Съдебната власт си позволява коледни бонуси

Тайно и в последния момент Висшият съдебен съвет (ВСС) е взел решение да раздаде 6.3 милиона лева от бюджета си за коледни бонуси.

Обратно в новината

Коментари - Съдебната власт си позволява коледни бонуси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бах мама ви мошеническа! И това ми било съдии - мошеници за затвор, а не да съдят другите! И не са само тези! Защо не публикувате за бонусите в другите държавни институции, като започнете от подопечните на Плевнелиев и Борисов, преминете през парламента и обиколите всички институции?! А хората - мамака им, да не се раждали и да не са гласували за нас, така ли?!

мръцници. ама много работили и то отлично. ама що казва EC - наи зле са от всички в европа. вижте румъня, а тук рибата мирише от главата, то пък една риба - цаца. при такава нагла съдебна система ще бъдем винаги последни.

Бонуси! За това, че заради съдебната власт ни оплюват вече 7 години и не ни броят за читави, а за рушветчии, крадци, трафиканти, перачи, контрабандисти? Само това липсва - бонуси за подобна статистика и резултати.

Коментари типично по български... Хора, за добро или лошо живеем в Европа и в демокрация. Което предполага работещите в системата на правото да имат значително по-високи доходи. Така е навсякъде из континента (сравнете която искате страна в проценти - минимално възнаграждение към средно в съдебната система). Ако не даваме добри заплати и бонуси на магистратите, кадърните от тях ще напуснат и като адвокати ще вземат значително повече. В системата ще останат най-неподготвените, които са и най-податливи на корупция. Вярно е, че има фрапиращи случаи (които е добре незабавно да се наказват), но заради тях не трябва да слагаме под общ знаменател всички. За да не пострадат кадърните и съвестните. Другото би било равносилно на това всички да се самообявим за крадци само защото около 20% от нацията краде системно...

Нееее.....като правораздаването стане работеща система,тогава ще обсъждаме повишаването на доходите там!За некадърна работа кой плаща?

Няма смисъл да се хабиш. В свят,където простотията е образец, разумът е безумие.

Много показателни са думите "тайно" и "последен момент"!И тези трябва да са моралните стожери на обществото????

тези алчни корумпирани проззззззтаци не ги ли е срам, 40 лв за пенсионери 1400 лв за тях. позор за българия. бойко бойко пасуваш си и се правиш на разсеян.

Научи се да пишеш- България и Бойко Борисов май е с главно Б, е те за това нема пари за тебе. Щото си неграмотник.

"що то" се пише разделно, иначи по принцип си прав

veska

Все пак мими е написала цялото име - бойко, което аз никога не бих направила. Той не заслужава да го почитаме дори и с изписване на името му. А ти нямаш никакво право да претендираш за грамотност - нЯма в правописния речник дума НЕМА.

до правосъдния министър всички да си върнат боносите и да не плашат че ще затворят съдилищата те и без това са забравили що е съвест.

миналата година погодиха същия номер с икономии от незаети бройки . ревяха че нямат пари да си платят тока а каква излезе по 5 минимални запланти боноси. полвин година някои ходи по 12 часа на ден за толкова пари.прогнило е всичко и навсякъде.

вижте какво става за човек спасил живота на 95 души 500 лева награда а на съдилищата в проценти до 1500 лева каква справедливост да вкараш някои невине в затвора освен коледните вземат и кеш със заплати над 3000 лева. а за машинист с 500 лева заплата и спасил 95 човека 500 лева награда . да се върнат всички боноси в хазната.

Тези бонуси са откраднати от нашите данъци! Наглеци гадни! За едни може, за други - не! Щяха да съдят Симеон Дянков за неспазване Закона за държвания бюджет, когато им отказа пари за бонуси! И си ги взеха с инудване, насилствено, с използване на служебния си статус в държавата. Средната разботна заплата на съдийските шмекери е 3500 лева.

Много работа свършиха и за това си гласуваха коледни бонуси!Ей на това му викат-гьонсуратлък,нали?!

Нивото на ВСС, явно е доста ниско. Може ли в такава социална, икономическа финансова, а и съдебна криза да раздаваш бонуси! Къде остана етиката и морала на тези хорица.Да , точно хорица защото аршинът им е различен от този на обикновените хора.Едно е сигурно:полза от тях няма да видят както и че ното един няма да откаже бонуса си, е щом се полага ....Но да не забравят , че метлата е зад вратата ...

Толкова са пекани,че няма начин да не си дадат бонуси!

Много ми е интересно дойде ли герб на власт веднага почва да насъсква народа един срещу друг голяма рабта нека да вземат да не забравяме че там не работят смо съдии има и обикновенни служители които получават 400 лева тези пари са спестени ако ги върнат в държавата гербажии ше ги изхрачат като си раздадат тайно бонуси както рдното правителство на бойко

А бе, др.с.ьо! Крадете, а обвинявате ГЕРБ!? Ще ви изметем! Скоро!

И кои сте вие с метлите?

че те тез от герб произлизат от бкп бе

Сиромасите, скапани от работа ще плащат бонусите на огоените , крадливи и корумпирани мързеливци!!! Марш всички крадци и корумпирани педли в затвора!

Съдебната система доказа за пореден път, че е безскрупулна във всяко едно отношение...сволочь...

Абе поне да работеха....

За лекарства да ги харчите !

Да ти се връща

Тези боклуци сами си правят бюджета, правителството няма право да го намалява или да го реже, че следват съдебни процедури. След това си искат допълнителни бюджетни разходи, защото им свършили моливите и папките, както беше тази година. Накрая били направили икономии, и си дават бонуси. Да се чуди и мае човек на наглостта им. А пък никой не казва какви и колко допълнителни възнаграждения получават. Например съм чувал, че взимат по 2000 лева на човек за облекло, че са им малки заплатите и нямат пари да се обличат. Едно време взимаха за отпуска и други подобни, още взимат ли ги, никой не казва. А от какъв зор взимат по 20 заплати при пенсиониране? За шапкарите измислиха някакви смешни оправдания, за тези какви са оправданията?

Един от притиснатите да плаща данъци и усигоровки,а тези мерзавци държавата /тоест ние да им плащаме всички бонуси и привилегии.Спомнете си случая Венета Марковска.

Всяка година - едно и също. После - що съм бил правил лагери и що ... Разберете, маймуни не се управляват с банани, трябва и тояга!!

От какво точно са направили икономии. От това, което са си поискали в началото на годината. Значи много са поискали. Догодина - по малко. Колкото пари са им реално нужни, толкова да харчат. Останалото обратно в бюджета на държавата. Това са нашите пари. Не са техни да преценяват къде да се разпределят като останат. Тия съвсем се самозабравиха. Аман от тая "незавиимост". Всички пари под котрола на финансовия или правосъдния министър и от там да им осребряват фактура по фактура.

Странно, в съдебната система има да се свършат няколко общополезни дейности - нов софтуер за случайно разпределение на делата, довършване ремонта на новата сграда на районния съд/бившата ГУСВ/ и единна компютърна система за проследяване движението на делото от образуването му от прокурора, до окончателната присъда и данни за изтърпяване на наказанието. Всичко това струва пари, които уж все ги нямат, и догодина пак ще искат пари за същите неща? Защо?

Трябва да се работи здраво за да имаме здрава съдебна власт.Няма лошо- да сте станали магистрати, да не е лесно.Някой дава ли си сметка колко струва назначаването, нали след това трябва да се компенсира.

30, но от годишния доход !!!! Т.е. по 12 заплати. или средно по 10 хиляди! За 500 лева нито един магистрат не би поставил подпис. Не подценявайте най-корумпираната професия и власт в България!!!

а не 1500 ! Поинтересувайте се малко ! Кьораво и сакато , всичко що има малко връзки в компартията вади фалшива диплома от ЮЗУ Благоевград и се подрежда в съдебната система.

Е, дано да е по 30 % от годишния доход! Ха ха ха .

Държавата под вода, хората бедстват и мизерстват, а кърлежите пируват. Не е бедна държавата, напротив при такива бонуси излиза, че държавата е богата, даже много богата. Бедни са хората, които я издържат.

Прост народ - слаба /бедна /държава !Обикновените хора ще бачкат плащат данъци осигуровки а правителството ще тегли заеми и ще си раздават бонуси .Народът ще плаща а Алексей Петров отново и отново ще се появява в медиите чеможе и акъл да вземе да дава . Очаква се за Коледа да се завърнат и братя Галеви но само за празниците . А съдебната система си получава бонуси и "бонуси " Голяма пародия на държава сме !

Винаги за Коледа си раздават 13 и14 заплата!За тях винаги има пари,защото всички властници са в кюпа и при една спазваща законите съдебна власт трябва да им се образуват наказателни дела.Това всъщност си е чист подкуп за наша сметка!

За 2015г. бюджета на съдебната система се намалява с 6.3 млн. Има само още едни такива наглеци, банкерите. За свършено зло бонуси.

На фона на цялата ни беднития те всяка година си раздават милиони левове бонуси, да не говорим за възнагражденията им а път за подкупитекоито получават не се знае колко са????. Срам, срам за тази бедна държава от тези бандити, които само грабят без да раздават справедливо правосъдие. Нима парите ще ги задължат да сторят това, когато човек е продажен и с пари и без пари сие той. никакви бонуси, раздайте тези пари на бедните и пенсионерите на които ограбихте труда и преватизирахте всичко за своя сметка.

На какво правно основание от 10-те милиона лева, които правителството отпусна на 3 декември за възнаграждения на съдебни заседатели и за дължими обезщетения по Кодекса на труда, Закона за съдебната власт и Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, около 6 млн. лева ще бъдат разпределени между членовете на Висшия съдебен съвет и магистратите за коледни премии не научи дори и "Дир". Въпросът тогава е: Каква я мислехме, тя каква стана или за какво се дадоха 10-те милиона лева, а те къде отидоха ?....Каква бе ползата от 10-те милиона лева?

ама защо да не си раздават бонуси !? мафията е доволна, а държавата е нейна собственост. разбира се, че ще има бонуси за заслужилите! нима има по-заслужили от верните копои в тоги ??

Искам да попитам след , като става въпрос за добре свършена работа, на кое ниво на държавното управление СЕ СЛУЧВА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА, та всяка година те всички си получават тихомълком бонусите, а само и единствено за съдебната система се бие тъпан, че са дали някакви си смешни пари, които разпределени за цяла година по месеци, излизат още по-смешна сума. Не ви ли е срам!!! Смешници такива! В съдебната система работят хора като вас, които са обикновени трудови хора, плащат си сметката за тока и парното, водят децата си на училище и на детска градина, имат същите разходи и проблеми , като ВАС , МИЛИ ХОРА! ПРЕСТАНЕТЕ!Известно ли ви е, че най-големите съдилища са най-натоварени, и в тях и съдиите и служителите изнемогват? Защо слагате всички хора под един, общ, лош знаменател? Таксите , които се събират целогодишно, със труда на тези хора, отиват за издръжката на същите тези малки съдилища, което включва и техните заплати, за никаква работа и никаква натовареност! Без да знаете и без да сте добре информирани, е неуместно да говорите и да изказвате простите си приказки!

....да ти го дам.Двадесет и пет години творите само безумия.Измислихте висящи дела и за запетая оправдавате убийци и унищожители на една нация.Обожествихте се и се представяте като неприкосновенни свещенни крави.Престъпноста и корупцията са хвръкнали до небесата.Сервилничите пред двупръсточели мутри и комунистически бизнесмени оправдавайки се с това, че такъв бил закона.И сега гледам рекламата за набиране на средства за децата на загинали от системата на МВР.Няма нищо лошо. но ако в МВР нямаше толкова свини на всички нива съсипали хиляди съдби.Сега хленчите за техните деца.Малко ли други загинаха на работните си места давайки от труда си за издръжка на полиция и жандармерия която пази вас и държавните хрантутници.Ако изпращиш един шамар на забравил се такъв дерибей, тези тонтон-макути ще те разкатаят.Нееее, не сте обикновени хора от съдебната система а демони и проклятие за България.

ЗАСЕДАНИЕ на Министерския съвет 3 декември 2014 г. Заседанието започна в 10.55 часа и беше ръководено от министър-председателя Бойко Борисов. Точка 20 Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи в частта им за структурни и допълнителни фискални мерки по чл. 1, ал. 2, раздел ІІ, т. 4.1.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г. ХРИСТО ИВАНОВ: И аз да благодаря от името на Висшия съдебен съвет за десетте милиона. Благодаря на всички. БОЙКО БОРИСОВ: Представяте ли си, вместо два милиарда за КТБ и деветстотин милиона за другата банка, тези пари да ги бяхме разпределили върху бюджета на министерствата ви. Опитайте си, ето така, давам ви една минута да си помълчите и да си представите с близо три милиарда, сега все едно да ви кажа: три милиарда дайте да ги разпределим в министерствата. Малко да си помечтаем! Представяте ли си какво са ни причинили? БОЙКО БОРИСОВ: Приемаме точката.

Така по бюджета на Висшия съдебен съвет са одобрени допълнителни разходи в размер на 10 млн. лв. за възнаграждения на съдебни заседатели и за дължими обезщетения по Кодекса на труда, Закона за съдебната власт и Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Сега малко да си помечтаем! Опитайте си, ето така, давам ви една минута да си помълчите и да си представите с близо три милиарда лева тези да ги бяха разпределили върху бюджета на Висшия съдебен съвет....Всички магистрати, съдебни служители и членове на Висшия съдебен съвет щяха да получат коледни премии. Бонусът сигурно тогава пак нямаше да е цяла една заплата, а 3400.28% върху основното възнаграждение на магистратите и членовете на Висшия съдебен съвет, а потресаващата новина щеше да научи дори и "Дир". Така се роди ПОСТАНОВЛЕНИЕ 381 ОТ 4 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. за одобряване на допълнителни разходи за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи в частта за структурни и допълнителни фискални мерки по чл. 1, ал. 2, раздел ІІ, т. 4.1.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г. Одобрява допълнителни разходи по бюджета на съдебната власт за 2014 г. в размер до 10 000,0 хил. лв. за текущи разходи на органите на съдебната власт. Разходите да се осигурят за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи в частта за структурни и допълнителни фискални мерки по чл. 1, ал. 2, раздел II, т. 4.1.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.

Да се увеличава възраста за пенсиониране с 5 мес. на година до 80г.- Моля разберете бюджета няма пари !!

ВМЕСТО БОНОСУ БИЛЕТ ДО БУКУРЕЩ - ТАМ ДА ГИ НАУЧАТ ДА РАБОТЯТ КАКТО ТРЯБВА !!!! ДА ИМА ПОЛЗА ОТ ТИЯ БОНУСИ !!!!

Писна ми от подобни новини в медийното пространство! То не бе радио..TV .... електронни ..вестници ..къде ли не! Тъпи публикации на цялото журналистическо съсловие! Извода е : Има ли "баница" все някой трябва да се ОБЛАЖЕ! Ген. ИЗВОД: "НЕ е луд който яде баницата .. да им Е...а майката на тези които им я ДАВАТ" !

В съда едни чистачка и деловодителки вземат двойни заплати на един инженер в община. На тези бройки са назначени брачните половинки на съдиите, или друг от семействата им,без всякакво образование. За чистачка не може да бъде назначена без връзки.Затова няма правосъдие.

Така им се пада. Не е лошо медиите да организират някое реалити, за да им съберем и помощи. "Мутра до мутра, боклук до боклук", само перефразирам един соцвиц.

Аз предлагам да им вземем бонусите на тези и да ги раздадем на хора като машинистът дето спаси 100 -тина човека... А такива има...

Бонус се дава при много добре свършена работа и доволен работодател. В този ред на мисли да видим... Как си върши работата съдебната система? Дали се справя, според вас? Има ли страх от присъди и затвор? Всички присъди са одобрявани от обществото? Ами ... НЕ,НЕ и пак НЕ !!! Кой е работодателят на съдебната система? Държавата, т.е. всички ние. Доволни ли сме от съдебната ни система? 99,99% от нас - НЕ!!! Извод 1: НЕ бонуси, тези там не заслужават и работните си места даже!!! Извод 2: Кой е доволният и от кой следва, че идват бонусите? Този извод сами си го направете...

Браво! Пирът на кърлежите и на хората без достоинство и чест! Грабете си, сейте несправедливост и безчестие, рушете това за което са давали живота си героите на нацията! Купете си още един телевизор и още по една кола на любовниците си и бъдете радостни че давате добра лепта за унищожаването на българския народ! Унищожавайте този народ който ви е изучил и сложил там за да му помагате да оцелее и да пребъде! Давайте! То малко остана! Проклети да сте гнусти нищожества!

Напълно подкрепям

Циреят на обществото. Плащайте данъци булгарани да ги издържате.

Преди месец искаха актуализация на бюджета за "неотложни разходи"-не можели да си платят сметките... Гласуваха им 10 милиона, които те сега си раздават във вид на коледни бонуси. Единственото, което може да се коментира е: не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!!!

Дир поздравявам Ви за статията най после да видя в Българска медия много точен и професионален коментар който показва истината, а именно от години наред в съдебната система парите за капиталови разходи се изпапкват и после започва едно реване, че се трудели в нечовешки условия, че нямат подходящ софтуер за техника и др. Години наред съботират въвеждането на модерен софтуер който ще доведе до проследяемост и пълна информация по всяко време за състоянието и статуса на делата /ТОВА Е ЯСНО ЗАЩО/ Харчат безогледно за бонуси от парите за издръжка и капиталови и после искат корекции на бюджета

И рекъл бях: "Аз няма веч да плача за тежките на тоз народ беди!" Ожесточен, пощада му не рачах: "Да тегли - думах с яд, - нал тъй мъжди." Народ такъв, за друго недостоен освен за мъки, нужди и тегла, неучен род, безсмислен раб, спящ воин, що чака той за тези си дела? За тоз живот, във прозебанье жалко така мърцина влачен ден за ден - теглото му бе изкупленье малко; и не намери отзив то у мен... Но, майко, чух как богу дух си дала преследвана, и то за моя грях, размислих как невинно си страдала за туй, нали, че твой син ази бях?... И поменах горката си невеста, що прави с мойте клети две деца без теб, без мен, неволница злочеста, как тегли от безжалостни сърца! И в твойта смърт, и нейното страданье познах теглото аз, на тоз народ развредиха се мойте вехти рани за неговът и наш злочест живот! Проклех и вси достойни за проклетства и срам, и свяст притъпкали във прах, виновници за всички тези бедства, а заедно и себе си със тях... И вслушах се... И близо, и далеко все пак тоз глас: "Ах, помощ иде ли?" Въздъхнах аз и толкоз само рекох: "О, спи ли бог? О, бог не види ли?"

"О, спи ли бог? О, бог не види ли?"

Нагли,че чак дрънкат!!!

Тунеядци.................