Болницата в Котел спира работа, местната власт иска помощ от Меджидиев

Обяснението в сайта на лечебното заведение е, че това е временно, а причината - няма персонал

Обратно в новината

Коментари - Болницата в Котел спира работа, местната власт иска помощ от Меджидиев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Медиците могат да бъдат върнати по следния начин. Обявява се заплата 10 хил.лв. Ако няма желаещи 15 хил,20 хил и т .н докато се намерят.

За Укронацистите пари има, но за Българския народ няма!!! Ей мухльовци скапани, предатели на народа си, дано скоро получите това, което ви желая!!! А за глупаците, които започнаха да смятат колко струвало, това не е счетоводство бе глупаци малоумни!!! Болница трябва да има на разстояние до 30 мин., за да дадеш адекватна помощ. В планината 30 км са повече от час път, защото няма магистрали!!! Планинските райони се субсидират в цял свят. Намерете снимката в Интернет където на самотна селска гара чака едно дете влака, за да отиде на училище, и гарата се поддържа от Японската държава, защото децата са бъдещето!!! Така беше и по Соца. Винаги е имало субсидия за транспорт и за смесените магазини на Кооперативния съюз, и селата бяха пълни с живот. Прост народ, слаба държава!!!

Нацистите са в Москва.

Котел е индиански резерват. Някой да е нощувал там наскоро?

Е в Котел са само индианци останали, кой лекар ще е луд да се разправя с тях.

Ето какво ще ви кажа: 1. Не може във всяко малко населено място да има болница! Това няма как да е икономически изгодно! В Котел болницата колко загуба е генерирала само за последните 3 години, някой може ли да ми каже?!?!? Сигурно милиони! 2. Затова има областни градове, защото там има възможности за болница, която да поеме нуждите на по-малкит населени места от областта, нали така? Нали това беше идеята?!?! Само, че как да обясниш на нашенеца, който си живее в Котел, че трябва да ходи в Сливен? Той иска всичко да му е на една ръка разстояние! Е, няма как да се случи това, при толкова ниско ниво на данъците, като в България!!!! Защото България не е само рози и кисело мляко, трябва и да се работи, нали знаете?!! 3. Ами като искате по-добро здравеопазване, плащате си и го имате! Няма как за без пари да получите всичко, което желаете! Това и по времето на комунизма го нямаше!

Загубите са повече от счетоводните, защото за жалост в Котел живеят основно цигани, които не дават и лев за осигуряване. Тоест болницата е изцяло на гърба на целия народ минус котелци

1. ти осигури достатъчно надеждна спешна помощ в малките населените места, пък тогава ми говори за планове.. Дори в това недоносче наречено "столица" има сума ти болници, и пак линейка не стига на време, или си прехвърлят пациента като горещ картоф докато не се спомине.. 2. Защо въобще да имаме малки градове и села - направо да окрупним държавата в 5-6 мегаполиса и да се свършва 3. вероятно не си запознат със стратегията от Давос за 15минутките? Това е идея, че където живееш, училище, болница, магазин, жилище трябва да са ти до 15 мин ходене или плидвижване. Целта разбира се, не е за ти е гот, но това е тема за друг разговор.. 4. Ама трябвало било да се плаща. Пич(ка), здравната каса е търговско дружество и от нея: - построиха големи сгради пълни с офиси и нищоправещи - няколко пъти пренасочваха от там към бюджета пари да оправят дефицит - напълни се с джи пита, които имат умения под тези на фелдшер през комунизма, но имат ли на отчет много пациенти, не ги обслужват, пак бърза помощ и болницата понасят товара когато са отпуска, но тия получават доход колкото младши стажант хирург. Да не отваряме дума за тези които работят в държавната болница а постоянно намекват че за да продължи лечението трябва да ги посетиш в частният им кабинет.. Колко вече са случаите на хора, на които се правят ненужни манипулации или лечение само за да го пишат по-скъпа пътека.. Кражбите са огромни, не е само липсата на пари.. 5. У нас на всякакво ниво има дезорганизация, липса на синхрон и си имаме корупция ала Албания или коя да е изпаднала страна.

Имам братовчедка, която си купи къща в Цюрих (след няколко десетилетия работа там като инженер). Преди години ми беше на гости в България. Казах ѝ, че и аз действам по въпроса в едно чисто българско село, в полите на планина, недалеч от голям град. Пожела да я види. Грееше слънце, беше зелено, пееха птички. Тя разгледа внимателно, след което само ме попита: "А къде ти е болницата?" Вероятно е права, слушал съм немислими сравнения. --- Да сме живи и здрави, Господ да ни пази!

Разсейват публиката с подобни "трагедии". А истинската трагедия са частните болници на всеки ъгъл в големите градове на фона на изнемогващи държавни. И се строят и още. Здравеопазването ни е по-объркано и от правото.

в частна болница не може безплатно. И за возбужденци и за мангасари.

Не чаткаш от схеми, бате. Точно за индианците е безплатно. Бедна ти е фантазията по колко плаща после здравната каса. Наркотиците, оръжието и проституцията пасти да ядат.

не им плащали заплати.... дупедатите си ги получават редовно... сами си ги избрахте народните изедници, ся им сърбайте кашата

Така ще бъде. След като за 33 години се превърнахме в държава на безсмислените и безполезни професии и тъпи занимания…. Инфлуенсъри, политически анализатори, журналисти, огромна армия от тъпи чалгаджии…..Да не забравяме значителния брой мутри, всякакви посредници, които само гледат да настъпят някой паричен поток и да го отклонят. Онзи ден чета, че от 47000 зрелостници само 1700 избрали да се явят на матура по математика. Дори се прокрадват мнения, че математиката била излишна защото била трудна за децата!!!! Е хайде да направят едно изследване - колко от децата мечтаят да станат инженери, физици, лекари, химици, учители и пр. специалности, които са в основата на всяка икономика и обществен сектор като образование или здравеопазване. Всички се виждат като мениджъри и всякакви паразитни професийки, консумиращи пари и публични средства. Изобщо - това вече е държава на паразити и, както каза един професор, на 80% дебили.

Че кой ви е виновен бе? Чалгаря, Гела, Тошко Африкански кой ги вкара в парламента? Избраха ги българските многознайни тъпанари, които разбират от всичко. Чекмеджета им се привиждаха, барселони, острови - яжте сега червения бахур на потника назначен от москва

Закривайте я тая държава вече. Ясно е, че се превръщаме в територия, за тоя с повече пари. Няма болници, няма училища....70% от семействата днес казаха били бездетни.....след 50 години ще сме 2 милиона българи и 5 милиона тъмнозелени.....Дърпайте шалтера. Ония горе само се джавкат кой на кого е слуга и какви сме "евроалтлантици" и "москали", само дето сме най-големите слуги в ЕС. Докато се ядем, "бедните" руснаци ни изпревариха с по-големи заплати и ниски цени, за ЕС да не говорим- от там само гнили моркови ни подхвърлят, за да е доволно магарето.....Все чакаме някой отвън да ни опрАЙ. То верно ни оправят-за тях кефа, за нас - хемороидите!!!!

Някой минавал ли е през Котел скоро? Ами, това славно някога градче в момента е циганско гето. Аз бял човек там не съм виждал от поне 10 години, а пътувам често през прохода Котел-Омуртаг.

Ако си частник и не платиш заплати ще те налазят всякакви държавни търтеи, но шом е самата държава отговорност няма. Отделно ще те оплюят като печалбар и мошенник.

Недейте да си мислите , че Котел ще остане единичен случай . Не знам защо , но изобщо не се дискутира въпроса за буквално умиращото здравеопазване по малките градове. Там практически всички болници са Държавни , заплатите са откровено мизерни , а персонала - преобладаващо пенсионери . Направо не ми се мисли какво ще стане до година -две ...

Е какво ще стане. Няма как всяко село да е с болница. Това го няма и в богатите държави.

прочетох набързо историята на това лечебно заведение! работи от .....година, през ....година президент плевнелиев подарил нещо годишно там се лекуват 200 деца! персонала е .....60 души!!!!! е, когато 60 души рехабилитират 200 пациента годишно, то е явно, че това лечебно заведение няма да го бъде!

Друго си беше при Бойко, щяха да опънат два плаката пред МС и на другия ден щеше да има пари, а сега Мунчо може да ги успокои само с топли думи

33 години идиотска политика и сега .... берем плодовете (Нема ора)

Местното население изпраща децата си да учат медицина и да специализират и само след 10 години ще има персонал.

Каруцата ни затъна в калта. Браво! Продължаваме!.....