Над 18 000 българи умират за 1 г. заради мръсен въздух

В България всяка година от болести, вследствие на замърсен въздух, умират 18 145 души.

Обратно в новината

Коментари - Над 18 000 българи умират за 1 г. заради мръсен въздух | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа управляващи, защо направо не си кажете, че с такива намеци просто искате да задълбочите разделението на хората на бедни и богати.

Ей най - накрая да си кажем истината.

да се мре,защото такъв прост народ не съществува. Вместо да се съюзи с тези,които искат д апроизвеждат чисти храни, с тези които искат нормална икономика, ако се вгледате в новините българите единствено ,като имплати някой 5 лв се бунтуват и не питат , че този някой им замърсява въздуха, дава им пласмасова храна и турски ваксини з адецата им,продава им небето и сухопътната граница на турците и като престъпници им иска пръстовите отпечатъци. На идиот народ - смърт. жалко, че пиша това, но простия народ,превърнал се в сган няма как да го накараш да мисли

Народа не е прост. Не е и глупав. Не го обиждай. Народа е БЕДЕН. Умишлено е държан от политиците беден. Но с протести не става, трябва някакъв бунт или въстание за да се оправи България и да я управляват хора които наистина мислят за народа си. пп...един германец и холандец бяха казали, че не биха могли да оцеляват с 200 евро на месец в България както оцеляват българите. А какво остава ако са безработни както повечето българи. Така че българина не е прост, българина е оцеляващ. С 200 лева оцелява. В направения умишлен геноцид тук у нас. Западняците не могат с толкова малко пари.

Малко ми е трудно да си представя как на всяка къщичка, където живеят работещи бедни или пенсионери (защото главно те се топлят с изгаряне на въглища и дърва) ще сложат филтър. Решението е да се ходи с противогаз. Обаче проблем е конформизма - всеки гледа дали другите са сложили и като види, че никой не носи - и той не слага. В големите градове на Китай няма такъв проблем - там по-интелигентните и имащи пари за дихателна маска или противогаз си слагат.

там няма друга алтернатива, освен отопление с дърва, с ток излиза по-скъпо. Но НЕ МОГА ДА ПРИЕМА ПРОСТОТИЯТА В СОФИЯ И ДРУГИ ТОПЛОФИЦИРАНИ ГРАДОВЕ ДА СИ СПИРАТ РАДИАТОРИТЕ И ДА СИ ИНСТАЛИРАТ КАМИНИ НА ТВЪРДО ГОРИВО ЗА ОТОПЛЕНИЕ. Твърдят че им излиза по-евтино, но създават конфликти със съседите -напукани комини, дим, замърсяват въздуха над града . И всичко това е защото има хора които ги настървяват срещу топлофикация, не че в топлофикационното дружество няма недостатъци но пък другата крайност също не е вярна. След като една жилищна сграда е проектирана и построена за парно отопление за каква свобода на избор става въпрос? Изборът е направен веднъж при купуването на имота. Климатик може, ако ел. инсталацията е проектирана за по-голяма мощност, но да измисляш отопление с дърва?!

На бричките. 5 пъти да се вдигне данъка ми. Европа си чисти бричките ние ги купуваме а те ни тровят безобразие....)) ((

Фандъкова, тея приказки за програмите и проектите ги чуваме от 20 години. Докато вие работите само с на думи, хората мрът по двама на час.

ПАК ДЪРЖАВАТА ПОДГОТВЯ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ЗА НЯКАКВА ДАЛАВЕРА. В БЪЛГАРИЯ НЯМА СТАТИСТИКА ИМА СТЪКМИСТИКА ОЩЕ ОТ СОЦВРЕМЕ.И ТАКА СИ ВЪРВИ.

Цялото това е заради далаверата с пелетите- да не се горят дърва, а пелети: произвеждани и сертифицирани от "наште";-).

специална пътека с пари от близките.

Емиграция от България. Друго решение няма. Българите са неспособни да си направят добра, чиста, работеща и спретната държава.

Хе хе, те политиците точно това искат да им оставите територията с природните богатства само те да цицат , а ти да си роб и слуга в чужбина и пенсията после от чужбина да търсиш, а те тука да си шиткат като царе.

Аз лично искам стаж и пенсия само от чужбина! Аз лично нямам стаж в България и не искам да работя в България. За какво? За жълти стотинки и накрая пенсия 200 лв? Не благодаряст! Работя си в чужбина на 6 часов работен ден за 700 евро и пенсията ми ще е 500 евро. Като в държавата в която съм се изисква само 10 години трудов стаж за пенсия. А в България ми искат цели 40 години трудов стаж, тъй като съм от родените след 1980-та година. Просто няма смисъл да почвам у нас. Никога не мога да ги направя. Да си се оправят, политици, цигани, не ме интересува...те ме прокудиха от родината, а чуждата държава ми даде това което родната не успя...следователно ще оставя и децата си в чуждата държава, с тяхно гражданство и там родени. А въздуха тук е чист, също като в Мадрид и Париж, където живеят милиони хора но умеят да си поддържат нивото на финни прахови частици под 0,20 което е в зелено. А у нас при една шепа народ е над 0,50 което е в код червено и много опасно за здравето. Извадите си ги вади сам.

А Вие конкретно на какво сте способен? 90% от населението на Земята (включително и аз) е непригодно за някъква пълноценна дейност.

България да забрани самолетите които оставят след тях облаци от непрогледен дим и да им нанася страхотни еко глоби, не може аз за моята кола на газ дето изходния продукт е водна пара да плащам 500 лв еко и 200 винетка , а тези дето тровят с тонове тонове отрови цели градове да преминават безпрепятствено !

"...че замърсяването на околната среда е в резултат на индустриализацията и на интензивната икономика, каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева." В България няма интензивна икономика. Данъци плащаме, но в София всичко е в кал, улиците не се чистят и не се мият от години. Дървата и въглищата не са проблем. Прахоляка влиза и през петкамерните санирани прозорци. Ето това дишат децата ни и ние. А сега - отново програми, разработки, комисии ....и плащане.

индустрия, кво ли е било кът са измирали динозаврите

ujabg

Явно Бойковата чета пак замисля нещо!

Колко вярно го е казала Ванга.От небето отрови,химикали.Много култури ще изчезнат.В Казалнък ,в Чирпан няма производство.Всеки по наблюдателен вижда ,че след дъжд,небето е приятно синьо,с пухкави бели облаци.Но това трае най много един ден.След това минават разни военни самолети,оставят трайни дири,във въздуха се стелят финни частици.Уж се борели с глобалното затопляне.Има много материли в интернет по въпроса.Заглавия като" Аерозолни престъпления"и др.Разпръскват барии,алуминий,стронции,в/ва които увреждат имунната система.България е разграден двор.Европа първо да сезира себе си,че се допускат тия престъпления.Който е минавал през Хаинбоаз,иглолистните дървета сякаш са поразени от странна болест.Пчеларите се оплакват ,че пчелите изчезват.Не се търси истинската причина ,за замърсеният в/х.

Предполагам , че повечето загинали са от Бояна и Драгалевци

У нас, в гората, в Драгалевци де, въздухът винаги е чист, небето - синьо, а тишината 101% релаксираща. На култовата улица Лешникова гора, де, след Дреновичка река.

Важното е, да не се пуши :) Апропо, как е статистиката с пораженията от алкохола - смъртни случаи, наранявания (съответно медицински разходи), катастрофи, престъпления, проблеми на работното място, семейни проблеми и т.н.

Никой не спира наркоманите да пушат на открито и вкъщи.

Major Payne

Бяга ти пойнтата:) Нека го кажа по-просто - целият свят "се бори" с пушенето и то до голяма степен формално, което не е лошо, но почти нищо не се прави срещу употребата на алкохол, която е истински бич и е многократно по-вредна от пушенето на цигари. Как смяташ, наистина ли някое правителство е загрижено за здравето на хората или просто се отчита дейност и се следва "модата'?!?!

Такова твърдение никога не може да бъде вярно. Просто няма как да се отсеят истинските причина за заболяванията при човека , тъй като са комплексни и взаимосвързани. Тука отново прозира целта на целта на апологетите на глобалното затопляне борещи се за глобално управление. "И цялата Земя учудена отиде след звярът и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра"

Излиза, че в София въздуха е най-чист!

да благодарим на Европа дето ни затвори блоковете на Козлодуй, дето ни забрани да правим Белене и дето ни отряза Южния Поток не носталгирам по социализма но си спомням как цялата ни нация се отопляваше основно на ток, така се отопляват днес и други бели нации като Норвегия например но нали трябваше да бъде ударена нашата икономика и да бъде сринато благосъстоянието ни та да се върнем в 17 век в енергийно отношение докато сме в Европа и ЕС ще загиваме - това е истината

Блокове, блокове... да не би да сме останали без ток бе?

и вец-овете ли ти затвори Eвропа, и фотоволтаици ли ти пречи да си сложиш... питай върхушката в парламента, в чии джобове отиват големите печалби, защото тока в България е един от най-скъпите в Eвропа!

според данните на ООН, най-голямото замърсяване идва от автомобилния трафик и след това от индустрия .В България няма никаква индустрия, единствения източник на замърсяване е автомобилния трафик,който нараства прогресивно в големите градове. Внушенията за замърсяване от отоплението с дърва и въглища са абсолютни глупости. Те с нищо не замърсявт въздуха.

Ела да видиш какво е в квартал Орландовци през зимата, когато всички се отопляват с печки. Особено пък и ако има мъгла. В Орландовци няма големи пътни артерии, задръствания и кой знае колко много автомобили. В голямата си част замърсяването е заради отоплението с печки.

Брикетна фабрика и тец-1 Брикел трябва да бъдът затворени.

Тогава безработицата в този регион ще се увеличи още повече, мизерства от безработицата, но поне ще си умират на чист въздух...

Масмедиите получават голяма част от приходите си от същите тези фармацевтични компании, които продават ваксините. Тази икономическа зависимост води до това медиите да отказват да отразяват истории за увредени от ваксините деца от страх да не загубят приходи от реклами. Ето защо масмедиите често канят гости и автори, които абсурдно твърдят, че всички увредени от ваксини деца в цяла Америка не съществуват или са просто самозаблуда на родителите си. Тези жалки апологети на ваксините са интелектуални насилници, които като раболепните слуги на Хитлер се наслаждават да помагат и съдействат на действително случващ се холокост, който уврежда милиони деца по целия свят.

Защо мислите нашия премиер живее в Банкя. Защотоооо там е най-чистия въздух,човека го каза,че иска да живее здравословно за да ни тормози дълги години и да си ползва здравните осигуровки.

Чебурашки, я кажете сега как е замърсяването в любимата ви Матушка и по колко години живеят средно хората там? Кажете вие, че да не казвам аз. ;)

Не всичко в този случай се дължи на вродената ни мизерия, а по-скоро е нужна сериозна информационна кампания, за да се обяснят нещата и до голяма степен да се оправят. Ако хората си купуват дървата в началото на лятото, то до есента ще са изсъхнали и замърсяването ще е значително по-ниско. Ако използващите въглища си закупят на преференциални цени устройства за подобряване на горенето, замърсяването отново ще падне драстично. В Германия всеки котел и печка се инспектират веднъж годишно от Общината и ако не покриват нормите просто не ти дават да ги ползваш и точка. Отделно редовното миене на улиците също би подобрило качеството на въздуха. ..а ако отворим темата за това как прост Ганьо си продава катализатора на колата, за да си затъмни прозорците, ще стане страшно. Можем да направим много за по-чистия въздух, но ни спират не липсата на пари, а липсата на мозък и манталитет.

В градовете където няма много дървета трябва да се забранят тези печки на дърва и въглища. Замърсяват брутално въздуха. Все пак не сме в 19 век.

там няма друга алтернатива, освен отопление с дърва, с ток излиза по-скъпо. Но НЕ МОГА ДА ПРИЕМА ПРОСТОТИЯТА В СОФИЯ И ДРУГИ ТОПЛОФИЦИРАНИ ГРАДОВЕ ДА СИ СПИРАТ РАДИАТОРИТЕ И ДА СИ ИНСТАЛИРАТ КАМИНИ НА ТВЪРДО ГОРИВО ЗА ОТОПЛЕНИЕ. Твърдят че им излиза по-евтино, но създават конфликти със съседите -напукани комини, дим, замърсяват въздуха над града . И всичко това е защото има хора които ги настървяват срещу топлофикация, не че в топлофикационното дружество няма недостатъци но пък другата крайност също не е вярна. След като една жилищна сграда е проектирана и построена за парно отопление за каква свобода на избор става въпрос? Изборът е направен веднъж при купуването на имота. Климатик може, ако ел. инсталацията е проектирана за по-голяма мощност, но да измисляш отопление с дърва?!

В Германия, както и навсякъде по цивилизованите страни, отдавна използват газ за локално отопление.

Така е, но на нас ни е скъп. Може и на дърва да се греем, но ако вкараме 3 минути мислене, 5 строги правила и още по-строг контрол, нещата могат да вървят прилично добре.

От печката на баба на село няма да се подобри положението със замърсяването. Нека се погрижат първо за градовете - да възстановят парното отопление, а където няма - да прекарат. Да разкарат таратайките, да ограничат движението из центъра, да стимулират употребата на коли и моторетки с ел. задвижване и т.н. Това е сериозен подход, а другото е кърпеж!

Индустрията на ваксините отказва да провежда научни тестове за въздействието им върху здравето на ваксинираните деца съпостоавно с това на неваксинираните деца. Защо? Защото тези тестове несъмнено ще покажат, че неваксинираните деца са по-здрави, по-умни и се справят далеч по-добре от ваксинираните деца що се отнася до поведенчески разстройства, алергии и дори автоимунни заболявания. Попитайте хората, които познавате: Не откривате ли редовно, че най-ваксинираните деца са онези, които непрекъснато са болни? Междувременно, групи като амишите, които в голяма степен отказват да ваксинират децата си са с почти нулев процент на аутизъм.

В София е най мръсния въздух, благодарение на управлението и селския манталитет на управляващите, да се движат от ъгъл до ъгъл с последния модел лимузини и да се плезят на блебейското население.

Българите от какво ли не умират. Така и така се топим като нация, така че 18 по-малко или повече...

А "задължителните" ваксини колко убиват?