРЦИЯ СЛЕД МИРНИЯ ДОГОВОР. Такава РАЗМЯНА НА НАСЕЛЕНИЕ е имало и между Турция и Гърция т.е.население с гръцки произход се връща към майката държава,а население с османски тюркич произход отива в Турция-това вече е било,и пак...Но за имотите се дължи компенсация,определена в мирния договор.

С чалма или не, феса си остава фес и мястото му е в А надолу!!!

В политиката трябва да има реципрочност.Турция дължи на България10 милиарда долара за тракийските имоти,с лихвите са станали много по вече.Да ги изплати и тогава да иска от Европа.Останалото е изнудване.Турция ,член на Нато не се съобразява нито с Ирак,нито със Сирия.Не признава кюрдите.Заплашва Израел ,че с корабите си ще пристигнели до границите и.Води агресивна политика.Изнудва ЕС,не се съобразява нито с Русия,нито със САЩ.Ердоган е написал книга,"моята борба".Там са изложени плановете и.Европа не обръща внимание,там са написани целите-връщане на земите от Османската империя,създаване на шериат.Турция и без това пуска мигранти.Европа е пълна с мюсулмани.В Белгия в проливен дъжд,тежката работа ,примерно копаене на канали я вършат българи и румънци.Мюсулманите ,те били по учени,по образовани и тая работа не била за тях.Европа не трябва да допуска да бъде унищожена.Да се бори и да запази християнството.

Турция спокойно може да компенсира излизането на Англия от ЕС и да влезе на нейно место. Подкрепа!

Да ма, турците спокойно могат да те клатят още 500 години, и нема кой да им пречи!мбухахаха

Знае ,,какво иска,,а ние какво правим,изпълнихме желанията на ес неискат повече мигранти.САМО ПИТАМ,ЗАЩО СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ПРИЕМЕМ ХОРА ОТ ДРУГ КОНТИНЕНТ????

Докато има претенции някоя държава към кандидат членка,кандидатката няма да бъде приета,според законодателството. Не една държава има претенции към Турция,която е приемник на задълженията на Османската империя. Предполагам знаете кои са другите и съответните претенции,които още не са изпалнени,и турция още не е приета. Турция има много проблемно население,което консумира много,но няма или има минимален принос към държавата и обществото. Член 29 от Универсалната декларация по човешките права гласи -Всеки индивид има задължения в обществото. В Турция големи маси не се осигуряват и не внасят данъци за общите разходи на държавата ,а имат много дългове -индивидуални и държавни дългаве. И нисък кредитен рейтинг- вероятността да върнат дълг клони към нула- официалният рейтинг е такъв,означава изчерпан потенциал за развитие ....Бързо се харчат готовите /чужди/ пари,но бавно се печели и гради.

Тон на диктатор!Какво си въобразява ! Турция не е европейска държава и никога не трябва да влиза в ЕС,ако го има изобщо!

Как беше:) Искамда се возя на Марусяяяя, я хочу Марусяяя:) Мариснка моя:) Кат са вози на Маруся (Путя де) друга бира беше, а? :)

Ше со возиш скоро на резания бус на ерДоганя!хахахаха

ми,..с рокля доземи е била

Вече може да се обобщи резултата от срещата. Дойдоха, хапнаха, пийнаха и всеки каза това , което казваше и преди срещата. Само дето времето не позволи плаж. Файда, йок.

Приемането на Турция в Ес ще е краят на Европа. Това е тоталитарна държава с имперски амбиции, без свобода на словото, която винаги е действала или като агресор, или като таен съюзник на агресори. Най-смешно е, че опитват да минат за омиротворители и борци срещу тероризма докато окупират части от Сирия и самият Ердоган е в тесни връзки със Саудитска Арабия, която снабдява ДАЕШ със американско оръжие.

Колкото и да не ни харесва, Ердоган е политик от класа. В момента в света има не повече от 2-3 , които да са на нивото му. Безкомпромисно и последователно преследва интересите на Турция. Често сменя тактиката, но никога стратегията си. Няма никакво притеснение от авторитети /особено, ако са измислени като тези на европейските "лидери"/ Подготвен за различни ситуации - на всяка претенция към Турция, отговаря поне с две претенции към опонента си. Въоще - трудна работа...

Много точно казано. Поздрвления !

Дзъгъръ-мъгъръ тактика..... Новоизлюпеният наполеончо

Да не забравяме , че Ердоган се самопокани

ТО И АЗ ИСКАМ ДА МУ НАПРАВЯ НА ЕРДОГАН КОЛОНОСКОПИЯ С РЪЖЕН ПО ЮТЮБ :)

Май това е стратегията, искаш три неща, пък дано да ти дадат едно. Вече така ще правя с мацките. Аз искам само секс и затова не получавам нищо. Сега ще искам да ми напазаруват и да почистят към секса, а пък която на каквото се навие.

тъпия ориенталец нищо не е дал за да има право да иска нещо, претенцийте му са безпочвени, населението му, заради мракобесния и ретрограден Ислям е в пъти по слабо интелигентно от европейските народи

канят ще иска. Щом го канят значи имат нужда от него и той си иска.

ако ви стиска.

Да Да. По-голямата част от Турця е в Азия. Ако ги пуснат после и Сирия, Иран, Ирак, Арменя и Грузия ще си поискат.

не се обърнат към ООН за помощ, или по-точно казано: защо не търсят подкрепа от Съвета за Сигурност към ООН, който Съвет... в съответствие с чл. 24 от Хартата на ООН носи отговорност за поддържането на мира и сугурността в държавите... Защо с общи усилия не се опитат ДА СПРАТ ВОЙНАТА В СИРИЯ, вместо ЕС да плаща милиарди на Ердоган, за да спре потока бежанци към Европа! ЗАЩО? Не е ли по-добре парите да се дадат на опустошената от войната Сирия, за да се възстанови и прибере обратно бежанците си?!

Щото ООН се е превърнала в сбирщина чиновници, дето само си го местят от единия крачол в другуя и чакат САЩ да плати сметката!

Много иска и то ултимативно...Абеее.....яяя,в Анадола.....

Турция НИКОГА няма да бъде приета в ЕС! ПАРИ може и да им отпуснат, но САМО СЛЕД ПОГРЕБЕНИЕТО на ЕРДОГАН! ХАУ!

и още как - иначе има чакащи там имигранти за гостоприемната канцлерка и останалите европейци, които нещо забълбукват света с някакъв отровен предател-шпионин, като че ли нямат други грижи.

вместо допускат. пп. Време е Мей да нареди на шефа на нато той да се скара на турците, понеже няма да отзовават руски дипломати.

Бежанци НЯМА. Арабите нека умират... Тия взривяват бомби по цял СВЯТ, и затова България трябва да ЗАБРАНИ всички Джамии и да събори сегашните. Исляма тръгва от джамииите. Веднага след създаването на Исляма през 630 г, арабите- мюсюлмани тръгват да нападат Персия, Византия и Европа. И досега продължават да нападат и взривяват бомби нясякъде. Трябва Забрана за Исляма и събаряне на Джамиите.

Както винаги Турция прилага политика на шантаж и невъзможни искания. Скоро очаквам да почнат да никнат като гъби джамии и у нас.

те вече са поникнали

ГЕРБ вече 9 години са на власт директно или индиректно, не мога да се сетя да са направили нещо полезно за България, даже напротив.

Ердоган стои като силен политик, който отстоява интереса на народа си, докато нашите мижитурки се напъват в интерес на други държави и народи, прецедента се напиня да маха санкциите срещу Русия, а премиера да вкарва западните Балкани в ЕС, не давст пет пари за българския народ, който им плаща но не за слугинаж на други народи.

български форумници се насмиват и подиграват на претенциите, исканията и условията на Ердоган към ЕС - жалка картинка. наистина е жалка за съжаление рдоган има някаква позиция и сила да я защити и си го знае че сега е времето да капризничи и да си вземе своето от тоя смотан ЕС

ми той си е посмешище, драги. Да не мислиш, че само българите му се смеят...