Увеличават заплатите в болниците с 10-20 на сто

Увеличение на началната основна месечна заплата на персонала в лечебните и здравни заведения между 10 и 20 на сто предвижда новият Колективен трудов договор между работодатели, синдикати и Министерството на здравеопазването, който бе подписан пред медиите, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Увеличават заплатите в болниците с 10-20 на сто | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, те считат, че тези пари - от Байер и т.н. им се полагат по право. Реват за "законните" - и тях като им ги направят 2-5 х., тогава част от тях ще мирясат - частта мирясали ще зависи от алчността на отделния индивид.

Стани доктор и ти взимай от Байер,бе тиквеник.

Колкото в Спешна помощ получиха увеличения, толкова и в болниците ще получат. Така говореното вдигане на заплатите в Спешната беше с 18-20%, но към днешна дата то не е получено от никой, нищо че беше отпреди 2 месеца и нищо, че беше със задна дата. Сега говорят за болниците - но пари няма, само се говори и се имитира дейност, на практика никой няма да го получи това увеличение. А лекарите ще продължават да си искат, няма гладни да седят.

Дами и господа оплакващи се.... Скоро ходили ли сте в болница? Защото аз бях. Няма звено което да не иска пари, въпреки здравното осигуряване. Като се започне от лекаря и се стигне до дежурната нощна сестра. И впоследствие прехвърляне на топката на аптекаря. Здравеопазването ни в момента е адна разградена кошара и всеки си граби както си иска. Спомнете си скорощните скандали в Пирогов. Да не говоря за провинциалните болници. Не ме разбирайте погрешно, съгласен съм че заплатите трябва да се увеличат... на всички в държавата, не само на болниците. Между другото навсякъде по света всеки новопостъпил лекар взема минималната заплата. Как един новоизлюпен лекар ще всема колкото главния неврохирург?

Не ме разбирай погрешно, най-малко аз ще защитавам лекарите.Истината е, че в нашите болници с изключение на Правителствена, имат лимит на финансите за годината. В повечето болници персонала не е вземал заплати от месеци. Лекарите си изкарват от подкупи, сестрите, акушерките и т.н. кучета ги яли. Договорите със Здравната каса се сключват при цени на пътеките, но при изплащането на тези средства касата по свое усмотрение изплаща не 100%, ами 70% от парите. Българските болници са обречени на фалити - те на практика вече повечето са във фалит. Всичко, което го пише по вестниците е прах в очите на хората. Няма как държавата да накара болниците, които са търговски дружества да вдигат заплати - просто няма как да стане. Целта е да се внасят повече осигуровки в държавата, но работещите ще продължават да работят без заплата, а лекарите ще продължават да скубят пациентите.Това е порочен кръг.Игри на глада.

Аз например никога за 29г. работа не съм искал пари , нито съм правил подобни намеци , даже съм уведомявал пациентите , че в спешна помощ и обслужването и лекарствата са безплатни . И какво от това ?! Някой такъв като теб ще ми бъде благодарен или ще ми се извини за това , че ме поставя в някакъв общ кюп....глупости . Обикновенно ми напомнят , че сега когато вече ми е увеличена заплатата..... Да вярно е от 630 на 640 лв.

Поредният въздух под налягане. Какво значи договориха? Парите за пътеките са същите от години, болниците не са на държавна издръжка и остават загиващи и задъхващи от финансов недостиг се търговски дружества. Откъде тогава пари за увеличение? От деколтето на дуловската селянджър-ханъм?

Началната лекарска - 700 лв. То си е подигравка отвсякъде. А за тези ,дето са със стаж 20 години и заплата 740 лв. няма увеличение, щото не са начинаещи. Да им се и не знае, ........... А да не говорим, че в общинските болници няма да си мръднат пръста да увеличат заплатите според споразумението.

Предлагам да им въведете и бонус "замразен пациент".

А-аааа ... Не така ! Не така, ей !! Съкращения ... Лимитиран брой пациенти ...Лимитиран брой третирания/лечения ... Накъде така бре, гиди шмекери махленски ?!

Поредната подигравка. Жалки хорица с жалки променчици. Явно ще взема да дочакам момента, когато в бг няма да има медицина. А мислих, че ще е поне след 10г. Като гледам до 5 вече ще е мъртвило и пенсионерски труд за по яйце и канче кисело мляко. И някой друг памперс от цеци и боко, станишчо & ко. и др. оръфляци.

ЗАЩО ЛИ - ДА ВИ СЛУШКАТ КАТО ПОЧНЕТЕ ДА ВЪВЕЖДАТЕ ПЛАНОВЕТЕ КОГА В КОЙ ДЕН КОЛКО ПОЧИНАЛИ ДА ИМА В ТАЗИ ИЛИ ОНАЗИ БОЛНИЦА .....

И как един млад доктор да стои в БГ като за 2 години взема 500-600 лв. СРАМОТА. СПРАВКА "МБАЛ "Проф. Д-р Ст. Киркович" АД"

Ще стигнем до там, че като постъпи пациент по спешност ще звънят на хирурга, който през това време върти такси, на анестезиолога, който продава на сергия и така докато съберат екипа.

Особено като им определят 50 пациенти по здравна каса за година. Какво ще правят през останалите 8 месеца в годината.

еми да ама е плащал и по 5-600лв семестриални такси. Я провери колко струва да завършиш медицина в чужбина, а тези семестриални такси ние сме ги плащали от данъците си чрез субсидии за медицинския университет. Така много малко ще работи в България колкото и да не му се иска иначе марш да завършват в чужбина като са толкова отворени или да си учат на размера на таксите на чуждестъранните студенти.

Какво си плащал, бе дрисльо.Таксите са ги плащали родителите на студента.И никой млад лекар няма да стои тука и да ти подгъзува за 500 лв.

Hm

Първо: Платили са си толкова, колкото им е поискал университета. Ти нали правиш разлика между това някой да плати за обучението си и това да си плати дипломата, защото за парите, които ти искаш да са плащали, в България щяха да могат да си позволят да завършат медицина единици, които по този начин щяха просто да са си купили дипломата, без да учат (Университета щеше да ги избута, за да им вземе парите). Ти искаш ли да те лекува човек, който просто си е купил дипломата по медицина, без да учи? Второ: Субсидията е държавна политика, когато държавата прецени, че е по-изгодно за нея да поддържа даден губещ отрасъл, вместо да се закрие и след това да се развива отново. По същата логика можеш да отидеш да кажеш на селскостопански производител, че зърното му или добитъка му са твои, защото е получил субсидия (при това той лично, а не "доставчиците му"). Трето: Всички студенти, за които ти говориш при постъпването си във ВУЗ'а са подписали договор за това какви са задълженията на всяка от страните. Едва ли в договора на някой студент е записано, че ще бъдеш лекуван на преференциални цени. С една дума: Обучението на студентите е предмет на договор между студента и ВУЗ'а, а субсидията на Университета - между държавата и Университета. За едно обаче си прав: Крайно време е да се премахнат държавните субсидии за Университетите, за да престанат да записват куцо, кьораво и сакато за студенти и да ги пускат от година на година, само и само да вземат парите.

а горките счетита взимат 1000-2000 и недоволстват че труда им е бил неоценен....

Счети ама къде? В голяма Германска компания нали? Иначе за фирмените счетита 40-50 лв. Ако не даваш безплатна информация в нета си враг.

10% за лаборанти и сестри 30% за доктори. само че на 400 лв ще се вдигне с 40 лв. и какво? Тук трябват кардинални промени както при учителите 50-60% първоначално и после индексиране с инфлацията. За 5 години на жената заплатата и стана от 350 до 420 лв. чисти. ,а инфлацията колко е ?!....

Кога хората отговарящи за най-ценното, ще бъдат действително хора?Кога те ще се почустват хора? НО,не 10/20 на сто-много им дадат, затова те така и ще ни лекуват?

Увеличават се и възнагражденията на медицинските сестри с 20% - от 440 на 540 лева. Да ме извинявате ама 20 % на 440 лева е 528 лева,така че не заблуждавайте хората. Лошото е ,че не пишете САМАТА ИСТИНА...защото реалното увеличение е ДО 20% а не с 20% . На работниците се дават 10 % другите 10 % са по усмотрение на ръководството на болницата.

От 700 на 800 лв. на специалист в болницата за следващите 3 г. Пардон 1 г. Повече не им давам.