Борисов: Бюджет 2019 е най-амбициозният от началото на Прехода

Не казвам критиците да запазят радиомълчание, но държавата никога не е била в по-добра кондиция, каза премиерът

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Бюджет 2019 е най-амбициозният от началото на Прехода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя глупец продължава да прави глупости и да тласка страната към катастрофа.Очиртава се световна криза а този раздава с пълни шепи на чиновниците. За останалите......високи разходи.

Г-н Борисов, да ви сера и на прехода, и на бюджета, и на държавата, и лично на вас!!!

Кажета за земите който изтегли вашето правителство. Нямате причина да се хвалите. Заробихте народа сил

Изхвърлянето на управляващите и подопечните им пнсевдо профсъюзи с най или по по най бюджет от управлението на Борисов е кръгла нула без реални реформи ,намаляване на бюрокрацията, приоритет на нормални закони за икономиката ,средният и малък бизнес.Наливането на пари от едната страна на кантара на живота и взимането с пъти от другата страна ,удря най-бедните и средни българи и няма да доведе до по- поносим живот в България . Имигрирането на всеки ценящ възможностите и труда си,обезлюдяването на средните селища, малки населени места и градовете ,ниската раждаемост и голямата смърност с увеличаващото се циганско население , престъпноста и корупцията са подводните камани за България. Както тези фактори така и други не вещаят нищо добро утре и в бъдеще за българите..Днес управляващите ,надянали розовите очила ,возещи се в маркови луксозни и бронирани коли си правят сами на себе си и на страната лоша услуга с използване на бюджета за пропагандни цели и манипулации, с хвалебствията колоко са по по най и велики, в името да са на власт и да избутат мандата.

гербавите ви предлагат гладна смърт, БСП ви обещава преизчисление на пенсиите на база 2017 г. Изборът е ваш - гласувате за БСП и ще бъдете нахранени. Ако излъжат, още на първите избори ги сваляте. Обединете сте, вие сте милиони, разбийте гербавите на евроизборите и после на парламентарните, помогнете на България да се освободи от мафията, помогнете и на себе си.

четете и помнете! Нинова ви обеща преизчисляване на пенсиите на база среден осигурителен доход от 2017 г. Решавайте - при гербавите ви чака гладна смърт, БСП обеща да ви нахрани. Гласувате за БСП - оцелявате. Ако излъжат още на първите избори ги сваляте. Обединете се поне веднъж, бре! Милиони сте бе, хора, можете да закопаете гербавите още на евроизборите, обединете се, помогнете на България да се освободи от гербавите българоубийци.

А нещо за чуждите инвестиции? Защото там нещата са най-зле от 10 години насам! А нещо за доста голямата инфлация? И странно, уж има пари за децата с увреждания, а протестите не спират! Къде ще отидат тези 150 млн.? За парите за здравеопазване е ясно- ще се откраднат! Всяка година парите за здравеопазване се увеличават, без да се променя нищо там!!! Никъде не се правят никакви реформи, а само се дават някакви пари!!!!

СИТ ТЪРБУХ ЗА ХОРСКИТЕ НЕВОЛИ ГЛУХ.

"Както казва Владислав Горанов: "Когато цифрите говорят, и най-големите критици трябва да се съобразят с това",цитираБаце финансовия си корифей;) Правилно , Баце, числата говорят...И когато числата ти говорят, че бюджета на 6 и кусур милионна България се пълни основно от 2 милиона и малко работещи в реалната сфера българи, които на всичкото отгоре продължават да се изнасят през терминалите на родината, трябва сериозно да се замислиш! Ако имаш с какво... ТУК трябва да са ти амбициите, премиере наш! Да направиш така, че да спрат да се изнасят тъези, които произвеждат добавената стойност!

Не знам за цифрите, но знам фактите. А те са, че за 10 години “управление “ на ГЕРБ ,България пропадна до всички последни места в Европа и според ООН вече е най-бързо изчезващата нация в света!

хили се като тиква,той си е тиква де,а колко се открадна предишните години не казват,помияри гадни

Плагиатсвам от друг форум, защото по-добре не мога да го кажа: ”Когато цифрите говорят да видим кондицията на 2 мил. възрастни българи, които галдуват и студуват! Увеличение на всички пенсии от лятото на другата година. Коъто дочака, дочака, след тежката зима. А увеличението е: 5.7 % х 200 лв. = 11 лв. Или по 36 ст. на ден. Кой хранителен продукт стува 36 ст.? 5,7 % х 300 лв. = 17 лв. Или по 56 ст. на ден. И всички тези стотинчици са стопени от новите цени на хляба, горивата и т.н. Да видим увеличнието на държавната администрация: 1000 лв. Х 10 % = 100 лв. (за пример, но сигурно е повече). Между 36 ст. увеличение и 100 лв. увеличение. Защо Той не поживее поне месец с една пенсия, пък макар не минимална, а средна?!

Вижте го как се е ухилил се като ненормален , защото видя малко пари , но те няма да оправят българина , а мафията на Борисов!Държава и народ се управлява с политика , а не с кражби и далавери!

Наглостта и простотията му са безкрайни.

Пенсионерите, та пенсионерите... А някои (по-долу) ги изкарват и над милион. Абе, ако бяха чак толкова зле тия пенсионери, мислите ли, че щяха да дласуват 11 пъти последователно за Бате? Защото милион избиратели могат с лекота да наклонят везните в която си искат посока, независимо от изборни манипулации или фалшификации (реални или измислени). Айде мислете малко, като ги пишете тия жалейки.

най-големо лапане че пада ли...

се хили като пача ,ужас ужас

Чудя се дали ББ си вярва,на това,което говори.Шайката,обезлюди цели райони от България,принуждавайки хората да емигрират и търсят по-добър живот от мизерията,създадена от управлението на ГЕРБ.

Боко изтегли 20 милиарда заем и сега прави бюджети и обявява параметри. Да му мислят тези след него т.е. същата тази администрация която сега гласува за него. После ще рИветИ, сега яжте кИфтетата....

Kalin

То чее цифрите говорят говорят но трябва и някой да умее да ги чете и то не като му изнася а както са реално те.Реално жовота поскъпна последната година с най малко 30 процента а доходите замръзнаха или там където има и ще има дигане е с мижави проценти.Реално все повече българи търсят спасение извън страната.Реално пари се наливат в некачествени проекти които повече служат за параван на кражбите от определени кръгове близки до управлението.Реално в страната е хаос престъпност циганизация........Минусов приръст и тозо който го има е повече за сметка на повишена раждаемост при малцинствата които като е тръгнало ще станат мнозинство.

Стига си се фукал и лъгал народа, бе, тюфлек безкнижен. Някакви грижи за най-бедните - пенсинерите? Само за онези с най-високи пенсии, за чиновниците, за да гласуват за вас, за онези, дето ви пазят от любовта на народа и за самите вас. А цените растат главоломно , а растежът им ни най-малко не се компенсира за огромна част от населението. Твоите тъпи, селяшки самохвалства не минават пред мислещите, интелигентните хора. А какво стана с палата на любовницата в Барселона бе,дядо Боко? Дано черна чума да ви тръшне всичките ояли се разбойници!

Boko aide da ni obiasnish sled tolkova cifri i vsichko tolkova krasivo v rodinata ,shto sme posledni v Evropa i ni smiatat za nai mizernata strana i 80 % ot naselenieto kara tarataiki na po nad 15 godini. Kato e taka palna haznata shto digna taka otchaiano hliaba i gorivata ???? Nali shteshe da stavash vojd na balkanite,habove, centrali,velika ikonomika, ama i ti veche ne si vervash !

Много долен човек е тоя Борисов.Обезлюдени са цели села и градове,два милиона Българи са разделени от деца и родители ,забравени от Държава и търсещи препитание в чужбина.Борисов гуши само и единственно огромната армия от Държавни паразити ,както и хвърля всички средства за развитието на 3-4 града в страната за да си подсигури избиратели.Останалата ,огромна част от Българи я е Гето..пустош.Мизерия и безработица.А където има работа тя е за 200,максимум 300 евро.За що Тиквун не каза че са се вдигнали цените на хляба,на бензина,на данъците на колите,на Гражданската отговорност,вдигнали са се и даанъците на имотите,незабележимо се вдигнаха и цените на повечето хранителни продукти,всичкото това повлече крак и на по високи цени на услугите.Защо Борисов не каже че в 3/4 от страната не работи един завод,а цялата скапана държава се издържа от данъци и европроекти.А свежите пари защо не каже че идват преди всичко от изгонените в чужбина Българи.Много,много проклет е тоя.Дано Господ го накаже сурово,задето направи България майка за едни и мащеха за други,раздели деца от родители,раздели семейства...Един завод не е открил в обезлюдените области да подсигури препитание.Само чака някакви си инвеститори ! Никакви идеи за нищо собственно.Само как да свалим още кожи от данъци и как да усвоят нашите хора още Европари.

ББ- "и без да променяме данъчната политика" - НВ - "и тишината удари на бег" :-)

Обясни всичкото това което го говориш на онези над 2 000 000 Българи които напуснаха България успешно управлявана от ГРОБАРИТЕ и когато те ви повярват и започнат да се връщат и да кандидатстват за работа в бързо развиващата ви се икономика за заплати от 600-700 лв. бруто, тогава и ние останалите Българи бихме ви повярвали на лъжите.

Има само едно спасение от гибел. ОСТАВКА НА ТОВА МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ! МАФИЯ!!

При пенсионирането си като началник отдел в министерство през 2011г. получавах около 900лв. заплата. Сега на същата длъжност, без да има и грам професионални качества същият този получава 3500лв . заплата плюс ДМС. на тримесечие. Да не говорим за огромната нарастваща корупция.Увеличението е 3.5 пъти. Въпрос. С колко се вдигнаха доходите на обикновените тружещи се?? И задавате ли си въпроса защо е така??хора, мислете с главите си, не се подлагайте на жестоки манипулации.

29 години чакаме това! всичките години на усилия си струваха това изказване. Може да се втълпи всичко срещу герб и много да е вярно, но резултатите са неоспорими. Колкото и да е болезнено герб трябва да довършат тази година, защото е повече от сигурно, че резултатите ще доведат до вдигане на стандарта по по- малко безболезнен начин. През следващата година ще е решаващо важно да се вдига стандарта- съотношението- цени/ заплати. Цените вече скочиха и ще има нов скок. Това означава свиване на пазара и недоволство, а в същото време трябва да има кой да отговори със суверенитет и да удържи пред руснаците да не правят ново вдигане на цените на енергийните носители.

Над милион пенсионери се гърчат от мизерия при тия "колосални" резултати на Герб? Щом има такива финансови параметри защо се гаври с пенсионерите? Кога ако не сега във "възхода" си ще им повищи пенсиите? Този човек се прави че не вижда тяхната мизерия и парадира с "успехи". Не ви е срам!

"... трябва да има кой да отговори със суверенитет и да удържи пред руснаците да не правят ново вдигане на цените на енергийните носители." Гъбаркаш ли се?!?!?!

В Холандия, която е с население 20мил . души държавната администрация са 20хил. души. вие си правете изводите. А защо?? "440 хиляди души/ чантаджии/, заедно с техните семейства и купени цигани и т.н. винаги изборите се печелят. Кой ще си остави без да работи и нужните професионални качества топлото местенце?? Идиот да е Б. Б, пак ще гласуват за него.Ето това е много жалко.

Тоя филм го гледаме сгодини. Всички управляващи сте от една школа.

Трябва да знаеш не висша математика, а най- елементарни понятия от аритметиката, че при инфлация около 10%/ която не се признава от управляващите/, това, което го тръбят и се хвалят за увеличение на заплати и пенсии много отдавна е ИЗЯДЕНО!!! Нула подобрение на стандарта. Напротив, обедняване! Ей, гербаджии, в тази страна има и хора изучавали аритменика., за разлика от тези 440хил души, работещи в държавната администрация. Колко на тях вдигнахте доходите??? Е, те са вашия електорат за съжаление.

Вместо да ни занимават с приходи и разходи / има достъпна официална информация за всекиго /, да бяха дали ГЛЪТКА ВЪЗДУХ на най-болния и беден "европеец"! Кога ще стигнем румънците?!?!?! "Стандартната ставка на ДДС в Румъния е 19 процента. Намалена ставка от 9 процента се прилага върху лекарствата, храните и безалкохолните напитки, ресторантьорските услуги и кетъринга, хотелиерския сектор, доставката на питейна вода или вода за напояване, на земеделски торове, семена и други. ДДС от 5 процента се прилага за учебниците, книгите, вестниците и списанията, входните такси за музеи, замъци, исторически паметници, зоологически и ботанически градини и други." "Румънското правителство ще одобри намаляване на данъка върху добавената стойност (ДДС) на 5 процента в сектора на туризма, включително за хотелиерството, ресторантьорството и кетъринга, както и за спортните съоръжения, атракционните паркове и местата за отдих, предаде Аджерпрес, цитиран от БТА. Румъния ще има по този начин най-ниското ниво на ДДС в Европейския съюз по отношение на туризма, а "опитът от предишните години показва, че намаляването на този данък носи положителни ефекти за икономиката".

Браво на бедна и изостанала България. Браво на бедния и изстрадал народ. Заслужава си третото място, като позволяваме да се ебават с нас долните ни полетици. Трети да мий де мъдети. Честито!

Колкото по-висок е поста, толкова по-опасно е самозаблуждението. Съчетано обаче с простотия, наглост и слугинаж пред Москва, направо е унищожително за България

Чичо Боко, дали си вярва като ги приказва тия?

М Е Д И Й Н О СЪВЕТЪТ НА ДОН КИХОТ “Свободата, Санчо, е велико благо.” Сервантес Свободата, Санчо, е велико нещо, ала са й нужни бдителни уши , за да се ослушва и да предусеща, ако се гласи да публикува нещо, склонен ли е Боко да й разреши.

Когато цифрите говорят, глупаците трябва да замълчат. Необходими средства за нормален живот на член от семейство - 540 лева, 2.5 милиона пенсионери с пенсии вариращи около 350 лева.

Като сме толкова добре, защо теглим непрекъснато заеми.

Пак увеличават данъците тия пияници и крадци.

Минимална заплата 650 лева, а в Румъния 540 евро. Какво да говорим. Само с голи хвалби държава не се оправя.

Е брее, бреее Боцее, не разиграл се...

държавата е много добре,чак е цъфнала,ама за някои, а милиони други гладуват,щото тия идиоти от герб се оядоха,всички са за затвора и никога да не излидат от там

Амбициозен?За по-добър живот на българите?За оцеляване на пенсионерите - бъдещия основен производител?За подобряване на здравеопазването без рязко вдигане на ресурсите ?Неее!Само болните амбиции на Борисов , нищо повече!Т.е. ....вятър работа!Паралелната вселена на управляващите!При тоя скок на издръжката на живота, Бойко Борисов може само виновно да мълчи!МЛЪК БРЕ!

Каква самодоволна тиквена физиономия!

Шезофреник. Самотен стар човек, без семейство и житейски ценности, обхванат от маниакална лудост - Боко Тъпото.

Защото нямаме цел като общество,защото ни лъжат,защото силният винаги е прав,защото ни комадват необразовани ....защото цивилизованите общества се отличават с хуманизма си...това не винаги се изразява в пари. Това за тия 30 години очаквах от българската интелигенция....повечето от нея се оказаха...мишоци.

Нахилена ГЕРберска Тиква за Хелоуин!!!

Цитат: "Когато цифрите говорят...." Боко, искаш ли цифри от реалния живот? От работещите бедни, от пенсионерите с над 40 годишен стаж в полза на родината.... Но думите вече работа не вършат...Просто няма кой да ги чува. Има нещо, което щеш не щеш го чуваш. Знаете ли кое е?

Аз пък искам да сравнявам с бюджет от ПРЕДИ прехода. Да го сравняваме ли с бюджет 1988 ?

Би трябвало да сравнявате покупателната способност и ППС / паритетите на покупателната способност /.

Ако е щаствив в какво се изразява щастието му? Освен здравето, лично и на семейството му...... Любопитно ми е....

Професионална реализация Ужажение към околните и зачитане на правата им Всекидневна радост от малките неща С реване нищо не става

Малките неща материални ли са? С приятелите .....има ли ги? Усещаш ли добронамереност в непознати хора?

"Човекът е обществено животно." Аристотел Възможно ли е да има щастлив човек в болно общество?! Човек, който, напускайки личния си комфорт, попада на болни, молещи се за пари за лечение, на наркомани, на бездомници, на просяци, на пребити, на беззъби пенсионери на ръба на оцеляването или на млади семейства, броящи стотинките до следващата заплата?!